icon

Mám autistické dieťa. Cesta a výzva zároveň

erikasadek
13. nov 2009

otvaram tuto temu kedze podobnu som nikde nenasla....

u nas to vyzera , ze asi ano. len cakam na vysledok je to ako cakanie ,ako na kata ☹

velmi sa trapim kvoli tomu uz dlho a bola by som rada , ak by s atu nasli mamicky ktore maju podobny problem...
myslim si ze by sa dalo o tom vela rozpravat a mne osobne dobre robi ak mozem o tom rozpravat a hlavne s niekym kto uz ma doma podobny problem alebo poznal niekoho...

bude to ako skupinova terapia, inak to ani nazvat neviem ale myslim ze sa tu snad niekto najde.. a budem esi mat co povedat...

myslim si ze je to tema, novodoba , ktora zacina trapit mnohe rodiny a nasu spolocnost...
nehovori s ao tom lahko , ani medzi partnermi alebo v rodine, tak uvitam , dobru diskusiu na tuto temu..

dakuejm Vam , vopred ak sa zapojite.. 🙂

maca2017
28. feb 2019

@ivi85 Ahoj. Moj ma iba 9 mesiacov...Zatial sme na NP, tak uvidime.

vlada17
28. feb 2019

Ahojte baby, ja som našla nový Karnozín na stránke odkiaľ objednávam omega-3, rybí olej. nutraceutica.sk
obsahuje aj prírodné E vitamíny a 450mg karnozínu. Je za super cenu 90kapsúl za 38,90.

saty.predaj
28. feb 2019

@vlada17 podla mna radsej kupit karnozin, s ktorym maju mamicky uz skusenosti ako risknut nieco nove. vacsinou si chvalia ten od now. z iherb je dokonca lacnejsi aj s postovnym ako u nas. tiez som citala ze mozu mat lieky rovnake zlozenie ale vraj zalezi aj na sposobe pripravy/vyroby ak je iny postup vyroby lieku nemusi dietatku tak pomoct. je to na zvazenie kazdej z nas...

silesias
28. feb 2019

@vlada17 okrem iného obsahuje ten vit E a pri NP niesu dovolené žiadne iné výživové doplnky.

ivi85
28. feb 2019

@maca2017 ahoj ako dlho ste na protokole? Neni malinky na NP ? Ci to mozu uz tak male dětičky? Skusali ste aj OtA?

silesias
28. feb 2019

@ivi85 ja si myslím že to môžu aj take malé deti. Je to len rybí olej, olivový olej a inulin to je vláknina a prebiotikum, vysadené margaríny a slnečnicový a iné oleje. Na tom nemá byť čo nebezpečné.

maca2017
28. feb 2019

@ivi85 Na protokole komplet sme cca tyzden, inulin mi prisiel iba tento tyzden. Oleje papa asi dva tyzdne. OTA skusame tiez asi dva...

ivi85
28. feb 2019

@silesias no rybí olej dávám,aj metylfolat,inulin som aj davala no zdalo sa mi akoby po nom maly este menej papal tak som ho vysadila.Moze to tym byt? My celkovo mame problem s papanim tak neviem.maslo je tiež zakazane?

ivi85
28. feb 2019

@maca2017 ako Vam ide to steklenie?
@silesias ja to mam asi zle zorganizovane vsetko lebo sa mi zda nerealne steklit ho 10x denne a nie to este 20.asi robin niečo zle.mne drobec vela spí,papanie nam zaberie hrozne vela casu a po pri tom prechadzky a ozaj malo venujem tomu stekleniu.

saty.predaj
28. feb 2019

@ivi85 ja mam tri male deti a stiham viac ako 20x. Zaciatky su tazke. Nemam umytu hlavu, nechodim na wc nejem. Vsetko sa da ;). Drzim palce

silesias
28. feb 2019

@ivi85 ja som steklila 20-30x denne naozaj s si ma Tom dala záležať. Pred prebaleni, po prebaleni, pred spaním po spani - to už je 10x a keď došiel mm z práce tiež dal aspoň 5x ja som tomu obetovala všetko. To musím variť manžel a najstaršia dcéra sa stravuju na obed doma plus po stred u do škôlky. No keď nám psychologicka vysvetlila o čom to je dala som do toho všetko. Tam aj výsledky hovoria samé za seba.

silesias
28. feb 2019

@ivi85 maslo aj bravcova masť sa môžu aj repkovy olej.toto ja používam

mimi888
28. feb 2019

@silesias kočky prečo steklit? Nechapem

ivi85
28. feb 2019

@silesias
@saty.predaj asi blba otazka ale rata sa aj steklenie kedy sa dieta pri tom nesmeje? Ze sa smejem aspon ja pri tom?

saty.predaj
28. feb 2019

@ivi85 rata. Zo zaciatku je to tazke ale zlepsuje sa to. My sme len 20ty den. Stale to nie je bohvieco...

janitta
28. feb 2019

@zifura keď chcem ísť na diagnostiku k Janosikovej potrebujem výmenný lístok, alebo môžem ísť na vlastnú žiadosť s tým že si to zaplatím? Dakujem

seta39
28. feb 2019

@silesias prosim Ta, ak si to zrekapitulujem tak 20-30x denne steklenie + k tomu pridat to santenie, jasenie aby sa dieta smialo. Lebo nas maly /25 mesiacny/ je hotovy ignorant, pri stekleni sa smiat nechce, no a ked sa s nim jasime, tak uz mam pocit, ako by sa staval imunnym, tam kde sa tesil a smial, tak ho to ako keby zacina nudit 😕, no som z toho fakt smutna a to sme na tej OTA metode 1,5 mesiaca........ to som uz teda pomaly dufala, ze to prelomime

saty.predaj
28. feb 2019

@seta39 treba vydrzat. Pisu ze aj 3mesiace to mze trvat. Kazdy den si skuste vymysliet nieco ine. Ani mojho nebavi to iste kazdy den.

saty.predaj
28. feb 2019

@seta39 skusali ste aj NP?

lubik87
28. feb 2019

@janitta nepotrebuješ výmenný lístok my sme išli bez ale preistotu mi napísala pediatricka ale nebolo treba...platíš 95€ boli sme pred pár dňami ak máš otázky píš 🙂

mia265
28. feb 2019

.

silesias
28. feb 2019

@janitta Jánošíkova už je len na priamu platbu. Už nejde cez žiadnu poisťovňu. Takže výmenný lístok netreba. Dokonca sa aj pýta či chcete a potrebujete papier s diagnostikou alebo nie.

silesias
28. feb 2019

@mimi888 o.t.a.intervencna metóda. Desať bodov ktoré sa maju robiť pri rizikových detičkami s príznakmi PAS. Najdem link poslem

silesias
28. feb 2019

@seta39 to šteklenie kombinuj so sasovanie, neviem na čom sa ti dieťatko smeje. My sme vyskúšali všetko možné len aby sme ho rozosmievali . Pri stekleni na začiatku plakal tak sme sa bláznivo, naháňali, vyhadzovali do vzduchu. Napríklad mi hráme spapam ti prstek a to ide do popuku sa smeje že až čkat začne. A treba vydržať niektorým detičkám to ide naozaj pomaly. A píšu áno aj tri mesiace že to môže trvať.

silesias
28. feb 2019

@ivi85 áno ráta sa treba zotrvať.

silesias
28. feb 2019

@mimi888
@ivi85
http://m.autismus-screening.eu/metodika-prace-s...

Sú tam aj videá, jedno najúspešnejšie dievčatko prvé šteklenie - totálny nezajem, nesmialo sa nereagovalo na šteklenie nič.

ivi85
28. feb 2019

@silesias
@saty.predaj dakujem vam,este ma napadlo,pri NP sa nesmu žiadne doplnky,ja mam doma predcasniatko a berieme kazdy den doplnky,železo,cecko,decko,pyridoxin,listovku vo forme metylfolat,inhalujeme spray na pluca...
Znamena to teda ze kym toto všetko musi uzivat nema NP vyznam?

seta39
28. feb 2019

@saty.predaj na NP sme 3 tyzdne, je viac vsimavejsi.... aj neurologicka odobrila tie omega 3, ze na mozog su velmi dobre.... tak uvidime

silesias
1. mar 2019

@ivi85 no tak toto ja neporadim. Ale ak to musí brať tak dávajte. Skôr by poradili asi dievčatá na FB. Jeden pán sa pýtal priamo nemecheku či syn musí vysadiť karnozin. Nemechek mu odpovedal že nevie prečo ho dieťatko berie takže mu nemôže odpovedať. Z tohoi vyplýva že ak dieťa berie ten vytaminy pre nejaký zdravotný problém môže ho brať ďalej. .
Ono celkovo mamičky auti detičiek dávajú kyselinu listovú, decko, béčko, Q10 a myslím že v takýchto prípadoch sa tieto vitamíny musia vysadiť.

ivi85
1. mar 2019

@silesias aha ok dakujem za info,cize sa da nejako aj priamo na Nemecheka kontaktovat a poradit sa? Vidím to tak,ze musim konecne aj ja založit na fb konto:-/