Mám starosti o dcérinu budúcnosť.
Prajem všetkým krásny a úspešný Nový rok 2020 🙂
Mrzí ma, že sem prispievam depresívnou diskusiou hneď v Novom roku. Mám dve deti- dcéru (čoskoro 29) a syna (26). Deti nikdy neboli na učenie, syn mal problémy so sústredením, teda má iba výučný list ako maliar/natierač, ale darí sa mu, pracuje ako živnostník. Dcéra má strednú školu s maturitou, Obchodná akadémia. Keďže jej učenie nešlo, vysoká škola nepripadala v úvahu. Hneď po maturite sa zamestnala, pracovala vo výrobe, ale práce striedala, nikde sa jej nepáčilo, nikde dlho nevydržala. V 20ke prišla s tým, že odchádza do zahraničia, že u nás na Slovensku pracovať nechce, že si chce zarobiť peniaze na bývanie. Samozrejme som ju podporila, keďže s tými platmi to u nás nie je žiadna výhra. Odišla do Írska, pracovala v hoteli, neskôr v domove dôchodcov. Bola tam 5 rokov, potom ju to tam omrzelo, prestalo baviť a vrátila sa domov na Slovensko. Čakala som, že si kúpi nejaký pekný byt, nájde si tu prácu. Miesto toho si kúpila chatku, pravda, prerobila si ju, zrekonštruovala, ale nechápem čo ju to napadlo bývať v chatke, tam sa predsa chodí rekreovať alebo na víkendy, ale bývať? Manžel ani ja jej krok nechápeme, ale teda dobre, kúpila si ju za svoje zarobené peniaze, nepožičiavala si na ňu. Viac ma mrzí, kam sa jej život uberá. Čakala by som, že si nájde prácu, za tie roky v zahraničí sa jazyky naučila, nemala by mať problém nájsť si prácu aj u nás na Slovensku. No ona chodieva do zahraničia za prácou. Na Slovensku nepracuje. Cez leto bola v Dubaji ako animátorka, v septembri pracovala na akejsi farme v Škótsku. Cez sviatky je doma. V januári odchádza ani neviem kam. Potom sa vráti na mesiac-dva, je doma, oddychuje a potom zase ide niekam preč. Nechápem tento jej kočovný život, je toto normálne, veď bude mať 29 rokov, čakala by som, že prevezme zodpovednosť za svoj život a bude chcieť niečo viac ako pendlovať medzi krajinami a robiť práce, ktoré zvládne aj človek so základnou školu a akýchkoľvek predošlých skúseností. Učenie jej nešlo, ale je šikovná, pracovitá, verím, že prácu by si určite našla aj doma. Neviem ako dlho chce takto žiť, čo bude robiť v 40-ke, 50-ke? Aký bude mať dôchodok? Mala by rozmýšľať do budúcnost, keď sa s ňou o tom rozprávam, keď sa jej snažím dohovoriť, len ma odbije, aby som ju rešpektovala. Čo jej na to povedať? Zbytočne sa potom pohádame.
Ako by ste reagovali, riešili by ste to? Viem, že je to jej život, ale ako matka sa, myslím, právom obávam o jej budúcnosť.
@kvetinka75 Bola doba keď sa jej nechcelo. A teraz si to tiež zariadila aby nemusela mať nič trvalé.
@alby2014 Mala 19-20
a teraz popos aktualny stav
ked pride dcera zo zahranicia kde byva? u seba v chate ? chodi k tebe si pytat peniaze? stravuje sa u teba? co si jej kupila na vianoce? co ona kupila tebe na vianoce a rodine? zije tvoj syn s tebou v jednej domacnosti ? ak ano prispieva ti na stravu a najom?
Odpovedzte si prosim Vas na tieto otazky (v pritimnosti, nie ked mala 18) : Zivite ju? Museli ste jej vybavit pracu? Dlzi Vam peniaze? Byva v detskej izbe a neprispieva na domacnost? Musite jej varit, pratat, zehlit a starat sa o vsetko ohladom jej existencie?
tak tu ti dam zoznam blbosti, co som urobila okolo 19 az 20... prosim ta... Ty si hned bola zodpovedna...? Cize 10 rokov dozadu... to,ze teraz nerobi nic stabilne..je niekde problem? Ma dlhy, byva u vas, platis za nu dlhy, nema uspory...? Nie, ona byva sama, asi aj plati veci sama, pokial viem v zahranici robi na zmluvy ..cize legalne a popravde cely zivot moze tak robit...a co bude o 40 rokov je daleko a co bude, ked bude mat dieta, to sa zariadi... Inak syn tiez byva sam? zenaty? ma vlastny byt?
Tym ze ju nutite naplnat vase predstavy. Stale dokola to iste. Koncim. Nema to Mysel
@alby2014 Syn býva s nami, prispieva na domácnosť. Dcéra žije už sama, už som to písala.
a tebe pride v pohode,ze 26 rocny syn nebyva sam? tam ako nemas pocit, ze by si mala tlacit?
@alby2014 Mne to nevadí, nech kľudne s nami býva. Čo je na tom divné? Osamostatní sa, keď príde čas.
Toto nebude realna osoba.
Uz sa neopakujte.
a dcera nemoze zacat pracovat stabilne, ekd pride cas? Ako ty mas dvojity meter. Pre mna 26 rocny muz byvajuci u mamy a par rokov pracujuci je blbe... ale tu si ochotna cakat, kym sa mozno ozeni, alebo viac naspori...ale u dcery nie...ved ta ma 29...Plus syn je zivnostnik? Cize vlastne dovolenka nula, odvody sam, ked ich plati minimalne, tak minimalna pn, materska keby na nu chcerl ist, ci dochodok...
@ladyvi tiez si myslim...neverim, ze dakto toto realne riesi v roku 2020
@ladyvi ale ver ze existuju take a ako cez kopirak ;) a ja jej mozem povedat ako to skonci
syn si rodinu nezalozi lebo taku svokru ako je ona tazko niekto znesie a tazko nejaka nevesta splni jej naroky
dcera s nou prerusi kontakt mozno raz dva krat do roka ale nic osobne jej hovorit nebude ....
@evkano1402
@loginexistuje fakt take matky su? realne?
@loginexistuje neverim, ze jeden clovek, uvedomely, pisuci s diakritikou, bez chyb, 60tnik na internete, cize inteligentny s dobou iduci clovek, moze byt taky obmedzeny. A ano, este synacik neviniatko na rozvirenie dalsej debaty.
aj moj brat (ma po 35tke) byva s rodicmi, udajne im prispieva (myslim si, ze je to naopak, ale neriesim 😅) a nasim na tom nepride nic divne, dokonca sa tesia.
Mrzi ma za nu ze ma rodicov ktory sa jej takto montuju do zivota na ktory si sama zarobila a ktory si sama vybrala.
A 26 rocneho chlapa byvajuceho s mamickou by som nechcela ani za nic.Toto by ta malo trapit a nie tvoja dcera.Ako som uz pisala,je mi jej luto ako sa dospelej zene montujes do zivota.
@nini1010 Veľa mladých býva s rodičmi a nie každý sa chce zadlžiť hypotékou. Nič zle na tom nevidím, priateľku nemá, predpokladám, že keď ju bude mať, bude chcieť žiť sám.
@loginexistuje Babičkou byť nemusím, syn deti nechce a vôbec mi to nevadí. Každého rozhodnutie.
Tak ako je kazdeho rozhodnutie je, ci mat ci nemat deti je aj kazdeho rozhodnutie, kde bude pracovat a ci bude doma, ci v zahranici
@basullinka Áno, ale ona je schopná si urobiť deti len aby robiť normálne nemusela.
aj keď si tu ako anonym , prosím ťa , už sa viac nestrápňuj .....
Tak toto ste zabili 🙈🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️

a to bolo kedy pred 10 rokmi....vies ake blbosti sme vacsina porobili okolo 18tky?