icon

Mladšia žena a starší muž . Kto navrhuje tykanie?

lejka8
1. aug 2017

Neviete mi prosím poradiť ? On je o 13 rokov starší ako ja. Niekedy mám pocit že čaká až navrhnem ja tykanie (ale možno si to namýšľam). Oslovuje ma menom ale vyká... inak sa ku mne chová veľmi pekne a ja by som si aj rada potykala. Stretávame sa v práci ( nie je to môj nadriadený).
V pravidlách etikety stojí :

KTO NAVRHUJE TYKANIE
• vyššie postavený nižšie postavenému
• starší mladšiemu
• dáma pánovi
• spoločensky významnejšia osoba......

Tak teraz neviem má navrhnúť on ako starší ???

Strana
z2
danyb
2. aug 2017

určite v tej pozícii ako sa vy nachádzate navrhuje žena mužovi.. výnimka by bola len keby bol tvoj nadriadený..
vidno že on je galantný a čaká až mu to navrhneš ty, tak smelo do toho 🙂

denae
2. aug 2017

v tvojom prípade navrhuje tykanie žena...ale niekedy sa tykaním aj niečo pokazí a býva lepšie, keď to ostane tak, ako to je...🙂

lejka8
autor
3. aug 2017

@katarinapekna no veď to , bude ťažké si zvyknúť 🙂

eriksonka1234
3. aug 2017

@lejka8 tak ako to dopadlo???🙂

lejka8
autor
3. aug 2017

Dievčatá tak zatiaľ nič nové. Kolega má dovolenku. A iba tak mimochodom je rozvedený a ja tiež. Takže ma trochu odrádza aj to - aby som nevypadala - akože mám záujem 🙂 o neho.
Aj keď pravdu povediac .... som rada v jeho spoločnosti, máme si čo povedať ... On je veľmi slušný a galantný, to sa už nevidí a mne to moc imponuje. Keďže môj ex sa ku mne choval hnusne a nevážil si ma je toto príjemná zmena 🙂

0silvia0
3. aug 2017

@lejka8 no tak máš o neho teda záujem alebo nie? Lebo tváriš sa že nie ale z tvojich riadkov ide že áno, tak ako je to reálne?😍

lejka8
autor
3. aug 2017

@0silvia0 no tak zatiaľ žiadne iskrenie 😉 medzi nami nie je. Ale som rada v jeho spoločnosti. A ak by sme si potykali, tak by sa to možno posunulo niekam ďalej. A ak nie, tak nevadí ..... Uvažovala som nad tým, že si možno myslí - že keď som nenavrhla tykanie, tak si držím odstup a tak sa o nič nepokúša ???

triciachloebrody
4. aug 2017

Len si predstav, ze vy dvaja ste auta na krizovatke......uz tam stojite 4 roky ! Jemu je jasne, ze rozhoduje DAMA, TAK MUSI CAKAT !

Ty si ta , co neovlada pravidla - no budete na tej krizovatke stat este hoooodne dlho 🙂

A zivot plynie....... :(

0silvia0
4. aug 2017

@lejka8 takže súdim, že ty by si si aj dala povedať 🙂 Normálne to rozsekni, navrhni tykanie, prehoď pár milých slov a uvidíš či sa to niekam posunie. Podľa mňa tým, že si ešte tykanie nenavrhla si naozaj môže myslieť, že si naschvál držíš odstup a že s ním v žiadnom prípade nič nechceš mať tak sa radšej o nič nepokúša aby sa nestrápnil. Takže do toho a napíš ako to dopadlo! Určite sa ozvi, budeme ti tu držať palce!

liaka
4. aug 2017

@triciachloebrody Aj ja si myslim, ze keby mal zaujem tak si uz davno tykaju a nielen to...

matrioska86
5. aug 2017

mne sa zda ze zena narhuje muzovi tykanie....neviem sice ako je to v pracovnom vztahu, ale kedze taky nemate, tak navrhnut mu to mozes ty.

lejka8
autor
5. aug 2017

@triciachloebrody úžasne si to napísala 🙂 a máš vo všetkom pravdu.... Ibaže moje sebavedomie je na bode 0. Takže neviem ako dlho sa budem ešte odhodlávať . Každopádne on je ešte na dovolenke a ja tiež odchádzam na dovolenku. Tak snáď až potom....

0silvia0
5. aug 2017

@lejka8 preco mas sebavedomie na 0?

h2
6. aug 2017

Ja teda nechápem, prečo etiketa prikazuje navrhovať tykanie ženám. Potom slušný chlap tykanie nenavrhne, lebo je to spoločensky neprijateľné, ale napríklad žena nechce vyzerať, akože má oňho záujem, tak to tiež nenavrhne. Navyše, ak niečo niekomu navrhujem, tak som v situácii, že vlastne čakám, či to on milostivo schváli a bude s tým súhlasiť. Ak náhodou nebude, tak som vlastne odmietnutá a dostávam sa do trápnej situácie. Podľa mňa by to malo byť tak, že chlap navrhne a žena rozhodne, či áno, alebo nie.

0silvia0
6. aug 2017

@h2 aj takto sa da na to pozriet, niekedy by trocha spontannosti v tej etikete nezaskodilo. Lebo hanblivejsie typy tahaju za kratsi koniec🙂

selinaliana
6. aug 2017

@lejka8 vzdy navrhuje zena muzovi. Nadriadeneny podriadenemu a tak nikdy to nebolo naoak

jana005
27. sep 2018

@lejka8 ahoj,ako to dopadlo? Uplynul už rok,tak snáď ste sa niekam dostali 🙂

renatagarajova
13. feb 2019

Keď je muž starší o 8 rokov a je nadriadený tak kto by mal byť ten prvý?

waitinka7
14. feb 2019

@renatagarajova
Samozrejme navrhuje nadriadený podriadenému, bez ohľadu na vek či pohlavie.

asod
6. máj 2024

@selinaliana Ja som nidy nemala odvahu navrhnut tykanie muzovi
Muz ked ma o zunu zaujem, navrhne sam.

Strana
z2