icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

veronikapp
14. feb 2010

aspoň zobral tie najväčšie 😀
skladajte, len si palce kladivom nepribite... dobrú noc, idem už aj ja, ešte do sprchy a bubať 😔

klara_klara
autor
14. feb 2010

uz tu 3x pisem ahojte 😉

klara_klara
autor
14. feb 2010

sranda az teraz mi to zobralo... 😀 😀 😀
babuli drzte sa myslime na vas.
som tu dnes len na chvilku ale tradicne sa opytam jednu otazku...baby vysvetlite mi co to znamena...po 7 mesiaci...lebo v prikrmoch je ze po 7 mesiaci sa mozu piskoty...a ja neviem ci je to ked dosiahne 7 alebo ked dosiahne 8 😀 😀 😀

babullka1
14. feb 2010

Klara dakujem 😉 ja si myslim ze je to myslene po ukonc.7 mesici cize zaciatok osmeho 🙂

alca85
14. feb 2010

ahojte....babulka to je ten materinský inštinkt, ktorý ťa zobudil k Matúškovi....aj mne sa také niečo stalo už dávnejšie..spali sme u svokrovcov a tiež som sa zobudila na to ako sa malá mece v kočíku, tiež ma to dobre vystrašilo a to sme akurát v ten deň kúpili odsávačku....

no nedostali sme sa včera domov, čo aj odhŕňač zapadol, tak sme museli zostať spať u svokrovcov a to som sa so svokrou hneď aj pohádala....no uznajte, dala som malej krupičnú kašu, zjedla podľa mňa dosť, nakoľko je to sýte a svokra, že ona je ešte hladná, čo teda určite nebola (a to len kvôli tomu, že otvárala zatvárala ústa)...tak že či jej môže dať mlieko. Ja že určite nie...a furt do mňa hučala, že ona je hladná.....tak som jej povedala, že nech si robí čo chce a odišla som....tak jej zarobila mlieko a malá samozrejme, že nechcela a keď som ju počula plakať som jej ju vytrhla a zobrala preč....potom prišla za mnou, že či som sa urazila a ja že samozrejme, že ma uráža, keď nerešpektuje čo poviem a ja hádam viem kedy je malá hladná a že si potom pripadám ako neschopná.... 😠

Leuške gratulujem a tiež posielam pusinky...... 😉

klara_klara
autor
14. feb 2010

alca tak toto presne poznam...tiez len jedenie mu vedia ponukat...chudacik je hladny...alebo len ho nosit narukach celeho pokrceneho...to neznasam a ked nieco poviem som ja akoze najsprostejsia 😝 😝 😝

aj ja Leuske gratulujem je to velka sikulka 😉 😉 😉

babuli nam sa nieco podobne tiez stalo v 3 mesiaci...takze viem ake to je hrozne...ruky sa mi triasli este asi hodinu potom 😝 😝 😝

veronikapp
15. feb 2010

ahojte 🙂 klara blahoželám k 7. mesiačikom 😉
alca- to poznám, robí to moja mama... Laura keď je ukričaná/ teda skoro vždy/, nepočúvam iné, len daj jej jesť, ona je hladná, týraš ju hladom, niečo jej privodíš... a to som a´kurát kojila, alebo jej dala príkrm a fajne si odgrgla, no ale stále dookola- ešte jej choď dať, aspoň trochu... a najviac ma vytočí, keď mi hovorí, aby som ju dala na fľašu na UM, že budem mať pokoj a budem vedieť, koľko vypije.../ ani nie tak ja, ako ona.../ a Laura pritom plače pre niečo celkom iné- keď ju má niekto na rukách, alebo je na cudzom mieste... a to počúvam od jej narodenia, až doteraz... to bolo ,,radosti,, keď Laura hnačkovala a schudla- no vidíš, už ju daj na fľašu... 😝 😠

baby to bola noc... nejaký debil nám pol noci zvonil na zvonček, už som chcela volať políciu... dobíjal sa k našej susede, čo býva 2 poschodia nad nami, taká alkoholička, aj ten bol ožratý... že ona mu nechce otvoriť, tak že mu máme mi... hlavu jej vykrútim, keď ju stretnem 😠 a to večne, lebo má podobné priezvisko ako mi, tak furt sa niektorý jej ,,pichač,, pomýli a zvoní ku nám, ale toto už bol vrchol... som myslela, že mm ho zmláti, také nervy mal. Aj mu najprv pekne hovoril, že máme malé deti, nech ku nám nezvoní, nech si zazvoní tam kde chce ísť. Ale on furt zvonil a zvonil... Keby sme mu otvorili, tak to by bol zas hurhaj na chodbe... to už tiež párkrát bolo...dobíjal by sa ku nej do bytu. Našťastie sa potom uvedomil, a prestal.

babullka1
15. feb 2010

Ahojte..Klara gratulujem-my budeme mat v stredu 😀 Veronikap..tak to ste mali zaujmavu noc.ja by som ho asi zabila,nas maly musi mat v noci ulne ticho inak je hned hore....ale cez den mu ziadny hluk nevadi.,...nam sa ani sopliky ani kasel nezlepsuju 😔 zda sa mi ze je to cim dalej horsie a nasa dr ma dnes dovolenku tak pojdeme az zajtra ale to musime ist aj do IL na nefrologiu..tam sa tak hrozne bojim 😔 ze ci to bude mat v poriadku 😔 ja pred tou kontrolou vzdy stresujem 😢

spevacka
15. feb 2010

klara, gratulujeme, tie príkrmy sú od ukončeného, teda musí mať plných 7 mes. tak ako baby hovorili 😉
inak ked hovoríte u tých svokrách a tom dokrmovaní, to sme my mali pri Matúšovi, on bol ukričaný až strach a to som každý deň počúvala, on je hladný, dokrmuj, daj mu fľašu ☹ 😠 😠 no nie a nie a just nie...a to moja mama tak isto ako aj svokra.Moja mama, tá dokonca ešte pridala báchorky o "slabom"mlieku, darmo som jej vysvetľovala, že to je názor dávno prekonaný..ufff ešte teraz sa vytočím, keď si na to pomyslím

dzio2
15. feb 2010

klara gratulujem, aj tebe emanka 😉 veronikap tak to si mala dost blbe ja by ho nakopala a tu susedu tiez 😠 alca zo svokry si nic nerob aj ked ta to urcite rozcululo aj mna by sa to dotklo ale oni su uz take , ja sice svokru nemam ale mam svokra a mna zase stve ze sa neako ani o malu nezaujima bol tu svagor a ked mu volal svokor tak ho maximalne zprdol ze mu vzal auto a nic mu nepovedal a take ze ako sa mame alebo co vnuca ci nieco nepotrebujeme to ani nahodou len sa rozculoval ze nema auto doma a to vsjo, babulka skore uzdravenie, nech je Matusko cim skor zdravy 😉 dnes som lili nasla druhy zub 😀 😀 😀 😀 huraaaaaaa

babullka1
15. feb 2010

Dzio...gratulujem k zubku 🙂

emanka
15. feb 2010

ahojte a ďakujeme 😉
Klára, gratulujeme k 7. mesiacom - 7.mesiac ukončený, môžeš dávať piškóty 🙂 a Dzio, vám tiež gratulujeme k 2. zúbku 🙂

alca, ešte že ste sa dostali domov, asi by si už svokru prizabila 😀
Veronika, blbá noc, nezávidím 😖
Babullka, neboj, zajtra to určite dopadne dobre... 🙂 🙂 🙂

blazka24
15. feb 2010

ahojte babulky, idem len pozdraviť, boli sme vonku s mm lebo je dnes doma a ja idem rýchlo urobiť pizzu lebo mi začne prepadávať cesto z misky 😀

inak už nám kaša konečne začala chutiť - do mliečnej kaše dávam malého mlieko a div sa svete zje za celú misku až gule za ušami ale ja som ukydaná asi aj v nosnej dierke, malý si šlahne do kaše ruky a mne ju tlačí do huby, do nosa a do uší no proste horor 😕

dzio2
15. feb 2010

babenky no neviem ale dnes mi liluska zacala pistat mesto dzavotania cely den to pocuvam aj vam to robia deticky?

veronikapp
15. feb 2010

dzio- hej, Laura tiež piští... a gratulácia ku druhému zúbku

🙂
boli sme teraz von, ale tak sneží zase 😠 už by aj mohlo prestať.
dnes sa Laura dala sama na 4 🙂 hurá hurá

blažka fajn, keď začalo chutiť 😉
alca asi vybaľuje, ke´d jej celý deň niet...

alca85
15. feb 2010

no ahojte.....
nevybaľujem, len som tu doteraz mala svokru, bo mi varovala malú.....som musela ísť ráno podať daňové priznanie a minúť posledné peniaze...

Klara všetko naj k 7. mesiačikom....

ach s malou je na nevydržanie.....tak zas letím....

alca85
15. feb 2010

blbne mi ce

dzio2
15. feb 2010

veronikapp blahozelam 🙂

zuzkaku
15. feb 2010

Ahojte... 🙂

všetkým, ktorí dnes majú nejaký výmesačník a zároveň sa podarili nejaké pokroky zo srdca blahoželám... 🤐

alci....prerazila by som svokru, keby mi niečo podobné stvárala...

babulka...držím palce a verím, že bude všetko ok...zajtra podaj info ako ste dopadli... 😉

klara....rovnako aj ja si myslím, že to je po ukončenom 7 mes.-teda začiatok 8....my sme dnes prvýkrát papkali takú tú dlhú piškótu, joj ako veľmi chutila... 🙂

emanka...stolík poskladaný?? A akú ohrádku to zháňaš?

náš pokrok dnes... 🙂 drobec ako sa tak hral na zemi s hračkami, začal sa dávať na rúčky, vydrží tak asi 3-5 sekúnd, ale aj to je niečo a ja sa z toho tešííím...no a keď bol dnes takto na rúčkach celý čas kričal "tatatatatata" a Vladao sa tešil jak malý...."zopakuj, povedz ešte raz...tata" 🙂

dzio2
15. feb 2010

zuzkaku no super 🙂 tesim sa stebou aj nasej lili sa podarilo raz povedat tatata rano ked vstala kricala v postielke a MM bol stoho vedla cely den chodil a hustil do lili este raz este raz a ja som sa len smiala bol jak male decko stastny 😉

zuzkaku
15. feb 2010

dzio... 😉 no veď tí chlapi....ale je to zlaté, keď si takto bľabotá, samozrejme, že netuší, že niečo zrozumiteľné hovorí,,, 😀

veronikapp
15. feb 2010

ahojte baby, teším sa s vami 🙂 dnes nejak poriedšie, či to len zatial? Alebo všetky pozerajú olympiádu?

emanka
15. feb 2010

ahojte, idem vás prečítať

veronikapp
15. feb 2010

ahoj emanka, čo ste dnes porábali?

emanka
15. feb 2010

takže, gratulujeme Laurike, šikovná baba 🙂 🙂
gratulujeme Šimonkovi, šikovný chalanisko 🙂 len tak ďalej a do tretieho už bude loziť 🙂 🙂

dzio, aj Lea teraz prestala džavotať, už iba také hm, hmmm, hmmm - už nám to lezie riadne na nervy...no spomenula som si na tvoje slová, Veronika, že pravdepodobne aj teraz reč ustúpila pohybu...či nie?
No a je s ňou tiež na nevydržanie, už nechce ani sedieť, už chce byť stále na zemi, ale to chodí po celej obývačke, už vliezla aj pod ten nový stôl - áno, Zuzka, je poskladaný - a budeme už musieť asi dvd-ečko dať niekam inam, lebo čakám, že ho na seba zhodí...no a samozrejme nemôže byť stále na zemi, keď sa naje, tak ju nechám sedieť, lebo potom sa hneď dogrcá, no a to sa jej nepáči, takže stále hmm,hmmm,hmmm 😠 😠

No a chceli by sme ohrádku takú tú celú sieťkovanú, ale tá má iba meter krát meter a to neviem, či tam bude chcieť byť. Dnes sme videli aj takú drevenú, čo sa iba na zem položí a tá je obrovská, ale zas neviem, keď sa malá zaprie pri zdvíhaní, či ju celú neposunie...nemáte s tým niektorá skúsenosti?

emanka
15. feb 2010

Veronika, dnes som upratovala, lebo cez víkend mi bolo zle a nejak som nevládala...potom sme boli vonku a potom sme boli v hypernove na nákupy, tam som objavila tie pudingy, čo som ti o nich vravela. Ja som to hľadala medzi normálnymi jogurtami a tak a to bolo medzi detskou stravou, pri mliekach a kašiach. Kúpila som čokoládové a mali aj vanilkové, je to od uk.8. mesiaca...a vy čo ste robili? Verím, že si sa veľmi vytešovala, keď sa dala Laurika na 4 🙂 🙂 🙂 Ako ja včera, aj slzy mi vyhrkli 😀

veronikapp
15. feb 2010

mm to vyriešil veľmi jednoducho...nič také nám netreba, keď ju budem musieť súrne položiť, máme postielku, alebo na zem, keď niekam pôjdeme, bude spať pri mne v posteli a hotovo 😠

dnes som čítala októbrovky 2010, ešte ráno som myslela, že k nim budem patriť, ale poobede sa dostavila M, takže nič 😀 a mám takú chuť na sladké, práve sa napchávam francúzskou kockou 😅

Laura dnes bola dobručká, normálne som z nej mala radosť 🙂

veronikapp
15. feb 2010

no nerobili sme toho veľa... tiež som čo-to popratala, prezliekla periny, poprala, no a potom sme sa hrali, poobede išli trochu von... taká klasika. Nevieš ako má byť zajtra?

emanka
15. feb 2010

No teda Veronika, že októbrovky 😀 😝 rýchlo si daj antikoncepciu 😲 😀

Ja som tiež najskôr nechcela žiadnu ohrádku a možno ani nekúpime, uvidíme, ako bude lea pokračovať....ale nechce sa mi za ňou stále behať a dávať ju na koberec, aby si neublížila...a sedieť fakt už nikde nechce a v postieľke tiež vykrikuje a ešte aj sa tam dá na šírku a trčia jej nohy a to ešte viac kričí 😝 no uvidíme....

Mne akurát sestra vysvetľovala, že deti v tomto veku si začínajú uvedomovať, že všetci chodia, len oni nie a oni by to chceli tiež.. uvedomujú si, že aj oni by to dokázali a preto sa chcú stále hýbať a preto aj bývajú nervózne...

emanka
15. feb 2010

Počula som v rádiu, že do 5 stupňov, skoro všade, ale či sa to splní, netuším. Prečo? Čo sa niekam chystáte?