Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
Ahojte my berieme vigantol a kanavit. Neviete do kedy ten vigantol treba brat? som sa zabudla doktorky opytat.
Klara aj mojej kamosky maly musi brat zelezo, chudiaci mali.
vigantol nam doktorka kazala davat do roka a kanavit kym dieta neprejde na UM..cize mi nebereme kanavit ked sme na UM
nas maly sa dnes cely den snazi dostat z boku na brusko,ale nejde mu to,tak sa vzdy rozplace 😝
baby kde ste vsetky? 🙂
ahoojte....ste popisaliii.... 😀
čaute baby, môžem sa pridať, ak má malá skoro 7 mes.???
emanka ja si myslim ze v klude mozes 😀
ahojte mozem aj ja?
zaujal ma ten kanavit- my sme kojeni ale nedavame ho...
vigantol davame 2 kvapky kazdy den, do jedneho roka. Mala je narodena v maji. Ale zimne deticky by ho mali davat az do 1 a pol roka.
ahoj veronika 😉 prave kojenen deti by ho mali brat ci nie?
babullka1 ved prave preto ma to zaujalo, lebo o tom nic neviem...
ako ti to zdovodnila vasa doktorka?
doktorka mi povedal ze ked papa UM ze nemusi ze v UM to je.
ahojte som tu nachvilku lebo malinky je zly jak cert a spat nie a nie len sa nosit na rukach 😝 😝 😝 kanavit sa dava kvoli prevencii krvacavosti dojciat.
inak zdravym aj nove temistky aj emanku, ktora nas bude ucit 😉 😉 😉
klara aj my sme mali nedavno take dva dni ze len a len na rukach 😒
klara-klara no prave- pokial viem tak sa ako prevencia podava intramuskularne-do svalu- novorodencom po narodeni...
babulka,klara-klara- takych nosenych dni mame od narodenia az doteraz... 😒 Uz aby sme zacali liezt po styroch 🙂
ahojky, my budeme mať 5 mesiacov o 10 dní. To stačí na prijímačky? 😉 tiež máme Vigantol, nepretáčame sa ešte na bruško iba nabok, nosíme sa, pučíme sa v lehátku, spíme spolu v posteli, dojčíme sa a tuším sme sa práve zobudili, tak zatiaľ
ahoj spevacka...uspesne si zvladla primacky 🙂 my spime splolu v posteli len od siedmej rano este dve hodky 😀
baby, je to tak s tým kanavitom, aj my sme na UM a nemusíme ho brať, ale dojčené deti by mali - aj mne tak bolo povedané!
klara, jasne, že vas budem učiť - veď ja, skúsená to mamička, čo neporadím? Ale nie, ak budem vedieť, rada poradím, veď aj ja som ešte občas vyhúkaná z toho všetkého 😀
ach jaj- tak to budem musiet zavolat nasej pani doktorke 😒
veronika, tak to teda zavolaj! Nechápem, prečo ti nedala ten kanavit, nemohla si myslieť, že ste na UM? Inak si to neviem vysvetliť ☹
ozaj, Veronika, pozerám, že máme rovnako staré deti, kedy sa narodila Laurika?
klara, ale si s nimi vybabrala - myslím s adminkami, čítala som aj pred tým tému, čo si založila, tuším 5-mesačné bábätká a zamkli ju....a ešte jednu, ale neviem už, ako sa volala....a teraz si na to kápla 😀 😀 😀
spevacka aj my spime v posteli spolu, zacalo to tak, ze som si ho davala vzdy rano k sebe do postele a skoncilo, ze vecer ledva 2-3 hodinky spi v postielke a okolo pol noci uz aj putuje ku mne, len neviem, ci je to dobre alebo zle. tiez sa rad nosi na rukach najradsej zo vsetkeho a nechce sa pretacat..
baby mi sa na rukach nenosime skoro vobec,ale zato by sa cekly den hupal v hupacke,no nechcem ho tam stale davat koli chrbatiku a zaspime len v kocari alebo v hupke...no v noci spi cely cas v postielke 😉
kaska, ja by som to nejako špeciálne neriešila to spanie v posteli, mne to príde celkom prirodzené, vraj u mnohých národov je to bežné. Ja som takto odchovala aj prvého, už má 6r. a spí vo vlastnej izbe úplne v pohode 😀 Začalo to u nás tak, že sme v noci boli každú chvíľu hore, no a ja som sa potrebovala aj vyspať 😒 Tak sa kvôli tomu vôbec netreba stresovať 😎
Ahojte 🙂 tak uz v tom mam jasnejsie. Kanavit sa nemusi, ale moze davat dojcenym babatkam. Ale nie kazdy den! Preventivne sa dava novorodencom po porode- to som uz pisala 😉
kanavit davame jednu kavpku mesacne 😉
inak baby, ja co poznam baby v mojom okoli s babatkami, tak vsetky deti spia same v postielke a celu noc. A zaspavaju tak, ze ich daju bdele do postielky a deti same zaspia 😕
U nas uspavame na rukach, potom ho supnem do postielky, ked uz spi ako zarezany a v noci putuje ku mne do postele. Cez den to iste, spi sice vela, ale na rukach zaspava. Myslite, ze to mam nejako riesit? Trocha ma to stve.
kaska to je aj nas pripad- zaspava sama v postielke, cez den aj v noci, proste sa napapa, odgrgne, dam ju lahnut a spinka. Zakladom je asi zacat s tym co najskor, ked je este uplne malinke. Dolezite je aj robit to kazdy den rovnako, v rovnakych casoch- stereotyp dava detom pocit istoty a bezpecia. Ak dieta budete od malicka ucit zaspavat na rukach, zvykne si, bude to pren istota. Potom bude tazsie dat ho do postielky a cakat ze za tyzden uz bude zaspavat samo. Lebo to pren bude obrovska zmena. Chce to cas a trpezlivost. Nie som zastanca metody- nechat vyplakat- ale niekedy to nie je na skodu. Deti su veeeelmi vybite.
So starsou dcerou to nebol az taky problem, lebo bola na UM. Skor si zvykla na rezim aj ona aj ja, kedze jedla kazde 3 hodiny. Pri mladsej -no hruuuuuza. Ona zo zaciatku plakala den a noc, ani tak ani tak. Bola, a este je, kojena, takze nejaky extra rezim od zaciatku nehrozil. Ale od 3 mesiacov, ked uz bola rozumnejsia, presli trochu koliky, uz nechcela pit mlieko aj kazdu polhodinu, som ju zacala ucit. Rychlo si zvykla. Ale je pravda ze nie vzdy to zabera, deti su rozne. Uz ste mali moznost citat taku knihu? V elektronickej forme. Pise sa tam presne ako postupovat, ak deti nechcu same spat, aj v noci.
emanka- Laura sa narodila 18. maja 🙂
emanka-
Ahojte dievčatká,
včera sme mali super noc, od pol jedenástej oči rozdrapené ako na pravé poludnie a bavili sme sa s vreskotom do pol druhej kým som ho uspala, mm zaspal do roboty a ja som total vyšťavená........
Dnes po raňajkách krpec zaspal, tak si hovorím idem teda na toaletu a potom do sprchy, prídem na toaleťák urobím si veľkú a reku veď je tam ešte papier tak tam bude aj kotúčik - no silný omyl nastal lebo chlapom nenapadne zobrať ten vysratý igelit keď tam už kotúčik neni
potom sa vyzlečiem, že sa idem osprchovať, už stojím v sprche a zazvoní telefón, vybehnem rýchlo aby sa malý nezobudil a zdvihnem to, môj brat sa ma opýta infantilnú otázku ako sa mám a tak mu skomentujem dnešné hlboké ráno a celý deň a nezabudnem to zakončiť vetou, že momentálne vykecávam v izbe nahá s bratom po telefóne a jeho odpoveď: ale veď neboj nemáme videohovor..........mal šťastie že nestojí pri mne inak by som ho niečím ovalila ...........a tak tu teraz sedím s čajíkom z pľúcnika lekárskeho v ktorom je medík od bratranca na ukľudnenie a konečne raňajkujem rohlíky s džemom od svokry, ktorý je tak sladký, že ma snáď ukľudní pretože mi napadlo, že nemáme doma nutelu a deli veľkosti XXL, ktoré mi ponúkla suseda za výhodných 9 Sk som zožrala výhodne v priebehu dvoch dní takže výhoda mi bola na veľké hodiny............
klara malý sa tiež chce nosiť len na rukách už ich mám ako opica vyťahané............
my s riškom spíme tiež sem-tam v posteli ale dnes ráno mi hodil šablu na vankúš tak sme dospali 😀
veronika ja som čítala že veta nechať dieťa vyplakať nie je správna, vraj dieťa potrebuje nehu a ukľudnenie rodičov a to som teraz čítala v odbornom článku že nosené deti sú samostatnejšie v dospelosti - ja nič ja muzikant to som len čítala 😀
😀 😀 😀 blazka to bolo dobré...mi sme síce o 2 mesiace starší, ale ako som čítala aj vyššie príspevky celkom dobre tu zapadáme...mi sme tiež od narodenia uplakaný a tým pádom stále nosený na rukách...no a teraz ked sme troška podrástli plačmeme lebo sa už nosiť chceme... 5 minut lezime na posteli....5 min. seidme na posteli...5 min. stijime pri skrini...5 min. sedime pri pc...5 min. v sedačke...vsetko nas bavi najviac 5 minut...takže naš den vyzera ako film, ktorý keby sme strihali a lepili tak by bol celkom zaujímavý...ááááá už plačeme lebo sme vstali...a hurá na ruky... 😅
blazka, dnes bola asi čudná noc, aj moja zaspala až okolo 23.30, potom každú hodinu hore, ale to je normál a potom od piatej do šiestrej vykecávala a keď konečne zaspala, tak ma o 6.30 zobudil mm spláchnutím záchoda 😠 na čo som sa strhla a keď som sladko zaspala tak o ďalších pár minút začal riešiť obsah svojho nošteka hlasným prejavom do vreckovky. No to ma už tak vytočilo, že som od rozčúlenia nemohla zaspať aj keď napokon som. Inak my zaspávame buď v klokanke alebo na prsku a poznám len jednu takú maminu, čo jej dieťatko (už ale ročné) zaspí samo v postieľke. Fakt sa tým netrápte, veď ich nebudeme do maturity nosiť 😀 . Nájdite si stránku nosenie.sk, tam je toho viac.pekný deň všetkým

no to verim ze je tazke na zaladok a este pre take male babo 😒