Meno pre syna
Čo hovoríte na meno Dimitrij? Manžel veľmi túži po tomto mene. Dohodli sme sa síce na mene Ondrej ale on stále chce aby mal v rodnom liste zapísané Dimitrij ako druhé. Osobne si myslím že s tymto menom to syn bude mať v živote hlavne u nás na strednom slovensku dosť ťažké. Predsa len pri tom ako sa dnes hýbe politické myslenie mladých ľudí mi to vhodné nepríde. Navyše to ani nepasuje k nášmu priezvisku. Ešte keby má syn priezvisko po mne dobre nepoviem to by aspoň pasovalo keďže mám ruské priezvisko ale takto je to naozaj hrozné.
@lusiabb bohužial srandu si nerobí. On si na tieto veci dosť potrpí. Pritom je to mladý 20 ročný chalan. Neviem čo ho k tej extrémnej naklonosti k rusom motivuje ale s tým menom to myslí vážne. My na mene dohodnutý sme páči sa jemu páči sa mne ale on stále deň čo deň na mňa skúša nech mu dáme ako druhé meno Dimitrij.
V prvom rade by mal mysliet na to dieta,že bude mat meno Ondrej Dimitrij🙂a k tomu dáke slovenské priezvisko to už bude výhra.Ked má rád Rusko tak tam može ist na dovolenku😉Mne by si toto chlap nedovolil aby on rozhodol aké bude mat meno by som ho do kelu poslala.
mne sa to nepáči, znie to troška blbo....Ondrej Dimitrij
ale chápem ťa, môj si tiež presadil mená pre dcéry, človeku sa nechce donekonečna presviedčať toho druhého....našťastie to boli mená slovenské, úplne bežné...
@deti95060810 on si to meno ešte nepresadil. Snažím sa mu dať milión logickych dôvodov prečo nie. Už mi je ľúto stále mu to odmietať keď vidím že mu na tom veľmi záleží.
A kebyže ho skusis na iné ruské meno ukecat? Taký Alexej, Ivan, Artur, Boris, Denis, Pavel, Roman, Stanislav, Timur.. veľa ich je
dajte...kto sa pyta na druhe meno ? mala som spoluziaka Jakuba Jana...a nikto to dlho nevedel ze ma dve mena ..napriklad aj taky serialovi Chandler Muriel Bing :D
Ale meno bude používať Ondrej? To čo je druhé v poradí asi nebude až také dôležité. Či chcete dokopy Ondrej Dimitrij.? Ak áno, tak to vôbec nejde spolu.
My sme sa kvoli menu "natrapili". Ked som sla do porodnice sestra bola v tom ze bude natalia, muz ze viktoria, nasi ani neviem uz a coze... ja rodim takze smola... bola Ella 😅 proste ma nespracoval nikto...a nelutujem...
@nena98 Ty si to odrodíš, tak daj meno aké chceš. Mne sa to tiež nepáči k sebe Ondrej Dimitrij. Mám jednu známu majú tiež zahraničné dlhé meno a k tomu číre slovenské priezvisko, čo ti poviem, je to fakt smiešne a dieťa sa trápi v škole, čo ani to meno nevie napísať, lebo sa inak píše inak číta.
zaujímavé meno... amen tma, ak sa raz chlapcoví vrstovníci dostanú k spojeniu "smrdí to tu ako v dimitrovke".... neviem kde to spojenie vzniklo, ale niekto ho používal ako konštatovanie, keď druhý príliš zakontaminoval priestor svojimi plynmi... ak chcete dve mená, skúsila by som k tomu Ondrejovi radšej niečo iné...
@nena98 môj muž je cudzinec a tiež chcel dať dcére zahraničné meno. Navyše bolo totálne neštandardné u nás aj keď v ich krajine bežné..ale veľmi rýchlo som mu vysvetlila ale sú naše deti slovenské vychované a že na škole by sa jej posmievali..takže hneď zmenil názor..toto je vec na celý život a treba hlavne myslieť na dieťa ,veď ono s tým bude žiť..
Dimitrij je pekné... ja by som zas vynechala toho Ondreja 🙂 ale každému podľa chuti
@nena98 skús argumentovať tým, aký význam má to meno a aké vlastnosti mávajú nositelia tohto mena 😀
Inak žasnem nad tým, akých tjtrlikov, majú niektoré ženy za mužov, chudatka.... Dieťa ešte ani nie je na svete a už musia držať hubu a krok, reči typu "aby on rozhodol" a "daj aké ty chces" sú fakt hodne šťastného manželstva.... Kompromis, dievčatá... 😀😀😀
Nie v zidnom pripade a to si mala odfajknut razne uz pri jeho prom nazore. Ked nad tym uvazujes tak ta bude stale omotavat a este budes ty ta zla. Povedz mu absolutne nie a nech sa o tom viac uz nebavi..
Za mňa nie ale rozhodnutie je na Vás ☺
@nena98 podla mna je to krasne meno 🙂 nevidim vobec ziadny problem v tom, že by malo byt druhe. na to sa aj tak nikto nepyta...a nie je to ziadne otrasne meno, ani vystrelok kratochvile, ako napr. North, Apple, Chicago 😅
Ondrej Dimitrij je uplne super
možno Andrej Dimitrij by bolo ešte krajšie 🙂 Inak moj muz trva natom, že naša dcéra raz bude Jadranka....🙏😨😅
Nie je slovenska verzia tohto mena Demeter?
Meno sa mi v celku paci ale svojmu dietatu by som ho nedala.
@blumchen2 slovnaft smrdi do teraz na celu Bratislavu
moj muz chce Sveetozara ja dufam ze dihe bude dievca :D
Poznala som chalana s tým menom a volali ho Dimo. Nebol s tým žiaden problém, ale jeho priezvisko sa k menu celkom hodilo
@nena98 kompromis by bol dat meno Dimitrij a tvoje ruske priezvisko. Ale len za predpokladu ze sa ti predstava toho mena uplne nebridi.
Ja ako ucitelka ta prosím, nedavaj mu dve mena, nemesti sa do do toho policka do klasaku na meno a musime to tam strasne tlacit na seba a aj na vsetky dokumenty :D
To na odlahcenie.
Manzelovi sa paci nejaky konkretny clovek (hokejista trebars?) Po kom mu to meno chce dat? Alebo je to nejaka naklonnost k Rusku?
Mne sa zase kombinácia Ondrej Dimitrij páči. Myslím, že reálne aj tak bude len jedno meno používať, na papieri dve. Či je to pekná kombinácia alebo nie.. to je jedno, lebo 100 ľudí, 100 chuti. Vy dvaja sa musíte dohodnut. Skús sa ho spýtať, prečo je preňho také dôležité, aby syn mal aj mení Dimitrij, možno to ma nejaký hlbší význam, o ktorom nepovedal a nie je to len to, že sa mu páči... inak mám veľmi prekvapuje, ako ženy píšu, že ony rodia, ony sa rozhodnú, aké meno sa dá. To by malo byt rozhodnutie oboch rodičov a nie len ženy. A potom, že ženy sú pod papučou...

@nena98 to co je za blbost,ze manzel tuzi?🤣a este take hrozne meno😂nie sme v Rusku.To si robi srandu s teba.A na mene by ste sa mali dohodnut si myslim😀a nie,ze on tuzi.