icon

Máte záujem o donášku potravín z Rakúska?

alica009
3. mar 2024

Ahojte, žienky. Chodím každý týždeň pre určité potraviny do K1 Kittsee, prevažne kvôli synovi, ktorý má špeciálnu diétu (delakto, bio aď) a napadla ma taká vec, či by nebol záujem u iných mamičiek, ktoré z časových dôvodov nestíhajú, aby som doniesla nákup aj im. V rámci Bratislavy a okolia.
Viem, že je to dosť špecifická ponuka, veľa ľudí tam chodí hádam aj ako voľnočasový program a užíva si ten proces "lovenia super úlovkov" (preto sa sobotám už vyhýbame), no možno niektoré podobne ako my máte zoniekoľko svojich obľúbených produktov, pre ktoré tam pravidelne chodíte, no nie vždy stíhate, možno iný dôvod.
Dávam preto takúto ponuku aj podnet na diskusiu, či je to pre vás zaujímavý nápad, aká by bola za takú službu férová cena atď. Ja si myslím, vzhľadom na cenu donášok v rámci BA, čas aj vzdialenosť, že 15 eur by bola férová cena za takúto službu za väčší nákup a 10 za menší.
Technicky si to predstavujem najľahšie tak, že záujemkyňa mi pošle túto sumu na účet a v maili zoznam, ja to kúpim, doručím a za nákup zaplatí proti bločku/bločkom (ak z viacerých obchodov). Chodím zväčša v utorky alebo štvrtky doobeda, obehnem Spar, Hofer, dm, niečo Billaplus. Prípadne aj keby niekto ste mali záujem poradiť, čo sa tam najviac oplatí v ktorom obchode, mam to za rok nakupovania už dosť preskúmané 🙂
Doručenie by mohlo byť v daný deň večer alebo aj hneď podla dohody.
Podotýkam, že zatiaľ toto nie je nejaký veľký "biznis plán", keďže som limitovaná aj svojimi možnosťami - som mamička na predlženom rodičáku s neškolkárom-autistom a vlastne zväčša som rada, ak mi pri tých výletoch dovolí nakúpiť všetko podľa nášho zoznamu 🙂
Ale napadlo ma, že možno by takáto služba mohla aj uľahčiť život zopár ďalším ľuďom, aj troška pomôcť nám, keď už tu cestu aj tak pravidelne merám.
Zároveň, ak by sa náhodou ukázalo, že záujem je väčší ako 1-2 nákupy týždenne, budem to určite riešiť aj oficiálnou cestou (obnovím si živnosť atď).
Vdaka vopred za každý názor a pekný deň prajem 🙂

Strana
z4
alica009
autor
3. mar 2024

@bublinka1426 uz som kvoli viacerym komentárom oľutovala, ze som vobec zmienila chore dieta. Ano, musim sa mu venovat a asi si neviete predstaviť kolko. Kebyze pracovat nemusim, tak nepracujem a len sa mu venujem. Pracujem posledne tri roky prakticky stale po večeroch, nociach a vikendoch na prekladoch a aj keby tato praca nekoncila, ani to nie je zrovna idealne z hľadiska potreby sa venovat synovi co najviac (ked clovek pracuje vsetok volny cas, casto ma malo sil zvladat s usmevom a energiou vsetok ostatny). Prave aj kvoli synovi som v poslednom case zacala premýšľať, co by som mozno este dokazala robit za prácu v dennom case, pri ktorej by ma mohol aj ciastocne sprevadzat. Autom chodi rad, kurierske ci dokonca taxikarske ambicie ma preto napadaju obcas.
No z tejto plodnej diskusie si vezmem asi take ponaučenie, ze ok, odradit sa par komentami netreba, ale hadam bude mudrejsie dalej si hladat pracu vo vlastnom obore, ked si tak predstavim na ake roznd zakaznicky by som mohla natrafit

zuzana76
3. mar 2024

@bublinka1426 ved kvazi ako e-shop s donaskou

zuzana76
3. mar 2024

@bublinka1426 a preco by si nemohla zalozit podnikanie aj na dovoze potravin? aka zistna? manikerka, co robi nechty nie je zistna? ona ponuka sluzbu dovoz, tak si to necha zaplatit

lienka.7
3. mar 2024

@alica009 ja si myslím, že ľutovať nemusis vôbec. Prečo aj? 100 ľudí, 100 chuti. Skúsila by som to skôr na FB. V nejakých skupinách. A uvidíš, určite sa niekto nájde, kto by tvoje služby využil. Mimo to, mne napr.kamoska kupuje aj maste, ktoré na SK nie sú, ale lekáreň mi ich sem nezasle. Cize aj toto je podla mňa jedna z možností. Urcite sa nevzdávaj ✊🍀

natalienka12
3. mar 2024

@alica009 Mala by si byť rada, že si dostala nastavené zrkadlo a uhoľ pohľadu aj zo strany zákazníka. Vieš, tvojho potenciálneho zákazníka tvoje choré dieťa nezaujíma, tak ako teba nezaujímajú problémy iných ľudí. Taký je fakt, ak chceš voziť nákupy za dosť vysokú províziu 15 eur, tak každý očakáva 100% službu a nie, že dodáš niečo neskoro, niečo nedodáš, lebo nebolo atď. Keď si to objedná, čaká, že dovezieš všetko a v super kvalite.

zuzana76
3. mar 2024

ja by som si skor zistila, ci takto vo velkom dovazat tie potraviny sa da. Ake su zakony a co vsetko musis splnat.
@alica009

bublinka1426
3. mar 2024

@zuzana76 OmG ty ani nevies ..co pravis

lienka.7
3. mar 2024

@zuzana76 voľný pohyb tovaru, služieb, kapitálu... a určite teraz nebude voziť kamión jogurtov a pod. Ide o normalne nákupy.

zuzana76
3. mar 2024

@bublinka1426 tak mi vysvetli, ja som jej radila, nech si zisti najskor, ci to moze, ako to nejako osetrit, aby splnala pravne vsetko, co sa tyka dovozu potravin.

bublinka1426
3. mar 2024

@alica009

nie vela ludi , lebo uz ma online nakup...
a ty by su skodovala..a vela casu marnila...
uprimne ...mozno skus kamosky. v dobrom...
kazdy obraciame mincu, nie len s chorymi detmi ( svetu mier)...
ale dnes je naozaj vsetko onine.
prajem dietatu zdravie 🍀
ale na toto si zivnost nezakladaj

zuzana76
3. mar 2024

@lienka.7 ale jedna sa o potraviny, mozno tam su ine specifika, ako ich prevazat, urcite potrebuje mat napr auto s chladnickou,a k by to chcela robit normalne na zivnost

bublinka1426
3. mar 2024

@zuzana76 to co si radila bolo aj tak uz vela ludi kseftuje on line..shopmi...
skor smerujem autorku na kamosky...

lienka.7
3. mar 2024

@zuzana76 myslím ze
@alica009 si kvôli tomu neplánuje zavádzať živnosť. Tak isto ako baby co takto nakupujú "handry" a iné veci v tescu, pepcu a pod. A prihodia si na to niečo. Viem si to predstaviť s nejakým špeciálnym druhom potravin. Nie jogurtmi, sunkami a pod. ale nejaké skôr trvanlivé. Ja osobne som tam kedysi kupovala veľké poháre cvikli🙈 proste mi chutila. Kamoska keď niečo takéto kupuje mi vždy vola, ze maju to a to, či chcem. Tu sa to samozrejme už nedá.

karolinakr
3. mar 2024

Ja to chapem tak, ze si matka samoživitelka, maš chore dieta, chceš si privyrobit, obraciaš sa ako vieš, a preto, že ho možno nemaš kde nechat, toto je jedna z možnosti počas nakupu prikupit niekomu ešte niečo a zarobit si par eur...aspon ja to tak chapem..to, že tu 100 ludi povie nie, neznamena, že ina mamička, ktora nema čas chodit do Rakuska, by ti nedala ponuku..alebo by sa nepridala ako spolujazdec,...nikdy nevieš
treba využit všetky možnosti

muchotrafka298
3. mar 2024

Mozno skor by si predala drogeriu ako potraviny, pracie prasky, avivaze, sprchace, tablety do umyvacky. Otazne ale je, ze za kolko by si ich predala a kolko by si na tom naslednom prepredaji zarobila. Toho by si mohla mat doma zasobu, nepokazi sa to a ludia to chcu. Nejak cez instagram alebo FB skupinach.
Jedna pani predava cez IG napriklad drogeriu z Talianska, ona tam pre to ale chodi a dovaza to v dodavkach. Oficialne napr. avivaz tam stoji v DMke 5 EUR, ona to predava po 10 EUR.

lalenka33
3. mar 2024

Tiež by som skôr šla do toho, že nakúpiš plienky, drogériu, pracie prostriedky v akcii vo väčšom množstve a následne predáš s ,,prirážkou". Tak isto oblečenie v Pandorfe. Nakúpiť vo výpredaji a následne predať. Napr známa kupuje pre psa v Nemecku konzervy pre psa za 0,50 centov a u nás stoja 3 eurá.
Ja napríklad potraviny nenakupujem online vôbec ani cez Tesco ani Lunys ani nič podobné. Potraviny si rada nakupujem sama. Vyberám značku, vždy beriem zo zadu regálu kvôli spotrebe atď. Ale drogeriu by som si takto kúpila keďže tam je väčší výber a vyššia kvalita. Aktuálne mám prací prášom z nemeckého Lidl ich znacky a operie lepšie ako Ariel z nášho Tesca.
Na takéto nakupovanie by si mohla doplatiť. Keď to už niekto využije, tak na veľký nákup. Čo keď ho nepreberie? Bude špekulovať, reklamovať? Nakoniec budeš ešte v mínuse.
Si prekladateľka. Skôr si hladaj niečo v tomto smere. Doučovanie atď. U nás v mestskej skupine stále hľadajú niekoho na preloženie niečoho.
S dieťaťom v aute kuriera alebo taxi službu ťažko môžeš robiť.
Ešte by som možno skúsila ponúknuť odvoz pre mamičky nevodičky/dôchodcov v ramci mesta do obchodu, k lekárovi atď alebo strážiť inej mamičke dieťa.

thoughtfulweirdo
4. mar 2024

Ja by som napríklad takú službu využila, ak by som tie veci potrebovala, lebo nenávidím osobne nakupovať 😁 15€ za ušetrený čas a bolehlav mi nie je veľa.

euie
4. mar 2024

Ahoj, ja by som na tvojom mieste skusila v okoli susedov oslovit ze ides do rakuska kupit kvalitnejsiu drogerku a dat im zoznam par (mozno 6ks) overenych a lacnejsich a kvalitnejsich produktov s vyssou trvanlivostou, ktore sa ti v aute nepokazia a nemusis riesit specialne skladovanie, napr drogeria- napr tie prasky, avivaze. V podstate ti doma aj postoja kym si ich vyzdvihnu/donesies vramci blizkeho okolia. POZoR, tie produkty by som uz precenila, proste ak kupis prasok v AT za 15, ponukla by som ho predom napr za 18.

Pointa je, ze na mieste nebudes musiet obehavat cele obchody, ale uz len konkretne miesta v regaloch. Ak nebudu mat, nevadi, pausalnych 10-15e za nakup nakupca neriesi. Obdobne nebudes musiet robit donasku vramci BA ale len susedom odovzdas.

Mozno by som zvazila nejaku skupinu na whatsape vytvorit a vzdy ked pojdes do rakuska im napisat ponuku/cenu tych tvojich ponukanych produktov. Sortiment mozes menit podla dopytu. Podla mna aj sami sa ozvu ze este poculi ze sa tam oplati to a to. Ale Nekomplikovat. Rovnako mozes do skupiny pridavat zaujemcov priebezne.

Ak chodis do rakuska aj tak sama kvoli vasim veciam , tak by som nezacinala vo velkom ale postupne naberala sortiment aj zaujemcov.

Viem si predstavit ze ja by som raz za cas aj potesila ak by mi suseda kupila v AT persil velky, kludne aj s primeranou prirazkou.

natalienka12
4. mar 2024

Ja by som mala napr zaujem o velku Nutellu a velke XXL balenie pracich praskov Weisser Reise. Ale nie som ochotna platit proviziu 15 eur, to je vela. Tieto veci nam vydrzia 2-3 mesiace a to mi ich kupi vzdy niekto ochotny, vacsinou kolegyna alebo manzel nasej susedky. A bez prirazky. Na velky nakup si idem sama alebo s muzom raz za cas.

natalienka12
4. mar 2024

@euie Rozumne, ale to by musela mat v tom tovare vlastne peniaze. To sa pre taku malu prirazku neoplati.

euie
4. mar 2024

@natalienka12 preco vlastne peniaze?
Idea je taka, ze kym sama kvoli vlastnej potrebe pojde do AT, napise napr na whatsap zopar susedom do spolocnej konverzacie, napr: caute idem do AT, potrebujete nieco z tohto? Persil XXL color/white za 20, avivaz xyz za 4e, kapsule do umyvacky xkusov za xy.
(Uz ceny s jej prirazkami). Ak aj by neskor nedajboze susedia zrusili, tak sa to nepokazi, preda neskor napr na marketplace alebo vymina sama.

natalienka12
4. mar 2024

@euie To by nemal nikto zaujem. Alebo mozno 1-2. Vacsinou kazdy ma niekoho znameho, kto mu donesie z Rakuska a zadarmo. Susedia si maju pomahat, neviem si predstavit ze by mi sused doniesol praci prasok a nahodil si 3 eura. A ked pride o 2 tyzdne ze potrebuje s niecim pomoct on, tak si tiez nahodim? Ja taketo veci nerobim, robi to len neplechu.

alica009
autor
4. mar 2024

@euie vdaka, je to taka triezva rozumna rada, aj prakticka. kebzye mame take komunitne vytahy so susedmi, urcite skusim. resp. odkladam si napad do buducna, az sa mozno prestahujeme do pezinka napr alebo niekam inam mimo ba (mame dlho taku tuzbu, len zatial sa nepodarilo), potom to cele nadobudne celkom prakticky a jednoduchy zmysel si myslim, najma ak by to nebol pezinok alebo napr piestany, co je tiez moj davny tajny sen 🙂 lebo uz odtial do AT to ozaj len tak na otocku neni..

inak dakujem este raz velmi pekne vsetkym zucastnenym na plodnej debate, za uplne vsetky nazory a komenty, aj tie negativne - pretoze som si mohla spravit nejaky obraz o dopyte aj uvedomit niektore aspekty prakticke toho celeho napadu a v konecnom dosledku naozaj mi z toho vychadza, ze co ako uz ma bolia oci z rokov pocitacovej prace, asi holt efektivnejsie ako v tej oblasti, kde som profik, zarabat tazko dokazem v inej, hoc len "ako hobby". takze sa radsej sustredim na hladanie dalsich zdrojov prekladov a tento napad "zavesim na klinec", prinajmensom kym je dieta male, pripadne pokojne prenecham inym mozno ako inspiraciu 🙂

euie
4. mar 2024

@natalienka12 ja napriklad nemam nikoho takeho znameho a vyuzila by som. Ale nie za cenu 10-15 eur a uz vobec nie, ze by som dostala na vyber "neobmedzene" vela produktov. Ludia su jednoduchsi. Treba dat jednoduchu parkusovu ponuku produkt/cena a bud beries alebo nie.
@autorka teraz ked rozmyslam, svokor presne takto od suseda na juhu slovenska bral dake megabalenie pracich praskov. Urcite s prirazkou, ale oplatilo sa to obom stranam. Tym chcem povedat, ak do toho pojdes, vyber drahsie veci, zopar, nadhod si a popytaj sa v okoli. V najhorsom pojdes na svoj bezny nakup, v lepsom pripade si niekto od teba zoperie par kusov..

natalienka12
4. mar 2024

@euie Napadlo mi, ze este mozno detske umele mlieka by isli na odbyt. A mozno aj nejake specificke druhy tovaru, ktore u nas nie je dostat.

Strana
z4