icon

Mám depky z toho, že si neviem nájsť prácu

isaia
3. okt 2018

Zdá sa mi, ako by som žila v začarovanom kruhu, z ktorého už nie je cesta von. Začnem od začiatku. Už 10 rokov nemám prácu, žijem na východe, kde keď nemáte známeho do práce vás nik nevezme (a ja znameho nemam), 2x sa mi podarilo zamestnať vo firmach kde nikto nechce robiť a ludia odtiaľ utekaju. Lenže mna v skusebnej dobe aj z takej prace vyhodili, lebo nie som dosť dravá a rýchla. Doma sa skušam učiť aprogramovanie, ale aj to je na nič, firmy chcu mladých dravých profikov. A mne uz prihára pomaly 40tka. Zacinam si uvedomovať, ze o starú ženu už ani pes nestekne. Dieťa ma 8 r. a je ťažké ho opustiť a odísť za prácou vonku, aj ked na úrade práce v jednom kuse stále buzerujú: Kedy už odídete pracovať do zahraničia, je tam cez milión voľných miest?

ariannazara
4. okt 2018

@silvike napodobne tiež bývam v He robila som v obchode kde som mala vybavené v ďalšom kde som tiež bola po známosti a teraz som momentálne doma a obzerám sa po niečom ale je to tu fakt o drzku!!!! A kto tu nežije nevie ako to tu funguje 🤦‍♀️

silvike
4. okt 2018

@sisaka To je fajn ze mate obaja rovnaky nazor na to, ale ked manzel je spokojny so svojou pracou a nechce sa nikam stahovat ? To nie vzdy sa da len tak odist, ved to musia chciet a byt tak nastaveni obaja, nie len jeden.

silvike
4. okt 2018

@ariannazara presne tu este aj do obchodu, do butiku alebo kde kolvek sa dostanes tak ze niekto ta tam dohodi...naozaj som zvedava kolke z prispievateliek realne ziju v HE a okoli a hladali si tu pracu s tym ze teda chcu zit tu a nie sa stahovat do BA a pod.

kurtik83
4. okt 2018

@isaia skus Merkury market.Svagrina mi spominala ze potrebuju.Ona sa nestazuje a vraj je to dobre aj platovo a aj kolektiv je fajn.Drzim prsty na vychode a v Humennom detto je to tazke najst pracu.Sama som odtial.

saslavka73
4. okt 2018

@isaia Tak si nepíš výšku. Oni ťa pravdepodobne nechcú preto, lebo si nepracovala. 10 rokov je strašne veľa, veď už nemá ani pracovné návyky, čo robíš celý deň?

isaia
autor
5. okt 2018

@saslavka73 celý deň? Každá zena vie, ze aj keby den mal 48hodin tak nestihne všetko co si planuje ráno. Nakupy, rozvoz rodicov,starkej nákupy, maleho rozvoz na kruzky, teraz som prisla, konecne dam prve jedlo dna, a utekam po manžela, a o 7mej mam padla. Ale poviem ti ze toto tu je lepšie ako sto psychiatrov. Nelutujem ze som sa vyzalovala, a zbytocne obtazovala ženy, lebo po depke ani stopy. A to stálo za to!

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
saslavka73
5. okt 2018

@isaia Ja som to tak nemyslela. Všetko to čo si napísala budeš robiť aj keď budeš chodiť do práce a stihneš to. Ja by som pozastavila nad tým, že 10 rokov niekto nerobil.

kathy93
5. okt 2018

@isaia ja som mala kolegyňu na pošte robila robotu za pár drobných a je Ing. Ona sa nesťažovala lebo mohla byť pri synovi a robota bola naozaj ľahká. Len tam sa moc nezarobí. Na pošte stále hľadajú ľudí skús tam tam im je šuma fuk či máš vysokú školu. Pokiaľ vieš pracovať s PC nemal by byť problém a teda aj kebyže nevieš tam ťa naučia.

silvike
6. okt 2018

@kathy93 A na ktorej poste v Humennom stale hladaju ludi ? Lebo nikde inzeraty nemaju. Ja sledujem pracovne ponuky uz dlho ale este som inzerat na pracu na poste tuna v HE nevidela.

kathy93
6. okt 2018

@silvike tak v Humennom neviem ako to je ale tu u nás v okolí hľadajú stále. Nemusia mať inzerát vôbec stačí ak tam zabehnete za vedúcou sa popýtať.

saslavka73
6. okt 2018

@isaia A kto ti platí sociálku a zdravotku?

evelyn0303
6. okt 2018

Ak pani zvládla tak náročný odbor, určite nepatrí medzi lenivcov..Dnes hocikam nevezmú, pretože ak vidia Vaše vzdelanie, hneď ich napadne že vykladať tovar u nich nebudete predsa až do dôchodku 😑
Ja mám napríklad Analytickú chémiu, plno teórie, pokým nechcete pokračovať na dr.dalsie roky a skysnut v pivničných labaku, tiež naprd uplatnenie
A tiež chceli hneď prax..
Tak som robila 3r pre obchodné centrá, učiteľku.. a keď už som mala dosť toho kolotoča, urobili sme si radšej 2deti😃
Presne viem,ako sa cítite 😚
Alebo čo tak skúsiť Poprad Tatry,tam je práce plno, nádherné prostredie, a máte to bližšie ako Bratislavu či zahraničie🙂
Verím že niečo vymyslieť
Pekný víkend🤗

evelyn0303
6. okt 2018

@zuzkaz91 haha,presne.skonci rodicak a na druhý deň nech už cupitá do práce 😒

silvike
6. okt 2018

@kathy93 Ved to, ze u Vas v okoli mozno stale beru na postu ale u nas pochybujem, kedze tu mame 3 posty a chodim casto na vsetky tri a stale uz niekolko rokov vidavam stale tie iste tetuse. Vsetko v strednom veku, deti uz samostatne a do dochodku daleko...fakt len sa pytat...len to naozaj u nas je to tak, ze aj ta veduca posty ma nejaky okruh znamych, ktorí maju znamych a uz je miesto obsadene...tu sa ani nemusi davat inzerat.

kathy93
6. okt 2018

@silvike tak ale za pokus to stojí sa opýtať doniesť tam životopis...

timeaiman
6. okt 2018

@lujza123 Ahoj Lujza. bolo tu vela prispevkov ktore boli napomocne, styl toho tvojho komentaru sa mi ale velmi zapacil. Ake mas konicky z ktorych si vies aj privyobit. Ja mam e-shop, uz skoro 2. Skusam co sa da. Predavat online, aj budovat komunito podobne myslajucich zien. Rada by som si vymenail nejake nazory s tebou.

timeaiman
6. okt 2018

@isaia Ahoj, jednu vec co by som ti zo srdca prijala a povedala- nevzdavaj! Nikto okrem teba neurci kto si. Cesta ktorou ides ty, vyber ktory urobis ty za seba urci, kto si. A ja si verim, ze si schopna dosiahnut stav, kde si uplne nezavisla financne. Chci, urob krok, konaj a nevzdavaj! Na vychode je tazke- ale vies co je realita- ze dnes to kazdy ma tazko. A nikoho naozaj nezaujimaju pocity inych. Mas internet- hladaj, informuj, ber to vazne, chod dalej, uc sa, dokola dokola, do toho dna pokial to budes mat! Hore hlavu, bude to ok AK konas a nebudes to vzdavat!

evak12
Odpoveď bola odstránená
beky1813
Odpoveď bola odstránená
loginexistuje
9. okt 2018
iwesska
9. okt 2018

@timeaiman Ty si aka motivatorka☺👍👏

iwesska
9. okt 2018

@timeaiman Aj ja v sucasnosti chcem rozbehnut nieco vlastne. Mam aj predstavu,ako by to malo vyzerat,len sa chcem opytat sama si si robila web? Ja som si robila kurz Wordpressu,ale na e-shop je to malo,to by vraj nezvladol,tam treba vediet programovat cez php. Tak ked by si mi vedela cez IP poradit,ako na to,resp.cez koho a ako je to cenovo,bola by som vdacna.

evak12
9. okt 2018

@beky1813 ty si cela nadherna

timeaiman
9. okt 2018

@iwesska Vďaka 🙂 Mám za to, že povedať treba dobre alebo mlčať. Povedať negatívne človek môže až potom čo za 100% presvedčil o všetkých okolnostiach a aj vtedy treba byť ohľaduplný a akuratny.

timeaiman
9. okt 2018

@iwesska Mám eshopy. Zatiaľ 2. Su veľmi zaciatocne. Ale krok za krokom idú dopredu. Žiadny kurz som nebrala. Poradila mi jedna známa z Kalifornii niekoľko rokov dozadu ešte. Cca rok dozadu som otvorila prvý eshopy cez E-commerce Software Shopify. Platím im 29.9$ mesačne plus sadzby podľa predaja. Shopify ma len anglickú verziu ale pokiaľ vieš anglicky urcite odporúčam pretože je to na prvom mieste celosvetovo z e-commerce softwerov. Je super ľahký žiadne znalosti nepotrebuješ len snahu a trpezlivosť učiť sa. Majú všetky info dostupný zadarmo online k tomu čo ako. Na slovensku je tiez nieco podobne. Vola sa shoptet. Je to česká platforma ale majú SK verziu. Je to lacnejšie, okolo 10+€ mesačne, 30 dní trial. Len teraz som začala sa im venovať tak viac o nej nemôžem povedať ale na prvý pohľad sa mi zdá že je celkom ok.

vams
9. okt 2018

@babatkoo ahoj, ty robíš na DU v BA? Mohla by som sa ta nieco opýtať?

simca06022011
9. okt 2018

@iwesska na eshop nepotrebuješ vedieť programovať, v prvom rade potrebuješ mať nieco čo vieš predat, nápad je iba začiatok, financie na rozbeh , ak chces robit sama tak marketing budeš musieť riešiť viac ako programovanie, cize kľudne na začiatok stačí niektorí hotový produkt ( viď Google, alebo timeaiman ti napísala aké) a veľa e-shopov funguje na tom aj po rozbehnutí . My máme vlastný eshop a to máš ako začiatočníčka na dlho to spojzdnit ak si to ešte v praxi nerobila/nevidela.

simca06022011
9. okt 2018

Inak na Facebooku je skupina učíme sa podnikať. Veľa eshopistov a aj iných podnikateľov aj nepodnikatelov je tam, poradia ako a čo vybrať, vybaviť, čo treba a netreba atď

iwesska
9. okt 2018

@timeaiman Jej,to je super,fakt dik za radu. Nam to typek na kurze hovoril tak,akokeby si clovek bez programatora nemohol spravit e-shop. Asi zamer,kedze sa tym sam zivil😁