icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

veronikapp
26. feb 2010

blažka- keď až na ušiach, to muselo byť super 😅 ale má Riško šikovné črievka, keď to ním tak prebehne... jedna hruška čo robí 😕 a minule tiež ten olivový olej. Lauru keď zapečie, musím dávať hrušku aj niekoľko dní, aby sa to pohlo...

emanka- no fľaša katastrofa... ani vidieť nechce. Mám tú od MAM, antikolikovú s nejakým špeciálnym cumľom, ktorý má pripomínať prsník. Aj obyčajný cumlík mám taký od MAM. Ale ešte som zisťovala od švagrinej, že ako to robila ona- kojila do 18 mesiacov. Tak mi poradila dávať polievku aj druhé hlavné jedlo, s odstupom aspoň 2 hodín a potom na olovrant ovocie, rovnako ako na desiatu- v podstate tak mi to kázala robiť doktorka. Tak som včera skúsila, urobila som brokolicovú mliečnu polievku, takú redšiu, rozmixovanú do hladka, tak tú zjedla celú misku. Potom som jej urobila morčacie mäsko na mrkve a zemiak s UM popučený na kašu. Z toho zjedla 3 lyžičky 😠 ale asi to bolo na ňu dosť tuhé a suché, dnes skúsim dať do zemiaku viac UM a mäsko pokrájam na ešte menšie kúsky, aby sa jej to ľahšie prehĺtalo. No a na olovrant mala veľký banám, ktorý mala za 5 minút v sebe 😀 ale potom na večeru vymýˇšľala s kašou. A to som jej urobila trochu redšiu... nakoniec som ju do nej dostala, ale už žiadne mlieko. Chcela som ju ešte trochu dokojiť, ale ani náhodou- nechcela. No a ráno som vstala s dvoma kameňmi, mokrá celá košieľka, perina, vankúš, už som sa nevedela dočkať, kedy vstane Laura 😝 Čiže dnes ráno som UM ani neskúšala 😕 ...

emanka- keď si chceš oddýchnuť od Leušky, nechaj ju nabudúce u mamy, keď tam pôjdeš, a samozrejme zober muža, veď desiatu a obed jej dá a vy si skočte niekam na dobrý obed do reštiky alebo tak... mne stačilo 1.5 hodiny u kaderníčky, aby som si fajne oddýchla a aspoń na chvíľu vypla 😎

veronikapp
26. feb 2010

dzio- ak to už má postekané na prieduškách a aj kašle /ak nekašle tak začne/ tak daj lili aj nejaký sirup na podporu vykašliavania, nech to ide von, aby nedostala zápal...

u nás je ináč počasie na nič... síce svieti slnko, ale dosť fúka a sú 2°C 😠

zuzkaku
26. feb 2010

Ahojte... 🙂

Ako sa máte? My nanič...Šimon je nervózny, joj...nikde mu nieje dobre, ani v postieľke, ani na zemi, ani na rukách...len chodiť po celom byte by sa mu páčilo... 🙄

dzio...želám skoré uzdravenie...asi som ti už želala, ale pre istotu ešte raz, aby to zabralo... 😉

veronika...závidím slniečko, dnes u nás hmla a zamračené... 😖

emanka...chcem sa ťa opýtať ako a či vôbec, chce byť malá v ohrádke...rozmýšľam aj ja nad jej kúpou...v postieľke má málo miesta, len čo sa obráti na bruško, už má hlavu zaborenú v paličkách... 😖
ozaj...kúpila som ten kruh na hranie...dnes by my ho mala tá baba poslať a dúfam, že v pondelok ho máme doma...už sa naňho tešííííím...

včera večer som bola na chvíľu aj na mimiaukciach...vydražila som si tam voňavku incanto shine... 😉 , len či mi príde...
myslím, že alca niečo dražila cez mimibazár...nie? alci, došlo ti to?

alca85
26. feb 2010

ahojte...tak dnes to teda vyzerá na počasie o ničom......zamračené a škaredé.....fuj.... ☹

zuzka mi sme na tom rovnako....Natálka musí byť každých 5 minút na inom mieste a v inej polohe.....som z nej zúfala...aj ja by som potrebovala na nejaký čas vypnúť...ale čo keď sú všetci chorí..

dzio na to stekanie soplíkov daj pozor, lebo to môže byť vraj dosť nebezpečné... a tiež želám skoré uzdravenie

zuzka tak predsa si ho objednala? Ja som zas objednala to penové puzzle, ale bez obrázkov iba taký koberec....lebo nemáme nič tvrdé na čom by si mohla Natálka trocha pocvičiť a podlahy sú chladné....

jááj ja som už podražila......pred včerom mi prišli obliečky (aj keď jedny mi poslala, také ktoré som nechcela a ani sa mi nepáčia, ale to je už vyriešené) a potom som pre brata vydražila rifle, tie mi prišli včera.....ale už končím lebo máme nejaký vybielený účet....no a teraz ešte ten penový koberec.... 😕 Inak som zatiaľ cez ten mimibazár spokojná, ale vždy skôr než idem niečo kúpiť alebo dražiť si prečítam hodnotenia na toho predávajúceho... 🙂

spevacka
26. feb 2010

ahojte, mám absenciu, ale včera som mala také predinfarktové stavy...Hanka je tiež nejaká nervózna, nevydrží dlhšie nikde a to som mala mäso z mrazáku von, tak som ho musela dáko spracovať, prať bolo treba 😢 ech nestíhačka a boli sme aj veľa vonku, ked bolo tak krásne, dnes sa to úplne pos...o 😝
inak:1. klbiky som aj ja mala trocha pošahané, mám jednu nohu kratšiu asi o 0,5 cm-nosím aj vložku v topánke, lebo mi to šlo na kríže
2.nákupy som aj ja predvčerom porobila cez MMB, lebo Hanke som zapotrošila jarnú bundičku (alebo žeby som ju bola predala? 😖 ) tak som na MMB objavila hneď 4, z toho jednu pre Maťa a jednu väčšie číslo až na rok nám bude, ale bola taká krásna,že som neodolala, pošlem link ak stihnem

a tak som si uvedomila, že to je na neuverenie, akoby sme my tu v téme boli pospájané nejako (spoločne nakupujeme, mrzuté deti, klbiky...) zaujímavé však?
ozaj Hanča včera prvýkrát povedala ME-ME 😀 od žiaľu, že ju nechcem vybrať z kočíka

spevacka
26. feb 2010

http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7941322
toto som kúpila, ale ešte inú som chcela dať, tú neviem nájsť 😲

alca85
26. feb 2010

ja som to hovorila už dávnejšie, že my sme sa tu našli...... 😀

spevi, ukazuje to tam len tú hlavnú stránku....

veronikapp
26. feb 2010

baby ja raz neviem ako sa cez ten MMB nakupuje... ani sa mi nejako nechce striehnuť na to, kde kedy aké oblečko doloží... aj čo písali baby v téme NEXT, treba vraj vedieť, kedy dotyčná tovar dokladá, lebo za 5 minút už nie je nič 😒 na to ja nervy nemám. Inak aj tu v pp máme taky second hand, kde majú len veci z Anglicka, za pár korún, tuším v pondelok tam vozia tovar, ale čo to tam je za bitku- samé mamičky na materskej sa pospájajú do skupiniek a keď tam nabehnú, berú všetko čo im príde pod ruku a potom to kdesi na boku triedia, že čo berú, čo nie, čo by sa ktorej kamoške zišlo, vykrikujú si cez predajňu, že toto je pre tvoju Katku, toto pre tvojho Ferka... to mi hovorila švagriná, ona tam sem tam chodieva... no tak na to ja ozaj nemám žalúdok 😝

už aj u nás sa zatiahlo... dnes asi ani von nepôjdeme 😒

emanka
26. feb 2010

ešte som vás nedočítala, ale...zuzka - mala by my ho poslať 😀 😀 a alca - mi sme na tom rovnako 😀 😀 😀

veronikapp
26. feb 2010

konečne má aj emanka hrubky 😀 😀 😀

alca85
26. feb 2010

hej akurát som ju išla dať do jazykového...... 😀 😝

emanka
26. feb 2010

Takže ahojte, hlásim sa do klubu mrzutých detí 😠 teda, lea je v pohodičke, to ja som mrzutá...unavená je jak kôň, ale spať nechce, tak som ju dala von a tuhá za 2 min...to si asi u našich zvykla spať vonku, večer ju zas zúbky bolia, tak nevie zaspať...

Dzio, aj ja želám ešte raz skoré uzdravenie...neboj, za chvíľu začne vykašliavať a bude to lepšie, len jej ozaj daj niečo na vykašliavanie.
Veronika, držím palce s tou fľaškou, asi je to na nervy, keď to odmieta...ja som raz urobila brokolicovú polievku, ale nechcela ju.

Zuzka, Lea chce byť v ohrádke podľa nálady, keď sa zobudí, tak tam vydrží aj 20-30 min, aj inokedy tam toľko vydrží, ale musí mať buď chrumky, alebo rožok v ruke, inak vykrikuje...na začiatku ma musela vidieť a teraz jej niekedy nevadí, keď zdrhnem. Dala som ju do kuchyne, nech sa aspoň v kľude najem, aj keď to nie je vždy tak. Sestra mi vravela, že keby som ju tam dávala od malička, tak by si na to zvykla a teraz by tam bola spokojná...v postieľke je to tiež o život aj u nás, má tam aj hniezdo, ale to nepomáha, ona si zdvihne nohy, prestrčí každú cez dieru a položí si ich na hniezdo, potom sa otočí a už nevie nohy vytiahnuť...hrôza

alca, aké veľké si kúpila to puzzle? my ho máme požičané, ale použila som ho asi 2x a potom som ho zbalila do skrine, ale vtedy sa malej ešte nepáčilo na brušku, tak to asi preto...tuším má nejakých 80x80cm, také malinké...aj u nás je počasie na figu, zamračené a fúka vetrisko, no ale krpcovi to nevadí, má na kočíku aj pláštenku...

Spevi, ozaj sme sa tu našli, všetky sme ako Pejrac...vitaj medzi šmatlákmi 😀 😀

Veronika, na mmb sa asi ten next tak rýchlo vypredá, ale iné veci sú tam aj niekoľko týždňov či mesiacov, stačí sa zaregistrovať, dať si podskupinu, čo chceš, či dupačky, bundy, nohavice a tam ti ich ukáže milión, ty napíšeš tej, čo to predáva, ona ti dá č.účtu, ty dáš prachy, ona pošle...mňa už to nebaví stále chodiť do banky a vkladať peniaze a na účte, kde máme internetbanking nemáme nikdy prachy....

emanka
26. feb 2010

ale baby, to ja som vás citovala, zuzku a alcu

alca85
26. feb 2010

a do kelu veronika,má pravda....aká hanba... 😎

alca85
26. feb 2010

sakra od hanby ani písať neviem.....to malo byť pravdu.... 🙂 😔
ide sa dať do jazykového 😀

alca85
26. feb 2010

sakra idem... 😒

emanka
26. feb 2010

Zuzka to napísala 9.21 a alca 9.33 že do jazykového, ja odpadnem, alca, to by si tam seba dala 😀

spevi, vidím, že ti idú tie linky, už 2. krát si nám takto niečo ukazovala a teraz neviem, čo si nám chcela ukázať 😀

emanka
26. feb 2010

ali, veru, hanbi sa 😅 😅 😅

emanka
26. feb 2010

spevi, ozaj, blahoželám k rečovým pokrokom, že ME-ME... 😀 🙂 🙂 zlaté....ja som stále MAM - no Angličanka je tá Lea 😀

emanka
26. feb 2010

a čo ste sa od hanby prepadli, či čo?

emanka
26. feb 2010

Veronika, na hentaké nákupy v sekáči by som ani ja nemala nervy, dosť, že ma Maťo znervózňuje tým jeho, poďme už, zober to a kúp!!! Tie baby sú niektoré hrozné...

veronikapp
26. feb 2010

alca- 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no tak dnes určite vedieš 😀 😀 😀

bola som dať Laure desiatu, lebo dnes zaspala skôr ako sme stihli... no vôbec by mi to nevadilo, keby to tak bolo každý deň- že po raňajkách ešte zaspí, potom do obedu bude hore, dáme polievočku, potom zase bubať, dáme druhý obed, olovrant, večeru a hajať tak okolo ôsmej... no uvidíme 😕

alca85
26. feb 2010
veronikapp
26. feb 2010

emanka- mm detto, preto nenááááávidíííííím keď idem na nákupy s ním... to už radšej celkom sama 😎

No Laura ma volá 😀 idem ešte upratať spálňu a požehliť...

emanka
26. feb 2010

Veronika, tak držím palce, nech sa to Laurika naučí...
Alca, pekné si objednala, my máme tuším iba 16 tých kociek...
Aj ja najradšej nakupujem sama, ale čo keď ho potrebujem ako vodiča...pred Vianocami sme to urobili tak, že ma vysadil v nákupnom centre, on išiel niečo vybaviť a ja som nakupovala s Leou...to bola paráda, pohodička 🙂

emanka
26. feb 2010

dievčatá, idem ja rýchlo niečo uvariť...len nejakú rýchlovku...večer asi prídem zas neskoro, keď tu už nebudete ☹ už aby tie zúbky boli vonku...

emanka
26. feb 2010

ešte som vám chcela napísať, že Leuša sa už vie z ľahu sama posadiť 🙂 a pritom som čítala, že deti to nerobia z ľahu, ale zo štyroch, neviem, či je Lea opačná, ale ona sa vzoprie na jednej strane rukami a sadne si 🙂

babullka1
26. feb 2010

Emanka..Lea je velka sikulka 🙂 ja vas kazdy den citam ale nestiham pisat 😠 Dnesnu noc som maleho nosila len na rukach,celu ju preplakal....spinkal len tak ze sa oprel mne o rameno a drzal sa ma ako kliest.ked som ho polozila do postielky...revy ze sa nedal utisit....ide nam ten horny zub a nie a nie sa prerezat 😠 a chudatko asi ho to boli,lebo on sa inak v noci nebudi nanajvys 2x na papanie.Vcera sme boli na porade mame 10,5kg 😀 vraj sme zdravucky len si musime davat pozor na horucky-koli tym oblickam 😠 a inak uz nevladzem.....uz nech ma ten zub vonku 😅

veronikapp
26. feb 2010

emanka- no šikulka Leuška 😀 je siláčka.

babullka- tie zúbky vedia poriadne potrápiť 😠 už aby bol von... len mu pekne potieraj ďasienka, nech mu to aspoň trochu zmierni bolesť...

a už dlho sa tu neukázala klara a sweet 😕
u nás je tak hnusne, vonku začalo pršať 😝 Laura spí, som zvedavá dokedy...
ešte som nenapísala, že včera som sa bola s´tažovať k susedom nad nami. D.... zase začali vŕtať, akurát keď som dala Lauru spinkať. No spustila hneď taký plač, že som jej nahodila čiapku a šli sme. Otvoril nejaký chlapík, pekne som ho poprosila, či by prestali vŕtať na dve hodinky, že mi chce dieťa spať. Veľmi sa mu to nepáčilo, začal sa obzerať koľko je hodín, bolo to doobedu, potom vyhovárať, že oni už končia, ja som tam len stála s Laurou na rukách 😀 nakoniec povedal, že dobre. Ale po tých dvoch hodinách, na minútu presne!!!!! začal znovu... 😎

alca85
26. feb 2010

babullka mi hovor.....ja mám dnes malú od rána na rukách (teda vo vaku), čo len reve alebo nervačí....už som z toho zúfalá, ani jesť nechce a ja sa nemôžem ani pohnúť....

emanka to som aj ja niekde čítala, že to je nesprávne sedenie....ale veď čo keď jej to tak vyhovuje....no budeš zakazovať? 🙂

klara chodí len večer na skok a sweet mala ísť dnes tuším na gyndu....alebo to bolo už včera?

veronika aj tu je úplne nechutne....ešte že prestal aspoň na tie 2 hodiny....a Laura sa dovtedy stihla vyspť?