icon

Mierový pochod

3. mar 2023

Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?

ice8
7. mar 2023

@annm81
https://www.washingtonpost.com/world/national-s...

Is it a ‘war’? An ‘armed conflict’? Why words matter in the U.S. fight vs. the Islamic State.

When is a war not a war? Does it matter, when a bomb is dropped or a missile launched, whether it’s called “counterterrorism,” or “armed conflict,” or “hostilities”?

Actually, it does — especially to a president who has said he wants to keep American military action within the bounds of U.S. and international law, and to administration officials who have spent countless hours in recent weeks parsing the language used to describe operations in Syria.

Presne o tomto FARIZEJSTVE hovorim cele hodiny..

@dadis geosracky USA? Teraz hanis USA? Na koho strane si vlastne?

dadis
7. mar 2023

@ice8 Ja s USA nic nemam a nemam potrebu k niekomu vzhliadat.

ice8
7. mar 2023

@dadis agresor je jasny, zila si niekedy vedla neprisposobiveho suseda? Ak mu pojdes zazvonit, aby sa upokojil, ty budes agresor?

dadis
7. mar 2023

@ice8 Inak toho isteho suseda mame aj my. A je celkom v pohode. Ale v 68 u nas zvonili nejaki kkti, ze sa mame utisit.

annm81
7. mar 2023

@starhawk Tak trocha si odignoroval zopár podstatných faktov a celé tvoje prirovnanie je otočené hlavou nadol. Najmä to, že v Juhoslávii prebiehala genocída (o čom sa Rusi snažia presvedčiť aj v prípade Ukrajiny, ale len verejnosť, oficiálne ruskí členovia pozorovateľskej misie ani necekli), že Američania útočili na agresora a že ten agresor dostal najprv na stôl ponuku na začatie mierových rokovaní, ktorú odignoroval. Ak chceš analógiu medzi tými dvoma vojnami, prosím - Rusi=Srbi, Ukrajinci=Chorváti, Bosniaci, Slovinci. Američania v súčasnom konflikte nemajú obdobu, keďže NATO sa vyjadrilo, že priamo zasahovať nechce.

Zasa KLAMEŠ! Už som ti to tu písala, ty si sa odmlčal, aby si zasa začal klamať o tom istom na inom mieste. Nuland nepriznala nič o financovaní Majdanu. Povedala len, čo bolo známe dávno, že už od rozpadu ZSSR podporovali demokratizáciu na Ukrajine. A nie Nuland nehovorila nič o biologických zbraniach, len o tom, že na Ukrajine sú biolaboratóriá a že sa ich Rusi chcú zmocniť. Myslíš, že na Slovensku nie je žiadne? Tie videá s vyjadreniami Nuland sú voľne šírené na internete, ktokoľvek si ich môže pozrieť, takže je neskutočné, koľko dezolátov to opakuje dookola. Klamete úmyselne, alebo ste len tak hlúpučkí, že ste nepochopili tých pár viet?

annm81
7. mar 2023

@ice8 Tak znova, v bežnej reči sa tieto dva pojmy bežne používajú ako totožné. Rovnako ich používajú novinári, rovnako ich bežne používajú politici. Toto slovíčkarenie, čo predvádzaš, je len právnické mlátenie slamy (všetci poznáme právnikov a pravidlo, že ak máme dvoch právnikov budú mať tri právne názory). Takéto absolútne nepodstatné hry na slovíčka bežne predvádzajú politici, ak sa im to hodí, napr. v OSN alebo v prípade Putina a jeho špeciálnej operácie. Na faktickej situácii to nemení absolútne nič, najmä nie v situácii, keď ide o nejaký dokument, kde právne zaradenie konfliktu/vojny nie je ani náhodou jeho cieľom a vojna je tam spomenutá len okrajovo.

hiro
7. mar 2023

@ice8 "nema snad RU dostatok lozisk nerastnych surovin? Ba priam az nebezpecne vela?" Ale jemu su nanic ked ich nebude mat kde predat - bohatej EU - alebo teraz ked ich musi predavat za cenu ako ich tazi. Preto potreboval ovladnut uzemia z ktorych by EU mohla suroviny kupovat namiesto od neho.

hiro
7. mar 2023

@ice8 "A pytam sa znovu, je to vobec VOJNA ?"

https://www.youtube.com/watch?v=NGizGLceM-I

Tu Lavrov hovori ze je to vojna. A ze vlastne oni nikoho nenapadli ale Rusko bolo napadnute a za to ho vysmiali. V Indii - ta ktora sa zdrzala hlasovania o tej rezolucii - ale len pre jej vlastny zaujem - nakupovat ropu od Ruska pomaly lacnejsie ako sa da vytazit... To co si ale mysli o tom kto koho napadol je myslim si ze uplne jasne.

starhawk
7. mar 2023

@dadis s tym sa stretavam casto, ked ludom dojdu argumenty, utocia na moju spatnu gramatiku - hold ludia mozu vynikat v jednej oblasti ale byt spatny v inej

cize bud pracuujes priamo v americkej TV, alebo pracujes v STV ktora je nepisane podriadena aktualnej vladnej strukture - za par mesiacov bude na nej uplne zavysla kedze koncesie skonca -> cim ma napada, si i ista ze tvoja pozicia sa nebude skrtat ?

viestta
7. mar 2023

@starhawk strategický prístav na zvrchovanom území cudzieho statu😃 áno, to je dôvod anektovat celý Krym.

viestta
7. mar 2023

@ice8 vysvetli, nám krepym ake atribúty definície vojny nespĺňa vojenský zásah Ruska na území Ukrajiny.

dadis
7. mar 2023

@starhawk Mne ziadne argumenty nedosli. Ale uznaj, ze respekt si medzi ludmi neziskas ani zdielanim ruskej propagandy ani prezentovanim takej zlej gramatiky. A vies, ze tvoja komunita je zvacsa zlozena z nevzdelancov, takze velmi tazko niekoho vzdelaneho presvedcis co i len o jednom tvojom argumente, aj keby sme pripustili, ze je pravdivy. Ale priznavam, gramatika nemusi korelovat s tvojim vzdelanim. Ake mas vzdelanie?

starhawk
7. mar 2023

@dadis vysokoskolske (5r - IT odbor), na vyske sa uz pravopis na moje stastie neucil, ale fyzika dala sakra zabrat, matika relativne vpoho, pri ostatnych sa uz nepremysla tolko, len uci naspamet

viem sa dohovorit anglicky a nemecky, co aktualne v praci vyuzivam, po slovensky vpodstate komunikujem pracovne malo

pravopis si zlepsim az ked sa ho budem znovu ucit s deckami, ale akceptoval som proste ze to nie je moja parketa

vidim ze tu ludia absolutne vyhodili kriticke myslenie vo oknom, nech su nasprtany pravopis akokolvek

starhawk
7. mar 2023

@viestta smarja, ja neviem to je ako hadzat perly sviniam

si si aj precitala hystoriu ? Odkedy tam ten pristav funguje, ako medzitym fungoval, ako fungoval par rokov dozadu ? Uvedomujes si co to znamena vojensky strategicke miesto ? Asi nie, inak by si tak sproste doplnujuce otazky nedavala.

Ak by ho nezabrali, nasackovali by sa tam postupne amici a odrezali rusov od pristupu k ciernemu moru - ale z tvojich odpovedi vidim, ze je to zbytocne ti to vysvetlovat

bud proste nechces niektore veci uznat, alebo nemas na to intelektualnu kapacitu ich uznat - vyber si 🙂

mb2021
Odpoveď bola odstránená
starhawk
7. mar 2023

@mb2021 kua zacnem pisat len mekke i a bude hotovo

nejake ine namietky ku konkretnim veciam co som napisal ? Okrem pravopisu ?

dadis
7. mar 2023

@starhawk Myslela som si 🙂 preco zabijas cas ruskou propagandou a nevenujes sa tomu, co si vystudoval? A tuto problematiku nenechas na ludi, co sa v nej skutocne orientuju? Svoju energiu by si vedel ovela efektivnejsie vyuzit 🙂

dadis
7. mar 2023

@starhawk pouzivaj chatGPT na opravu pravopisu a nezabudni si precitat aj koment k tomu 🤣🤣

starhawk
7. mar 2023

@dadis ja sa venujem tomu co som vystudoval, pracujem ale povaha mojej prace mi umoznuje byt online

hadam a argumentujem s ludmi, lebo by som rad ostal na SK a nemusel zdrhnut do prec o com uz zacinam uvazovat, lebo s niektorimi ludmi sa tuna neda, nepochopia, nevysvetlis im - nechcu si dat

podla toho aku vladu mame teraz mozu uz ktokolvek - odbornost tam nevidim, obzvlast ked pocuvam prenosy z NR SR a nebodaj si aj otvorim zakony ktore prerokuvavaju

preco by Ruska strana nemohla mat v nejakych veciach pravdu ? Ved svet nie je cierno biely.

:D ChatGPT som este neskusal, ale vidim ze kopa ludi kvoli nemu pride o pracu :D

Som nevedel ze ma vsavanu aj slovensku slovnu zasobu, mozno skusim. Ale nemam dobry pocit z krmenia tohto AI - oni ho nedali free len tak pre nic za nic - ono sa to uci, a ako vyuziju tie naucene info je velka otazka

dadis
7. mar 2023

@starhawk Tak asi nebudes programator, ak gpt este nepouzivas :D ano, to bola moja prva otazka na chat gpt, ci moja konkretna pozicia bude nahradena AI :D

starhawk
7. mar 2023

@dadis nie som developer, skor maintenance, uz teraz ked clovek nieco potrebuje tak najskor pogoogli ci to uz niekto neriesil - nejaky skriptik, preberes upravis pre svoje potreby
ale pocul som ze to uz vie aj vyrabat kod v roznych jazykoch a dokonca funkcny 🙂
Nova pozicia v Indii bude asi ChatGPT operator :D

zatial som to len tak okrajovo sledoval, napr som si pozrej video ako v tom clovek vie robit akykolvek obrazok - doteraz potrebovali umelcov na obalky knih napr, tuna si uplne lavy na umenie, zadas co na tej obalke ma byt a vygeneruje ti obrazok ako od profika - doplnis nazov knihy a autora - tadaaaa 🙂

A dovod preco to vie ? Jeden z nich je ze ludia ukladali a zdielali svoje diela na nete zadara a to AIcko si proste tie veci odkukalo z tych milionov obrazkov co videlo

dadis
7. mar 2023

@starhawk Ano, vyuziva volne dostupny obsah. A je toho dostupneho vela - obrazkov, textov a pod. A k programovacim jazykom - ja vo svojej praci pouzivam 3 - je velmi pohodlne pouzivat gpt, vela casu usetri. Zatial je free, podla mna len kym sa uci, ale uz su aj platene verzie. Ale ocakavam teraz velky boom toho.

viestta
7. mar 2023

@starhawk samozrejme, mňa s palcom spravili a neviem vôbec co je strategický vojensky prístav, základna ruskej cernomorskej flotily. Ale ten prístav je na území Ukrajiny, ktorej hranice uznalo Rusko. Áno, je dohoda, teda bola, lebo anexiou Krymu si s nou Putin výstrel rektalny otvor. A áno, každá dohoda sa dá zrušiť, zmeniť, ukončiť. Ak Ukrajina nechcela aby ruské krizniky s nosičmi jadrových hlavíc (ci tam tie hlavice boli alebo nie nie je podstatné) nechcela na svojom území, bolo to jej právo. Malo sa o tom rokovať, a nie anektovat územie suverénneho štátu, lebo by sme mohli prísť o prístav Čiernom írskej flotily. Čiže anexia Krymu bola porušením všetkých dohôd a medzinárodného práva.

daria337
7. mar 2023

@aristka Ja zarábam minimálnu mzdu a necítim sa byť horšia od ostatných.
Veľa ľudí na Slovensku málo zarába.
Hodnota človeka sa nemeria výškou jeho zárobku.

daria337
7. mar 2023

Putin nech ťahá preč z Ukrajiny,to územie mu nepatrí ani nikdy nepatrilo.
Je mi ľúto,čo sa tam deje,je už vyše 30000 civilných obetí a najhoršie je to,že najviac na tú vojnu doplatili ženy,ktoré boli brutálne znásilnené,dokonca aj deti.
Nikdy sa z takého otrasného činu nespamätajú a najmä deti.
Nehovoriac o tom,že mnohí prišli o bývanie.
Rusofili,ktorí nadávajú na OĽANO a pani prezidentku Čaputovú by si mali vstúpiť do svedomia,ak nejaké vôbec majú,keď podporujú tento zvrátený režim a zverstvá,ktoré napáchali ruskí a čečenskí vojaci.
Pani Čaputová má pravdu v tom,že pokiaľ Ukrajinci neubránia Kyjev,potom ruská armáda zaútočí na Poľsko a budeme my na rade.
Preto má zmysel posielať zbrane,aby sme sa spoločne postavili šialencovi a vrahovi,ktorý si myslí,že mu patrí celá Ukrajina a rád by zabral aj iné krajiny.
To bol vrchol bezočivosti,keď anektoval Krym a tie štyri oblasti a tvrdí,že Ukrajina nemá žiadnu históriu a kultúru.

slovakboy
7. mar 2023

@daria337 👏👏🌹 správne. Na tie opakujúce sa reči rusomilov je najlepsie asi pomenovávať veci pravým menom a prejaviť úctu tým, ktorí stoja na strane dobra. Viem, že svet nie je len dobrý a len zlý ale momentálne si treba vybrať. Netreba nenávidieť Rusov ako takých, ale treba jasne pomenovať zločinecký režim a zločiny.

ice8
7. mar 2023

@daria337 A komu dal Boh uzemie UA? A komu dla Boh uzemie SK ? Mas od neho LVcko?

ice8
7. mar 2023

@dadis gpt je prdlajz, to nie je AI, to je sikovnejsi vyhladavac google..

annm81
7. mar 2023

@ice8 Boh neexistuje a tak nikomu žiadne územie nedaroval. Existuje organizácia známa na Slovensku pod skratkou OSN, ktorá vznikla po prvej svetovej vojne v snahe udržať na svete mier (nie celkom sa jej to darí). Táto organizácia združuje krajiny celého sveta a je asi najvýznamnejšou autoritou v oblasti medzinárodného práva. Ukrajina je jej členským štátom, ktorého hranice boli medzinárodne uznané členmi OSN vrátane Ruska.

ice8
7. mar 2023

@annm81 A co bolo pred OSN ?

Alebo inak, podla Tvojich slov, sme my ako Slovaci ukradli uzemie niekomu pred WW1, nie?