Mladé mamičky, prečo ste mali tak skoro dieťa?
Často si prezerám fotoblogy vás všetkých, čo ste tu registrované. Musím povedať, že som naozaj veľmi prekvapená, kolko mladých mamičiek tu je, myslím takých, čo majú menej rokov ako ja (menej ako 28). Len ma tak zo zvedavosti napadlo, že prečo ste tak skoro chceli dieťa? Nemali ste nejaké iné ambície? kariéra, cestovanie, zabávanie sa, prípadne hocijaké iné plány... Neberte to ako výčitku, alebo urážku, proste ma to len zaujíma, lebo mám v dnešnom svete pocit, že ženy sa veľmi do materstva nehrnú a bum - prihlásim sa na koníka a tu kopec mladučkých mamičiek, ktoré dokonca v mojom veku majú už niekoľko detí...
Budem rada za vaše odpovede.
@nasta55 doba kamena su tvoje nazory: "manzelstvo nieje zarucenie super vztahu", dalej "hlavne v kostole je zarucenie stastneho vztahu sa vydavat. "
a bonus:
"prve nahoda so zlym partnerom"
"ja som neni vydata mam dve deticky a nemam s nikym volny vztah ale krasny a pevny"
no proste la balade 😉
radsej rodit v 20tke ako po 30tke plakat ze ich nemozeme mat koli zdravotnym problemom....uz je to potom väcsie riziko a zabavat a cestovat a pod. mozeme aj neskor ked deti odrastu v tom by som nevidela taku tragediu 🙂 ja v 40tke budem mat uz pokoj s detmi zatial co ine budu sa starat o male
@olivia6 @fidka79 Milé pani doktorky, píšem z mobilu a nie vždy zbadám moje preklepy. Vy ste asi nikdy v živote neurobili preklep, tešte sa. Možno preto som dostala na diplomovú prácu A a som skončila vysokú školu s vyznamenaním lebo mám takú gramatiku akú. Som len človek ktorá urobí chyby a vôbec mi nevadí že nie som perfektná neurochirurg ako vy. Radšej budem žiť chybami ale šťastne a nie medzi hranicami a vždy visieť na tom čo a ako urobia iní ako kyslá uhorka. 😀 pekný deň
@nasta55 v momente ked clovek zacina hodnotit druheho cloveka, toboz, ci je stastny nestastny a pritom ho osobne nepozna znamena to, ze nevie svoje nazory obhajit 😉
To nie je vysmievanie sa, ale ukazala som ti ake logicke nezmysli pises. O svojom pevnom vztahu (pričom vo veku 25 rokov mas 2 deti, kazde s inym chlapom, ani jeden ti nebol manzelom) a manzelstve (vraj zarucuje lasku a v kostole duplom - toto fakt som este nepocula od vydatej/zenateho take myslienky.
A ano, som stastna, to ze nevies argumentovat nie je dovod na moje nestastie 🙂
inak, vo vseobecnosti podla mna vek nehra rolu u toho, aka zena bude matka. Aj mlade mamicky, mnohe su skvele matky a ked necitia potrebu sa inak realizovat, maju pravo aj na tuto volbu, Kazda zena veci vnima inak a dobra volba je ta, co cloveku vyhovuje.
Co vsak vnimam ako negativum k zakladaniu si rodiny v nizkom veku, je nezrelost velmi vela zien pri vybere zivotneho partnera, resp. manzela.
@velkacica no jaká krava si, nehnevaj sa.... ako môžeš takú hovadinu napísať??? jedna vec: Ešte tak nebolo, žeby na dedine nebolo čo robiť 😀 😀 😀 ale teraz si akože urazilaa všetkých dedinčanov, len svojou zhovadenou predstavou, že je na dedine ako v filmoch, že sa chodí len do krčmy a trtká?? no sprostá si
Ahojte baby tak poviem aj ja,prvého som mala v 22rokoch,plánovaný nebol,ale svadbu sme mali naplánovanú o 2tyzdne ako som to zistila,byt sme mali takze problém žiaden.len sme chceli počkať este.spatne neľutujem samozrejme..v den ako som zistila ze som tehotná ma v práci aj prepadli,takze kariéra vyriešená,kedže mm povedal,ze uz ma tam nepustí..teraz mi konci materská maly bude mat 3roky a chceme druhé len sa zatiaľ nedarí..a som z mesta podotýkam 😀..len chcem povedať,ze karieristky by som neodsudzovala..aj chlapi sa zmenili asi za tie roky..máloktorý pred 30tkou je ochotný starať sa o rodinu,vidím to vo svojom okoli..chlap vie ze si nájde v každom veku,len my ženy to mame časovo "obmedzenejsie"..kolko kamosiek mam ze aj by chceli,ale chlap proste este nerieši..doba sa mení..a kto si vyberie kariéru a ma deti v 35tke nech ma..každý vek ma svoje pre aj proti..
Vydavala som sa a mala babo pomerne skoro, lebo ma to viac naplna a chceli sme to obaja - ja aj mm. Po VS som rok pracovala a potom nastupila na matersku. Mala som super pracu, kolegov, aj plat, ale teraz pracujem doma zaujimavejsim sposobom: som sama sebe panom doma a organizujem, robim z bytu DOMOV, venujem sa malemu, varim, peciem, skraslujem seba a byvanie. Nemusim chodit daleko do prace ako som zvykla, ale pracu mam doma zacinam a koncim kedy ja chcem resp. Kedy to maly potrebuje.
Planujem pocas materskej studovat dalej a po detoch by ma este s v tom veku mali vziat do zamestnania. Tesim sa aj na ten cas, kedze ma moj odbor zaujima. zo zaciatku mi urcite postaci aj nizka pozicia. Moj manzel ma dobru karieru, takze s peniazmi aspon zatial nie je problem. Neviem preco by som mala volit poradie praca-materska-hladanie prace vo vyssom veku verzus materska-praca s moznostou budovania kariery bez prestavky v strednom veku.
Som sa tu pobavila na hlaskach ,,chcem mat odrodenr do 30 a byt zdrava a svieza abx som ukazala detom svet,, zeny a co vam zivot po 30 uz konci ci ako?
Maly sa mi narodil mesiac pred 29 narodeninami nemam problem z nocnym vstavanim nikdy som nemala. Druhe ak sa raz zadari tak cca okolo 33-34 podla mna to nie je vobec neskoro. Jednoducho kazda mame ine priority a moja bola cestovat, spoznat svet nieco zazit a az potom sa usadit. A nie ako niektore mlade z mojho okolia ktore ani len blavu nevideli a maju uz 3 deti.
Spatne to hodnotim, ako najlepsie rozhodnutie v zivote, dve deti do 28 r. Teraz, aj ked vekovo este v pohode, uz dieta mat nemozem a pritom prve dve hned a bezproblemove tehotenstvo a porod. Plodnost máme stále vysoku len uz to nejde dotiahnut do ciela a dovod neznamy...
A pritom som stihla este dva roky po VS robit, potom MD a potom som este som stihla zmenit odbor, v ktorom som chcela posobit, neskor prilezitosti na zmenu vzhladom na vek a žiadne skusenosti neprichadzaju často... Karierne mi nic neuslo a teraz sa tesim, že mám samostatne deti a priestor pre seba, manzelstvo sa posunulo do este krajsej fazy...
@lubka88 no neviem kolko 24 rocnych si to moze napisat ale ak vedies tym a nie tim, tak mas pred sebou zavratnu karieru 😀
Nehovoriac o tom ze ak si das 2 krat tri roky MD tak ta kazda druha prebehne lavou zadnou.
@cica869 zabavy ma nikdy prehnane nebavili, za mladsich cias som si uzila "au-pairkovania" a "babysittovania", ked som stretla toho spravneho,mala som deti. Ano,su male,ja mam na rok 40 a je to v pohode. Cestujeme tak ci tak,ja si materstvo uzivam a nebranilaby som sa ani dalsiemu babu. Akurat partner nechce kvoli financiam. A ja bybsom si trufla napriek dvom sekciam,na ktore mam indikaciu a aj v 18tke by som inak rodit nemohla. A to ma v 16tke strasila gynda,ze mam vsetko male a asi tazko budem mat deti. A mala som ich uplne bez problemov.
Takze hoci som povodne chcela deti skor,som rada,ze nakoniec prisli neskor. Zas nebudem ich mat s hocikym... Lebo teraz aspon tolko neplacem a nerozplyvam sa natolko nad miminami a neplacem do vankusa,ze este jedno chcem.
@lucka1987 mam o par rokov viac ako 30 ale pocit starsej damy nejako nedosiel. Uvedomis si o 4 roky aku blbost si napisala. Mladost = pochabost. Hlavne tu to plati
dvojnasobne.
@fidka79 tak u nas z tochto hladiska manzelstvo nevyhrava, lebo my taketo veci mame vyriesene uz teraz ako dedicstvo a niekedy tiez chlapa nieje si vyhra brat ak je podnikatel. 🙂 a takato pravda s tym vyzivnym to nieje ze je to lahsie skor je to tazsie a vyzivne nezavisi od vydaja, ale od prijmu druhej osoby 🙂 uz sa mi tu nechce s vami natahovat, aj tak si mate len tu svoju pravdu. 🙂
@zeriempizzu u teba nedosiel, ale ja mam teraz o par tyzdnov 27 a citim sa omnoho starsie ako ked som mala 24... / mozno to robi zivotna situacia, stresy, problemy /
ta veta starsej damy, je orientovana cisto na moju osobu, kedze viem aky mam zivtom a aj ked nemozem s ostotou povedat aka budem a kde budem o 5 ci 10 rokov. tak sa uz poznam, viem ze som nervoznejsia, prekonavame rozne problemy, mam svoje starosti a nie male.. a vekom uz urcite nebudem posobit ako " blazniva slecna " alebo " starsia sestra" mojho syna .. proste cela ta veta je smerovana len na moju osobu, nie na druhe mamy, ktore su matkami prvorodickami neskor.. niektore su blaznive, mladistve v 40tke viac ako niektore 20tnicky .. takze neviem ci som blbost napisala... kedze samu seba poznam viac ako napr ty 😉
no baby, pozrite... ja uz budem mat 33 a mam jedno dieta, nemala som ani 24 rokov, ked sa mi dcera narodila. nelutujem to rozhodnutie, som stastna ze ju mam...
dlho som bola sama a chcela som mat dalsie dieta hned, ale nebolo s kym.... boli sme same s malou. az som stretla moju lasku - manzela a tatinka, mala ho tak vola od zaciatku, mala som skoro 31 rokov. a my sme sa hned zacali pokusat o dieta a nic... uz mame za sebou aj inseminaciu, tak si musime pockat dva tyzdne, tak snad to vyjde...
lutujem len jednu vec, ze som mojho manzela nestretla skor.... ale asi to tak ma vsetko byt....
takze byt mladou mamou ma svoje vyhody..

prve nahoda so zlym partnerom, ale syna mam super sikovneho a som stastna ze ho mam. Druhe planovane a vysnivane. Karieru ma nebavi robit niesom ten typ cloveka, zabavy tiez. A v 40- tke uz chcem mat pokoj. 🙂 Som rada ze som to neodkladala.