icon

Mám problém s duchmi v novom dome?

lucia190
5. sep 2024

Ahojte v januári sme kúpili starší dom do polky apríla sme ho prerabali. Posledný aprílový týždeň sme sa do domu nasťahovali. Prvé dva týždne bolo všetko v poriadku. Začiatkom tretieho týždňa občas niečo v noci buchlo v kuchyni o mesiac neskôr manžel počul pred izbou za dverami sa rozprávať v noci dve ženy. Chvíľu bol pokoj pred večerom v noci som ja počula v spálni čudné zvuky a včera v noci sa mi na spálni otvorili same dvere.

margotka17
7. sep 2024

@lucia190 vysvätit malo byť, mobil hodil iné slovíčko 🫣

marca12
7. sep 2024

@lucia190 Kriste a teraz co? To neviem,ci aj vysvatenie knazom pomoze.

kronkaja
7. sep 2024

@lucia190 skúste urobiť " test" - zobrať mačku do domu...počula som od známych ,ktori chceli kúpiť byt v bytovke po majiteľovi ,ktorý sa tam obesil....vzali mačku do bytu ...ak mačka cíti zlú energiu tak na Tom mieste nebude ...ak je energia dobrá tak zostane ....

peknyvladko
7. sep 2024

@kronkaja jak nebude. Sadne na autobus a odijde k mame? Ved kde ju das tam bude nie

1fifinka1
7. sep 2024

Aj u nás "straší". Muž sa mi dlho smial. Neveril. Áno človek vždy hľadá nejaké logické vysvetlenie. Ale teda okrem iného mi minule hovorí, v noci tu bol zasa duch. A ja fakt? A čo zas robil? Vraj, videl som ho. Vždy som si myslela, že straší, majiteľ domu, ktorý umrel a on je to niekto iný. Hovorí mi, sedel som v obývačke, a telku mal ticho, pozeral na mobil. Zrazu, že periférne videl hmlu. Obzrel sa na schody, a videl hmlu v tvare muža. Starého. Mal veľký klobúk, dlhý plast a palicu. Niečo ako krakonos. A šiel smerom k dcerinej izbe a von na dvor. Napadlo mi, že tu boli kedysi staré maštale, musí to byť niekto z tej doby. Vraj ho videl už 3x. Dcéra 8 rokov nikdy nepočula ze sa o tom bavíme. Minule pri raňajkách mi hovorí, mami videla som ruku ako ta pohladkala po pleci. Hovorím jej, to asi len tieň, ako prešlo auto. Nie bola to ruka. Pýtam sa, mužská alebo ženská. Vraj muzska. My sme sa s tým naučili žiť. Občas sa zobudím v noci, že nám reve telka na plné gule, a všetci spia. Všade zhasnúť, zapína sa sama. Ze sa zapne ôk, ale ze sa vždy pridá zvuk na maximum, to nechápem. Aj kroky, doslova počuť, rôzne vône a chlad cítiť, brechanie psa na prázdne miesto a pod. Bála som sa, už sa nebojím.

1fifinka1
7. sep 2024

Teraz mi napadlo ako píšete, že možno sa viažu na svoje veci. Muž vykopal na záhrade staré konské podkovy a staré mince, z roku pána hádam. Možno to ho sem ťahá... Kto vie. Máme ich uložené doma

jana0412
8. sep 2024

@princkrason tak buďte taký láskavý a nám to vysvetlite, že čo sa tam deje a hlavné ako to majú vyriešiť.

lucia190
autor
8. sep 2024

Dnes som v noci ani oko nezažmúrila. Od pol noci strach a hrôza skôr začalo svietiť svetlo buchla chladnička. Zasa otvorené dvere spálňa kuchyňa. Deti o 1:30 dobehli s deckej izby že im búchaju dvere na skrini a pri posteli stál dáky čudný vysoký ujo. Išla som do deckej chvíľu som tam sedela spadli knihy s poličky. Aši o 20 minút začalo búchať pri okne.

lucia190
autor
8. sep 2024

@kronkaja ahoj skúsila som zobrať od suseda mačku pustila som ju dnu a chuďa mačka asi po 5 minútach vybehla rýchlosťou blesku zježená s domu

lucia190
autor
8. sep 2024

@marca12 bola som ráno za farárom on mi povedal viac o hystorii nášho domu ostala som zhrozená.

lucia190
autor
8. sep 2024

@nanulik dúfam že sa vám nebudú diať takéto veci ako u nás

1fifinka1
8. sep 2024

@lucia190 a co si sa dozvedela?

kate9999
8. sep 2024

@1fifinka1 Toho muža v plášti som videla aj ja bola som ešte malá,spala som u babky, stal v rohu izby a pozeral sa na mňa ale iba na chvíľku potom zmizol ,chvalabohu potom som už nič take nezažila.No je tomu už 30rokov ale nezabudla som na to

1fifinka1
8. sep 2024

@kate9999 on to aj vyguglil, tu hmlu, aj to ma svoj originalny názov. Nasa dcéra 8 ročná posledné 2 mesiace nechce spávať vo svojej izbe. Vraj sa bojí. Pritom tam už dávno spávala, nemala problém. Začal v poslednom čase chodiť častejšie. Neviem prečo

1fifinka1
8. sep 2024

Toto je ono

kate9999
8. sep 2024

@1fifinka1 Keď som čítala, co si písala mala som až zimomriavky keďže ako dieťa som to tiež videla.Po rokoch sa mi zdoveril kamarat ze ako dieta tiez tu postavu videl..nám dedko zomrel doma dostal infarkt, keď zomrel zastavili sa nám hodinky a už nikdy nešli.Chapem ju tiež som po tom nerada chodila do tej izby.

1fifinka1
8. sep 2024

@kate9999 zajtra ideme na pohreb jeho starkej. Mali veľmi blízky vzťah. Myslím, že ona ešte určite za ním príde.

kate9999
8. sep 2024

@1fifinka1 možno je to blbosť ale dlhé roky som to tak vnímala ze dedko sa so mnou prišiel rozlúčiť lebo naozaj bolo to len raz a on ma mal veľmi rád

mircalla
8. sep 2024

@lucia190 Uplne seriozne, prosim ta vyhladat psychiatra.

mirithia
8. sep 2024

@lucia190 mám osobnú skúsenosť. Najprv som si myslela, že mi hrabe keď som x krát počula z podkrovia kroky a iné zvuky, no nik tam nebol. To mi potvrdili ďalší ľudia, že počujú to isté. Dom bol prerobený, nadstavene obytné podkrovie. Začala som sa pytat ľudí z dediny, kto pozná históriu toho domu a po čase som zistila, že sa v podkroví niekto obesil... Údajne, ak z tohto sveta odíde nedobrovolnou smrťou alebo samovraždou, tak jeho duša nenašla pokoj a blúdi.... Vytvorte si vlastný názor...

karmen118
8. sep 2024

@1fifinka1 konské podkovy a staré mince sa zakopávali k základom novopostaveného domu/na pozemku, prípadne pri nasťahovaní - podkovy pre šťastie a mince aby sa tým, čo v dome bývajú finančne darilo + sa stým spájali modlitby za ochranu tých čo tam bývali a ich majetku. Tým že ste to vykopali, mohli ste prebudiť ducha, majiteľa domu, čo to tam pôvodne zakopal, a ten asi teraz chodí po dome a zisťuje kto tam býva teraz a tak. Čo sa týka dcéry, poproste toho ducha nech ju nechá na pokoji, že sa ho bojí, normálny duch to pochopí, prípadne skúste zas tie mince a podkovy zakopať - možno to ustane, ak neprestane alebo sa zintenzívni jeho aktivita bude to niečo iné a radšej by som dala vysvätiť dom, prípadne zohnať niekoho overeného, čo dokáže odvádzať duše na druhú stranu alebo vyčistiť dom celkovo od energií, čo tam nemajú čo robiť.
@lucia190 tak po tomto čo si posledne napísala by som, čo najrýchlejšie zas išla za kňazom, nech vám to tam vysvätí, ak to nepomôže, tak tiež niekoho kto sa tomu venuje na očistu domu, od duší/negatívnych energií. Vyzerá to tak, že vás v tom dome niekto nechce a snaží sa vás vystrašiť, aby ste odišli.

katka700
8. sep 2024

@oblecenie99 Presne ten pocit čo si popísala som (našťastie len pár krát) zažila. Raz na jednom mieste uprostred lesov. Muž sa smeje že mi hrabe. Som rada že v tom nie som sama.

lenkakravcova
8. sep 2024

@lucia190 skúšala si urobiť to, čo som ti písala?
Lebo inak sa vám situácia nezmení.

lenkakravcova
8. sep 2024

@xkarolina sú ľudia, ktorí vedia komunikovať s jinnmi, vzhľadom na to, že sa tomu venujú (neskúšajte to sami, títo ľudia si tým sami privádzajú do života zlo), ale ako píšete funguje to - lebo proste si s nimi pokecaju a niekedy vymenia niečo za niečo iné (čo im na oplátku oni poskytnú). Vám toto asi dane panie nepovedali, čo za to, že odídu jinni chceli. Snáď nič od vás.

lenkakravcova
8. sep 2024

@karmen118 toto, čo si napísala je hlúposť.amulety nikdy nefungujú. Je to len o podvedomí, pôsobí to ako placebo. Ak Boh niečo dopustí aby sa dialo, tak sa to deje. A niet iného utočišťa než u Boha.
Rovnako tak nefunguje žiadne prebúdzanie duchov. Po smrti ide duša na miesto, kde čaká (bez uvedomenia si času) na posledný súd a následne ide do raja/pekla. Nevracia sa v žiadnom prípade na zem. Sú to len jinni, ktorí imitujú zomrelých.

karmen118
8. sep 2024

@lenkakravcova ja nepíšem že amulety fungujú, len som napísala, aký to malo význam pre ľudí kedysi, keďže na to v minulosti verili a preto to aj praktizovali...
Prebúdzanie duší sa stáva, v prípade ak duša nikdy neodišla lebo je pripútaná k miestu, kde žila alebo zomrela, ak by toto nefungovalo prečo by toľko ľudí písalo o tom, že po výstavbe alebo prerábke domu/bytu, začalo strašiť aj na miestach, kde predtým sa nič také nedialo. Ty máš svoju vieru a ja mám svoju + svoje skúsenosti, čo som zažila, takže o tomto sa nejdem dohadovať ani hádať lebo to nemá zmysel, každý má svoju pravdu a čom verí.

lenkakravcova
8. sep 2024

@karmen118 to druhé funguje na základe toho, že jinni obývajú miesta, kde ľudia dlhodobo nebývajú. A k ľuďom ktorí sa na to miesto neskôr nasťahujú (v podstate im narušia už ich domov) potom prevrávaju v podobe tých, ktorí tam žili pred nimi (tých zomrelých, lebo vedia, že nových majiteľov to riadne vystraší, a tak možno odídu a nehnuteľnosť bude znovu prázdna len pre nich 🙂 Jinni totiž nebývajú spolu s ľuďmi veľmi radi. Usilujú sa preto aby ľudia nehnuteľnosť, kde chcú žiť, opustili ).

valise
8. sep 2024

U nas pomohla biela salvia

akje
8. sep 2024

@lucia190 daj si normalne do domu kamery a natoc si to. Ked si ich pustis, zistis, co sa deje.

lucia190
autor
8. sep 2024

@mircalla pozývam ťa na noc k nám a potom môžme ísť spolu k tomu psychiatrovi