Mám autistické dieťa. Cesta a výzva zároveň
otvaram tuto temu kedze podobnu som nikde nenasla....
u nas to vyzera , ze asi ano. len cakam na vysledok je to ako cakanie ,ako na kata ☹
velmi sa trapim kvoli tomu uz dlho a bola by som rada , ak by s atu nasli mamicky ktore maju podobny problem...
myslim si ze by sa dalo o tom vela rozpravat a mne osobne dobre robi ak mozem o tom rozpravat a hlavne s niekym kto uz ma doma podobny problem alebo poznal niekoho...
bude to ako skupinova terapia, inak to ani nazvat neviem ale myslim ze sa tu snad niekto najde.. a budem esi mat co povedat...
myslim si ze je to tema, novodoba , ktora zacina trapit mnohe rodiny a nasu spolocnost...
nehovori s ao tom lahko , ani medzi partnermi alebo v rodine, tak uvitam , dobru diskusiu na tuto temu..
dakuejm Vam , vopred ak sa zapojite.. 🙂
@nikulka79 mate ju? lebo jeden cas isla iba na ipady
Mam to uz instalovane no v registracii to ziadaju vela info takze sme stale len pred spustenim.maly mi berie oba tablety tak si to tu len prehadzujem a snazim sa dostat dalej.
@slnieckoma na i pad to nefunguje a tiez na tablety s verziou4.1menej.je to dost zlozity program.vkladame zatial len fotky
@nikulka79 aha ak potom je aj anglicka verzia a ta ide ba na ipad aspon tak som videla v poznamke no neslusala som stiahnut
@slnieckoma
@slnieckoma no mamicky vyzera to tak ,ze to je nefungujuci system,ale su tam dobre obrazky na spravenie karticiek.do obrazkov som stale neprisla ako vlozit hlas,tiez ked otvorim aplikaciu,musim sa za kazdym prihlasit a skonci to pri vytvoreni dietata a koniec,ked sa prihlasim do profilu co tiez pochybujem ze by drobca bavilo tak tam sa dostanem dalej no neviem ako dostat harmonogram do aplikacie a tak isto,fotky.....mordovala som sa do desiatej aj s manzelom no nevyzera to na vyuzitie:(
uz ste poculi o novej metode , ktoru robia v avare www.avare.sk, je to aj pre autistov je to sice platene ale ja to idem skusit najprv so sindy ta ma problemy s ucenim
Dajte potom vedieť.drzim palce
@veroni6 to bude v slovenčine či madarčine?
@matusvocik ona vie po madarsky ale podla mna ked je to pisane po slovensky tak tam bude pani ktora to prlozi
@veroni6 ako ju najdem na fb? ja som tam našla jednu pani s tym menom taka fešanda blondinka ale bohužial všetko v madarčine
@matusvocik to je skupina soha tobbe autizmus
na youtube ma aj videa ale po madarsky
@peter952 uz zasa sa sem davate vy dvaja mudrci , uz sa sem nezapajajte sami viete ze su to bludy ze autizmus nie je z ockovania ze dieta sa s tim narodi ma to uz v genoch my to mame aj geneticky potvrdene takze uz tu nezavadzajte ludi len im uskodzujete , keby ste radsej pomahali bolo by to lepsie
@peter952 Peter, moje dieta bolo od narodenia lahko autisticke, ale bolo to moje prve dieta. Vsimla som si to az po vyraznej zmene (po ockovani), uvedomila som si to a poskladala vsetko az spatne. A pretoze sa mi narodilo uz aj druhe dieta, zatial sa nejavi autisticky (4 mesiace), no kvoli gen.predispozicii neockujeme. Mozme iba tapat v tom, co by ten autizmus spustilo skor-neskor. Ale suhlasim- taketo deti sa ockovat nemaju.
@peter952 ja mám dve dcéry, prvá ma sedem rokov, je čiastočne očkované a je v poriadku, Druhá nie je očkovaná vôbec a javí sa sa autisticky /dosiahla kritické skore pre PAS /diagnostika u Janosikovej/ , ale kvôli veku /bude mat 2 roky/ to ešte nemáme uzatvorene ako autizmus - len narusena komunikacia a oneskorený vývin reci. Ja osobne si myslím, že očkovanie ako take ma na svedomi regresný autizmus /teda dieta ukazuje, rozumie, komunikuje , pride očkovanie a dieťa upadne, vsetko zabudne co vedelo.../ Moja dcera je vsak od narodenia ina...ziadny očividny regres u nej nenastal ...ona nikdy nič nevedela... ukazovať zacala v 19 mesiacoch, nerozpravala vôbec a ani teraz nerozprava - ani mama, /nič/ Teraz sme na GFCF diete a je to uzasny pokrok čo sa týka očného kontaktu a zlepšenia komunikacie s nami /ukazovať začala po mesiaci čo sme začali dietu/ ... Ja by som od tejto temy skor ocakavala aby sa mamicky delili so svojimi skusenostami...co komu pomaha, čo kto skusil...a usmernovali sa navzájom. Očkovanie nech sa rozobera inde. Ja som teraz napríklad nadabila na program visual learning a vyzera to velmi dobre...myslim, ze sa dieta týmto dokaze vela naucit
ja niesom proti ockovaniu ale moj synek dostal 18 mesacny posledne a potiahlo ho to pozadu prestal rozpravat malo by sa uvazit kto dostanie a kto nie
@veroni6 Dnes sa clovek fakt len sam na seba moze spoliehat- mna sa lekar na poradni opytal- smeje sa ? On sa Aj smial. Spi dobre ? On Aj spal. Ocny kontakt mal...Ale....kopec inych veci nerobil...na Ktore ma mohol upozornit Ako matku 1.dietata (Ze Napr.uz 3 mesacne dieta dokaze opatovat usmev usmevom, Ze nemal prirodzeny zaujem o lyzicu, Ze mal dlho prehltaci problem (mixovala som nieco Este aj v 1,5r, Ze si nikdy nevedel trafit dudel do ust, cakal, Ze mu ho pichnem ja- dokaze to Aj moj 4.mesacny. Cize tu jednoznacne zlyhal pediater, Ktory sa mu mal viac povenovat Aj okolo 1.roku. Ale ockovanie bolo asi dolezitejsie, vsakze 😉
@peter952 Peter, zila som v state, kde ockovanie povinne nie je (Svajciarsko) a deti autizmus maju😉

Aj mi mame doma to íste 😔