icon

Mamičky jedináčikov

lenkacalikova
13. apr 2016

Maminky, ktoré máte doma jedno dieťatko a ďalšie neplánujete...
Prečo ste sa DOBROVOĽNE rozhodli pre jedno dieťa? S manželom zvažujeme,že zostaneme pri jednom. Názory viacnásobných mamičiek poznám dobre,mňa však zaujíma aj druhá strana mince, Vaše pohnútky. Iste,že rozhodnutie je nakoniec na nás ☺ no i tak ma zaujíma váš pohľad na vec. Ďakujem.

Strana
z4
misel0806
14. apr 2016

@timea7 pisem IP😊

nelinka2009
14. apr 2016

Ja som jedinacik a nikdy som jemala vsetko, manzel je zo styroch deti a jeho najmladsia od neho o 15 rokov mladsia sestra v rozmaznanosti, je priklad benjaminka v rodine... Dali sme kompromus 2... Osobne si myslim ze surodenec dietatu cely zivot chyba viac ako matwrialne veci, alebo pohodlie rodicov.

trdelnik234
2. máj 2016

@horana Presne tak. Inak je tiez nemam velmi pochopenie pre tento typ rodin. Akoze je to pekne, ze 6 deti napriklad, ale tak musim mat manzela, ktory sa vie v zivote obracat, podmienky, cas a chut sa tym detickam aj venovat. Hoci iba stvrhodinku denne, ale kazdemu jednemu individualne, aby sa mu dostalo patricnej pozornosti.

trdelnik234
2. máj 2016

@timea7 Sto bodov za tuto odpoved, hovoris mi z duse. A este dodam, ze ak si niekto mysli, ze deti z viacdetnych rodin su slusnejsie vychovane a nie su rozmamznane, tak sa nech sa rychlo preberie. Vsetko zavisi od vychovy a najlepsia vychova je vychova prikladom.

Inak vzdy ma pichne ma pri srdci, ked citam podobne pribehy. Neviem, o com islo, ale ak socialka na SK uz ani toto neriesi, tak to je fakt na povazenie. Je lepsie sa nenarodit, ako mat taketo detstvo;

elizita
23. jan 2017

My sme si vzdy hovorili automaticky, ze chceme 2, obaja sme z 3 deti. Momentalne ale velmi vazne uvazujeme ze zostaneme pri jednom. Nie je to o financiach. Nemame ziadny konkretny dovod. Jednoducho to tak momentalne citime a neriesime. To ze jedno je len pre strach to moze vyplodit len primitivny mozog...

derdia
19. sep 2018

Jasne,ze je to o pohodlnosti....moze hovorit,kto chce co chce...tehotenstvo, porod, ci uz taky,alebo taky, rekonvalescencia, dojcenie, nocne vstavanie ...daju zabrat kazdemu....a rozdiel je velky aj v tom,ci je dieta "dobre" ci "zle"...ci je z neho matka na nervy,alebo nie...a este nieco...nie kazdy je rodeny rodic...alebo rodena matka...ale URCITE je jednoduchsie kupit si civavu alebo inu odrodu psa ako mat dieta...preto sa teraz tak dobre predavaju psy😂lebo naplnia srdce laskou,ale zdochnu tak do 14 rokov,takze buducnost je vyriesena a hlavne,ked sa mi nechce,supnem ho dakde...kde sa mi chce...bud ho vysmarim v inom meste z auta,alebo ho dam k mame na dvor,alebo do psej skolky,ked ideme na dovcu,alebo do utulku...ake jednoduche😉DIETA JE ZODPOVEDNOST....TRVALA A NIE DOCASNA...a je to ludsky tvor...tak ak ma trpiet radsej nech si rodicia kupia psa.

angelinja
10. júl 2019

@moonka1 neviem s tymto moc nesuhlasim ok moze byt ano existuju ludia ktori su ozaj na pokraji chudoby ale vacsinou to je o pohodli..v rodine mame aj bohatych aj chudobnejsich a mozem povedat ze da sa dieta vychovat aj v menej financne podnentom prostredi..ano v dnesnej dobe je to na ho...o lebo sud eti ktore maju iphone a su deti ktore dostanu svoj pocitac az ked idu do skoly... ale da sa vychovat slusne aj dobre v chudobnejsom prostredi ano decko vidi ze rodic musi ratat peniaze atd..na jednej strane je to smutne no na drhej strane natom neni nic zle asopn je to jeho plus do buducnosti lebo vie co je to setrit...na druhej stranesurodenec je surodenec...a ja som z jedinacika aby bolo jasne..poznam vyhody aj nevyhody jedinacika ako jedineho v rodine viem to porovnat snad zo vsetkych stran..a za seba mozem povedat ze je to smutne a to so bola v detstve kazdy vikend so setranicami a s rodinou ktoru mame pocetnu z rodicovskej strany..ale dosli sme domov a zase to oblo len o nas troch..cize ja a rodicia.

Strana
z4