Matovič chce black out - čo na to hovoríte?
Včera som zapocula, že sa zvažujenokrem iného aj black out na 3 t zavrieť, vypnúť všetko okrem nutného pracovníci vodárne, elektriky, zdravotníctvo skrátka všetko bude fungovať iba najnutnejsie.Neviem či mysleli aj zavrieť obchody predsa len veľa pracovníkov, zákazníkov čo si o tom myslíte?
@deedol ďalšia možnosť je nechať to pustiť ako v Taliansku, síce desaťtisíce mŕtvych ale o 2-3mesiace môžu pokračovať - ale opäť nikde nie je písané že druhý raz to nechytíš....stačí že to trošku zmutuje a máš to zase.....to je len predpoklad že ľudia získajú kolektívnu imunitu a už to nechytia, veď aj chrípku majú tisíce udí a imunita existuje ....
Aj Sulík, minister hospodárstva je proti a teda ten má v hlave viac ako Matovič, za mňa nie.
Matovic je psychopat. Vyjadruje to aj moj nazor na blackout iba u nas a v tomto stadiu.
Ono sú 3verzie - nechať vírus aby si robil svoju robotu a mať desaťtisíce mŕtvych, pokračovať v tomto útlmovom režime možno ďalší rok alebo to vypnutie.....ani jedna možnosť ale nie je ideálna,pretože všetky so sebou nesú svoje riziká že sa to vráti, rovnako obrovské ekonomické straty... pretože o samotnom víruse sa dokopy nič nevie - či sa vytvorí imunita, či a za akú dobu zmutuje, nevie sa ani či bude reagovať na teplotné rozdiely a v lete"zmizne"....logicky by bola najlepšia možnosť nechať vírus nech si urobí čo má, ale naše zdravotníctvo by jednak skolabovalo a po to všetkom by nám ostalo možno 40%lekárov lebo ostatní sú jednoducho rizikoví a ochorenie by veľa z nich neprežilo....a treba myslieť že počas toho pekla čo by vírus kosil stovky ľudí, by ďaľšie desiatky ľudí zomierali lebo nedostanú základnú starostlivosť......môj názor na tú bojnickú nemocnicu je ten že jednoducho pustili človeka so zápalom plúc domov aby sa tam nenakazili keďže mal koronu....
@eliska13 tu som zachytila, lenze som sa o nej docitala aj, ze je to hoax. teraz som narychlo vygooglila napr. toto.
https://gisat.blog.respekt.cz/sona-pekova-si-za...
@deedol čítala som, že kolektívna imunita sa v tomto prípade korony nevybuduje, už vyliečený sa môže znova nakaziť, kedže aj korona mutuje, v taliansku už je mutacia činskej korony, agresivnejšia forma a teda kolektivna imunita sa nevytvori, jedine čo by pomohlo je vakcina, na ktoru sa da zaockovat, podobne ako pri chripke. Aj obycajna chripka mutuje a o rok, v chripkovom obdobi sa zaockuje, kto chce, ale uz inou vakcinou ako s tou spred roka..
@ericavargo no ja som citala, ze toto zatial nevedia, tak neviem, mozno mas nejaky zahranicny zdroj, ktory mi unikol🙂
@deedol potom si prečítam, tak ona tak nepriamo povedala čo a ako veď sa tuším prepierala aj v USA za to, co povedal.Co je hoax to, čo povedala?
Je to uznávaná doktorka nemá dôvod klamať.
@mogaa on už bol vraj negatívny, ale nesledovala som to, ale pustili domov človeka so zapalom pľúc po takom oslabení?to už je aký osud, že mu aj žena zomrela za dverami celé je to také zvláštne.
Podla mna je dost zle a amaterske uz len to, ze sa premier na toto pyta ludi... Nechapte ma zle, ale on ma tim naj odbornikov na Slovensku z roznych oblasti okolo seba, radia sa dnom, nocou. Mali uz by uz tie mudre hlavy vyhutat aky taky plan/viziu - nie, necakam spasenie, viem, ze sme v riadnom lajne a nevyriesi to ziadna hlava statu za den ani za dva. No co ma znamenat to "nech ludia rozhodnu", ved to nie su volby, ani referendum, ako bude zaistene, aby sa kazdy mohol vyjadrit? Bude zas anketa na nete - kde sa bude moct vyjadrit minimum napr. dochodcov - hoci ich sa to tyka najviac? Ci si robi premier alibi, ked to zle dopadne - ze ludia, vy ste to chceli takto??? Za mna je blackout blbost - sedliacky rozum - ked zostane co len jediny nakazeny (co si myslim, ze je pravdepodobnost hraniciaca s istotou) zas to roznesie nanovo... Ale nech teda hlavny epidemiolog (ak take vobec mame) resp. tim odbornikov povedia pravdu ludom ozaj na odbornej pritom sirokym masam zrozumitelnej urovni, aby sa vedeli zodpovedne rozhodnut...
@janinah napríklad ja chodievam nakupovať mojej babke a ona aj tak si ide na další deň do lidla lebo tam je taká a taká akcia. Takisto moja segra jej bola minuly tyzden až dvakrát na VEĽKÝ nákup (v pondelok a v stredu) a ona si šla vo štvrtok zas lebo tam sú v akcii kinder vajcia. Takze môžeš nakupovať koľko chceš, keď proste chce ísť, tak ide. A nie som psychicky labilná, aby som vlastnú babku zatvárala doma. 🤦♀️
@miiceencoovaa mňa zarazila pani v TN s ktorou robili rozhovor a hovorila, ze ide s mamičkou nakupovať ta pani mala aspoň 80 r ledva chodila neviem načo ju brala so sebou.Vcera v Bille podvečer mladý chalan a do košíka posadil ani nie ročne dieta, ktoré sa držalo madla hneď ako ho zo stojiska vybral.Ludia sú nepoucitelni
@luuubik suhlasim, mal by spravit rozhodnutie so svojim teamom odbornikov a niest za to zodpovednost, ved preto je tu. Nemoze sa pytat ludi, akoby to bol nejaka prieskumova marketingova agentura, aj tak neexistuje spravna resp. nespravna odpoved, kolko ludi, tolko nazorov, on uz nie je v opozicii, mal by zmenit retoriku aj pristup, je premier a vladne, tak nech sa podla toho aj sprava.
Znie to ako sci-fi, ale myslím, že by to mohlo fungovať. Ale len vtedy, ak sa k tomu ľudia konečne postavia zodpovedne. Na okoli ľudia veselo griluju, deti večer trávia v skupinkách.
Nešírte bludy... O možnom “umelom vytvorení” tohto vilrusu sa hovorilo, keď neboli ešte známe fakty. Koľki z Vás, ktorí ste tu niečo také uviedli pracujete napr. v mikrobiologickom labáku? Pozrite si rozhovory s výskumníkmi zo SAV. Aj p. Peková uˇv druhom rozhovore pre DvTV povedala, že sa mýlila, keď tvrdila, že sa jedná o umelo vytvorený vírus.
Vírusy jednoducho mutujú pokiaľ majú vhodné podmienky. Tie na čínskych trhoch sú až príliš vhodné na takéto mutácie...
Sihlasim
@luuubik kde je jeho tím? kto je tam / moc to na SK nesledujem/.. Češi spejú k tomu, že sa karantena začne pozvolne uvolnovat..a my spejeme k blackoutu ? a pritom naše karantenne a krízové opatrenia boli urobené skor / väčšinou / alebo minimalne v rovnakom čase ako v ČR/, dokonca niektoré opatrenia u nás boli prísnejšie.. tam testujú o dušu, pendlerov mali stále ešte pred pár dnami, karantenu prichádzajúcich zo zahraničia mali tiež ešte donedávna obmedzenú len na cca 20 krajín / u nás zo všetkých krajín/, prevádzky poskytujúce služby boli otvorené / bez pár dní / stále - to čo u nás povolili až teraz v pondelok..tam krízový štáb vystupuje so správami denne.., ministri práce, priemyslu, školstva atd denne vystupujú pre verejnostou s informáciami a opatreniami..väčšinou už majú dostatok testov, ochranných prostriedkov, denno denne informujú o ich distribucii..atd.. podchvilou diskusne relacie s mikrobiologmi, virologmi, psychologmi, teologmi / pretože aj to ludia potrebujú/..a ich "chytrá" karantena - kedy nedochádza k obmedzeniu a zneužitiu osobných údajov a naše "špehovanie" všetkých☹..
@nikyball presne s tými dôchodcami je to aj tak na prd, keďže to viacerí nedodržiavajú a chodia mimo svojho času, ale keď sa sami ohrozujú je to ich vec, potom naj neplačú keď už bude neskoro, ja sedím doma s deťmi, chudáci už 20 dní neboli ale že ani s nohou z bytu a tu som. Mám nejaké zásoby a viem prežiť 🙂
@luba41 z Matovicovho timu poznam len Mistrika a Krcmeryho - neviem, koho vsetkeho tam ma, ale urcite tam nie su hlupi ludia, co tomu nerozumeju... A ak tam predsa taki su, tak je to, zial, zas len Matovicova vina, resp. jeho najblizsich spolupracovnikov, ze si zodpovedny a schopny tim nevedia zostavit, zmenezovat, lebo uz si neviem predstavit naliehavejsiu situaciu ako teraz, kedy treba bez ohladu na politiku, ksefty a neviem co vsetko este - fakt spolocne a tvrdo zabojovat a dat zo seba to najlepsie. Ze su Cesi v boji s pandemiou na lepsej urovni nez my - aspon co sa tyka pristupu v poslednych dnoch a omnoho rozsiahlejsieho testovania- o tom nepochybujem.
ja dufam ze tato kravina neprejde lebo aj tak nic nevyriesi... slovensko je zavisle od inych statov... niesme potravinovo sebestacni... taktiez nasa ekonomika pozostava z vyvozu do zahranicia... co pomozu 3 tyzdne ked my tu budeme zravi ale bude problem hranicne priechody... ekonomika nebude fungovat ak nebude moct fungovat kamionova doprava, ak nebudu moct fungovat zahranicne servisy, ak nebudu moct zahranicny dodavatelia dodavat material pre vyrobu... a staci jeden pripad nakazy z vonku a rozbehne sa to tu aj tak...

@mogaa ved toto presne chapem, ale oni sa tiez mozu medzi sebou nakazit, ak su uz teraz nakazeni a bezpriznakovi...