Meno pre syna
Čo hovoríte na meno Dimitrij? Manžel veľmi túži po tomto mene. Dohodli sme sa síce na mene Ondrej ale on stále chce aby mal v rodnom liste zapísané Dimitrij ako druhé. Osobne si myslím že s tymto menom to syn bude mať v živote hlavne u nás na strednom slovensku dosť ťažké. Predsa len pri tom ako sa dnes hýbe politické myslenie mladých ľudí mi to vhodné nepríde. Navyše to ani nepasuje k nášmu priezvisku. Ešte keby má syn priezvisko po mne dobre nepoviem to by aspoň pasovalo keďže mám ruské priezvisko ale takto je to naozaj hrozné.
Ja osobne nechápem prečo to tak ľudia riešia. Meno by človek mal mať také aby s tým nemal v budúcnosti problém. Či to je Tomáš alebo Lukáš alebo Ondrej je jedno. Samozrejme je vhodné meno lokalizovať na územie kde človek žije. Kludne mu povec že ty chceš aby sa volal Onur alebo Kemal :D
mne sa ta kombinacia paci 🙂 zalezi ale dost na priezvisku...
Ak by ste mali urobiť kompromis tak asi tými dvoma menami, bude ho mať možno trochu dlhšie ale nemyslím, že by z toho mali byť nejaké komplikácie, nebude prvý ani posledný
Mne sa meno Dimitrij nahodou celkom paci. Viac ako Ondrej a kombinacia Ondrej Dimitrij sa mi nepaci vobec. No kolko ludi tolko chuti.
@tomiholjubavi tak ale vy byvate na Jadrane 😀
@zuzana247 no ved ano, ale aj tak je to hrozne meno 😅😂
@tomiholjubavi ale nieee uplne je super,ked si predstavim ako Jadranka spieva: dala by ti dala a doplnis si tam slovensku verziu 😀 😂
My sme sa isli ubytovat v hr.a pani domaca manzelovi co zlatko to zlatko a ja vravim mojmu,vidis zlatik, ake je to pekne po tolkych rokoch,ze sa tak pekne volaju. A potom sa nam ujo predstavil aj menom : Zlatko 😂😂
Muz sa smial ako divy 😂😁
bože chlapec má 20 rokov,ešte nič nezažil...bude rád keď prežije tvoj pôrod 🙂 ja neviem, ako keby dnes bola doba, že stoj čo stoj musí mať dieťa neaké zvláštne meno aby zaujalo a možno bude z neho obyčajný bágrista (bez urážky bagristi-dúfam,že chápete čo som chcela povedať, meno nezaručí nič)
@zuzana247 veru, chorvati maju ozaj čudne mena...nape. Hrvoje, Domagoj, Tvrtko, Srđan (čitaj srdžan cize nasrdeny 😂) , Ranko, Zdravko, Nedjeljko ...pre dievcata Jagoda, Dubravka, Snežena...a srbi maju tiez skvosty: Bojan, Nebojša, Vuk, Vukašin (syn Vlka ), Bratoljub, Bogosav,. Veselko, Vujadin. Pre dievca Dunja, Mašinka 😂
@tomiholjubavi ja som mala spolužiaka na výške Zoran (Srb)
@tomiholjubavi veru samá perla 😂 ešteže sme na Slovensku
alebo take česke Čenislav

ondrej je v pohode , ale dimitrij je otrasné 😀 ako by ho ostatní volali Dimo ?? hrôza
@maminuska Zoran je pekne 🙂 take s jugo-nadychom, ale nie az tak, ze ta ovalí,ako napr. pri Tvrtkovi alebo Nebojšovi 😀 pači sa mi napr. aj Milovan 🙂
@lavieenrose čenislav 😨😅 tu je zase meno Čedomír ...a volaju ho ich čedo.
inak naaadherne mena maju Albanci. keby mam dat nejake zahranicne, ze uplne bez ohladu na nas povod, tak vyberiem albanske, lebo nadherne zneju.
@nena98 tak záleží aj od priezviska, aby sa k nemu hodilo a ešte taká rada - je dobré dať dieťaťu také meno, ktoré napr. aj v jeho dospelosti, či jeho starobe nebude vyznievať hlúpo, Dimitrij Ondrej teda celkom fajn a seriózne, len teda záleží aj, aké je priezvisko, lebo napr. Dimitrij Ondrej Hruška...nič moc....a ešte - trošku aj priveľa " r " za sebou/ Dimitrij Ondrej, vyznieva tak ostro a tvrdo.
rusi volaju Ďima, Ďimka, Ďimuška (viem, že ď sa nedava pred i, ale neviem ako inak naznačiť ako sa to číta 😀)... podla mna je to rozkošne 🙂
tak ako mi napr. Anastázia pride hrozne drsné meno, Nastenka je take rozprávkové a milené 🙂
@tomiholjubavi to s tými menami v chorvatsku mi pripomenulo tu babu (čo som ti písala ohľadom slova ohol).. vola sa Dunja, stretla sa raz s nejakou sesternicou z tretieho kolena a predstavovali sa navzájom. Sesternica vravi Ja som Višňja a ona jej ja som Dunja.. si chudera V myslela, ze si z nej robí D srandu.
Toto meno by som neskracovala. Pokial sa da, ponechať ho ako je. Mozno by nemusel byt taky problem, dat malinkemu toto meno za druhe, nech ma aj otecko radost
hrozne meno, skusila by som predsvedcit manzela, ze toto meno nie je vhodne pre vasho syna. nech si to sam predstavi, ze by sa tak volal. och,hroza
Ja to meno ani vyslovit neviem, na konci sa mi spletie jazyk 😀
Dimitrij je pekné meno a ako už tu bolo spomenuté, v kombinácii s Andrej super. Sa tu pozastavujete, že je ruské a pod., hlavná vec, že všetky dnes tak populárne Vivienky, Chiarky, Sandokanovia a podobné mená sú také "slovenské".

Nedavaj dietatu 2 mena. Je to problem v skole, na uradoch - vsade! Aj teba to bude otravovat vsade pisat tolko mien a priezvisko. Sice ho budu volat prvym menom...ale do vsetkych dokumentov sa musi pisat cele. Je to o nervi! A este ked skomolis slovensko ruske meno- vyznie to smiesne. Daj na svoj instinkt a muzovi to normalne vysvetli. Nesťažuje si zivot a hlavne nestazujte ho tomu malemu 😉