icon

Mám autistické dieťa. Cesta a výzva zároveň

erikasadek
13. nov 2009

otvaram tuto temu kedze podobnu som nikde nenasla....

u nas to vyzera , ze asi ano. len cakam na vysledok je to ako cakanie ,ako na kata ☹

velmi sa trapim kvoli tomu uz dlho a bola by som rada , ak by s atu nasli mamicky ktore maju podobny problem...
myslim si ze by sa dalo o tom vela rozpravat a mne osobne dobre robi ak mozem o tom rozpravat a hlavne s niekym kto uz ma doma podobny problem alebo poznal niekoho...

bude to ako skupinova terapia, inak to ani nazvat neviem ale myslim ze sa tu snad niekto najde.. a budem esi mat co povedat...

myslim si ze je to tema, novodoba , ktora zacina trapit mnohe rodiny a nasu spolocnost...
nehovori s ao tom lahko , ani medzi partnermi alebo v rodine, tak uvitam , dobru diskusiu na tuto temu..

dakuejm Vam , vopred ak sa zapojite.. 🙂

nikulka79
4. apr 2017

@menatko ku mate diagnozu a aky vitamin d to je?

matusvocik
4. apr 2017

@nikulka79 dakujem za info

meesha
4. apr 2017

@matusvocik deckem se da solidne predavkovat, nrprehanela bych to. Propocitat vek, vahu, ev. udelat ty testy ;)

meesha
4. apr 2017

@matusvocik jsem pohledala....treba tady to lici tak hezky dramaticky

Z všech vitamínů je předávkování vitamínem D nejnebezpečnější. Při nadbytečném příjmu dochází k nevolnostem, zvracení, ke zvýšení krevního tlaku, projevuje se výrazná nechuť k jídlu, pocity žízně, svědění pokožky, průjmy a snižování tělesné hmotnosti.

Při současném podávání vyšších dávek vitamínu D s mlékem může nastat zvýšené vylučování hořčíku.

Za již značně rizikovou hranici se považuje dávka kolem 100 μg. Dlouhotrvající nadbytek vede k nadměrnému ukládání vápníku, především v ledvinách a může vést až k jejich selhání.

- See more at: http://galenus.cz/clanky/vyziva/vitaminy-vitami...

andrejka1974
4. apr 2017

tak dnes som zazila najkrajsi zazitok s riankou, objavila ze sa da krasne utekat behat aj dolu kopcom tak ze mama uz ju len tak nedobehne a pritom sa priam rehoce a potom sa rozbehne voci mne a smeje sa ked ju chytim toto ma dostalo az k slzam🙂

bebe02
4. apr 2017

Pripravuju sa nove prednasky v ACVA (Sasinkova ul., Bratislava).
Kopirujem z netu:

Akademické centrum výskumu autizmu LF UK

V novom cykle ACVA rodičom pripravujeme pre Vás - prednášky spojené s diskusiou:
4.4.2017 o 16:30 Autizmus a tráviace ťažkosti a výživa – MUDr. Katarína Babinská, PhD.
6.6. 2017 o 16:30 Autizmus a duchovná podpora rodín a autizmom – MUDr. Mária Vidošovičová
Od septembra 2017:
Autizmus a ABA terapia - MUDr. Silvia Hnilicová, PhD.
Autizmus a rodina - doc. PhDr. Mária Glasová, PhD.
Autizmus a HRV - Mgr. Diana Filčíková
Autizmus a kognitívne schopnosti - Mgr. Hana Celušáková
Autizmus a genetika - MUDr. Michaela Pietrzykova

bebe02
4. apr 2017

Oprava: Najblizsia prednaska s MUDr.Babinskou o vyzive bude 9.5. 2017.

nikulka79
5. apr 2017

@bebe02 neviete mi povedať o koľkej majú prednášku deviateho mája?

bebe02
5. apr 2017

@nikulka79 o 16:30h.

nikulka79
5. apr 2017

@bebe02 dakujem.dufam,ze tam uz budeme

slnieckoma
5. apr 2017

@nikulka79 ked sa smiem spytat..pisala ste, ze to Dcko berie vase dietatko od narodenia..preto ze vam vysli vysledky s nedostatkom tohto vitaminu? Ja sa akosi obavam tych vedlajsich ucinkov aj ked myslim ze ta jedna tableta denne by ublizit nemala ci?

menatko
5. apr 2017

@nikulka79
@slnieckoma tak diagnoza f84.0,
Davame obycajny vigantol. Osvedcil sa nam tak som po nicom inom uz nepatrala.
2kvapky sa dava dojcatam vsak, no my sme mali znizenu hodnotu vitaminu D na polovicu zo spodnej hranice. Po roku a pol podavania 4 kvapiek (s prestavkami - v lete napriklad znizim na jednu kvapku pocas dazdiveho dna inac ked je 🌞 vobec, jeden den v tyzdni nedavam vobec ) sa nam po poslednych testoch zdvihol vitamin. D na spodnu odporucanu hranicu.
K tej toxikacii, ano len to cislo co je v clanku je smiesne, treba si citat novsie studie a nie to co sa tvrdilo niekedy v 90-tych rokoch.
Nikomu nic nevnucujem samozrejme tam je odkaz, v predoslom prispevku, na relevantnu studiu ukoncenu teraz po rokoch vyskumu tak nech si to precita- je tam davkovanie iu/kg a vsetko okolo toho.

nikulka79
5. apr 2017

@slnieckoma moj bral od narodenia do troch rokov kvapku d3 jednu kazdy vecer do mlieka.tieko kvapky boli na lekarsky predpis.v dvoch ked zacal mat aut.crty dala som mu urobit plate e testy krvy kde mu vysli vysoke hodnoty b12-nema enzym na spracovanie,nizka hodnota dcka a ine co tiez neboli o.k.potom sme presli esprico,to nam viac pomohlo.vzdy som sa s experintom poradila s odbornikom a potom skusila,pretoze aj ked sa jedna o vitaminy da sa pomoct ale lahko aj ublizit

nikulka79
5. apr 2017

@menatko aj mi sme brali tieto kvapky,no lekarka nam uz prestala ich predpisovat lebo ze boli vyradene z obehu tak sme presli na nieco ine

slnieckoma
5. apr 2017

@nikulka79 a to co poviem dr.ze chcem ake vysetrenie krvy?? Ma to nejaky nazov?

menatko
5. apr 2017

@nikulka79 vyradene z obehu?
Jedna sarza v roku 2012 bola stiahnuta z trhu kvoli zakaleniu a vyrabaju sa odvtedy nadalej.

nikulka79
5. apr 2017

@slnieckoma u imunologicky je najlepsie na kompl odber na vitaminy,leukocity,enzofily,....ja som najprv si davala u pediatricky na vitaminy a minerali na serotonin a neviem ake to uz vsetkoplatila som ya to myslim 6-8euro slo to do stropkova u alergologicky ked si date odber na podozrenie alergie a dodate ye chcete aj na vitaminy no a spravy to zadarmo.ospravedlnujem sa ya pismo ale raz ma vyzenu od pc potom od tabletu a vsade je ina klavesa

nikulka79
5. apr 2017

@menatko to ci bola nejaka vyradena v 2012 neviem mne sa maly narodil oktober 201š a bral to do dvoch rokov a potom uz nam povedala ze tieto kvapky su uz mimoobehu.dalej som to neriesila.nasla som tieto.obsahuju vit B nakoniec som zistila ze aj zinok a horcik,takye ich mozem len odporucit

cmeli
5. apr 2017

@peter952 podarilo sa daco nafilmovat na prednaske?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
cmeli
5. apr 2017

@peter952 ak sa ti bude dat na dalsie prednasky (najblizsia 9.5) prist nakamerovat bolo by to super, mame ako rodicia na to aj pozehnanie kompetentnych a v podstate vyzvu na spolpracu v tomto - spristupnit to aj ostatnym rodicom 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
cmeli
6. apr 2017

@peter952 LF UK Sasinkova o 16:30 Autizmus a tráviace ťažkosti a výživa – MUDr. Katarína Babinská, PhD.

peter952
Odpoveď bola odstránená
mamina87
7. apr 2017

Pekny podvecer Vam tu zelam ...chcem sa opytat ze ako ste riesili skolu ? Mozte aj do ip😉 mam uz coskoro 7r syna ...ma stanoveny atypicky autizmus ..ale ako sa hovori ze sto ludi sto nazorov ...mame jeden rok odklad a teraz momentalne chodime do klas.skolky ...na zapis sme boli ale neviem sa rozhodnut ci do klasickej skoly alebo spec.skoly ...budem rada za pismenka 😊

lianka102
7. apr 2017

Dobrí aj môj mali mude mať 7 ties sme mali otklad ties mame atypicki autizmus môže te mi napísať ako sa hova vie rozprávať nás rospraval keď mal 2potom prestal od vtedy nič 😔

lianka102
7. apr 2017

Hodíme do špeciálnej škôlky 😔

katkasevcova
8. apr 2017

Dobry den maminky.Mam syna 6rocneho s dg;detsky autizmus,aj s mentalnou retardaciou lahsieho stupna. Chodi do specialnej skolky,ale od 3rokov mi vobec nerozprava,len zvuky a krici..V skolke spolupracuje,ale doma nechce vobec nic..no okrem rozpravok ako vlacik a bernard macko,ale s nicim sa nechce hrat,auticka a motorky co mal,tak ich znicil a hadze ich o zem..Milujem ho nadovsetko,ale niekedy mam s neho dost..Dakujem za odpovede a rady maminky 🙂