Mám autistické dieťa. Cesta a výzva zároveň
otvaram tuto temu kedze podobnu som nikde nenasla....
u nas to vyzera , ze asi ano. len cakam na vysledok je to ako cakanie ,ako na kata ☹
velmi sa trapim kvoli tomu uz dlho a bola by som rada , ak by s atu nasli mamicky ktore maju podobny problem...
myslim si ze by sa dalo o tom vela rozpravat a mne osobne dobre robi ak mozem o tom rozpravat a hlavne s niekym kto uz ma doma podobny problem alebo poznal niekoho...
bude to ako skupinova terapia, inak to ani nazvat neviem ale myslim ze sa tu snad niekto najde.. a budem esi mat co povedat...
myslim si ze je to tema, novodoba , ktora zacina trapit mnohe rodiny a nasu spolocnost...
nehovori s ao tom lahko , ani medzi partnermi alebo v rodine, tak uvitam , dobru diskusiu na tuto temu..
dakuejm Vam , vopred ak sa zapojite.. 🙂
Ahojte baby, ja som našla nový Karnozín na stránke odkiaľ objednávam omega-3, rybí olej. nutraceutica.sk
obsahuje aj prírodné E vitamíny a 450mg karnozínu. Je za super cenu 90kapsúl za 38,90.
@vlada17 podla mna radsej kupit karnozin, s ktorym maju mamicky uz skusenosti ako risknut nieco nove. vacsinou si chvalia ten od now. z iherb je dokonca lacnejsi aj s postovnym ako u nas. tiez som citala ze mozu mat lieky rovnake zlozenie ale vraj zalezi aj na sposobe pripravy/vyroby ak je iny postup vyroby lieku nemusi dietatku tak pomoct. je to na zvazenie kazdej z nas...
@ivi85 ja mam tri male deti a stiham viac ako 20x. Zaciatky su tazke. Nemam umytu hlavu, nechodim na wc nejem. Vsetko sa da ;). Drzim palce
@ivi85 ja som steklila 20-30x denne naozaj s si ma Tom dala záležať. Pred prebaleni, po prebaleni, pred spaním po spani - to už je 10x a keď došiel mm z práce tiež dal aspoň 5x ja som tomu obetovala všetko. To musím variť manžel a najstaršia dcéra sa stravuju na obed doma plus po stred u do škôlky. No keď nám psychologicka vysvetlila o čom to je dala som do toho všetko. Tam aj výsledky hovoria samé za seba.
@silesias
@saty.predaj asi blba otazka ale rata sa aj steklenie kedy sa dieta pri tom nesmeje? Ze sa smejem aspon ja pri tom?
@ivi85 rata. Zo zaciatku je to tazke ale zlepsuje sa to. My sme len 20ty den. Stale to nie je bohvieco...
@silesias prosim Ta, ak si to zrekapitulujem tak 20-30x denne steklenie + k tomu pridat to santenie, jasenie aby sa dieta smialo. Lebo nas maly /25 mesiacny/ je hotovy ignorant, pri stekleni sa smiat nechce, no a ked sa s nim jasime, tak uz mam pocit, ako by sa staval imunnym, tam kde sa tesil a smial, tak ho to ako keby zacina nudit 😕, no som z toho fakt smutna a to sme na tej OTA metode 1,5 mesiaca........ to som uz teda pomaly dufala, ze to prelomime
@seta39 treba vydrzat. Pisu ze aj 3mesiace to mze trvat. Kazdy den si skuste vymysliet nieco ine. Ani mojho nebavi to iste kazdy den.
@seta39 skusali ste aj NP?
.
@seta39 to šteklenie kombinuj so sasovanie, neviem na čom sa ti dieťatko smeje. My sme vyskúšali všetko možné len aby sme ho rozosmievali . Pri stekleni na začiatku plakal tak sme sa bláznivo, naháňali, vyhadzovali do vzduchu. Napríklad mi hráme spapam ti prstek a to ide do popuku sa smeje že až čkat začne. A treba vydržať niektorým detičkám to ide naozaj pomaly. A píšu áno aj tri mesiace že to môže trvať.
@mimi888
@ivi85
http://m.autismus-screening.eu/metodika-prace-s...
Sú tam aj videá, jedno najúspešnejšie dievčatko prvé šteklenie - totálny nezajem, nesmialo sa nereagovalo na šteklenie nič.
@silesias
@saty.predaj dakujem vam,este ma napadlo,pri NP sa nesmu žiadne doplnky,ja mam doma predcasniatko a berieme kazdy den doplnky,železo,cecko,decko,pyridoxin,listovku vo forme metylfolat,inhalujeme spray na pluca...
Znamena to teda ze kym toto všetko musi uzivat nema NP vyznam?
@saty.predaj na NP sme 3 tyzdne, je viac vsimavejsi.... aj neurologicka odobrila tie omega 3, ze na mozog su velmi dobre.... tak uvidime
@ivi85 no tak toto ja neporadim. Ale ak to musí brať tak dávajte. Skôr by poradili asi dievčatá na FB. Jeden pán sa pýtal priamo nemecheku či syn musí vysadiť karnozin. Nemechek mu odpovedal že nevie prečo ho dieťatko berie takže mu nemôže odpovedať. Z tohoi vyplýva že ak dieťa berie ten vytaminy pre nejaký zdravotný problém môže ho brať ďalej. .
Ono celkovo mamičky auti detičiek dávajú kyselinu listovú, decko, béčko, Q10 a myslím že v takýchto prípadoch sa tieto vitamíny musia vysadiť.

@ivi85 Ahoj. Moj ma iba 9 mesiacov...Zatial sme na NP, tak uvidime.