Máte osobnú skúsenosť s osobným bankrotom?

stratenaneznama
17. feb 2018

prosim o radu. mam 3 exekucie celkovo cca 2000e , chcela by som nastupit do prace mam dve ponuky ,no ide o to ze nemam na zaplatenie sukromnej skolky z vyplaty koli dlhu ostalo by mi cca 200eur. zaujima ma ci sa osobny bankrot vztahuje na vsetky dlhy alebo su aj vynimky, dalej ako dlho to trva, a akym sposobom oni vedia pozciat ten poplatok 500e ktory maju uvedene ze treba zaplatit to im mozem splacat 500e a oni ma zbavia dlhu ?... alebo by bolo vyhodnejie dlh splatit? trvalo by mi to 4 az 6 mesiacov zrazok zo mzdy co som vypocitala cize by som robila pol roka iba na skolku aj to by mi este chybali peniaze ktore musim zohnat... co mi poradite? vdaka.

smallmaly
17. feb 2018

@stratenaneznama nie, oddlzenim nie su dotknute vsetky pohladavky, je potrebne si zistit ake mate konkretne dlhy a nasledne porovnat s ustanoveniami paragrafu 166 a nasl. Zakona o konkurze a restrukturalizacii. Konkretne paragraf 166c pojednava o nedotknutych pohladavkach

stratenaneznama
autor
17. feb 2018

@smallmaly ved to ze takym tym frazam nerozumiem moc co co znamena :(

pribinak
17. feb 2018

Moja zlata, ale to nefunguje tak, ze prídeš a požiadaš o bankrot a zajtra sud vyhlási bankrot
To ty skor splatis tie 2 litre.
Okrem toho nesmieš nic vlastniť.

pribinak
17. feb 2018

A ano, peniaze na poplatok ti centrum požicia, mozes im to vratit v malych splátkach.

stratenaneznama
autor
17. feb 2018

@pribinak no ved to sa pytam lebo tam bolo spomenutych 15 dni a sud a co to znamena... hm ... no prave to zvazujem c robit pol roka kvazi zadara ci bankrot co bude lepsie.

loginexistuje
17. feb 2018

Nez prejdes osobnym bankrotom to moze trvat kludne polroka aj viac vlastnis podiel v nehnutelnosti auto ?

stratenaneznama
autor
17. feb 2018

@loginexistuje nemam ani deravy gros :D

draik
17. feb 2018

@stratenaneznama
Kvôli 2000 eurám sa nevyplatí ísť do osobného bankrotu. Je pravdepodobné, že s ohľadom na počet žiadateľov sa dostanete na rad (v závislosti od regiónu) až o niekoľko mesiacov. Toto čakanie je v Centre právnej pomoci, ktoré Vás musí povinne zastupovať. Samotný proces vyhlásenia konkurzu atď. je už potom pomerne rýchly. Poplatok 500 e sa platí v splátkach.
Pod osobný bankrot spadajú prakticky všetky pohľadávky veriteľov s výnimkou napr. výživného, škody na zdraví, pôvodných pohľadávok občanov voči dlžníkovi. ktoré ten neprihlásil atď.
Vo Vašom prípade bude lepší splátkový kalendár exekučne vymáhaných dlhov.

@pribinak
Podmienkou tzv. osobného bankrotu nie je nemajetnosť.

pribinak
17. feb 2018

@draik hm, mužov kolega tiez riesi bankrot a čokoľvek vlastni, musi bud predať, alebo nejakým spôsobom sa toho zbavit
Ale nie som právnik, nebudem sa hádať

comedywoman
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stratenaneznama
autor
18. feb 2018

@draik vie mi centrum právnej pomoci pomoct dat splátkový kalendar u exekútora ked mi bol zamietnutý?

draik
18. feb 2018
prevenar
20. feb 2018

@stratenaneznama samozrejme ,ze je vyhodnejsie dlh splatit ! 2000 nie je az taka tragedia. su ludia zadlzeny desiatkami tisic eur. (ci aj horsie) . pozicaj si od rodicov / surodenca ..splat dlh ..zhodnot si ,ci tvojmu dietatu nebude stacit statna skolka (+dalsie vydaje) a ak mas normalnu pracu, tak to musis splatit do 12 mesiacov po mesacnych splatkach.

dankagirl
20. feb 2018

Tu si prečítajte viac o osobnom bankrote ,píšu tam ľudia ktorý ním prešli a prechádzajú https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/osobny-bankrot-2017-skusenosti/

rastislavp
27. mar 2019

Prosím Vás pýta si CPP aj potvrdenie o príjme? Ďakujem.

nellydick
8. máj 2019

@rastislavp nie, len keby ste chceli ísť splátkovým kalendárom a nie konkurzom

rastislavp
8. máj 2019

@nellydick Ďakujem za odpoveď. Žiadosť v CPP mám podanú, čakám na vyjadrenie, snáď to dopadne. Veľa info som čerpal z tejto diskusie takže ďakujem pekne všetkým ktorý sa snažia pomôcť. Je to dobrá vec.