Mám nahlásiť nedodržanie karantény?
Baby, čo mám urobiť? Susedovcom v panelaku sa vrátila dcéra z Rakúska, pracovala v lyžiarskom stredisku. Jej kolega, čo tam robil na lanovke, má vraj coronavirus. Oni by mali teraz celá rodina byť v karanténe. Samozrejme, že kašlú na to. Mladšia sestra beha po vonku na kolobežke (áno, má aj rúšku), matku som stretla, že ide do obchodu. Muž šiel normálne do prace. Akože karanténa jak vyšitá. Mám ich nahlásiť?
Mám pocit, že niektoré sa už cítia ohrozené len keď sa druhý človek na nich len pozrie z kilometra.
nahlasit, okamzite na policiu
@zanet266 vieš ja mám doma 5 detí , z toho 3 do 10 rokov, takže je tu vresk , krik , bitky medzi nimi o čo len chceš, neustále si sťažovanie typu ... mama ona sa na mňa díva, povedz jej nech nedíva, mama ona hlasno dýcha , ona , on , ona on .. jednoducho je to psychicky náročné . Niekedy by som bola rada aj sama, čo teraz nie je možné , lebo moje dvojročné deculo je mi neustále v pätách .
Neviem ako vydržíme tie dva týždne , ale dúfam že mi fakt nezačne cukať kútikom , do toho práca , termíny .
zavolaj na 158 ihned navstivi ich policia a dostanu 1600 eur pokutu za kazdeho ko porusil
Zeny vy si niektore sedite na kabloch? Sak totalne necitate co tu pisu...jedna pyta radu, druha by najprv upozornila...A? To ju ako idete ukamenovat? Sak da sa upozornit aj telefonixky, cez messenger, predpokladam, ze ked su susedia snad maju na seba kontakt😁 a ak nic ako v tomto pripade volam policiu, upozornenie aj nahlasenie vybavene behom 20 minut ked uz...a ja keby mam znamych a poznam ich, zrejme by som im tiez najprv zavolala co to ma byt a v pripade neochoty policia ...u nas sa niektori mudrlanti pre zmenu nahlasuju a pritom x pripadov neopravnene...mame novy sport, citim sa dolezito. 🙄😄
Uz si ich nahlasila?
Nahlásiť to môžete na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva - podľa pobytu. Čislo je iné pre Bratislavu, B.Bystricku, Košice atď.
Ja sa vyjadrim len na zaklade mojej pragmatickej logiky. Ludia, ktori porusju karantenu su velkym rizikom pre ekonomiku statu. Ohrozuje zdravie inych, cim mozu zatazit zdravotnictvo. Sposobuju sirenie nakazy, cim sposobuju dlhsiu dobu karanteny pre vsetkych. Stat nebude mat peniaze na to, aby to vsetko financne utiahol. Takze za mna? Ano pokutu. A v takychto pripadoch umyselneho ohrozovania zdravia a ekonomiky kludne aj na hlavu v dane rodine. Taketo rodiny sposobia vypadky v prijmoch inych ludi, cim ich ohrozuju nielen na zdravi, ale aj na slusnom sposobe zivota. A kludne si myslite o mne, ze som bezcitna, ale som len pragmaticka. Z jednej takejto pokuty mozu byt v klude cca 2 mamicky na mesiac, lebo stat ma na OCR.
@nikyball tak mozno ak maju trochu v hlave pochopia, a nebudu svojou neochotou ohrozovat ludi okolo seba...a ked nie, policia to isti...mne tiez volal primator ci moj muz ostal v karantene ked sa vratil, ze nahlasili😀😀ako wtf? Vravim sak on ostal preventivne v zahranici a min.3 tyzdne sa nevrati. Som sa inac smiala takze tak no 🙃
Dnes pribudli na Slovensku ďalšie dva prípady ochorenia COVID-19. Jeden z Trnavy a jeden z Trenčína. Tých nepotvrdených ale behá po celom Slovensku stovky. Lebo ľudia sú nedisciplinovaní a egoistickí. Ak by sa tak správali všetci, tak sa koronavírusu nezbavíme ani do Vianoc. Taliansky scenár si radšej ani nejdem predstavovať.
Absolútne súhlasím s @jajka257
Samozrejme, co najskor! Je neskutocne, aki su niektori ludia nezodpovedni, bezohladni a hlupi! Urcite to nahlas.
Neni o com. Určite by som nahlasila. Nechápem takýchto nezodpovedných a egocentrickych ľudí
@cichlida ved práve ide o to že nemajú,ohrozujú ,vysmievajú sa a ešte sa nájdu ľudia čo su za to že sa im asi prosiť alebo ja neviem či serenady im treba spievať pod oknami len aby pokutu nemali.keby bol každý zodpovedný ako tvoj muž tak ľudia by nemuseli mať výčitky či niekoho natru.
Samozrejme, treba zavolať na políciu a nech im dajú pokutu, inak sa ľudia fakt nepoučia, nechápem to
Samozrejme ich nahlás, veď stačí ak ochorejú od dcéry aj oni a vo vchode sa chytia zábradlia či klučky a tej sa následne chytí niekto iný....tebe následne stačí že sa dotkneš podvedome tváre, krbu(aj napr.pri skladaní rúšky)ale rovnako ak stretnú iného suseda a rozprávajú sa...a tvrdia že vírus ostáva vo vzduchu ešte 10min. takže vo vchode stačí že sa nadýchneš a malú koncentráciu máš.....
@evita2222 každý jeden pozitívne testovaný je spovedaný, kde sa pohyboval, čiže sa pátra, od koho sa nakazil. Na SK ešte nie je pripad, kedy by sa nevedelo, od koho sa človek nakazil. Napr tá krava učiteľka z Ba išla pozriet vnucata do kitssee a od nich sa nakazila a pod. Zatiaľ nemame pripad, že niekto sa nakazil, lebo bol v lidli na nákupe, či na ihrisku, vzdy prišiel do kontaktu s nejakou osobou.
Uz davno si mala volat 158

@h2 to je naprd polícia má.male právomoci .. keď si nevedia s takýmito ľuďmi poradiť . Jedine nafotiť . Ale tiež som ich chcela volať v sobotu ale nevolala som lebo mi bolo ľúto policajtov zas. Ako ťa pokuta mi je ukradnutá zdravie je viac ako peniaze určite by som neriešila či niekto príde o peniaze. A ešte nepochopím takých čo nemusia zo zahraničia sa vracať a naschvál chodia hore dole!! Brat býva v prahe mal prísť už od vianoc sme boli dohodnutý že príde Dnes. No sme to zrušili viac ako týždeň dozadu. Keď netreba nech nechodí necestuje.