Mám ukončiť autoškolu?
Ahojte robím si autoškolu na klasik manuál už mám za sebou 3 jazdy v premávke. Inštruktor skvelý, snaží sa všetko vysvetliť tak aby som tomu pochopila. Nejazdim absolútne že zle no môj problém je že vždy sa zaseknem na 2-3 sekundách a čakám. Keď dávam prednosť v jazde protiidúcim napríklad keď ide auto jedno tak ja úplne zabrzdim a zaradim 1ku čo nemusím pretože on na tých 10metrov prejde rýchlo. No problém je že ja čakám pokiaľ prejde úplne a až potom sa rozbieham na 1ke. A niekedy mám pocit pri hustej premávke že, do niekoho vrazim lebo stále mi inštruktor hovorí že mám ísť na stred po svojom pruhu no keď vidím auta tak idem viac doprava. Čo robiť ukončiť to ?
ja mám podobný problém, už som absolvoval 15 jázd a po prvých 5tich som získal akýsi komfort za volantom, ale potom som začal robiť chyby z nepozornosti a robím ich kvantum každú jazdu. Aj inštruktor aj ja sme obaja frustrovaní z toho že po tých 15tich jazdách nie je vidieť žiadny pokrok. Moje pracovné vyťaženie mi dovoľuje jazdiť len raz za týždeň, ale aj keď som počas dovolenky jazdil aj 3x za týždeň, stále to bolo to isté. Prvotný entuziazmus vystriedala nechuť. Každé ráno pred jazdou sa musím dlho hecovať a dúfať že nespravím tie isté chyby ako na minulých jazdách, bohužiaľ, akonáhle sadnem za volant, mozog sa vypne a zapne sa automatika so svojimi zvykmi a zlozvykmi. 17 rokov dozadu som tiež nespravil vodičák na 3x a kameňom úrazu bola vždy jazda. Čo by ste urobili na mojom mieste?
@volakto prejdi na automat a keď nevieš križovatky a máš problém nechaj to radšej tak
ja mám podobný problém, už som absolvoval 15 jázd a po prvých 5tich som získal akýsi komfort za volantom, ale potom som začal robiť chyby z nepozornosti a robím ich kvantum každú jazdu. Aj inštruktor aj ja sme obaja frustrovaní z toho že po tých 15tich jazdách nie je vidieť žiadny pokrok. Moje pracovné vyťaženie mi dovoľuje jazdiť len raz za týždeň, ale aj keď som počas dovolenky jazdil aj 3x za týždeň, stále to bolo to isté. Prvotný entuziazmus vystriedala nechuť. Každé ráno pred jazdou sa musím dlho hecovať a dúfať že nespravím tie isté chyby ako na minulých jazdách, bohužiaľ, akonáhle sadnem za volant, mozog sa vypne a zapne sa automatika so svojimi zvykmi a zlozvykmi. 17 rokov dozadu som tiež nespravil vodičák na 3x a kameňom úrazu bola vždy jazda. Čo by ste urobili na mojom mieste?
@volakto a aké chyby robíš?
Máš problém s vyhláškou (nevnimaš značky) alebo ti nejde šoférovanie?
@volakto a aké chyby robíš?
Máš problém s vyhláškou (nevnimaš značky) alebo ti nejde šoférovanie?
@demodun niekedy nevnímam značky, občas zabudnem podradiť, obzrieť sa keď dávam prednosť v jazde, keď si poviem že nabudúce si dám pozor tak si samozrejme nedám a nehovoriac o tom že si občas aj mýlim ľavú stranu s pravou teda keď mi inštruktor povie že mám odbočiť vpravo tak dám smerovku doľava a odbočím doľava, alebo dám smerovku doľava a odbočím doprava...skrátka absolútne nelogické veci a najnovšie som mal poslednú jazdu na cvičisku kde som sa učil parkovať, prebiehalo to tým štýlom že "keď bude predné zrkadlo zarovno s tou tyčkou tak toč plný ľavý kým neuvidíš tri tyčky v pravom spätnom zrkadle atď atď" a za skoro 2 hodiny tam som nevedel konzistentne zaparkovať