Matovič chce black out - čo na to hovoríte?
Včera som zapocula, že sa zvažujenokrem iného aj black out na 3 t zavrieť, vypnúť všetko okrem nutného pracovníci vodárne, elektriky, zdravotníctvo skrátka všetko bude fungovať iba najnutnejsie.Neviem či mysleli aj zavrieť obchody predsa len veľa pracovníkov, zákazníkov čo si o tom myslíte?
@dzina007 nerozumiem veď hranice budú zatvorené ešte pekne dlho, Cesi hovoria o min roku. Co s tým, čo píšeš by malo vypnutie?Ti čo chodia denne do zahraničia ako napríklad sestričky do Viedne, ľudia pracujúci v administratíve, stavbári sú pre nás hrozba neviem prečo sa toleruju podobne doprava.
nepredpokladam ze pre kamiony budu dlhodobo zavrete hranice... pretoze potom by to bolo jedno ci by sme chorobu u nas vykynozili hned alebo postupne... nasa ekonomika je viac menej postavena na automotive... ak sa nezacne dovazat material a vyvazat produkt von fabriky fungovat nebudu, zavru, stat nebude mat peniaze na uzivenie 5,5 miliona ludi,
Taktiez niesme potravinovo sebestacni. Niekto zo zahranicia nam musi doniest to jedlo lebo z toho co sa tu uz malo chova a pestuje nevyzijeme, takze to znamena kamiony dnu. Kazdy jeden kamion obsluhuju ludia, kazdy je a do buducnosti bude potencialny siritel nakazy...
Ci ratas ze dlhodobo dokazeme zit ako uzavrety ostrov ktory nepotrebuje z vonku nic nakupovat a nic za hranice predavat?
@deedol tiež si myslím,že pre nás je najlepšie rozsiahle testovanie, aj kontaktov bez ,s príznakmi,s miernymi príznakmi, bez teploty a karanténa. Nemyslím si,že momentálne úplné vypnutie krajiny je potrebné vzhľadom k počtu nakazených a mŕtvych. A keď by spravil tento krok určite to chce dôkladný plán počas a hlavne po. Určite to nemôže byť hurá štýlom prešli tri týždne a všetko hneď otvoríme a vrátime sa do normálneho života. Ľudí,čo pracujú z domu tiež chce vypnúť?
@dzina007 bože aj ja dufam. Sulik bol proti tomu, on je ekonom, vie o čom hovori.
@lauritkatesty toto ma.jedime.drzi.v nadeji. Ze sulik je.proti a vie preco.
@dzina007
@lauritkatesty niekde som citala, ze aj remisova.
plus dalsi ludia, ak to zavazi (beblavy, dzurinda, draxler, sef toho zdrav institutu)
je o tom cely clanok tusim na denniku n.
@janinah na margo dôchodcov len menší postreh. Aspoň čo vidím u nás na juhu Slovenska, kde ešte situácia pre niektorých nie je až taká vážna ako na západe Alebo to jednoducho ľuďom nedochádza. .. Najviac je vonku na prechádzke dôchodcov a v obchodoch sa vlastne motaju tiež aj mimo vyhradeného času. Na jednej strane chápem, že im možno nemá kto nakúpiť, ale skôr si myslím, že oni potrebujú každú blbosť hned🤔 ebo sú naučený a nejako im to nedochádza. Dnes som sa mierne vytočila, keď som bola v obchode, keďže od soboty sme neboli a, starké chceli tiež tak som šla a pár dôchodcov si už nakupovalo ešte pred 9.a mňa doslova predavačka vyhnala este bolo len o 2 minúty deväť a nemohla som ani donakupovať. Odkedy zaviedli také pravidlá snažíme sa to naozaj dodržiavať,uvítala som to z nadšením a vždy počkám. Dnes som išla ráno s tým ,že to v pohode stíham, ale keďže to regulujú a rad vonku kým mi nakrájali šunku, syry, salámy, trvalo to... My sa snažíme minimalizovať nákupy, ale nie je deň čo by som sa nespýtala svokre aj mame, či im niečo netreba. A hádajte aká je odpoveď, väčšinou netreba! Na pár väčších veci. Chcú aj chodia samé vo vyhradenom čase pre seniorov, síce poctivo a rúškom a rukavicami, ale nedajú si povedať, nakoľko máme obchod na par metrov.
@fem daj prodim ts link,ved ak sibti nadla,pisun to
@eliska13 tak toto je už vážne choré 🤦♀️ Ja mám takisto malé dieťa, ale ani mi nenapadlo ho vziať teraz so sebou do obchodu. Veď mi sa zahubíme sami.
@dzina007 ja neviem ja píšem o 3 t zatvorení všetkého ty píšeš o kamionoch, ktoré dovážajú tovar celoročne.Je mi jasné, že nie sme sebestační na dlhu dobu.Ved už písali, ze väčšina z ovocia, zeleniny sa vozí zo Španielska, Talianska aj s tým už bude problém.nie sú tam brigádnici z iných štátov, karanténa a pod...Cielom black out je na 3 t všetkých zavrieť doma kto je chorý vylieči sa ani nevie o tom, že je nakazeny a za normálnych okolností by išiel do prace.Ciel je, aby všetci sedeli doma nechodili po obchodoch, po hrádzi na bicykli...u nás v dedine hneď po zatvorení hraníc mäsiar zatvoril prevádzku na 3 dni hneď sa ukázalo, že nosí mäso z Poľska😊
Ja chapem co je cielom.blackoutu. ale co to pomoze ked o tyzden dva tu niekto moze nakazu znova doniest a vytvorit nove ohniska?
Ja len nechápem prečo sa najprv neporadil s odborníkmi, nediskutoval so svojimi koaličnými partnermi či to podporia, ale bez rozmyslenia vypustí z huby niečo také a tým spôsobí akurát dlhé rady a vyššiu koncentráciu ľudí v obchodoch a pred obchodmi a viac nakazených
@janinah naozaj nie je mozne stary ludi doma udrzat ked nechcu, moja babka zije sama, ma 72 rokov, je plne samostatná, a prve dva tyzdne sa proste nedala presvedcit ze jej nakupime. Ako by ste si to zamykanie predstavovali? Ma vlastný byt, v tom meste co byva nema pribuznych. Jasne, ze sme jej dohovarali, ale strážiť ju ist nemozme, lebo vsak nechceme ju nakazit a zamknut v byte od ktoreho ani nemame kluc? To predsa tiez nie.
Nemám rada Fica, ale treaz to nazval presne: šialenstvo 😀 "tlačovka"
@marsmykkok už sposobil žial.. uz tu padaju otazky o zasobovani armadou.. no bolo nam to treba ??? ☹ zas hordy v obchodoch a vykup
Mňa by dievčatá zaujímalo. Bývame v dome ak by bol blackoit týka sa to aj dvora?
@janulik2008 ale kde. Na vlastnu zahradu pokial sa nestrevas s ludmi urcite ist mozes.
@lauritkatesty vďaka 🙂
Blackout na Slovensku celoplosne nema vyznam podla mojho nazoru. Ak si niekto berie Cinu ako priklad, treba zaroven povedat ze:
1. Wu-han bol lokalne izolovany, neuzavreli celu krajinu
2. Cinania maju uplne inu mentalitu a disciplinu, my Europania mame disciplinu skoro nulovu, cest vynimkam
3. Po ukonceni izolacie mesta sa mesto spamatava niekolko mesiacov, ekonomika nenabieha hned. Wuhan ma doteraz prisne opatrenia a obyvatelia su ziadani, any ostali doma, pretoze sa ocakava druha vlna covidu.
4. Aj napriek izolacii, stale sa tam najde par novych pripadov, rozdiel je v tom, ze to cislo je minimalne, cize virusu sa nezbavime uplne.
Takato izolacia ma vyznam za predpokladu, ze je obrovsky pocet nakazenych a potrebujeme znizit to cislo. Slovensko je na tom ale pomerne dobre, co sa tyka pomeru nakazenych na pocet obyvatelstva.
@filodendron well said 👏

@nikyball lebo vírus zmizne ale ľudská hlúposť tu ostane navždy 😉😉😉