Manželove pivkárčenie

17. máj 2020

Cez pracovný týždeň s manželom nepijeme alkohol vôbec. Tak sme sa dohodli spolu, lebo sme aj pribrali a tak.. Ale ako padne víkend, pivo u neho musí byť. A mne to už ide na nervy. Nedáva si ho ma raňajky ale ak ideme na chalupu, hneď si otvára, jednu fľašu, druhú, tretiu..... Keď sme náhodou niekde cez víkend na návšteve, na druhý deň si hneď dá pivo aby mu bolo lepšie. A keď ideme niekam na výlet, do ruksaku si hneď bere zo štyri plechovky piva. Ja viem, že chlapi sú taký, a niekedy si prídem, že to preháňa, ale už mi to jeho pivkarčenie ide na nervy. Vy to ako máte s chlapmi? No potom si poviem, že som rada ze mi nechodí vysedavat do barov. No neviem si pomôcť, vadí mi to a jemu vadí že to vadí mne 😃

tomcimka
17. máj 2020

🤦 bez komentára

lenkamatkova
17. máj 2020

Ja osobne to neznášam...niečo si raz za čas vypiť je v pohode a normálne, ale takéto správanie mi príde ako alkoholizmus. Mám v rodine jedného alkoholika, preto som na to extrémne citlivá. Nikdy by som nedokázala žiť s chlapom čo "pivkárči"
Sto ľudí, sto názorov...možno ti tu ženy povedia aké je to normálne a chlapské

daganov
17. máj 2020

no ešte je vo fáze, keď to dokáže koľko toľko ukočírovať, že si teda cez týždeň nedá, ale zase tie 3-4 sa mi vidí dosť. Keby jedno, maximálne dve. Ťažko určiť hranicu, nikto nedokáže predpovedať, či ostane pri tomto množstve ešte dvadsať rokov (skôr nie, ako áno) alebo už to časom nedá bez ani počas týždňa. Keď vie, že to to vadí, nedalo by sa zobrať tie plechovky len dve a jednu vodu k tomu?

sissy27
17. máj 2020

Pre mňa osobne je takéto konštantné nasávanie horšie ako raz za čas sa niekde “rozmontovať”. Neviem, pripadá mi to také závislačenie, že sa trasie aby si už-už mohol dať to pivo a neprestať celý deň. Navyše pivo mi smrdí 🙈 Plus teda ak si dá niekto pivo zrána / cez deň a je jediný šofér v rodine, tak automaticky to znamená, že autom sa ten deň nikam nejde, takže nemôžem si len tak spontánne zmyslieť, že poďme tam alebo onam. A vadilo by mi aj to, ak sa deti majú pozerať na ocka alebo hrať s ním ak má “pod čapicou”. Chápem, že 4 pivá nie sú stav ťažkej opitosti, ale predsa len je človek trošku iný, niekto príliš veselý, rýpavý, nepríjemný, utlmený, bez zábran...🤷‍♀️

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petja1014
17. máj 2020

Ženy, nepreháňajte.

elaela23
17. máj 2020

U nas sa nepije vôbec

autor
17. máj 2020

😃 No ako vidím, 100 ľudí 100 chutí. Ale ďakujem za vaše komenty, asi je to aj v tom, kto v akom prostredí vyrastal a tiež veľa robí, keď ste zažili alkoholika v rodine. Presne ide aj o to, že sa bojím, aby neskončila tak aj moja láska, môj manžel.

daganov
17. máj 2020

@petja1014 prečo si myslíš, že preháňame? Môj partner si dá niekedy jedno dve pivá za týždeň, niekedy za mesiac, takže to neriešim, otec ešte asi menej, svokor a brat tak isto, ale ujo začínal presne takto isto, ale tam to vyplynulo z toho, že chcel všetkým dokázať, že on sklony k alkoholu nemá, ak počas týždňa nepije. A možno sa len bál, že by mal okamžitý vyhadzov z práce, keby mu našli čo i len zbytkový. Ale víkendu sa nemohol dočkať, ja som to vtedy nejako neregistrovala, len neskôr som sa dozvedela, že už nestačili jedno, dve denne, postupne pridával a neskôr pridal k tomu pivu aj tvrdý alkohol. A to bol už začiatok konca. Niekto si dá pivo, aj dve denne a existuje tak celý život, nikto ho nikdy nevidel pod vplyvom alkoholu a u niekoho to časom prerastie do neúnosnej miery. Nikto nevie, ako to u koho bude pokračovať, každý aj len začínajúci závislák ti povie, že to má pod kontrolou. Tiež by som mala z tohoto väčšie obavy, ako keby si dal jedno dve pivá za mesiac a raz do roka sa natrieskal.

daganov
17. máj 2020

je to dosť, alkoholikom môže byť a ten, kto do barov nechodí vôbec, neutešuj sa tým. Povedz mužovi na rovinu, že sa ti to nepáči, že je na čase to obmedziť. Nech skúsi vydržať dva tri mesiace absolútne bez piva, nech ti dokáže, že má ešte on moc nad tým pivom a nie pivo nad ním. Obrátila by som sa aj na organizácie, ktoré sa tomu venujú - nájdeš na nete, v tomto ti našťastie poradiť neviem. O nejaký čas môže byť neskoro.

lentilkaxxx
17. máj 2020

Záleží, koľko toho vypije za týždeň, za mesiac a pri akej príležitosti. Tiež ako sa stavia potom k šoférovaniu. V našej rodine sa alkohol skoro nepije. "Mám si jeden dať a potom bude treba niekam ísť? No nehrozí, zbytočne piť, veď je aj nealko." V manželovej rodine sa síce polovica prechlastala, svokor tiež vypije aj ako sa hovorí mrtvemu z ucha a svokra to tam fľaškou manažuje. Tvária sa,že ich sa žiadny alkoholizmus netýka. Že sa svokor po návrate z krčmy nevie trafiť do klubovej dierky, že aké peniaze ukradne (aj nám), premení na chlast. Ja som však podľa nej zlá manželka, lebo manželovi neulievam, nechodím s ním chlastať na dedinské akcie a v nedeľu sa neprechádzame ako oni po dedine a nestepujem pred krčmou. Aj toto mi pred vyše rokom a pol vykričala 🙈 Keby ho z toho prostredia nevytrhnem, raz by to nemuselo dopadnúť dobre, poznám ich negatívny vplyv na neho. Takto si dá cez týždeň pár pív a je kľud. Ale v ich dedine platí že kto nepije s nimi, pije proti nim. Keď sa prechlasta alkoholik, všetci ho ľutujú. Keď zomrie mladý človek na chorobu, je to len štatistika. Brrrr. Záleží od Teba a od manžela, ako sa k tomu postavíte. Čo je norma a čo už hrozí prúserom...

evkamotka
17. máj 2020

Podla mna je to v pohode. Ale ak to tebe vadi, treba si to s nim odkomunikovat

kiki68
17. máj 2020

Moj na pivo rad, ako on rozne sorty a kadeco ma doma. Lenze on pije tak ze sem tam 2x tyzdenne si otvori jedno k veceri a tym to konci. Viac ako 3 on neznesie ani ked je vonku s kamosmi. On 3 a to mu este pomaham ked tak a hajde domov.

liz_lemon
17. máj 2020

pises, ze chlapi su taki, ale to nie je celkom pravda, napr. u nas sa vobec nepije, ziadny alkohol nekupujeme, ja nepijem nikdy, muz par krat za rok, ked ide s kamosmi/kolegami, ale ziadne vikendove pitie na pravidelnej baze, to je uplne divne, ako si pisala, ze niekam idete na vylet, a on si bali piva??? nepredstavitelne pre mna, aby ked sme s detmi, mal v krvi alkohol
obaja sme vyrastali s alkoholom v rodine, obom sa nam to hnusi, samozrejme aj my mame za sebou casy, ked sme ako mladi ludia pili na akciach, ale tam to aj skoncilo

janeninka
17. máj 2020

Ťažko sa veru odpovedá jednoznačne. Záleží na Veľa okolnostiach, odtienkoch. . Mozno si premysli čo presne ti na tom vlastne vadí.. bavite sa O tom? Ako reaguje? Mal v rodine nejakú závislosť? Mal by teraz nejaky dovod, je riziko zavislosti realne? Ma napr.nedoriešené veci z minulosti, stresuju pracu....? Možno keby si vzal jedno pivo druhé nealko a tretia plechovka by bola radler. .Len proste nech nahradí ten zvyk niečím iným. . Prajem veľa sil a trpezlivosti

zuzka1117
17. máj 2020

Príde mi divné že si bali pivo na výlet, tiež by mi to vadilo. Môj manžel si dá cca jedno pivo za týždeň, niekedy za dva, tvrdé nepije vôbec.

autor
17. máj 2020

@liz_lemon my ešte nemáme bohužiaľ deti..
@janeninka ja už neviem, prácu ma normálnu občas ma toho veľa ale však to všetci.
Jeho otec je vyliečený alkoholik, môj ocino tiež dosť pil keď sme boli deti.. A on to nevie pochopiť, však tu búrlivú mladosť sme si už prešli. Ešte pred tým kým sme boli mladší sme si aj spolu naliali pohár, dva, vínka.. Ale už mi to tak nechuti a ani nepusti.. Aby som to upresnila, keď ideme sami niekam, neberie si pivo.. Ale keď ideme s partiou, tak sa chalani dohodnú, že si zoberú piva.. Ja som to doteraz dáko neriešila a to bola asi chyba. Najhoršie že v našom okolí sú samí pivkari, viac menej asi ani nepoznáme chlapa, čo si nezajde na pivko alebo tak.. A on sa na to odvoláva. A mňa môže aj šľak trafiť.

kvetinka75
17. máj 2020

Ja zase pijemkavu. Niekedy 1xdenne niekedy aj 4x. Keby mi do toho kecalmuztak ho poslem kade lahsie. Myslim ze 2,3 piva nie je tak vela.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
17. máj 2020

Keď ti to vadí tak sa s ním rozíď, teraz keď nemáte deti.

mondolina
17. máj 2020

Nevidím v tom žiaden problém, že si cez víkend vypije pár pív s partiou.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajka0207
17. máj 2020

Pises ze Manzel, takze ste spolu asi uz dlhsie, pil tolko od zaciatku, lebo ak ano, tazko teraz nanho tlacit, ked doteraz si s tym bola ok. Ja mam opacny "problem", manzel abstinent. Ked si da dve piva, tak ho mota.

daganov
17. máj 2020

ale v úvodnom príspevku si písala, že ako padne víkend, pivo musí byť. Zrejme ti to vadí najmä preto, lebo si alkoholizmus v rodine zažila a bojíš sa, aby neprepukol aj u tvojho muža, čo chápem. Skús si od zajtra do konca júna zapisovať, koľko pív to je, aby si to videla reálne, lebo ak idete sami a bez piva sa zaobíde, berie si, len keď niekde idete s partiou, tak to vyznieva inak.´, ako v prvom príspevku. Je to teda tak, že sú víkendy, kedy si pivo nedá, lebo ste niekde spolu na výlete a potom je víkend, že si dá štyri, päť a ty spanikáriš? Lebo sa v tom nejako strácam. Koľko dal tento víkend?

surriana
17. máj 2020

Nedalo by sa s ním dohodnúť na nealko pive?

mondolina
17. máj 2020

@nikolka1986
Hovorím svoj názor, nemusí ma poslúchnuť.
Len vravím, že keď je toto teraz pre ňu problém tak keď budú deti tak to bude väčší problém.

vilma7
17. máj 2020

Manžel si dá doma niekedy malé pivko, do krčmy nechodil nikdy.
Tak záleží ako veľmi ti to vadí, či to on mieni aspoň obmedziť, alebo ty sa s tým musíš zmieriť.
Pije aj keď ste doma celý víkend? A každý boží víkend? Lebo podľa mňa je už závislý.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
17. máj 2020

@nikolka1986
Musia nájsť kompromis, lebo ja nevidím v tom ani závislosť, ani problém, že si dá jej manžel cez víkend pivo.
Ale ju to evidentne trápi. A vidí to ako problém.

queen_mary
17. máj 2020

My si dame s muzom kazdy druhy vecer flasu vina. A niekedy si da sam, niekedy si da pivo. Neriesim.