Maminy študentky
Ahojte sú tu nejaké maminy/budúce maminy, ktoré čakajú bábo a ešte študujú?...či už na SŠ alebo na VŠ...rada by si s vami popíšem 🙂
@bubbble no, ja už som doma... skončila som sloh písať o 14,15 a vybrala som si beletrizovaný životopis (som proste smoliar či ako sa to volalo) - vybrala som si to najľahšie, ale tak sa mi nechcelo, jak nikdy... ale zas som tam použila maternicový úkryt hneď do úvodu, neodolala som 😀... a k maturite - nebolo to ťažké, teda, všetko sa dalo, ale ja som to nestíhala 😖 😠 😀 😝, musím kuk či sú už neni na nete výsledky, to som zvedavá 😀
@katusska1 no vidis, tak super 🙂 budete mat na nete vysledky? my sme myslim nemali, len s ucitelkami sme rozoberali ako to ma byt...
A ake ste mali temy na sloh? Beletrizovany zivotopis je kazdorocna istotka 😀 len ja som si musela vybrat taku hovadinu, ze doteraz neviem o com som pisala 😀
@bubbble je kľúč na nete, akurát to kukám, ale len ten dopisovací hárok... to, kde boli a b c d možnosti, tak to tam nie je, aspoň to nevidím... ale väčšinu mám dobre, chvalabohu...
1. „Budeme sa prepadať od hanby, keď si spomenieme, na čo sme sa
pozerali, čo sme čítali a čo sme počúvali.“ Boris Filan (Diskusný príspevok o súčasných hodnotách)
2. Nemám ju rád/rada, ale musím s ňou žiť (Charakteristika personifikovanej vlastnosti)
3. Výdobytky modernej techniky – ovládame my ich alebo ony nás? (Úvaha)
4. Som jednoducho smoliar (Fiktívny beletrizovaný životopis)
@katusska1 ahoj, aj ja som uz doma 🙂 dufam, ze na nete nie su vysledky z ministerstva ale len nejake amtaterske, lebo napr. ked bola otazka po ktorej slabike ma byt v tom versi polversova prestavka, mala byt odpoved hrad, na nete je, ze po 7. - pri com sa nepytali po kolkej ale po ktorej, alebo napr. ta otazka s radioaktivitou mala byt dopoved 3, mal sa ratat stupen 6 a 7 a na internete je vysledok, kde ratali aj 5. stupen, takze dufam, ze su to len neoficialne vysledky, inak by malo chybu ministerstvo...
@ela2710 ja som sloh písala hoďku, veď to tak aj bude vyzerať, mne sa vôbec nechcelo, som bola strašne hladná, a to som zjedla 2 bagetky, 2 koláče, celú čokoládu a vydžombala celú vodu 😀... vlastne, ja som išla na maturitu nabalená jak keby idem na túru 😀... dnes si dám ale rifle a tričko, ako viem, všetci boli v oblekoch, ja som mala včera tiež šaty, ale ja som sa cítila, jak keby ma týrajú, nemám rada sukne, takže dnes idem jak sedlák 😀... ozaj, mala si niečo pre šťastie, ja som na môjho macka úplne zabudla, lebo som myslela, že to nebude môcť byť na lavici... a ja keď som ráno išla do školy, tak som sa stavila za M v robote a hodil mi z okna straváč, lenže aj s klincami, aby to ku mne doletelo, no a tie klince som si dala na lavicu pre šťastie, beriem aj dnes 😀 akurát som vstala, idem sa zľudštiť, držím ti palce, papa 🙂
@ela2710 aj ja som si kontrolovala a fajn, ja som maturovala z aj 😀... nemôžem povedať, že by boli ťažké listeningy alebo readingy, ale tie samotné otázky k tomu čo vymýšľali v ústave, to bola katastrofa... ale keď som si pozrela tie správne odpovede, tak celkom fajn 🙂... škoda, že sú tam neni aj tie krížikové, to by som fakt rada sa na niektoré pozrela... a sloh sme mali veľmi jednoduchý, bola to esej na tému ideálnej školy 😀, takže lahodka 😀
@katusska1 my sme mali z nemciny sloh na temu nasa skola a vymenovat aspon dve jej pozivitne a dve negativne stranky 🙂 bolo to lahke, ja som mala z testu najskor pocit, ze dopadol katastrofalne, ale uz mam lepsi ako som videla tie spravne odpovede 😀 a zadania testov a krizikove odpovede sa zverejnia buduci tyzden, hned na zaciatku, ale dnes na markize vraveli, ze nie vsetky otazky zo sloviny boli jednoznacne, takze sa vraj moze stat, ze budu ratat viacero odpovedi, aj ked na tom vyhodnocovacom listku nebudu... 🙂
@ela2710 ja som si dala prírodovedeckú ako záchranu, toto som prijatá na biológiu tiež bez prijímačiek na základe priemeru a ešte bez prijímačiek, tiež na základe priemeru, by som mala sa dostať aj na biochémiu do Olomouca. a dala som si denne, táto prif je len taká náplasť, keby ostatné nevyjde... ako mám radosť, ale môj sen je lekárska fakulta... ty si si dávala kam?
a áno, mňa čaká ústna v máji - z chémie, biológie, angliny a soliny... praktické nemám nič, chodím na gymnázium. joj, keď sme si to v škole pozreli, takú sme mali radosť, aspoň niekam by sme sa dostali, ešte to doštudovať a je 🙂
@katusska1 my mame prakticke maturity v aprili - chodim na obchod a podnikanie na nich mame skusku z uctovnictva, administrativy, ekonomickych cviceni a financnej analyzy, ale chodila som na kurz uctovnictva, totiz ja chodim do skoly individualne, takze sa mi to doma tazko ucilo samej, a teraz po 6 tyzdnoch kurzu to ovladam perfektne a konecne som mala aj na vysvedcku z toho 1 🙂 a ustne mam tiez v maji. ja som si dala Socialnu pracu do BB - denne, len tam su prijimacky a potom to iste do Nitry, ale externe, lebo to mam dalej a ak ma tam vezmu, tak na tu v BB nepojdem urcite, ale kedze som mala na strednej uplne ine zameranie, tak by som uplne najradsej sla na pomaturitne - vyssie odborne vzdelanie, otvaraju tu u nas v Ziari novu skolu, kde sa da dva roky studovat socialneho pracovnika a odtial by sa mi slo na vysku najlahsie, kedze by som sa tam naucila vela o tomto odbore a aj po tych dvoch rokoch je titul Dys. je sice mensi ako Bc. ale potom by som sla aj na vysku, mne sa tam na tom vyssom odbornom velmi paci predmet posunkova rec, preto by som naradsej sla tam 🙂 a je to aj najblizsie, uci sa tam dvakrat do tyzdna a mesacny poplatok je len 10 eur,to by mi bolo pri dvoch detoch najlahsie, uz som volala aj s riaditelkou, ci by ma tam vzali aj ked som mala uplne iny dobor a povedala, ze bez problemov, ze tam pojdeme uplne od zakladov ale prihlasky sa davaju az v maji + musia sa poslat uz aj s maturitnym vysvedckom
@ela2710 tak to ti gratulujem k 1, si šikovná 🙂 to je tam v BB na UMB či ešte aj iná škola tam je? fakt neviem, tieto školy som si ja nekukala... a na tvojom mieste by som tiež šla na to pomaturitné, aspoň ťa to trochu pripraví ako vravíš, a môžeš ľahšie pokračovať na vš... a tá posunková reč môže byť naozaj zaujímavá, budem na teba myslieť 🙂 inak, o hentom titule počujem prvýkrát... a nakoniec, na tituloch nezáleží, hlavné je, aby si robila niečo, čo ťa bude baviť a uživí ťa... jeeej, že už dve deti, aspoň budeš mať pomocníkov 🙂
@katusska1
@ela2710
tak vam teda gratulujem obidvom 🙂 sa mate ze si este len vyberate VS, ja sice nelutujem nic z toho co som spravila ale aj tak by som sa mozno rozhodla inak 😀 sice chcem byt doktorka, ale no neviem, tie roky predo mnou ma ubijaju. a v pondelok test z biochemie, aaaa. ale aspon tu anatku som dala na 9 z 10 😝
inak vcera sme mali embryologiu a jak sme preberali vsetky tie komplikacie co mozu nastat pri porode, nejako sa zacinam bat byt porodnik .. a rodit, uz ani nevravim 😀 ale som sa zlakla tej zodpovednosti ako doktor.
inak ela, ked pises ze chces ist na nejaku skolu kvoli predmetu posunkovej reci, tak tu si na vacsine vysok mozes zapisat aj tak, aj ked nie je v tvojom odbore 🙂 ale vidim ze tu VOS by si mala asi celkovo o dost lepsiu, aj ten poplatok je v porovnani s klasickym externym doooost rozdiel, aj to zavazi.. a ked to staci na povolanie co chces robit, neni o com 😀 keby sa niekde dalo studovat vseobecne lekarstvo dva roky, uz tam koncim 😀 😀
@bubbble jeeej drahá, ahoj 🙂... ani sa nepýtaj... ako darí sa dobre (našťastie), ale teda zajtra ma skúša z celej organiky na chémii, tak som sa to dnes učila, ma skoro porazilo - sa mi bude snívať o tom 😀 a ešte píšem aj z biochémie a heterocyklov písomku 😀 tak som sa dnes učkala, a pôjdem spať pomaly, som unavená... zajtra drž palce, nech ma tam nevystrie... a inak, túžim sa do toho Martina dostať, chodím aj na tie kurzy, čo sú tri soboty po sebe, snáď aspoň trochu to pomôže, aj keď nevidím to veľmi ružovo ☹ dosť sa toho bojím, že ma nevezmú, lebo čo som počula, tak fakt málokoho tam vezmú... ☹ takže tak 🙂 v sobotu sme boli s marečkom v kine na prci, odporúčam 🙂 my si žijeme stále po starom, všetko ok, dietonko na ceste nie je 😉 akurát čakám na krámy, brucho mi ide rozvaliť... M ma poslúcha, robí mi radosť, akurát mama bola na operácii so žlčníkom, a teraz ide dedko s pruhom 😀 mám to tu ja lazaret... chudiatka moje, nech sú zdraví všetci... hiii, prečo ste sa chceli rozísť? opovážte sa, vás prepackám 😀 😝 😵
@bubbble už som doma 🙂 odpoveď mám za 1 😵 a z písomky výsledok ešte neviem... ale viem, kedy budem maturovať 🙂) v pondelok 21.5. ma čaká anglina, utorok sjl, streda biola a štvrtok chémia 😅... mám aj dobrých učiteľov, možno sa zľutujú... 😀 mareček má dnes meniny, kúpila som šampáňo, oslávime 😵 😵
jaj no hrozna som, nejako som tu na to zabudla :D
@ela2710 uz asi vies vysledky, ze? 🙂
@katusska1 no uz sa ti to blizi, uz to mate fakt za chvilu.. a kedy mas prijimacky vlastne? 🙂 o chemii mi ani nevrav, ja som dnes zistila ze pisem zapocet z biochemie uz o tyzden, nie o dva ako som myslela, takze sa od toho asi teraz tyzden neodlepim, vobec netusim ako to stihnem, pomedzi to este musim chodit do roboty a obcas aj do skoly.. :/ tak nejako snad bude. do riti, este aspon 5 rokov :D
a co inak, chystate sa v lete niekam na dovolenku? ja sa tym momentalne udrzujem pri zmysloch :D myslienkou ze tak o mesiac-dva niekam konecne vypadnem.. jo a chystam sa na beh na podpatkoch :D vyhrat dovolenku, ouje :D
@bubbble ahoj 🙂 no že si sa ozvala... do Martina idem 11,6, do BA 13,6 a do Čiech ani neviem kedy, o to nejak záujem nemám... veru, blíži... ale zatiaľ nemám stres a moc sa teda neučím... napr. aj dnes sme lietali po nákupoch, dala som si nechty spraviť, potešila sa novou kabelkou a tak 😀 všetko iné, len to čo treba nerobím 😀 a ako sa darí v práci? a ty to zvládneš všetko, ty si hlava inteligentná... a na dovolenku pôjdeme s Marečkom asi až bud. rok... ale to vravíme každý rok... och, pošli mi silu a chuť, nech sa učím, lebo to ide dolu vodou so mnou 😀
@katusska1 prosim ta, ak by som ti nejaku poslala, tak uz som fakt v minuse :D ale jasne pred maturami a tak netreba az tak velmi stresovat, lebo potom sa na vyske zblaznis :D v praci v pohode, uz som si celkom zvykla, len to teraz celkom dost nestiham. a to som este aj dnes chcela ist opekat. ale tak uvidime, ak mi bude vychadzat moj studijny rozvrh, mozno este pojdem :D
aj tak sa cudujem ze nechces do CR, v poslednom case citam same clanky ako je VS system v cesku neporovnatelny so slovenskym, ja som teda rozhodne spokojna 🙂
@bubbble som bola dedka do nemky zaviesť, má pruh chudiatko, ide na operáciu... ☹ začal mi zas ten blbý zub múdrosti rásť, ide ma poraziť... neviem prečo, ja som mala vždy v Martine takú vysnívanú školu... nikdy som neuvažovala nad Českom... určite nevravím že je to tam horšie, práve naopak, ale ja chcem byť v MT 😀 ale či sa tam dostanem, to pochybujem... ježkove oči, asi aj teplotu mam zo zúbkov 😀
@bubbble este nevyhodnotili cele prakticke maturity, este sa caka na jeden predmet, ale spravila som, uz podla tych bodov co tam mam teraz za tie ostatne predmety. A dnes mi ukazali ako dopadli pisomne maturity, tak SJL som mala test na 75% a sloh na 81% a z nemciny test na 63,3% a sloh na 90,1%, takze celkom spokojna 😵
Kočky, čaute, už dlho pozerám túto tému, a rozhodla som sa aj ja prispieť - som v 31.tt a 4. ročník VŠ. Mám za sebou jednu skúšku, ale ešte ma čaká ďalších 8, plus ešte jedna práca na 5 strán. Vo štvrtok som spala 4 hodiny, čo som sa učila pred skúškou. V utorok a v stredu mám ďalšie dve. Niekedy mám nervy v koncoch. Zle sa mi učí, neviem si nájsť polohu, všade ma tlačí moje "brušisko", večer ma pálieva záha. Ako to zvládate vy, ak ste tu také? Ja mám aj problém s tým, že si neviem správne zadeliť čas, nechce sa mi učiť, a potom to doháňam na poslednú chvílu. Budúci rok chcem normálne pokračovať, aj ked mám riadne obavy, ako to budem s bábom zvládať - a to budem aj diplomovku písať...Povzbuďte ma, že nie som jediná, a dajte nejaké recepty, ako to zvládnuť v psychickej pohode...

@katusska1 :D :D :D vulgarne :D dobreeee...
no nic, drzim vam palce aj s @ela2710 , urcite to date na pana, az vam zavidim 🙂 maturitny rocnik bolo zatial uplne ze najlepsie obdobie mojho zivota, kludne by som maturovala aj kazdy rok 🙂 ale namiesto toho tu uz od 7 sedim a zaspavam nad anatkou.. no co, sama som si vybrala.. :D
tak potom sa ozvite, ze ako!! 🙂