icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

alca85
15. feb 2010

nie Sunárka sa volajú.....ja som mala pohodové tehu ale až od druhého trimestra....

emanka
15. feb 2010

Veronika, ja viem, prečo si taká opatrná s tým jedením 🙂
My ani nemáme alergiu a tiež mi niektorí hovoria, že už môžem dávať to a to, no ale ja radšej počkám, veď jej nič neutečie....no ale posledné dni málo papá Lea, neviem, či je to stále z tých zubov, alebo už by chcela aj niečo iné, neviem...a možno je to tým, že ona by asi najradšej jedla v pohybe 😝

alca85
15. feb 2010

no mňa sa svokra minule pýta, že či jej m§že to mäso posoliť.....ešte že sa opýtala a moja mama, že prečo jej nedám zeleninu z polievky.....no nevysvetlíš...

emanka
15. feb 2010

tehu a pôrod sa tu už viackrát rozoberal 😀
ja som mala rizikové, tiež krvácanie a lieky na udržanie plodu, takže som bola doma...celý čas pohoda, ani zle mi nebývalo, len na začiatku únava...2 týždne pred termínom som začala krvácať, tak ma hospitalizovali na týždeň 😝 potom ma pustili a o 10 dní som porodila....začala odtekať plodová voda, takže som musela byť zas v nemocnici, po 24 hodinách začali vyvolávať pôrod, ten sa dostavil za ďalších 19 hodín, strašné bolesti, rev na celú nemocnicu, až som sa hanbila 😀 no a samotný pôrod? 3krát som zatlačila a Lea skončila v lekárových rukách, ledva ju zachytil, lebo herečka nemohla ísť ako všetky deti, že najskôr hlavička a potom zvyšok, nie, ona hneď celá vyletela...no a potom veľká úľava 🙂

veronikapp
15. feb 2010

Laura začala pri každom jedle prskať... strašná zábava to je...musím ju vždy niečím zabaviť, chytro pár lyžičiek do nej vhodím, zas nejakú inú hračku... no ale aj tak som stále celá oprskaná 😠 ale zje aj 200 v pslednej dobe 🙂

Pri Miške mi ani zle nebolo, len trochu v treťom mesiaci, hlavne keď som si ráno vopchala kefku do úst 😝 inak pohoda. Pri Laure mi bolo hneď divne, stále som bola unavená, chcela som spať, ale dávala som to do súvisu s tým, že som nastúpila do novej práce, začala robiť nočné a tak. Prvé 3 mesiace som prespala a prezvracala 😖

emanka
15. feb 2010

alca, veru, nevysvetlíš 😝 😝 ja keď som bola v decembri u našich na víkend, tak som jej dala obed v poháriku a oco ho ochutnal a hneď utekal za mnou, že je to bez chuti, že aby som jej tam dala soľ alebo aspoň vegetu 😀 😀

emanka
15. feb 2010

ja som tiež prvé 3 mesiace prespala...a tiež som začala robiť nočné, tak ja že som z nich stále taká unavená....no ale potom som v práci skončila a spala a spala....to bol život 🙂

alca85
15. feb 2010

ja som v nejakom 14 tt skončila v nemocke, lebo som vracala krv, ale to mi len nejaká cievka praskla z toľkého vracania....

emanka ani sa ti nečudujem, že už nechceš druhé bábo....

keď budem druhý krát tehotná tak začnem už v 36tt piť ten maliník.....ževraj pomáha...

veronikapp
15. feb 2010

prvý pôrod som mala vybavený, vyvolaný, presne v deň termínu, po 6 hodinách bolestí mi na požiadanie pichli epidurál, bez predoperačného vyšetrenia, trvalo to vyše 7 hodín...bola som jak zbitý pes. Sa hovorí, že samotný pôrod má vplyv na psychiku matky aj jej neskoršie správanie... mala som takú miernu depresiu, keˇsom prišla domov- asi 2 týždne. Druhý pôrod bol prirodzený, bez kadejakých oblbovákov, trvalo to od prvých bolestí po pôrod 4 hodiny... takže ja už len prirodzene... a depka žiadna 🙂

emanka
15. feb 2010

alca, ja som ho pila, najskôr tuším raz denne a potom už stále, možno aj preto som Leu ľahko vytlačila, fakt na tretí krát, nikto na sále to nečakal 😝

alca85
15. feb 2010

ja som urobila iný drasťák, ktorý už asi nebudem mať odvahu zopakovať, ale o tom som tu už písala....

veronikapp
15. feb 2010

spomínam si, že už tu bola taká téma, ale vôbec si nepamätám...

veronikapp
15. feb 2010

alca ale ty ináč na svoju výšku si peknú bambulku porodila 😀

emanka
15. feb 2010

ja som tiež chcela epidurál, lenže kým mi zobrali krv a dali papiere predpísať, tak mi tvrdili, že už je neskoro, už som bola tuším na 8 otvorená, no ale aj tak si neviem predstaviť, ako by mi to pichli, ja som nevydržala kľudne sedieť, kontrakcie každých 30 sekúnd...no ale ak by som nedajbože ešte rodila, tak už jedine s epi...
Ja keď som porodila, tak som sa vôbec netešila ako vo filmoch, že jej, leuška moja, krásna....áno, tešila som sa, že je ok, ale hlavne som sa tešila, že už je to za mnou, tiež ako zbitý pes 😝 A Maťo mi tvrdil, že mám popôrodnú depresiu, ale nemala som, to bolo o niečom inom, len Maťo si to takto vysvetľoval 😕

emanka
15. feb 2010

alca, ty si tuším niečo vypila, že? nejaký mix 😝

emanka
15. feb 2010

oprava, papiere podpísať 🙂

veronikapp
15. feb 2010

pri Miške to bolo tiež blbé, len som chcela, aby už bola von, potom som bola taká unavená, že mi bolo jedno keď ju odo mňa brali, pri Laure to bolo celkom iné...
aj som sa cítila zle po prvom pôrode, ani postaviř som sa nevládala, nieto ešte chodiť... úplný des... pri Laure som sa šla hneď po tých 2 hodimách osprchovať, nič mi nebolo, ani unavená som nebola, stála som pri okne a čumela na búrku, potom o polnoci, 11 hodím po pôrode mi ju priniesli na kojenie a už pri mne ostala, to som už tuším písala...

veronikapp
15. feb 2010

a čo ti bolo?

alca85
15. feb 2010

no tak to bola, veď ma aj pekne roztrhla....každý si myslel, že čakám dvojičky, čo som mala tak obrovské brušisko

alca85
15. feb 2010

na FB mám fotku...

alca85
15. feb 2010

ešte, keď som zoparkrát písala do augustoviek, sa tam hrozili, že majú pár trhliniek na bruchách a tak som im tam hodila fotku môjho brucha a už bolo po komplexoch....na mňa nikto nemal.... 😅

veronikapp
15. feb 2010

nie som na FB ☹
ináč toho som sa najviac bála- že sa roztrhnem, alebo ma budú strihať 😖 ale mala som šťastie 🙂

alca85
15. feb 2010

jaj to ti bolo dobre....my na izbe sme sa ledva hýbali a prišla si jedna mamička a tá si po pôrode veselo behala.....toľká nespravodlivosť..... 🙄

emanka
15. feb 2010

ja tiež tak po pôrode ani sedieť,ani stáť, ani ležať...mne ju priniesli hneď po umytí v perinke a dali mi ju do rúk, no ja som tam ležala v takej zvláštnej polohe, úplne vyčerpaná, vyšťavená, ani som ju držať nevládala, tak ju sestrička dala do vozíka a nechala ju pri mne, kým ma zašívali...a lea zlatá, oči vypleštené, nič nevidela, možno tie svetlá áno a zívala stále, doktor sa stále na nej smial a mne to bolo úplne jedno...v ten moment som si ani neuvedomovala, že ona je tá Lea, čo bola vo mne 😕
Mne Leu priniesli už 8 hodín po pôrode a to som ani nechcela, nevedela som si predstaviť, že sa budem o ňu starať, fakt som nevládala 😝 A to som ležala s jednou, čo porodila 3 hodiny predo mnou a už o 6-tej ráno si pýtala dieťa, že nech nám ich už donesú...a ja som ešte len hodinu spala, lebo ma dlho zašívali a keď som ju počula, skoro ma porazilo, modlila som sa, že nech nám ešte neprinesú naše deti, normálne mi bolo do plaču 😲 Chúďa Lea, keby ona vedela 😀

veronikapp
15. feb 2010

po Miške mi ostali strie 😠 pribrala som 20 kg, ale našťastie keď si oblečiem napríklad v lete plavky, tak to ani nieje vidno, lebo akurát to je prekryté- na bruchu a bokoch. Na stehnách sú z vnútornej strany, ale už to tak vybledlo, že to je v pohode. Ale bolo mi z toho do plaču na začiatku, keď to ešte bolo červené ☹ 😀

emanka
15. feb 2010

alca, ja som videla na FB to tvoje brucho, ja som také nemala ani pred pôrodom 😀 a nemala som ani žiadne trhlinky-strie...a to ti zmizlo, alca, alebo to máš stále?

alca85
15. feb 2010

som dala foto môžeš pozrrieť... 😝 😔

dzio2
15. feb 2010

alca ked spominas to hopsadlo, ja to nechcem ani vidiet ani hupacku na zarubnu odkedy to uz bolo davnejsie som citala na teme zomrelo mi dieta, ako tam pisala jedna maminka, ze jej dietatko teraz neviem uz ci to bolo dievca ci chlapcek sedelo v tom a hojdalo sa , ona potrebovala na WC tak uz nevidrzala a odbehla si, a ked sa vratila, tak to dietatko sa tak nestastne zamotalo do popruhou, ze sa zadusilo nechcem nikoho strasit je to kazdeho osobna vec ale tak si stale nato spomeniem ked citam alebo vidim tie hojdacky a hopsadsla na popruhoch 😢

veronikapp
15. feb 2010

emanka 😀

emanka
15. feb 2010

Veronika, to hore - a čo ti bolo? - patrilo mne, či alce? ja som bola doteraz v tom, že alce, ale už nie som si istá 😕