Mám autistické dieťa. Cesta a výzva zároveň
otvaram tuto temu kedze podobnu som nikde nenasla....
u nas to vyzera , ze asi ano. len cakam na vysledok je to ako cakanie ,ako na kata ☹
velmi sa trapim kvoli tomu uz dlho a bola by som rada , ak by s atu nasli mamicky ktore maju podobny problem...
myslim si ze by sa dalo o tom vela rozpravat a mne osobne dobre robi ak mozem o tom rozpravat a hlavne s niekym kto uz ma doma podobny problem alebo poznal niekoho...
bude to ako skupinova terapia, inak to ani nazvat neviem ale myslim ze sa tu snad niekto najde.. a budem esi mat co povedat...
myslim si ze je to tema, novodoba , ktora zacina trapit mnohe rodiny a nasu spolocnost...
nehovori s ao tom lahko , ani medzi partnermi alebo v rodine, tak uvitam , dobru diskusiu na tuto temu..
dakuejm Vam , vopred ak sa zapojite.. 🙂
V tejto diskusií som sa dozvedela,že dr. Janošíková už nereaguje ani na emaily,ani na telefón..som to nevedela doteraz a snažila som sa s ňou spojiť niečo vyše mesiac..moja dcéra ňou bola diagnosikovaná vo veku 3,5 roka a CPaŠP od nás žiada aby sme ju dali rediagnostikovať aj kvôli tomu,že od septembra by mala chodiť do školy, 6 rokov mala teraz v 10/2019 a že aký typ školy by mala navštevovať..môžem poprosiť nejakú dobrú dušu mamičku,kt.je priamo z Trnavy a nemá to ďaleko do ambulancie o objednanie u dr. Jánošikovej? (Sme od TT cca 150 km) prosím súkr.správu..ďakujem
@galib náš všetko pekne do roka dobehol ale po mmr očkovaní dostal regres. Prestal ukazovat, prestal dzavotat, nereagoval na nič a na nikoho, monotónne hry žiadna interakcia - nič. Od 1,5roka intenzívna práca s ním. Máme za sebou dva roky cieleného makania.
Ak ti môžem poradiť tak stiahni a prestuduj si o.t.a. interakcnu metódu ( keď zadáš do Googlu nájdeš na hlavnej stránke úplne dole sa dá stiahnut ) je robená pre rizikové deti s podozrením na auti. Myslím že je od jedného roka no prvý bod je šteklenie - čo najviac sa jasit a smiat s dieťatkom - to môžeš už teraz. Smiech a spoločná práca otvára brány do srdca dieťatka.
@simon32 my sme si tiež všetko hradili sami plus dochádzali hodinu cesty. Tu u nás nám nik nevedel pomôcť či poradiť.
My sme minulý rok skúsili NP ( nemechek protokol ) a ako nabehla reč a porozumenie tak prvky autizmu sa začali vytrácať. Teraz už z auti nemá nič klop klop klop no uvidíme ako to pôjde ďalej. Na diagnostike sme nikde neboli. Zatiaľ nebolo potrebné.
No nie vždy to ide niekedy aj najväčšie úsilie nepomôže moja ma 7 a pol roka a skúsili sme už naozaj všeličo a nepomohlo jedine to ze je oveľa kľudnejšía veľa sa smeje ale mentálne je stále rovnako na úrovni 1 ročného dieťaťa nerozpráva plienkovana neukazuje proste nenapreduje tak ako by sme chceli ale čo už je to aj tak naše sl iecko
@silesias tak to je super ani my sme este neboli na diagnostike len u pedopsychiatricky a psychologicky viem ze vela veci sa nauci neskor a potrebuje cas a snad casom aj dg prestanu pisat v podstate mi.to teraz pride z nie je tabulkovy a ma uz nad 3 roky tak napisali dg ... nam velmi pomohli lpgopedicke pobyty v Adeli klop klop a vdaka nim sa rozrozpraval tiez bolo vseliake ale vyplatilo sa teraz si usta nezavrie 😂😁😁 praveze nechape ze rozprava a nevie zut stale ze by to malo prist spolu ale snad sa raz dockam a jedlo nebude nepriatel a bude raz aj zut.

@galib pozri na jednej strane ťa chápem si matka a bojíš sa, áno to je prirodzené ale hrotit to v 6mesiacoch nieje normálne.
Môj bol v 35tt, riadny tučko. Chodili sme na rehabky - vybavila som si. Všetko zacal robiť neskoro na všetko mal čas. Aj keď bol pomaly a ako medved, veľký kludas - neriešila som. On v pol roku trepotal rukami. Moja mama ma vtedy upozornila na auti ja som to vtedy pustila z hlavy a dobre som urobila, ešte rok sme kľudne žili. Prešli sme si peklom ale žiadna kaša sa neje horúca. Počkaj do roka, ak aj potom budeš mať pochybnosti kľudne kontsktuj najbližšie CVI sú tam špeciálny psychológovia a pedagógovia, ktorý ti pomôžu ako s dietatkom pracovať aby napredovalo. Rizikových deti je teraz milión ale nie všetky auti. Ako mne na prvom stretnutí povedala psychologická medzi auti a introvertom je veľmi tenká hranica. A to čo sa zdá auti - môže byť len povaha. Tvoje dieťatko je ešte veľmi malé. Samozrejme je dobre že si v pozore no nehrot situácie do extrému. Kým začnete s dieťatkom ciele pracovať to ešte chvíľu potrvá a nakoniec až v troch rokoch sa ukáže ( no nemusí ) čo s dieťatkom je.