icon

Manžel robí scenáre, že ide tretia svetová vojna

29. dec 2021

Ženy, mm ma strašne scenáre že ide 3. svetová vojna, úplne je o tom presvedčený. Ja rozumiem že väčšine z vás to príde smiesne (keby sa to netýkalo mna aj ja sa smejem) no dotýka sa to nášho spolužitia a manželstva. Manzel je ulplne zmagoreny z toho. Nemá chuť viesť normálny život lebo však na čo, nakupuje zásoby potravín a paliva. proste nočná mora sa u nás deje. Vykrikuje mi že ho neberiem vážne a že veď uvidím, ešte sa mu budem ospravedlňovať. Proste je presvedčený, je to na dlho, ale na každú otazku ohľadom toho ma odpoved a ja netuším ako reagovať. Dostať ho na psychiatriu asi nebude ľahke, keďže podľa neho by sa mali liečiť všetci naokolo. Nikdy taký nebol, toto všetko prišlo s dobou koronovou a konšpiračnými teóriami ktorými sa unáša.
Ja viem že poviete odíď od neho, je to vsak môj manžel a otec mojich deti, chcem to vyriešiť k spokojnosti všetkých. Chcem mu pomôcť, brala som si ho v dobrom aj v zlom. No už začínam byt v koncoch, nie som ockovana pretože by sa somnou rozviedol, neusmievam sa už rok a som psychicky vyčerpaná. Pred tým sme mali normálny vzťah, nič nám nechýbalo, ľúbili sme sa, fungovali sme bez problémov ako noemalna rodina. Posledné mesiace sú u nás hrôza, už to cítia aj deti.

annm81
30. dec 2021

@ladycat2021 Veď sa zasmej a keď už tak dobre zvládaš Google, tak si tých 70% potvrdíš za 5 sekúnd. Či chceš, aby som ti poslala zdroj? Pokojne môžem, tiež viem Googliť.

Inak, prečo žiješ na tom hnusnom západe, dokonca v krajine NATO?? Alebo žiješ v nejakom inom Holandsku??

bmuller
30. dec 2021

@ladycat2021 ved ja sa s tebou nepotrebujem bavit ani ta o nicom presviedcat 😉 aj mne sa paci Rusko ako krajina a jeho historia... ale nie sposoby jeho predstavitelov od 20.st... odtal potal 🤣

ladycat2021
30. dec 2021

@annm81 nepotrebujem ten tvoj zdroj. Mozes si ho nechat. 😂 Tak ma to zaujima ako vcerajsi den. 😂 Preco tu zijem ? Lebo som chcela ist zit do Holandska. Tato krajina mi prisla vcelku normalna narozdiel od ineho zapadneho statu. Ktory to si mozes domysliet a nie, nie je to Amerika. 🙂 Nasla som si tu aj priatela. Ak mas s tym problem. Ano hnusny zapad .. mas pravdu... Ja som uz priatelovi vyjadrila svoj nazor na zapad. Neurazil sa. 😂

rude_baby
30. dec 2021

Mne je luto, ze musíš zit s takým clovekom 😔 bud skončíš na psychiatrii ty vďaka nemu, alebo on... Ideálne by bolo niekde sadnúť (aspoň) so psychológom tak, aby to tvoj muž nevedel, a porozprával mu "o vojne"... Raz konspirator, navždy konspirator.

ladycat2021
30. dec 2021

@bmuller no tak potom sa nemame o com bavit .. 🙂

simca06022011
30. dec 2021

Necitala som celu diskusiu este, ale o tej vojne som si uz aj ja prednasku vypocula doma, realne to ale podla stavu sveta a aj ludi nevyzera dobre. Cize ani sa necudujem... Na druhej strane, myslim,ze to co robi tento manzel, je prehnane. Popravde nemyslim ze ak by naozaj bola riadna vojna, tak tu budu pochodovat vojaci na uliciach a nejaky bunker nam pomoze. Druha vec, neviem aku armadu by sme poslali do ulic, vacsina ludi dnesnej doby na take nieco vobec nie je stavana... proti novym zbraniam a technike sa fakt bude bojovat od monitorov.
A vojna uz viac menej je ekonomicka/pandemicka/medziludska... obcania na celom svete su nespokojny.
Manzelovi by som ja skusila dohovorit, ze ok, nech veri comu chce, ale nech nedesi rodinu, deti. Primerane. Zoznam zasob mu na teraz aj tak nepomoze :D vojna moze zacat aj o 2roky... o 5rokov..

annm81
30. dec 2021

@ladycat2021 Samozrejme, že ťa relevantné zdroje nezaujímajú. Nepoznáš reálie ani tej krajiny, v ktorej vraj niekoľko rokov žiješ, ale suverénne tu hodnotíš krajiny, kde si nebola ani len na víkend.

ladycat2021
30. dec 2021

@annm81 tak relevantne zdroje od soros media. Dakujem neprosim. Ano zijem tu niekolko rokov. A to, ze ty neveris, nie je to moj problem. 🙂

janage
30. dec 2021

@bmuller ale to je úplne jedno aké on má predstavy. To aj žiarlivec má iracionálne predstavy aj ten moslim tú nadradenosť skrýva za snahu o ochranu ženy.
Akurát čítam historický román a ešte pred cca 100 rokmi bolo úplne nemožné, aby žena vyššej vrstvy vyšla z domu bez mužského doprovodu. Mohol im muž ako hlava rodiny čítať korešpondenciu a podobne. Tiež sa skrývali za ochranu žien. V skutočnosti ich chceli mať jednoducho pod kontrolou. A zakázať žene sa zaočkovať či opačne? Úplne cez.

bmuller
30. dec 2021

@janage poviem to inak, tu nejde o chlapsku nadradenost, ale zacinajucu paranoiu 🙄

tncka
30. dec 2021

@autorka jemu prepina,daj na moju radu,bude horsie,treba mu lekara

slovakboy
30. dec 2021

@annm81
@ladycat2021
@dazdovka dievčatá, vy ste sa tu vychytili až príliš obhajovať respektíve haniť Rusko alebo USA. Nič nie je len čierne a len biele. Ak smiem skúsim svoj pohľad občana malej krajiny ktorá nutne potrebuje priateľstvo s jedným alebo druhým. Ak nás niekto veľký nebude kryť, alebo nebudeme vo veľkom spoločenstve malých krajín, skôr či neskôr niekomu príde chuť nás dostať pod svoj vplyv. Západ sa predviedol v Mníchove, ako mu na nás záleží. Rusky Cár sa kochal vo svojom bohatstve a na obyčajných ľudí kašľal. Streľba do davu v 1905 za tu si zaslúžil to iste čo mu potom urobil Lenin. Ak chce niekto vedieť viac o komunizme veľmi odporúčam na YouTube trilógiu Komunizmus histórie jedné iluze. Tam človek pochopí ako a prečo sa Lenin dostal k moci krásne to tam historici vysvetľujú. A ako Lenin založil základy totality Stalin ich už len zdokonalil do extrému. Tento Marxisticko leninsky systém sa ani nedal udržať, iba potláčaním ľudských slobôd. A že bolo za socializmu lepšie? Istejšie? O tom napíšem niekde inde ako v socializme neexistovala žiadna rovnosť. A áno, v kapitalizme vykorisťuje človek človeka. Zato v socializme je to presne naopak. Rusi vyvraždili 20.000 dôstojníkov v Katynskom lese a cynicky to hodili na Hitlera. Hoci teraz Putin hovorí že Stalin si rozdelil s Hitlerom Poľsko len preto lebo sa bál Hitlera a kedze mu nijako nepomohol západ tak si musel takto vyjednať lepšie podmienky sám, tak Katyň svedčí o tom aký bol Stalin netvor a že bol z podobného cesta ako Hitler. Hitler a jeho ľudia, ktorí boli Nemci nie len nacisti ako sa teraz snažia z toho vyviniť nemeckí občania , tak oni vyvraždili strojovo milióny Židov. My Slováci sme im tam poslali 80.000 ľudí do plynu a hoci sme sa SNP postavili na tu správnu stranu a dokázali sme, že nie sme len nemeckí poskokovia tak práve medzi nami boli gardisti ktorí sú tu v podobe Kotlebovcov doteraz. Rusi nás ale oslobodili od Nemcov. Ak by Hitler vyhral vojnu skončili by sme v lágroch na smrť prácou a hladom. Pekné od nich, že by sme nešli do plynu. Taký bol další plán so Slovanmi a smrť vyhladovaním a prácou už fičala na Nemcami okupovaných územiach aj za vojny. A nie len v koncentrakoch. Rusi nás oslobodili a historici sa už zhodujú v tom, že hoci Stalin bol netvor osobne podpisujúci desaťtisícové popravy aj s popisom spôsobu popráv, tak bez jeho teroru by sa asi nad Hitlerom nedalo zvíťaziť. Chudáci Ruskí chlapci zomierali a oslobodili nás, no slobodu nám nepriniesli. Nemôže priniesť slobodu niekto, kto ju sám nemá. Potom ako ten netvor zgegol, tak pokračoval zločinecký režim mafiánskeho typu už v hodne miernejšej forme. Na Rusov by sa dalo písať kopu hanlivých veci ktoré robili aj na oslobodených územiach aj potom za socializmu. 16 te a 17 te storočie tiež ukazuje akí boli Rusi a ich vládcovia militantní. Ivan hrozný je len chorá reprezentatíva toho ako Rusky národ a iné národy okolo trpeli pod jeho vládcami. Ale ak mám byt objektívny musím na obranu ruského národa povedať aj pár pozitívnych slov. V každom režime, aj tom zločineckom žijú a pracujú aj slušní, múdri a dobrí ludia. Lenin presadil jednu dobrú myšlienku: učiť sa učiť sa učiť sa. A toto vyhovovalo aj ďalším vládcom Ruska. Stalin donútil svoj národ drieť a zomierať ako otroci aby dobehol západ. Ale len v oblastiach ktoré určil režim. A tak sa aj stalo. Jedine čo je dobre od Rusov je ich oslobodenie a ich suroviny. Inak neviem nič iné nájsť. Pekné rozprávky a kultúru. Periodickú tabuľku prvkov. Som im vďačný za to, že tu bojovali a zomierali. To čo narobili jednotlivci ich armády im odpúšťam. Nemci boli na ich území oveľa horší.
A teraz k USA. Ich demokracia nedovoľuje vládnuť jednotlivcovi a robiť také skopičiny ako robia diktátori. Kapitalizmus vykorisťuje človeka človekom presne opačne ako socializmus. Na kapitalizme mi ale vadí že prehlbuje rozdiely medzi chudobnými a bohatými. Súčasne však produkuje vdaka svojej nenažranosti tolko bohatstva, že ti chudobní nemusia hladovať. Keď je však demokracia a kapitalizmus taký skvelý, tak prečo nefunguje v takých krajinách ako je Ekvádor bohatý na ropu. Kolumbia. Mexiko. A nerozumiem prečo Venezuela ktorá ma viac ropy ako Saudská arábia nie je na tom ekonomicky lepšie ako Saudská arabia. A nech mi nik nehovorí, že je to ich diktátorom. Americká vláda má nasadených svojich agentov v súkromných firmách všelijakých poradcov ekonómov právnikov. Nijako sa nedaju spojiť s americkou vládou pretože žiadne doklady o ich členstve v tajných službách neexistujú. Ich cieľom je skorumpovať vládu a ta už koná podľa záujmov USA. Ak niekto nechce tak skončí ako Venezuela. Neviem či toto robia u nás myslím že nie. Ale cela južná Amerika okrem Kuby je takto od 60tych rokov pod kontrolou USA. Mal som možnosť hovorit s človekom z Ekvádoru. Nenávidel Rusov hoci s nimi ich krajinami nemá nič spoločné. Ale obhajoval USA. Spýtal som sa ho kto u nich v pralesoch ťaží ropu. Štátne aj súkromné firmy. Hmm. Pekné. Pre ťažbu v pralese potrebujete veľké investície. Príde k vam americká firma aj so svojim poradcom, stavbármi, ťažiarmi. Všetci pracujú pre súkromnú firmu, len ten ekonomicky poradca aj pre CIA. Poradí vláde vziať si pôžičku a americké firmy im všetko podtavia. Podmienky pôžičky sú ale také, že ich nedokáže krajina nikdy splatiť. Zo 100 dolárov vyťažených v Ekvádore ide 80 na splatenie dlhu. 10 ide skorupovanym politikom a úradníkom a len 10 ide samotnému Ekvádoru. Takto to robia Američania už 50 rokov a politici ktorí toto prekuknú a nedajú sa podplatiť končia napríklad v havarovanom vrtuľníku alebo inak fyzicky alebo politicky zlikvidovaní. Na Ukrajine sa deje niečo podobné. Verím tomu že áno. Syn akéhosi vysokého politika v USA prišiel do Ukrajiny založil firmu import export a za mizivú cenu začal kupovať ropu alebo zemný plyn. Už neviem ale čistá korupcia a “legálne” zdieranie druhého najchudobnejšieho národa v Európe. Kde je najväčšia americká vojenská základňa v Európe? Väčšina by mi povedali že v Nemecku Rammstein. Ale nie je to pravda. Najväčšia je v Kosove. Prečo o tom nikdy média nič nepovedali? Kto ma najväčšie skúsenosti so zotročovaním národov? Anglosasi. Západ je pokrytecký, nenažraný a kapitalizmus nutne potrebuje zdroje. Stále väčšie. Ale západ vďaka tejto svojej vlastnosti dosiahol aj veľa dobier. Rozvoj vedy techniky objavy atd. Sloboda dáva ľuďom robiť nie len zle veci ale aj dobré. A na západe je takých dobrých ľudí a spoločenstiev veľmi veľa. Nebuďme naivní a nemyslíme si že niekomu záleží nezištne na našom dobre. Ťažme zo súčasného spojenectva a prispejme svojim dielom. A priznajme si že sme tiež konzumenti výdobytkov kapitalizmu. Ja osobne dávam prednosť spojenectvu so západom ale v tomto spoločenstve by som kričal: Dajte pokoj Rusom, nie sú nebezpeční, len sa bránia demokracii západného typu, ktorý z nich urobí další Ekvádor.

ladycat2021
30. dec 2021

@slovakboy pozri .. ja som len napísala co si o tom myslim a to, ze ony začali si robiť posmech z toho a začali byť protivne, tak to potom dopadlo tak ako to dopadlo. Preto ja uz na nich viac reagovať nebudem .. ja nemôžem za to, ze nedokážu akceptovať iný názor. 🤷‍♀️ Ja sa s nimi hádať nebudem. Mam dosť svojich problémov. Nemam cas riešiť nejaké zabo-mysie vojny. A ďakujem ti za tvoj názor.. vieš to co sa stalo pred viac ako 70 rokmi.. no pre mna je to trosku diskutabilné, pretože som nežila v tej dobe a neviem ako to v skutočnosti bolo. Aj niektorí prezivsi vravia bolo dobre a niektorí, ze nie .. podla mňa to moze byt niečo medzi. A áno mas pravdu .. nikomu na nas nezáleží .. zapad sa ukazal uz v roku 1938 pri rozdeleni Česko-slovenska .. ale to je uz historia .. žijeme v súčasnosti nie v minulosti 🙂 ale z histórie by sme sa mali poučiť. A súhlasím s tym, ze Rusi nie su nebezpeční, lenže su ludia, ktorym to nevysvetlis. 🤷‍♀️

dazdovka
31. dec 2021

@slovakboy vo Venezuele bol viackrat za poslednych 10+ rokov robit reportaze Tomas Forro, odporucam vypocut https://denniknpodcast.podbean.com/e/specialny-... Je tam korupcia, kalkul a bezohladnost voci povodnemu obyvatelstvu zo strany lokalnych lidrov
A co sa tyka Ruska, tak ja skusenost s Rusmi mam osobnu, aj sprostredkovane pracovnu, no a teda je to jedna hroza - nespolahlivi ludia, urvat si pre seba kde sa co da, v akademickej sfere je silne rodinkarstvo (riaditel vyskumneho ustavu nema odborne vzdelanie, ale zamestnava manzelku, deti, milenku a vsetci si tam pekne umyvaju ruky, prdia do stoliciek a nikto im nic nemoze), zeny sa sapaju po zadanych muzoch zo zapadu, len aby ich zobrali do lepsieho sveta, daju poslednu kopejku na znackove oblecenie a potom mesiac hladuju, ale ved nech vsetci vidia co maju (ze na to maju aj ked nemaju), to je taky kulturny standard... A Putin je taky isty, podvadzat, klamat do oci, navonok sa predvadzat a zlahcovat biedu, je to snad az kultura naroda, lebo inteligenciu poslali do lagrov, alebo nechali vyhladovat, toto co tam zostalo a robi politiku statu je vysledok cistiek od cias Lenina, slusni ludia sklonia hlavu, ohnu chrbat len aby neboli ubiti do zeme... No neviem, teraz ta hybridna vojna, ucia sa kde sa da, vytiahli mozgy a ludia, ktori sa vedia pohybovat v IT su hned nasadeni ako hackeri do sluzieb tajnej policie, su vysoko ceneni a dobre plateni. Od Ruska necakam nic dobre, paranoidni su a spupni. Ukludnil si ma tym, ze asi ani vojsko nemaju vybavene na to, aby boli schopni dlhodobejsieho konfliktu ako je v Donbase.

nickpick
31. dec 2021

@ladycat2021 a toto je presne tvoj problem, mas nazory na veci o ktorych nic nevies, nemas nastudovane, nie si odbornik, neber to ako urazku, je to proste fakt, ked sa niecomu nerozumiem tak nie je potrebne sa k teme vyjadrovat, ani ja nie som odbornicka na astronomiu, matematiku, fyziku atd., neviem nic o vysokozdviznych vozikoch, viem prd o tom ako funguje motor a preto necitim potrebu sa k danym veciam vyjadrovat, to co sa dialo pred 70, 100 a 300 rokmi nemusis mat zazite na vlastnej kozi, na to su tu ini odbornici - dejepisci, archeologovia atd., ktori sa zaoberaju historickymi udalostami cely zivot, staci si precitat vysledky ich prace - knihy a studie, to, ze si ty nieco precitas na internete, ze si niekde nieco pocula a ze ty mas dojem a nieco si akoze myslis z teba odbornika na geopoliticku situaciu a vztahy Rusko-USA neurobia, na zaklade nastrojov ktore mas k dispozicii nikdy nedokazes uchopit do hlbky skutocnu podstatu, pre niektorych ludi je nesmierne tazke akceptovat sokratovske viem, ze nic neviem…a nemat “nazor”

jananvtna
31. dec 2021

Nesposobuje si clovek na tejto planete problemy sam? Aj obyčajný clovek i nas baži po tom aby mal co najvačši majetok. Konzumný sposob nas zenie do zahuby a ako aj tato pandemia ukazala urobilo to z nas egoistov, pre ktorych je najdôlezitejsi vlastný komfort!
Drancovanie planety dosiahol vrchol a uz na svete sa prejavuje vo forme nedostatku pitnej vody, dochadzaju suroviny. Časom sa to prejavi v raste cien tychto komodit vratane polnohospodarskych a pride zdrazovanie energii, pohonych hmot a co je pre nas najdoležitejsir potravin a vody!!! Lokalne konflikty sa rozhoria, ale o urodnu podu a zdroje vody. A nad tym nikto nemysli.
Aby som nezabudla Bleskove povodne ake boli v Nemecku alebo tornado ako bolo na Morave moze kedykolvek udrieť aj u nas ak to zniči urodu???

yollanda
31. dec 2021

Toto hranici uz s psychickou poruchou. Treba ist k psychiatrovi. Môže to byt obsedantno kompulzivna porucha

annm81
31. dec 2021

@slovakboy Ja osobne nemám potrebu bezhranične obhajovať nejaký štát, len mi príde tak hlúpe a smiešne ak niekto vyhlási, že Rusi sú naši bratia a ako je v Rusku super.

Popísal si niekoľko historických okamihov a hovoríš v nich o nás a o nich. Ja si najmä myslím, že neexistuje žiadne jednotné MY a žiadne jednotné ONI. Sú štáty so svojimi politickými reprezentantmi. Tí musia robiť rozhodnutia. Žijeme v dobe keď politici riešia, či bude daň na cigarety vyššia, či sa dôchodky budú valorizovať, či má mať chodec na prechode absolútnu prednosť, alebo nanajvýš tak, či sa reštaurácie zatvoria pre všetkých, alebo len pre neočkovaných. V bodoch čo spomínaš ty, stáli politici pred podstatne ťažšími rozhodnutiami. Áno, pred vojnou nás spojenci prehodili Nemcom, lebo dúfali, že to odvráti vojnu. A čo sme spravili my? Keď zavolali Tisa k Hitlerovi, najprv odmietol byť prezidentom, ale nakoniec pred neho predostreli, či bude vládnuť vlastnému štátu, alebo bude Slovensko pričlenené k Maďarsku, rozhodol sa inak. Čo spravil v podobnej situácii Beneš? Tiež sa rozhodol radšej neklásť odpor. Na ruských osloboditeľov sa pokojne môžeš pozerať ako na krajinu, čo sledovala svoje vlastné mocenské ciele.

Popri politikoch tu máš potom bežných ľudí bez významnej moci. Nemci zabíjali v koncentrákoch. Rusi znásilňovali a kradli na "oslobodených" územiach. A my? My sme arizovali.

Tak politici ako aj obyvateľstvo robia dobré aj zlé rozhodnutia. Sú ľudia, čo sú veľmi morálni a odvážni a takí čo sú skoro vždy za hajzlov. Ale väčšina je niekde uprostred a to, či vo vojne okradne suseda Žida, alebo ho schová pred vojakmi je v najväčšej miere záležitosťou dvoch vecí - uspokojenia vlastných potrieb (teda životná úroveň) a vzdelania. A potom zložitého systému náhod a okolnosti. Občas sa situácia príkloní na jednu stranu, občas na druhú.

Komunizmus je objektívne horší ako kapitalizmus, nie preto, že prvý myslí na bezhraničné dobro pre všetkých a druhý len na peniaze. Ale preto, že ten prvý sa v praxi ukázal ako nefunkčný na rozdiel od druhého. Osobne my najviac vyhovuje systém aký poznám z Európy, alebo z Kanady. Rozhodne nie ruský komunizmus, ktorý vedie len a len k chudobe ani nie kapitalizmus na štýl USA. (všimni si, že v celom tom dlhom vlákne sporu som hovorila najmä o západe, čo rozhodne nie je len USA a vlastne USA som nespomenula ani jediný krát).

Problémom Ruska je nevzdelanosť a z toho prameniaca chudoba. Zúrivá obhajkyňa Rusov nespomenula ani jednu dobrú vec, čo prišla z Ruska. Bola som to ja, čo spomenula ruských umelcov a vedcov. V tomto sú fakt dobrí. Ibaže ich problém je nevzdelanosť masy. Takže keď Zamjatin, alebo Nabokov kritizoval Rusko, namiesto toho, aby sa nad sebou Rusi zamysleli, vyhnali ich preč.

Ako píše @dazdovka v akademickej sfére sú zabetónovaní odborníci, ktorým dávno ušiel vlak a tak schopní ruskí vedci radšej odchádzajú na západ a sú úspešní tam. A body za ich prácu sa pripočítavajú západu. Ale to je problém tej nevzdelanej masy, presne takých ľudí ako
@ladycat2021. Ona by medzi Rusov vlastne perfektne zapadla. Ohovárať uspešnejších, nenávidieť ich, maximálne tak parazitovať na ich úspechoch a do nemoty obhajovať to, čo v praxi nefunguje.

Dnes Slovensko patrí mentálne na západ, i keď stále, najmä mimo veľkých miest vidíš dôsledky tej nevzdelanosti (nie formálnej nevzdelanosti, ale mentálnej obmedzenosti vnímať veci v širších súvislostiach, vedieť, že ak sa bude dariť mnohým susedom, mám lepšiu šancu aby sa darilo aj mne, vidieť, že vo svete to môže fungovať inak ako doma, skúsiť si to a čestne vedieť priznať, čo mám lepšie doma a čo nie, a čo mám doma horšie, neobhajovať, ale zmeniť). Aj Slovensko má podobné problémy napr. na univerzitách, alebo v nemocniciach, na úradoch a podobne, kde stále pričasto sedia neohroziteľné kádre a mladí ľudia s ideálmi často buď odídu alebo sa prispôsobia. Ale sme na tom už omnoho lepšie. Aj Rusi mohli byť kde sme my, keby Putinovi neruplo v bedni (ešte si kde kto pamätá ako bol pri Blairovi a iných vnímaný ako nový ruský reformátor a nádej pre nové moderné a úspešné Rusko). Ale on sa radšej rozhodol byť populistom pre tie nevzdelané masy, ako tie masy skúsiť pozdvihnúť.

ladycat2021
31. dec 2021

@nickpick ja som históriu študovala.. sice nie na skole, ale začala som sa tym zaoberať ešte na základnej skole... doma mam kopec knih, viac 200 ako z histórie. A hlavne z obdobia 2 svetove vojny. Najviac z ázijského kontinentu. Takze ma prosím ta nepoucuj. Ja sa za odborníka nepovažujem. A co sa týka mojich názorov, tak to su názory na to, co sa deje co svete. A to, ze niekto nevie prijať iný názor, tak ja sa mam uraziť? Lebo ja nie som studovany clovek ? Kvoli takym názorom akym mam ? Nebud smiesna
😂😂 Ja to mam hlboko v ...kto si co o mne mysli. 😂

ladycat2021
31. dec 2021

@annm81 ohovárať úspešných? Kto ti tu ohovara úspešných ľudí ? A ja určite neparazitujem na nejakom ich úspechu. Prestať písať hovadiny. Urazat si môžeš akurát tak seba. 🙂 Obcas sa hanbím za to, ze som Slovenka. 🤦‍♀️
Pracovala som s Rumumni, Bulharmi, Poliakmi, Rusmi aj s inymi narodnostami. Najväčší problem neboli Rusi, ale Bulhari a Rumuni, obcas Poliaci.
Nech si v tej Amerike robia co chcu. Je mi to u prdele. Len nech sa neroztahuju viac a viac na východ k ruskym hraniciam. Toto jedno mi najviac vadi. To, ze nemáš rada Rusov, ok. Tvoj vec. Ja nemám rada Američanov. A keď si myslíš, ze v Amerike je lepsi zivot, tak prosím. Kazdy si moze vytvoriť svoj názor na všetko a všetkých.
A odpovedať mi nemusíš. Nemám záujem na teba viac reagovať.

pleja
31. dec 2021

Myslím, že manžel je psychicky chorý. Z toho pôjde ťažko von. Vtip je v tom, že na vojnu ani na koniec sveta sa nepripravíš. Zásoby ti vždy môžu ukradnúť / zrekvirovať, ak máš svoj zdroj vody / elektriny / plynu - vodu vedia otráviť / veci pokaziť apod. a stačí že príde niekto s guľometom, odstrelí ťa dronom alebo zhodí atómovú bombu a celá príprava na vojnu je v .... takisto si neieme urobiť ani len látku na šaty, ušiť topánky apod.
Dnes sa neoplatí bojovať - bohatstvo vzniká inak ako zaberaním pôdy a to vedomostnou ekonomikou, vedeckými objavmi a novými technológiami. Ešte ak by sme tu mali vzácne suroviny, ropu alebo diamanty tak by sa na nás možno niekto ulakomil - ale nemáme 🙂. Možno skús sa rozprávať týmto smerom. Prípadne sa nedajú sa mu stopnúť / zablokovať nejaké weby? - aby k nim nemal prístup?
Naozaj život s takýmto človekom je psychicky vyčerpávajúci a ty musíš byť v poriadku aby mal kto doviesť deti k zdravej dospelosti. Možno rozvod nie je riešenie ak Ti záleží na rodine treba sa poradiť s odborníkmi, napr. právnikom o rozdelení BSM, prípadnom výživnom v rámci manželstva, so psychiatrom/psychológom o možnosti liečby apod.. Neviem aké veľké sú deti ale rozprávať s nimi pravdivo primerane ich veku - ocko vidí veci čierne, preháňa, myslí si že iba on má pravdu, možno je chorý a nešťastný a nevie ako z toho von - nemusíš ho zhadzovať. Ale teraz si naozaj prvoradá ty, lebo ty musíš držať zdravý rozum v domácnosti a nenechať sa vtiahnuť do jeho bludov.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
31. dec 2021

V tychto krizovych situaciach velmi pomaha, ked sa s clovekom ktory stratil smer porozprava niekto ku komu vzhliada. Koho povazuje za autoritu a da na jeho slova. Otec, mama, brat, pan ucitel zo skoly, dobry kamarat z detsva, kolega ktory vedie vlastnu firmu ... musi mat niekoho o kom pekne hovori. U mojho muza je to jeho sialeny kamarat alebo na neho poslem svokru. Vidim problem, uz volam svokre a vyplakavam 😀 3, 2, 1 a svokra uz leti k nam a vrhne sa muza ako kura na chrusta 😀

ladycat2021
31. dec 2021

@mamula20 no ja dúfam, ze nikto a nikdy 😁 ja chcem žiť v mieri. Mam ešte kopec plánov, ktoré by som chcela zrealizovať 😐

pleja
31. dec 2021

@maciatkolulu keby si sa chystala na vojnu tak normálne zásoby by to asi neboli.. dása doma znseť 10 kíl múky ale nie je normálne mať jej 50 kíl pokiaľ nemám 10 detí a nepečiem každý deń. tiež je v pohode mať 5 l oleja ke´d ho používam ale nie je normálne mať 20 l keď obchody a donáškové služby sú prakticky otvorené non - stop. takže ak je autorka z toho už na nervy a rok sa neusmieva tak to asi NIE SÚ normálne zásoby. nemávame tu zemetrasenia ani niekoľkodňové výpadky prúdu. V prípade, že problém postihne u nás dedinu / mesto tak sa ostatné časti krajiny / okolité štáty / iné štáty (medzinárodné spoločenstvo) vedia zmobilizovať a pomôcť - koniec koncov vidíme to každú chvíľu (zemetrasenie v Nepále? - už tam mieri medzinárodná pomoc / tsunami na Honolulu - tiež / tornádo na Morave - už sú tam dobrovoľníci a iná pomoc). Skús porozmýšľať - stačí jedna povodeň a všetka tvoja príprava je v prdeli ak ti odnesie všetky veci a odpáli vlastné zdroje energie. A nedá sa byť pripravený na všetky eventuality od krupobitia cez povodne, oheň, zemetrasenie, výbuch sopky, extrémne mrazy až po atómovú bombu a pandémiu smrtiacej choroby typu mor.

pleja
31. dec 2021

Ešte mi napadlo ... podsunúť mu (nenápadne) knihu od Hansa Roslinga Moc faktov - sú tam písané fakty ako sa svet mení k lepšiemu vrátane ubúdania vojnových konfliktov a ich obetí a vzrastajúcej vzájomnej medzinárodnej pomoci.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
dreamss
Odpoveď bola odstránená