icon

Mierový pochod

3. mar 2023

Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?

viestta
8. mar 2023

@ice8 ja ti kladiem uplnejednoduche otázky, na ktoré by si mala mat konkrétne odpovede ale y tu odpovedás nekonkretnymi omáčkami a hlbokofilozofickymi úvahami. Tie tvoje teórie o otrocstve v civilizovanej západnej civilizácií sú úplne od veci.
A neviem ci si uvedomujes, ale raz napíšeš, že RF ma nerastného bohatstva viac ako dosť, potom sa zrazu zlakomila na nerastné bohatstvo Ukrajiny a preto začala vojnu. Tak ako to vlastne je? Potrebujú uhlie z Dombasu a rudu z Kriveho Rogu alebo majú všetko čo potrebujú a ešte aj môžu predávať?

ice8
8. mar 2023

@annm81 odpoviem Ti tvojou logikou "Vojna na Ukrajine je môj vážny problém, keďže sa odohráva 100 km od domu, kde žijú moji rodičia."
Na to Ti odpoviem Tvojimi vlastnymi slovami:
"Dokonca majú dovolené sa z tej dediny, kde sa nedá uživiť... predstav si - ODSŤAHOVAŤ."
Co im v tom brani ?

ice8
8. mar 2023

@dadis A dodrziava spolocnost tieto pravidla, alebo vybrane elity nemusia nic dodrziavat ?
Naozaj veris, ze pravidla u nas, na Slovensku su rovne pre vsetkych ludi ?

ice8
8. mar 2023

@viestta To sa pytaj hira, on tu zacal o tom, ze Ru ide po UA bohatstvo, nie ja.

Mozno isiel po bohatstve urciteho muza, tazko povedat,
https://www.occrp.org/en/the-pandora-papers/pan...

ice8
8. mar 2023

Tusim tu niekto prispel obrazok, ze ako sa 141 krajin zhodlo ze toto musi skoncit. Nuz, zopar sa nevie rozhodnut.. (smiesnych 20 krajin tusim, len 4 miliardy obyvatelov maju)..
Smiali ste sa mi, ze India oznacila vojnu ako konflikt, a na tomto sa bude smiat kto ?
https://www.reuters.com/markets/currencies/indi...

annm81
8. mar 2023

@ice8 Vysťahovať sa môžu, ale tu sa nebavíme o miniatúrnej dedine, ktorá sa v rámci inak fungujúcej krajiny nedokáže uživiť. Hovoríme o aglomerácii so skoro 400 000 obyvateľmi, ktorá funguje. Moji rodičia majú veľmi slušné vzdelanie. Ako občania s rovnakými právami ako máš ty, ťa pokojne oberú o prácu... a ďalší utečenci z východu zaberú nejedno pracovné miesto nejednému Trnavčanovi - to už bude tvoj problém?

A ak sa do sféry ruského vplyvu dostanú Košice, dostane sa tam aj Trnava, o to nemaj obavy. A lavína pôjde ďalej, ako nám vraví história - pobaltie, Maďarsko, Poľsko, Česko - spolu so Slovenskom sa najviac obávajú priameho ohrozenia svojej suverenity. Ty sa staneš rovnaký utečenec. V obrovskom dave ľudí utekajúcich z miest, ktoré dnes fungujú, sa dovalíš do nejakého utečeneckého tábora. Keď utečie pol Európy, druhá polovica bude mať obrovský problém. A ty v tej obrovskej konkurencii budeš rád, že máš aspoň nejaký biedny prídel jedla. A pritom ešte včera predsa všetko fungovalo...

ice8
8. mar 2023

@annm81 " Moji rodičia majú veľmi slušné vzdelanie, ako občania s rovnakými právami ako máš ty, ťa pokojne oberú o prácu.. a ďalší utečenci z východu zaberú nejedno pracovné miesto nejednému Trnavčanovi - to už bude tvoj problém?"

Nie, preco by to mal byt moj problem? Ved to je ten super trh, kto sa ponukne za menej, berie pracu. Nie?

Uz teraz mozgy migruju na zapad (geograficky myslene), pretoze je tam udajne lepsie (ja neviem, je to pocut z kazdej strany), no a potom sa vlastne kazdemu splni sen, nie? Budeme zit v 15 minute cities, nic nebudeme vonku potrebovat a putin sa bude moct hrat tam niekde na sibiri sam so sebou jedine tak.. (Pretoze uz dostane co chce - tie nerastne, podla hira)

annm81
8. mar 2023

No áno, kto pracuje za menej, ten berie prácu - v menej kvalifikovaných pozíciách. Takže buď pôjdeš s cenou dolu, alebo si nezamestnaný. Medzi profesionálmi sa viac hrá na to, aké schopnosti ponúkaš.

Áno, je to tam lepšie, nielen údajne. Vlastne... keď ja nad tým tak premýšľam, ja si rodičov na ten západ asi môžem pozvať a pred tebou nech zatvoria hranice a hraj sa tam s Putinom osobne. Prečo by mal mať o teba nejaký štát záujem, keď nie si ochotný starať sa ani o vlastnú krajinu?

dadis
8. mar 2023

@ice8 Ake elity?

ice8
8. mar 2023

@dadis opytam sa takto, plati zakon pre kazdeho rovnako ?

daria337
8. mar 2023

@ice8 Veď Zelensky sa snaží o mierové riešenie,nemá nereálne požiadavky.
To,čo Putin navrhol Zelenskému je úplne mimo realitu a sleduje tým iba svoje ciele.
Zelensky nie je blbý,aby súhlasil s takými požiadavkami,lebo ohrozujú suverenitu Ukrajiny a je to aj vydieranie zo strany Putina.
Putin nech sa pekne krásne stiahne naspäť do Ruska.
Táto krajina má čo doháňať ohľadom ľudských práv.
Minule v Rusku zatkli deti,lebo protestovali proti vojne,s rodičmi sa dohodli, držali v rukách transparenty a kričali,že sú proti vojne.
Keby sa to u nás stalo,tak médiá,mimovládky a novinári zlinčujú tých policajtov.
Toto sa fakt môže stať iba v Rusku a ešte si dovolia napadnúť suverénny,rozvíhajúci sa demokratický štát.
Veď na Ukrajine boli úplne nové špičkové detské nemocnice,nové školy a kvôli Putinovi prišli o všetko.

ice8
8. mar 2023

@annm81 a ty sa ako staras o svoju krajinu ? nerozumiem otazke, resp. narazke..

annm81
8. mar 2023

@ice8 Ty nerozumieš mnohým veciam, nie len jednej narážke...

dadis
8. mar 2023

@ice8 Ano. Vacsinou ano. Par jedincov tu bude vzdy takych, co s tym budu chciet vymrdat, ale vacsinou neskoncia dobre, sila spolocnosti je silnejsia.

ice8
9. mar 2023

@annm81 no rozumiem tomu dobre, ze by si konala tak isto, ako komunisti, ze zatvarala ludi za hranicami?

ice8
9. mar 2023

@dadis Ktory politik u nas neskoncil dobre? A ktory politik alebo bankar na zapade neskoncil dobre?

viestta
9. mar 2023

@ice8 ale ludi za iný názor ako je ten oficiálny zatvárajú práve v tejto dobe práve v Rusku. Pokiaľ viem u nás už nemáme politických väzňov. Ci?

annm81
9. mar 2023

@ice8 Nerozumieš ničomu, ale že vôbec ničomu. Tvoje analógie sú úplne scestné - tá s komunistami je ďalšia z nich. Vieš, je totiž rozdiel, či štát rozhoduje o tom, či na svoje územie pustí CUDZINCA, alebo či štát zakáže opustiť územie VLASTNÝM OBČANOM.

ice8
9. mar 2023

@annm81 Nie, prekrucas, pisala si doslova:
" Vlastne... keď ja nad tým tak premýšľam, ja si rodičov na ten západ asi môžem pozvať a pred tebou nech zatvoria hranice a hraj sa tam s Putinom osobne."
upresnime si to
"pred tebou nech zatvoria hranice "

Mas pravdu, toto je skor fasizmus nez komunizmus.. Vyberali si. Neviem ake kriteria mas ty, ak ma nechces pustit do "svojej" krajiny..

Prakticky si skopirovala napad 1924, cize ak nie fasizmus, ak sa na to necitis, tak diskriminacia, tomu sa nevyhnes, to prave teraz prezentujes...

ice8
9. mar 2023

@viestta No ved to skus, skus ist na Hodzovo namestie a povedat svoj nazor, ktory je iny, ako ten oficialny a uvidime.. Ako pisem, u nas su ine techniky na umlcanie.. Jedno z nich je aj zosmiesnovanie, to je taky prvy level.. To vidime tu v priamom prenose..

PS: A to ani nemam iny nazor, len pokladam otazky pre ujasnenie si dejin, tak si neviem veru predstavit, ake peklo by tu bolo, ak by niekto prezentoval naozaj ten iny nazor.. Totiz mnoho ludi trpi chorobou oponencie, ked musi oponovat za kazdu cenu. Predpokladam, ze ak by nejaku fanatik do ruska alebo priam extrem rovno do putina nejaky fanusik a tento clovek sa otoci a prizna si chybu, ze neodhadol situaciu a "fandil" (rozumej followeroval na isntaci) toho zleho, a ak sa aj otoc na stranu "zapadu", tak by uz nalepku nikdy nikto nezmyl, je to tak?

annm81
9. mar 2023

@ice8 Čo je fašizmus zjavne tiež netušíš... Ale teda pre zábavu, prezraď mi, čo je na tom fašistické.

ice8
9. mar 2023

@viestta A my sa tu mimochodom nebavime o nazore, pleties jablka s hruskami, tak sa snazis vykluckovat z debaty, ja sa pytam, "Ktory politik u nas neskoncil dobre? A ktory politik alebo bankar na zapade neskoncil dobre?"
To znamena, konkretnejsie - ak politik urobi ekonomicku skodu, aj priamou kradezou, pripadne bankar, spreneveerou, kto isiel za toto sediet?

@annm81 ved pisem, ze ak sa necitis na fasizmus (utlacanie jednej skupiny, podla lubovole), tak je to diskriminacia (nepustit do krajiny na zakalde kriterii, ktore si niekto vymyslel z brucha)

ice8
9. mar 2023

@annm81 Tak mi polopatisticky vysvetli, preco si ma nechcela pustit do 'tvojej' (novej) krajiny ?

ice8
9. mar 2023

@annm81 a este mi prosim vysvetli, co si myslela tymto:' keď nie si ochotný starať sa ani o vlastnú krajinu?" Ako sa o svoju krajinu nestaram? Co nerobim? Alebo co robim zle? Noze pouc ma...

dadis
9. mar 2023

@ice8 Ktory neskoncil dobre? Meciar, Fico, Kalinak, Kazimir, Matovic, Ziga, Rusko, Slota, Malacharek - ani nemusia ist sediet a su to trosky. Urcite by si s nimi nemenil...su v spolocnosti odpisani. Hodnota a kvalita zivota sa nemeria len peniazmi nastastie.

annm81
9. mar 2023

@ice8 Nie, fašizmus nie je utláčanie jednej skupiny podľa ľubovôle... máš to trocha popletené. Utláčanie skupiny obyvateľov síce môže byť sprievodným javom fašizmu, ale nerovná sa mu.

Dobré ráno, stará mama - každá krajina sveta má stanovené kritéria pre to, koho pustí na svoje územie a ktoré si tá krajina sama vymyslela "z brucha". Kladieš nesprávne otázky. Otázka nie je, prečo ťa krajina, ktorej nie si občanom nechce pustiť. Otázka je, čo môžeš cudzej krajine ponúknuť, aby ťa chcela pustiť na svoje územie, hoc nie si jej občan. Alebo inak, na základe čoho by ťa cudzia krajina mala pustiť ďalej ako do uzavretého utečeneckého tábora a aj to len v prípade ak máš nárok na status "utečenec".

Ak niekto prehlasuje, že nie je jeho problém vojna na hraniciach krajiny a ani ho nejako netrápi, že je ohrozená územná celistvosť jeho krajiny, potom sa snáď dá povedať, že sa o vlastnú krajinu nestará.

ice8: "No ved to skus, skus ist na Hodzovo namestie a povedat svoj nazor, ktory je iny, ako ten oficialny a uvidime."
Skús sa vrátiť na úvodný príspevok a prečítať si pôvodnú tému ku ktorej diskutuješ. Koľko z tých, čo na tom pochode verejne vyjadrili svoj názor už bolo pred sudcom?

ice8
9. mar 2023

@dadis Ty si robis srandu, vsak?
Meciar ako troska? ije, ma 80 rokov, nudzu o peniaze a blahobyt asi nema, ale oprav ma, ak sa mylim.
Kazimir? Kde zijes? Ing. Peter Kažimír je slovenský politik a súčasný guvernér Národnej banky Slovenska. Wikipédia
Dalej to nema ani vyznam, ani jeden z Tvojich tipov neskoncil zle, ani nahodou..

ice8
9. mar 2023

@annm81 ono ty si velmi zaujimava osoba, kedze nespadas pod komunizmus, ani pod fasizmus, a technicky ani pod rasizmus, pretoze rodicov vezmes a mna nie.. To je extremne presibala technika.. Potom je to diskriminacia (nie rasova, ale minimalne skor nazorova)
To mi pripomina, Zabudol vôl, že teľaťom bol. Odisla si zo Slovenska, ak spravne chapem, a uz sa citis na koni rozhodovat o tom, kto odtial moze odist (a skryvas to za "ja ti nebranim odist, len ti zakazujem vstup do "mojej novej" krajiny).
Treba si uvedomit, ze toto je velmi zaujimave, pretoze ak by si mala XY klonov, co istotne mas, a kazdy z nich by isiel do inej "zapadnej" krajiny, tak by kazdy mohol alibisticky tvrdit, ze "ved ja ti nebranim odist zo Slovenska" ale "ku mne nechod" a tym padom logicky, nemam kam ist.
Uplne polopatisticky priklad, ak by existovalo 5 krajin na svete, pre absolutnu jednoduchost, pouzijem kontinenty. Pricom Slovensko bude izolovana krajina.
Kontinent 1 je EU(zapad), tam si asi Ty, takze tam uz nemozem ist, ale nebranis mi ist do Afriky, lenze tam nemozem ist, lento tam je Tvoj Africky klon, cize:
Kontinent 2 pada tiez, pretoze mi povie to site "nebranim ti odchodu do Slovenska, ale sem nepachni"
To iste Kontinent 3, Amerika, Kontinent 4 Australia, Kontinent 5 Azia. (Antarktida pada, nechcu ma tam vedci)
Ciste teoreticky, potom by nebola cesta nikam..

- To mi pripomina korona sikanu, a tipnem si na "ktorej (polarizovanej) strane" si bola.. Identicke modus operandi. "nemusis sa testovat, ale nepachni z bytu prec".
Mam pravdu ?

To je potom nie len ze diskriminacia, ale priam organizovana diskriminacia.. To sa mi tiez vynara v pamati ta teplakova party, z inej temy.. Mozes ist v teplakoch na pohovor, ale semnie.. A asi je to akesi nepisane pravidlo, ze ten kto nosi teplaky je untermensch..

ice8
9. mar 2023

@annm81 "Ak niekto prehlasuje, že nie je jeho problém vojna na hraniciach krajiny a ani ho nejako netrápi, že je ohrozená územná celistvosť jeho krajiny, potom sa snáď dá povedať, že sa o vlastnú krajinu nestará."

Toto je na smiech a ucebnicova ukazka egoizmus, tu vidiet, ako je Ti kosela blizsia nez kabat.. Trapili ta aj ine vojny, alebo len ta, ktora sa dotyka Tvojich rodicov 100km od ich domu? Hm ?

"a ani ho nejako netrápi, že je ohrozená územná celistvosť jeho krajiny"
klames, toto z mojej klavesnice nikdy nevyslo.

"potom sa snáď dá povedať, že sa o vlastnú krajinu nestará."
A ako sa Ty staras o svoju (byvalu) alebo (sucasnu) krajinu?
Podla Teba existuje len jeden sposob? Ten spravny? Ziadny inysposob starat sa o krajinu neexistuje? Ty sa staras "home office" o svoju krajinu (rozumej remote, odides a potom si mudra, polopatisticky a surovo napisane, bez urazky, len pre lahke chapanie)

dadis
9. mar 2023

@ice8 Ak im taky zivot zavidis, pokojne do politiky chod. Tam je tuzba po peniazoch vsetkym blizka, nebudes vycnievat. Nie, ja so ziadnym z tychto zufalcov by som svoj zivot nemenila.