Mierový pochod
Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?
@kristiii Ale pisala si napriklad toto:
"Ak nemáš na splátky, nemusíš čakať ako somár, kým ti niekto byt vydraží, môžeš ho predať a hypo vyplatiť. "
a potom
"ja sa budem narozdiel od teba vyjadrovať len k tomu, k čomu mám čo povedať."
Takze, bola si pozicii, kde ti isli "zobrat" byt, lebo si nestihala splacat? Myslim, ze na fore a vseobecne pri kounikacii, ludia bezne vyslovia svoj NAZOR, skor, nez take nieco zaziju. Inak by sa kamarati, kamaratky, nepytal toho tej druhej druheho, co by urobil, co si o tom mysli a/alebo by to vlastne vobec ani nezacali spominat, lebo by sa nikto nechcel vyjadrit k niecomu k comu nema co povedat. Aj ked, je to dost chytak, "k čomu mám čo povedať.", nerozumiem ako je tato cast vety myslena..
@ice8 precital si si tu par prispevkov, hadam dost podrobne, tak je pre mna celkom nepochopitelne, ze si este neprisiel k zaveru, ze zeny, ani rodicia sa deti umiestnenim do jasli alebo zabezpecenim opatrovatelky nezbavuju. Pretoze meradlom (ne)kvality vychovy, opatery a plnohodnotneho naplnania potrieb dietata nie je cas, ktory dieta stravi alebo nestravi mimo domu.
@ice8 a povedz mi, čo na tomto
Ak nemáš na splátky, nemusíš čakať ako somár, kým ti niekto byt vydraží, môžeš ho predať a hypo vyplatiť. "
nie je pravda? Či ty si naozaj myslíš, že pri prvom probléme ti banka zhabe byt a dá ho do dražby? Bratranec sa rozvádzal, sám nemal na splátky domu plus vyplatenie manželky, skús hádať ako to vyriešil? Žeby ho predal? Ale áno, poznám aj prípad, kde chalanisko po rozchode tiež nemal na splátky a pred bankou sa zatajoval 🤷 Ten neviem ako dopadol, asi nie dobre, ale toto nebol problém ani banky, ani systému, ani ekonomického otroctva. To bola len jeho blbosť, keďže strkanim hlavy do piesku sa ešte asi žiadny problém nevyriešil.
Tak koľko bolo tých jedál?
@kristiii A co na "pri detoch sa neda varit" nie je pravda?
Technicky, mas pravdu, prakticky, pravdu nemas, pretoze ak nezazijes-nepochopis, to sa tu omiela a trieska o moju hlavu uz X stranok, Je pozoruhodne, ze to na moj ucet plati, ale na ineho uz nie, dvojaky meter, sa tomu hovori..
Uvedomujes si, ze teraz si tazky teoretik Ty? uvedomuje si, co preziva clovek, majitel bytu, ktory X rokov zil, pracoval, slusne splacal, nastala nejaka neocakavana udalost, napriklad choroba, strata prace, alebo ako pises rozchod rozvod, co mu ide hlavou? Uvedomujes si, ake tazke je vybrat si, "kedy" to "utat" a o "majetok" prist ? A uvedomujes si jednu vec? Ak ludia pobrali hypoteky v 2007 napriklad, 2008, ich byt mal hodnotu inu, aku by za ten byt dostali v 2010? Toto je klucove - ten dotycny dlzi banke viac, ako ma jeho byt hodnotu na trhu nehnutelnosti, takze taky clovek nema najmensiu sancu (teoreticky refinanc), ako z toho ist von bez "osobneho bankrotu"..
Byt stal 100 tisic, hypoteka bola 80 tisic, hodnota bytu padla na 60tisic, dlzi 70 tisic. Ano, to je uplne super pozicia na rozmyslanie s chladnou hlavou, prisiel o 40 tisic plus poplatky, uplna pohodicka.. A ty vinis tych ludi, ze su somari..
@kristiii urcite menej jedal, ako mas na konte Ty, to je snad jasne..
@ice8 už som ti to raz napísala, ale zopakujem ti to. Ja som sa s tebou nebavila o roku 2010, to si ma s niekým mýliš, ale o súčasnosti na margo tvojho tvrdenia, že TU máme ekonomické otroctvo. A prestaň mi vkladať do úst (písmen) veci, ktoré nikde netvrdím. Nikde som nepísala, že je to ľahká situácia, viem ako sa bratranec trápil už samotným rozvodom, ale píšem o tom, že problémy treba riešiť a nečakať, kým skončí byt/dom v dražbe.
@ice8 https://nbs.sk/statisticke-udaje/vybrane-makroe...
Čiste zo zvedavosti som si vyhľadala toto, keďže som ceny nehnuteľností v rokoch 2007-2010 naozaj nesledovala. Ak chápem túto štatistiku správne a nejdem sa hádať, že áno, keď tak ma oprav, tak hodnota 100 000-vého bytu nikdy neklesla na 60000. Ak som to prepočítala správne, tak aj keby bol kúpený v roku 2008 a v roku 2010 predaný, bola by jeho hodnota cca 84 314, čo by malo stačiť na vyplatenie hypo, aj v najhoršom prípade, pri predaji v roku 2014, by bola jeho hodnota 80 784 eur. Ale nemusela som to počítať správne, na toto fakt nie som odborník, len ma zaujímalo, či išli v tej dobe naozaj ceny tak rapídne dole.
@annm81 "a namiesto jaslí ich nezapoja do domácich prác"
Niekto tu este pred mojim vyrokom napisal(a), ze treba aj o domacnost sa postarat (cize nie je cas sa venovat dietatu), len som si pozical mudre slova z tohto fora od inych autorov, "var s dietatom, spi s dietatom" - nie je mozne ,aby ste to uz aj inde necitali.
A zasnem nad tym, ze to nikto nepochopil, ako ironiu/sarkazmus.. Ale utoky, to je jedna radsot...
@slovakboy Ano, korupcia mala, alebo velka, je problem, pravidla hry, ktore neplatia rovnako pre velke ryby a maleho zamestnanca/podnikatela je problem. Toto som myslel pod pojmom "parazitizmus", pretoze korupcia je defakto okradanie, a okradanie je vzdy na ukor niekoho, alebo niecoho. Peniaze sice mozno vytlacit, no ale energiu nie, a k zivotu treba to druhe, aj ked skrz to prve..
Az ked korupcia bude vyriesena, da sa bavit o drobnostiach, co vylepsit a ako vylepsit..
https://bajky.hrkalka.sk/?bajka=34
EDIT: neviem to na 100% ,ale ta bajka by mala pokracovat " Nik neodpovedal ...A mysi sa rozutekali", ale to je uz detail..
@viestta Ved kusok po kusku, neda sa multitasking, pamatas?
Třináctý dodatek Ústavy Spojených států amerických zrušil otroctví a nevolnictví, kromě případu trestu za zločin
https://cs.wikipedia.org/wiki/Třináctý_dodatek_...
Takze, podla teba otroctvo neexistuje, lebo je nelegalne, na ktorej planete?
O UA sme sa este ani nezacali bavit ;)
@annm81
@viestta
tak podme z wikipedie..
Euromajdan (ukr. Євромайдан) (iné názvy: revolúcia dôstojnosti) je označenie pre protivládne protesty a občianske nepokoje na Ukrajine, ktoré v krajine vypukli 21. novembra 2013 a vyvrcholili v polovici februára 2014. V Kyjeve došlo k prestrelkám medzi políciou a protestujúcimi.
@oblecenie99
A v zime tiez boli cely cas vonku a kopali pole?
Otazne je, ako sa potom starali o domacnost, pretoze bud nijak, a to znamena, ze to bolo zle/dobre, alebo dnes sa staraju ludia o domacnost nadmerne, tj, su otroci domacnosti?

@kristiii Nie, Ty si nepisala, ze sa pri dietati neda varit..