Mám tri deti, 40tku na krku a čo ďalej?
Mam tri deti, 40-tku na krku a co dalej?
Mirenu som pretrpela 5 rokov a uz nechcem viac.. na tabletky som nespolahliva... Mama isla do prechodu v 60-tke a dlho trpela navalmi a naladami...
Uvazujem, co so mnou? Viac deti nechceme, uz ani MS nechcem... Proste uz som s reprodukcnymi vecami skoncila... Co by ste odporucili? Uvazujem o sterilizacii... Podviazanie vajecnikov? Odobratie maternice? Dalsie teliesko aj napriek problemom (dlhe a caste krvacanie, aj kazde 2 tyzdne na 2 tyzdne)...
@pragmaticka vdaka, lenze ja uz nechcem ani MS, pre mna je to utrpenie kazde 3 tyzdne na 2 tyzdne.. a ked si predstavim tie mamine navaly, zmeny nalad a pod. tak uz chcem mat pokoj..
@ella_smella ak nexces MS tak jedine vsetko von, otazka je ci to robia "len" tak..asi by som.sa radila s gynekologom
@zuzka38 vdaka, uz som sa s nim radila pred rokom aj pred dvomi a vyzera to byt jedine riesenie, preto zistujem, ci ma niekto aj inu skusenost... Teraz uz viem, ze Mirena ide po 5 rokoch von a tak to musim nejako riesit..
@zuzka38 moja mam ma vsetko vonku od 35r hadam (po 5 porodoch) a aj tak mala brutalny prechod a menstruaciu tiez az do prechodu!!!
@pragmaticka ako môže mať všetko von od 35 a mala menzes až do prechodu???
@pragmaticka tomu tiež nerozumiem ak ti vsetk vyberu ako mohla menstruovat?
Práve riešim to isté :( Mám tri deti, druhý krát Mirenu, ktorá už skončila a už jej mám dosť. Tabletky neznášam a nechcem. Keď som gynekologovi povedala, že by som chcela sterilizáciu, povedal, že to nie je dobré a že mi ju nespraví ! Neviem, čo mám robiť a cítim, že telo by si už aj rado oddychlo 🙂 Som zvedavá čo ti baby poradia 🙂
@ella_smella a mne pred týždňom zaviedli mirenu kvoli veľmi dlhému menzesu...Teraz tu oči ocim ze co pises...Ja sa spolieham ze ňou sa mi to upraví. Ale ako čítam, tvoja skúsenosť je o inom....no dúfam že mi to pomôže
@ella_smella Ono nadmerná menštruácia alebo neobvyklé krvácanie je indikácia na hysterektómiu, ale nie každý lekár je naklonený takému radikálnemu riešeniu.
@domka3_3_3 veľa žien po zavedení nemá vôbec menštruáciu alebo len špienie, ale každa sme iná
@ella_smella OK, ale to si musis naozaj prebrat s gynekologom. Lebo hysterektomia nie je len tak hop-sup a vsetko bude super. Moze to mat celkom nepekne vedlajsie ucinky ako skory nastup menopauzy, ziadne libido a podobne. A aj tak budes musiet uzivat hormony. Tak si to nechaj vysvetlit od niekoho, kto sa tomu rozumie.
Ak teda nechces muza poslat na vazektomiu - moj bol a je to uplne ina kvalita intimneho zivota mozem povedat. Ale ja mam normalny menzes (aj ked az niekto pride s bezpecnym napadom, ako ho nemat, beriem vsetkymi desiatimi 😀 )
iná forma ATK nepomôže? mne sa osvedčili náplaste (alebo som skúšala aj nuvaring)... no len ja som nemala problémy 2 týždne na 2 týždne...
@zuzanka.zuzu neviem či Evru (naplaste) nestiahli z trhu
@ella_smella
@zuzuzu3 prečo máte dosť mireny,ak smiem vedieť? Co vam na nej nesedi?pytam sa pretoze ja ju mam dva roky a vazne uvazujem,ze zajdem cim skor ku gynekologicke a dam si ju von.Neskutocne vytoky furt mavam,totalnu nechut na sex a bolesti v podbrusku.Normalne som z toho na prasky 🙂
Občas aj výtoky, aj som určite pribrala (i keď môj gynekológ tvrdí, že to určite nemôže byť z Mireny). Určite to spájam aj s nechuťou na sex, ale hlavne mám taký vnútorný pocit, že stačí ! Buď som bola tehotná ( všetky tri deti máme plánované a chcené) to je v poriadku, alebo som celé roky brala antikoncepciu, aby som tehotná nebola. Už deti nechceme a už som unavená stále do seba niečo pchať, aby som neotehotnela ! Ja už nechcem žiadnu antikoncepciu ! Chce, aby si moje telo od toho konečne oddýchlo !!!
@jamipato presne tak, okrem toho vkuse s vlozkami.. o sexe ani nehovorim.. ked uz konecne mozeme pri 3 detoch, tak nemozeme, lebo mam kramy... Casto a dlho.. dostala som na to lieky (cyclo3fort), ale ziadna slava.. vraj mam vela estrogenu a som pri mirene vynimka.. prvy rok som cakala, kym sa to vraj upravi.. druhy rok a treti som dostala tie lieky a stvrty a piaty uz len cakala, kedy pojde von.. teraz je to pomaly tu a ja riesim, co dalej..
@ella_smella ja mám strach uz aj z toho vybratia,uz pri zavadzani som odpadla.Posledne dva dni nic ine nerobim len googlim o mirene 🙂 ,viem,ze ma gynekologicka bude presviedcat,aby som vydrzala este 3roky a nechala si ju .Kaslem aj peniaze,pojde von,bezne sme fungovali na kondomoch a bolo to lepsie ...
@ella_smella No ja som mala úplne slabú MS, ked som brala antikoncepčné tabletky, bola to pohoda, ale zase mi nerobili dobre na iné veci. Mirenu mala kamoška a sťažovala sa, že má práveže silné a dlhšie krámy ako predtým. Ja by som si teliesko nedala, neviem si to predstaviť, že niečo cudzie je vo mne, proste psychicky by mi to vadilo. Tak potom asi fakt jedine tá sterilka, ale určite by som si nedávala vybrať všetko len tak, ved tie orgány tam nie sú pre srandu.
@domka3_3_3 ja mam mirenu rok...menstruacia su len tlaky v podbrusku a dva dni minimalne spinenie... podla mna @ela_smella zvolili zlu velkost... je mala a vacsia...
@zuzuzu3 inak priberanie, ja mam 47 kil... neviem no, vacsinou sa pribera skor vekom a jedlom 😂 Cim dalej tym viac, musim davat bacha na stravu 😇
@anjelicek26 pri tej mušej váhe hádam ani nemusíš 😉
@janickacrazy tak ja nie som vyssia od kybla, na mne vidno kazdy gram navyse... len som chcela povedat, ze asi kazdy na mirenu inak reaguje, ja som fakt spokojna, mna by piate dietko momentalne polozilo, tak sme sli na istotu 😇 Ja som rada, ze su konecne ako tak pouzitelny a samostatny vsetci 😅
ahoj ja mam tiez problem s MS som pol roka po porode a strasne krce mam teraz podbruskom mozem mat uz teraz MS??kojim
@janapiestany jasné, že možeš, niektoré ženy menštruujú aj ked koja plne
ja som len pocula ze kto koji nema MS ale mavala som ju raz za 3Mesiace tak hadam po porode sa mi to upravi...dakujeem
@janapiestany ja kojim uz 5 rok. 2 deti po sebe. vzdy som menstruaciu dostala tak cca po roku. Ale brucho ma bolievalo uz tak dva tri mesiace predtym
no aj ja by som chcela kojit dlho ale uz mam malo mliecka uz dcerke davam aj kasicky po prsiku vyzaduje este jogurtik alebo zeleninku...
@janapiestany ale ved to je normalne. ma uz pol roka. bude papat uz hocico. moje obe deti jedlo uz vsetko napriek tomu sa kojili. a teda mladsi 2roky sa stale koji..a dokonca uz len z jedneho prsa..Ak chces kojit asi bolo dobre spojit sa s nejakou laktacnou poradkynou. urcite by ti poradila..
no aj ja malinkej uz som skusala vsetko co papam ja z manzelom nie maso trube....ale lekarka ma vykricala ci som normalna mne mamina povedala ze vsetko jej mam skusat zase lekarka chce aby som jej davala cez cukru bez soli ale odmieta place kope no proste jej to nechuti urcite sa spojim alebo su nejake vitamina?aby som mala viac mlieka?

@ella_smella a co tak chlapa poslat na vasektomiu??? Myslim ze po 3 detoch si si ty vytrpela dost. Nech sa teraz on tiez pricini ku bezpecnemu sexu!!! Ambulantny zakrok, tu v at stoji okolo 1000e a je to na stalo!! Same vyhody. To ze si 3dni nebude vediet od bolesti sadnut na zadok mu radsej nehovor! 😉