icon

Medveď v Liptovskom Mikuláši: Regulácia alebo ochrana?

tundra
20. mar 2024

Zaujíma ma Váš nazor na populaciu medveda na Slovensku.

1.Ste za regulovany odlov, za učelom zniženia stavov populacie medveda a zvýšenie bezpecnosti v lesoch.
2.Som na strane ochranárov,medveda treba chranit.
3.Je mi to jedno,nechodim do lesa,nezaujíma ma to.

Ďakujem, za zdieľanie názoru.

tundra
autor
27. mar 2024

@demodun dakujem👍

zuzanazu85
27. mar 2024

@aalt gps lokátor to je ten obojok okolo krku? Tak ak áno,ten isto nemal,možno ako už bolo spomínané čip podobný pri čipovaní psov a mačiek. Rozoznávali ho dronom podľa biometrie,typ chôdze, tvar tela,zvláštnosti na tele,tvar ,, tváre" ,uši,pysku....

zuzanazu85
27. mar 2024

Tam hľadanie a pátranie za pomoci čipov, lokátorov nebolo žiadne,iba podľa biometrie -podľa toho videa v meste.

aalt
27. mar 2024

@zuzanazu85 ano, GPS je obojok. Tam musi byt baterka a tak. Tiez som zachytil, ze nemal ani chip, uz som to tu pisal. Popisoval som princip. Ako neverim ani ze su si isti, ze zastrelili toho z LM.

slovakboy
27. mar 2024

@demodun neviem nic bližšie o sledovacích technológiách zvierat, alr myslím si že určite existujú. GPS prijímač s vysielačom súradníc. Ktorý nejde non stop. Si myslím.

zuzanazu85
27. mar 2024

Čiže,keby neboli videá,ani ho neidentifikujú,ale ani to nie je na 100percent.

aalt
27. mar 2024

@slovakboy ano, presne tak to funguje co som o nejakych cital. V urcitych casovych intervaloch (vacsinou 1x denne) zisti polohu a pokusi sa par krat odoslat. Potom sa opat "vypne". Takze obcas sa aj stane, ze niektore dni data ani nedostanu. Ked konci baterka, musia ho vyhladat, uspat a vymenit baterku. Pri tej prilezitosti spravia aj "zdravotnu prehliadku". Zariadenie nie je velke, ale aj tak to je krabicka a byva na specialnom obojku. Neviem, ci sa to u nas pouziva, planovalo sa. Fakt tusim ten polsky zubor, co sa "prechadzal" pred par rokmi po Slovensku to mal.

martul
27. mar 2024

@maranco bozedra nie je to jedno? Čo je podstatné a o čom sa bavíme!!!?? Bol to monitorovaný medveď, ten istý čo behal po meste a ohrozoval ľudí, toho naďalej sledovali a zlikvidovali.

zuzulka558
27. mar 2024

@pribinak tiež som za 2 normálny človek co nesedí na riti a ozaj chodí do lesov po Slovensku ako my by videl ako sú zničené, ochranné pásmo je im to fuk biznis ide,, vnadiska pre zvieratá pri domoch skoro tak bodaj by sa tam.medved neukázal sami ich tam lákajú, veľa ľudí stretávame a sú aj tam kde je zákaz a tabuľa medveďov no nie zvedavý na brloh sak cez deň tam nemôže macko byť,, všade bordel papieriky, sakle, fľaše tak co môžme čakať,, zatial sme medveďa nestretli nikde,mladý domáci chalani nám povedali ze on nás sleduje ani nevieme ale nemá prečo zaútočiť,,, taka Jánska dolina pri jaskyni nádhera no chcú tam zevraj stavať mega hotel takže sa bude rúbať a zas menej z lesa

zuzulka558
27. mar 2024

Som našla a keďže ľudia si myslia ze môžu všetko môže to tak byť

zuzanazu85
27. mar 2024

@zuzulka558 a zožeriem kefu ak by som netušila,odkiaľ ten vrtuľník vzlietol. Banda mamonárska😤

nikolas977
27. mar 2024

1. STRIEĽAŤ OKAMŽITE

aalt
27. mar 2024

https://www.aktuality.sk/clanok/uVgTxiW/vnadi-t...
Medveda nasli dronom a "identifikovali" biometricky. Cize zastrelili prveho co sa podobal - nevylucujem, ze to bol on, ale kludne nemusel.
Medveda do LM vyplasil vyhliadkovy vrtulnik. No comment.
V TANAPe su vnadiska blizko osidiel, kam chodia aj medvede. Takze si ich sami lakame k ludom aj v narodnych parkoch.
A potom cez predvolebnu kampan vyvolame paniku a navrhneme USTAVNY zakon na odstrel medvedov. To je take slovenske ...

tundra
autor
27. mar 2024

@aalt dakujem za link👍

aalt
27. mar 2024

Takze nakoniec ten zastreleny medved bola medvedica a bola mensia. Tolko k biometrickemu dronu.

aalt
27. mar 2024

Normalne som nasraty. Nie ze zastrelili prveho co sa podobal, zastrelili prveho, na ktoreho natrafili. Taraba ze to uz aj priznal.

maranco
27. mar 2024

@aalt Rozkaz zněl jasně! Zastreliť medveďa, nebol čas lámať si hlavu ktorý je to medveď.

https://www.youtube.com/watch?v=JYzGSDOz_bw
gabrm
27. mar 2024

@tundra
Samozrejme že to treba regulovať a nie ako som počul názor,že nechajme to tak a príroda si s tým sama poradí. Potom nech sa v Bratislave ani nederatizuje,veď príroda si poradí aj s tými potkanmi, či??
Tak isto v Šamoríne postreky proti komárom,načo?veď príroda si s tým poradí..
Každý sa hrá na veľkého ochrancu medveďa ,až pokým ho nestretne.

zuzanazu85
27. mar 2024

Tak ešte stále akože uteká ,,chlapík"? 👍🙏 Mne to bolo hneď divné, aká medvedica, pretože ten v meste bol kus maca q medvedice sú o čosi menšie a aj ten jeho xichtik bol poriadny 😉😊

aalt
27. mar 2024

Ano uteka, ale z lesa ho vyhnal vrtulnik. Ano,.som za regulaciu, ale Taraba s polovnikmi chysta sprostu polovacku vsetkeho co pride na musku. A je jasne, ze.polovnici nebudu cakat na kraji lesa, ale pojdu lovit medvede tam, kde ich doteraz museli nechat na pokoji. Takze vysledkom bude, ze ich vyzenu zo svojich bezpecnych teritorii ... to len bude stretov s nasranymi medvedmi ... ale presne to asi chcu.

zuzanazu85
27. mar 2024

@aalt nie všetci ľudia sú blbí, nájde sa vždy niekto,kto aj polovnikovi nabohuje a ľudia do hôr budú chodiť a medzi nimi sa vždy nájde niekto,kto bude držať v ruke tel a pre istotu kamerovat ,,eliminatora".

aalt
27. mar 2024

@zuzanazu85 no podla toho, kolko ludi "veri" smerakom, tak ich asi bude celkom dost ...

zuzanazu85
27. mar 2024

@aalt mňa potešilo že stále uteká a už len dúfať,aby sa nestalo,že poľovník bude vyháňať z lesa,nie maco. Nik normálny nedovolí,aby to tu bolo ako na divokom západe,smeráci a spol. ma nezaujíma vonkoncom 😉.

aalt
27. mar 2024

@zuzanazu85 uz sme dovolili. Ved minister zivotneho prostredia dal prikaz zastrelit zastrelit zakonom chranene zviera! Normalne hocaky kus. A len preto, lebo iny debil vyhnal do mesta vrtulnikom medveda. Toto je mozne fakt len na Slovensku. A niektori tomu navyse fandia.

tundra
autor
27. mar 2024

Ja mam pocit,ze Slovensko je paródia na stat a teda som tam par x do roka...dakujem za Vase prispevky👍

aalt
27. mar 2024

@martul zabili uplne ineho medveda. Na prikaz ministra zivotneho prostredia.

zuzanazu85
27. mar 2024

@aalt je to proste taká maličká útecha, že sú niektorí z tých kruhov - eliminatorov proste iba lúzri😉

aalt
28. mar 2024

A tu je ten "odbornik" na biometricku identifikaciu medvedov: https://dennikn.sk/minuta/3911588/
Takto to dopadne ked mame hrdych, odbornych a slusnych ministrov zo SNS. V TANAP-e sa mimochodom prave rubu stromy aj v najvyssom stupni ochrany. Kvoli lykozrutovi. Aj listnate pre istotu ...

neviditelnypes
18. apr 2024

Je to zlé, medvede už sú aj ozbrojené.

"medveď dokáže niekoľkými výstrelmi zabiť kravu"

https://www.cas.sk/clanok/2918667/expert-o-utok...