icon

Mám strach o svoje dieťa. Európe hrozí rozpad a začne vojna

kykka
15. nov 2012

Mozno to sem nepatri, ale vsade citam, ze uz skoro vo vsetkych europskych statoch su strajky, u nas zacnu uz tuto sobotu, kvoli nezamestnanosti a zlym socialnym istotam. V Polsku, Portugalsku, Spanielsku, Grecku sa uz pomaly schyluje k obcianskej vojne, len nase media o tom mlcia. Situacia je skutocne zla a tu mi je strasne luto, lebo pre svoje dieta chcem len tu najlepsiu buducnost, ktora zatial vyzera velmi zle. Som v zahranici a zacina aj tu byt obrovska nezamestnanost ako vsade. Eurozona pada a my sa dostavame kazdym dnom do vojny. Je mi luto nasich deti. Preco za vsetko musia trpiet nevinni obcania a hlavne deti? :(((((

miss_stanya
15. nov 2012

Ked si kedykolvek prepnem spravy, vidim tam ulice plne krvi, zomieraju nevinni, su tam drasticke zabery dokalicenych deti (bulvarne europske spravy sa na to nechytaju). Zijem v krajine, kde ludia bojuju casto za svoje zakladne ludske prava. Vo vedlajsej za hranicami sa prave zacala dalsia vojna. Cast "mojej" krajiny je v ohni. Svoje dieta cakam 16.12, par dni pred "koncom sveta" a velkou tmou. Napriek tomu stale verim, ze ma urcite zmysel pre nieco a niekoho zit.

adeli79
15. nov 2012

a aj takymito debatami plnymi urazok,narazok, odsudzovanim nazoru ineho, nepochopenim obav toho druheho sa siri medzi ludmi zlo, netolerancia atd. vsetko to, na co sa bezne stazujeme. to vam za to stoji? nie je lepsie podat si pomocnu ruku alebo napisat bud nieco povzbudive alebo radsej nic? miesto osocovania a vysmechu?

sisaha
15. nov 2012

@adeli79 nikto tu neosocuje, ani sa nevysmieva...Uprimne? Zakladatelka ma riadne vypestovanu uzkost, ktora moze prerast do choroby...Na jej mieste by som to riesila...Toto uz nema nic spolocne so strachom o deti a buducnost...Kazda jedna mama sa boji o svojich najblizsich, ale zit a umarat sa ci nieco pride, alebo nie....to nie...Ja svoj zivot chcem zit a nie ho prezivat...

alenka600
15. nov 2012

@sisaha No mne hned prvy prispevok pripada byt dost posmesny....

sisaha
15. nov 2012

@alenka600 skôr pravdivy...Ano, v zivote hrozia rôzne veci, ale nebudem sa umarat niecim co neviem ovplyvnit.

sisaha
15. nov 2012

@alenka600 a ako reagovala na ostatne prispevky zakladatelka? povedala by som, ze az utocne. Pri zalozeni temy musela pocitat aj s inymi nazormi...Ona ich zjavne nezvlada

alenka600
15. nov 2012

@sisaha V principe s Tebou uplne suhlasim, vazne nema zmysel sa umarat vopred, mas absolutnu pravdu. Ale fakt s fleku niekoho vysmiat - no tak to je teda moralna autorita, vazne. Ale to je od temy

alenka600
15. nov 2012

@sisaha suhlasim s Tebou aj v druhej veci - reakcie zakladatelky tiez nie su na mieste. Ale ved dnes sa clovek na MK musi bat vsetkeho, nech sa uz opyta na cokolvek, kritika pride rychlo 🙂

didda139
15. nov 2012

@sisaha presne,treba zit pre pritomnost,pre to co je teraz...ak ma priict vojna prijde,ale nemienim sa tym stresovat

radina
15. nov 2012

@hradnapani No esteze tak, o to je to lepsie , ze to nie je pravda , lebo to uz by bolo ake chore, keby to tak bolo....o par rokov by sme tu pocuvali nejakeho uvrestaneho chlapa v arafatke hulakat z mesity 😀

lussy23
15. nov 2012

@kykka pre pana krala nečitajte taketo hovadiny. žiadny koniec sveta nebude

sisaha
15. nov 2012

@alenka600 mna zase kritika posuva dalej 😉, konstruktivna samozrejme

kykka
autor
15. nov 2012

@sissy27 A TY SI CO ZAC, ze mna ides sudit a posudzovat aka som a ze mam vyhladat odbornika? Co si myslis o sebe, ze si nejaka uzasna, prechytrela, prekrasna, a premudra a najsilnejsia osbnost na svete, ze ma takto posudzujes? Ak sa ti nepaci moja tema, ktoru som otvorila, aby sa tu diskutovalo, tak ju necitaj a neironizuj. Keby si sa viac zaujimala, co je vo svete, pozerala spravy a zila v pritomnosti, tak by si okamzite pochopila, o com je ta tema. Nemam rada ludi ako ty. Ked vidia niekoho, kto je v slabej chvili, tak ho este dokopu a vysmeju. Si sebec, uz ti v zivote neodpisem, strata casu kvoli tebe.

didda139
15. nov 2012

@lussy23 koniec sveta raz bude.ale pochibujem ze to vie niekto predpovedat dopredu...tomu neverim.Ale verim ze raz ten konec sveta prijde,ked sa budeme takto spravat k nasej planete.Len neverim ze to bude teraz 🙂

kykka
autor
15. nov 2012

@miss_stanya Ja zijem blizko a ano situacia na mna niekedy dolahne. Je to prirodzene, urcite sa tak niekedy citis aj ty. Je to prestrasne, ako ludia trpia a ako deti. A teraz to zacina aj v Europe. Ja len dufam, ze tuto hroznu dobu prezijeme bez ujmy. Drzim ti prsty, aby ste to aj vy v pohode zvladli!!!

sisaha
15. nov 2012

@kykka bez urazky, ale niekedy vyhladat odbornika nie je na skodu... ale na prospech veci...reagujes na sissy neadekvatne. Tvoja tema nenesie nazov bavme sa len o vojne a rozpade Europy...

kykka
autor
15. nov 2012

@alenka600 Kritika a IRONIA nieje to iste. Ak si ma niketo nevazi, ani ja si nedavam servitku pred hubu.

lussy23
15. nov 2012

@didda139 tak to je pravda, to ja viem. ale 21,12 to rozhodne nebude

kykka
autor
15. nov 2012

@sisaha Tebe sa to hovori, lebo niesi na mojom mieste. Ak by si bola, reagovala by si tak isto, alebo aj horsie.

lussy23
15. nov 2012

@kykka nemyslite na to. tešte sa zo života. nemáte sa čoho báť, lebo 21,,12 nenastane konic sveta. Určite niie! Na to dám krk

didda139
15. nov 2012

@lussy23 to si myslim aj ja 🙂 Neverim takym ludom co predpovedaju ze sa ma nieco stat niekolko storoci dopredu.To aj ja mozem predpovedat ze napr.2080sa nieco stane 🙂

kykka
autor
15. nov 2012

@lussy23 Prosim vas, mozete s tym koncom sveta prestat? Je to smiesne. Ved tema je absolutne o inom.

radina
15. nov 2012

aj nesuhlas sa da vyjadrit slusnou formou a neposielat hned cloveka na psychiatriu. .... hlavne ak nepoznam osud danej zeny. Nerobme si to, co nechceme, aby nam robili ini. 😉

sisaha
15. nov 2012

@radina psycholog a psychiater su dvaja odlišný páni.... Práve preto, ze nepoznáme danú ženu, tak vychádzame len z toho čo popísala a teda zaváňa to riadnou depkou..Mozno my sa nevieme do jej pocitov až tak vcítiť, ak nás tu bezprostredne vojna alebo nepokoje neohrozujú..., napriek tomu, žiť iba v strachu sa nedá...človek nemôže fungovať v permanentnom strese...

radina
15. nov 2012

@sisaha to mi je jasne, ze je to odlisne 🙂 .... povedala som to len tak nadnesene. 😀
vcera som si nahodne precitala cca 4stranovu diskusiu, kde sa kocka stazovala na svokru, vo svojom uvodnom prispevku bola riadne napajedena, asi preto, ze sa jej to stalo v tej dobe a lomcovali nou emocie .... niektore zeny (jedna z nich je tu miestna hviezda) 😀 sa do nej tak pustili, ze ta kocka dala zamknut temu a odhlasila sa z MK. Asi ziadna z nas, keby zalozila nejaku temu, by nebola nadsena, keby druhe do nej skakali. Myslim, ze kazda z nas chce trosku podporit, mozno poradit a nie tu argumentovat. 🙂 ..... a priznajme si, ktora z nas ma rada kritiku od ludi co pozname, a nie to este od cudzich zenskych z MK 😝

sissy27
15. nov 2012

@kykka tebe čo je prosím ťa?? kto ťa posudzuje, odsudzuje? ja žijem v realite, v prítomnosti - na rozdiel od teba, čo žiješ v strese z toho ČO MOŽNO BUDE... nie som jediná, ktorá ti tu pri všetkej slušnosti radí návštevu odborníka ako si si mohla všimnúť... pozerám správy denne, viem čo sa deje vo svete, polovicu rodiny mám mimo SK, tak viem aj to, čo sa do správ ani nedostane, ale aj tak normálne ráno vstávam, chodím do práce, starám sa o rodinu... ale ty máš problém a neviem, či si ho neuvedomuješ, alebo nechceš priznať...
@alenka600 kde sa z niekoho vysmievam? to že ponúknem aj trošku humoru na odľahčenie je vysmievanie? keby som sa chcela z niekoho vysmievať, tak ho nazvem smiešnym, trápnym, hlúpym - ale toto ja nerobím

viera27
15. nov 2012

@radina k diskusii patri aj kritika a odlisny nazor. Ked na to nie som pripravena, neprezentujem sa na verejnosti a toboz nie cudzim zenskym na nete. Ak ma clovek zaujem len o beznazorove hladkanie a prikyvovanie, nech sa postavi pred zrkadlo. Toto podla mna nie je materska skolka 😀

nice202
15. nov 2012

@radina jedna dospela sudna zena, musi vediet zvladat a znasat aj kritiku. Ci uz jej tema je smiesna alebo nie je, si ja nedovolim povedat. Podla mna je pravda relativna a ona si ju nevie obhajovat s argumentami, ale hned utoci na ludi....

radina
15. nov 2012

@nice202 @viera27 ...asi nie vsetky sme take, ze vieme kritiku prijat a najma asi nie zeny, co maju nejaky problem, chcu sa poradit a zalozia temu. ... ja som dnes asi nejaka lutostiva 😀

dada1212
15. nov 2012

@kykka no vojna na smiech nie je, ale čo nám pomôže ak sa budeme strachovať. treba si užívať každú chvílku a nečítať voloviny a nemyslieť na to, aj tak to ty a ani nikto z nás neovplyvníme ani nezmierníme, čo má prísť to príde...