icon

Može byť v profile užívateľa fotografia nebohého dieťaťa?

mawiya
17. sep 2012

Ahojte. Neviem či som zaradila diskusiu do dobrej témy, ak nie hádam to admin prehodí. Zarazila ma situácia tu na MK. A preto chcem vedieť iba jednu vec. Ak má mamička dieťatko, ktoré miluje, dieťatko tesne pred pôrodom zomrie - nie je matka? Nemá právo uložiť sem na MK do svojho fotoblogu, a do svojho profilu fotografiu svojho dieťatka? Len preto, že sa nenarodilo živé? Sme naozaj takí puritáni a bez súcitu? Nie sme matky? Ak takáto maminka nemá právo zverejniť fotku svojho dieťatka, tak potom poprosím všetky maminky, ktoré tu zobrazujú fotky z USG a fotky tehu testov, aby ich stiahli. Pretože takisto to nie je v poriadku, ak tie tehotenstvá nevyšli a nenarodilo sa z nich zdravé a krásne miminko. A pre maminky, ktoré sú citlivé mám len jednu radu. Načo chodíte na statusy, ktoré jasne hovoria o tom, že tehotenstvo nedopadlo dobre. Pekný deň

kveta
17. sep 2012

@martinjasen Zacinam sa za tuto stranku hanbit.

martinjasen
17. sep 2012

@alex2201 Temy premenovava externy clovek - brigadnik v ramci SEO optimalizacie a jasnosti tem. Niekedy dochadza k pokriveniu zmyslu temu, vtedy staci ak nam niekto z uzivatelov napise s navrhom na nazov a opravime to. NIe je v tom ziadny iny umysel.

alex2201
17. sep 2012

@martinjasen myslíte si, že táto téma je ok? hlavne názor niektorých uživateliek? ktoré sú nahlasované, a útočné, neempatické? ktoré sa vysmievajú smrti do tváre? to je moja posledná otázka. ďakujem za Váš čas

pectore
Odpoveď bola odstránená
petraxy6
17. sep 2012

@pectore je v tebe veľa zlosti a zákernosti. Na tvojom mieste by som z tejto témy fujazdila preč. Ak budeš takáto "zlá" môže sa to obrátiť proti tebe. V prvom rade: je to každého osobná vec či si sem dá takú fotku alebo nie. Ak sa ti to nepáči, tak sa odhlás, to bude asi najlepšie čo urobíš. Bola a je matka aj keď maličké už je v nebíčku. Žila s dieťatkom celých 40 týždňov, bez tej ženy by to asi nefungovalo. Ty si bola iná, ako si sa ty cítila počas tehotenstva? Ako čo? Odpovedz! Tvoje názory nie sú choré, ty si obyčajná š p i n a !!!!!! Nemáš absolútne žiadnu úctu k nikomu. Ja ťa ľutujem ☹

evicka1971
17. sep 2012

@pectore a kdyz pujdes na hrob kde lezi tve dite a nekdo se te zepta kdo to je ?Tak odpovis moje dite takze jsi matkou.(Neber to osobne je to jen recnicka otazka,nevstahuje se to k tobe)

martinjasen
17. sep 2012

@macamac Co sa tyka vyjadrenie, ze mi prislo zle pri prezerani fotky, nie je z mojich ust. Nasiel som si tu internu postu, ktora isla na login admin, kde sa sustredia dotazy na Asmira Team. Na tu konkretnu spravu odpovedal kolega. Myslim, ze vo viere, ze sa jedna o sukromnu komunikaciu medzi dvoma ludmi vyjadril aj svoje emocie, co mozno nie je profesionalne od admina, ale sme tiez len ludia. Ako poznam kolegu, myslim, ze chcel len vyjadrit, ze je tazke vidiet to utrpenie.

anjelicek26
17. sep 2012

Byt matkou znamena niekoho ineho milovat viac ako sam seba, bezpodmienecne a navzdy. A je jedno, kolko to dietatko bolo v brusku, ci dychalo, ci s nami bolo vzdy, ci sme si ho adoptovali. Boze ako moze niekto vobec stavat do roviny, kto ma pravo titulovat sa mama a kto nie 😔

martinjasen
17. sep 2012

@alex2201 Neviem na co konkretne narazas, ze ci je tema ok. Nie je v mojich silach, citat cele temy, preto zvacsa posudzujem len konkretne prispevky. Skus mi oznacit prispevky, mozem ti napisat potom do IP.

Osobne by som velmi rad videl v diskusiach viac vzajomnej ohladuplnosti a respektu. Ci to tak bude zalezi na kazdom z nas, ktori sme na Modrom koniku. To nie je o pravidlach a dozerani, oznacovani, mazani, alebo blokovani, je to o tom v akom prostredi chceme zit a ci sme ochotni sa starat, aby to tak bolo. Je to na dlhu diskusiu, ale je to tema nad ktorou denno denne rozmyslam.

pectore
17. sep 2012

@evicka1971 to je trefne...v birokratickej rovine ano , uz je predsa len plod tak velky ze ho treba pochovat ...ale stale si matka moze povedat ze je biologickou matkou...nevie akou by bola matkou..kedze nikdy ziadne dieta nevychovala...nevie sa ako matka ohodnotit ci posudit...tak je teda vlastne matkou v plnej hodnote slova? Ked o tom ci dokaze byt matkou nic nevie... skratka zazije tehotenstvo a porod... stava sa biologickou matkou ...ale pre mna termin biologicka matka a matka su dve troska odlisne veci....

martinjasen
17. sep 2012

K teme. Ja za Matku povazujem tu zenu, ktora v sebe nesie lasku k dietatu.

macamac
17. sep 2012

@martinjasen ďakujem za odpoveď.

takže- nemôže si tá mamička dať naspäť fotku svojej dcérky?
veď dievčatá píšu, že bola krásna- ako spiaca. veď to nie je nejaký masaker po nehode 😔

bola by som rada, keby sa tu takéto mamičky nediskriminovali.
mali by sme zdieľať ich žiaľ, že zatiaľ nemôžu mať svoj blog plný živých šťastných detičiek 😔
tak jej nechajme jej dieťa. v jeho anjelskej podobe.

macamac
17. sep 2012

@martinjasen krásne si vystihol definíciu matky.
a to ani nie si žena 😉

na rozdiel od niektorých "tiežžien" tu

alex2201
17. sep 2012

@martinjasen takže, fotku speť, reagujem na vašu odpoveď vyššie 😉

sendy182
17. sep 2012

@pectore pôrodom každej sa z každej ženy stane matka......a či je dobrá alebo tyranka.....je stále matkou toho dieťaťa........a v inom smere sa matkou stane aj žena ktorá si adoptuje dieťa.............matky sú buď dobré alebo nestarostlivé............ale sú matkami.........

macamac
17. sep 2012

@pectore prosím ťa, už prestaň trapošiť. úprimne, fakt. choď svoje myšlienky rozvíjať do svojej "umeleckej" roviny- tam, čomu sa venuješ.
tu každým svojim príspevkom len klesáš hlbšie.
ani som neverila, ako hlboko sa dá klesať 😝

evicka1971
17. sep 2012

@pectore Nechtela bych byt tvojim ditetem.Matka miluje sve dite i kdyz ma 1 milimetr a stava se matkou uz v tom obdobi kdy dite neni na svete,dobre se stravuje,odpociva chodi k lekari to vse je uz starostlivost o dite

alice107
17. sep 2012

neviem ci sa mamicky zamyslate nad tym ked davate na verejne fora fotky svojich deti ci uz zivych ci mrtvo narodenych ako lahko mozu byt zneuzite? a fotky mrtvych deti tym najhorsim morbidnym sposobom.
ako tu uz bolo na zaciatku jednou pisatelkou rozumne napisane tak vas sukromny zivot aj v podobe fotiek by mal zostat len pre vas a vasich blizkych.
je neeticke ukazovat mrtve deti a to z ucty k tym mrtvym a pre ochranu mozneho zneuzitia tej fotky .taktiez pre ochranu citlivych divakov.su hranice etiky za ktore by nemali ist ani verejne weby.preto sa necudujem ze ta fotka bola z albumu odstranena .
ale cudujem sa vam zeny ze vystavujete svoje sukrommie pre verejnost.nikdy neviete kto tie fotky a s akym zamerom pozera a aj moze lahko zneuzit.

macamac
17. sep 2012

@alice107 každý si pod slovami "úcta k mŕtvym" predstavuje niečo iné.

daná mamička si pod tými slovami predstavila ako prejav úcty k svojej dcérke, že ju vystaví tu.
máš niečo proti?
či už aj úcta má nejaké definície?
máš úctu k rozhodnutiu tejto matky?
a ako je to s úctou k mŕtvym, ktorí majú svoju podobizeň na náhrobnom kameni? a vystavujeme ich okoloidúcim? je to ich fotka-tak ako tu mala fotku Zarinka.

aký je rozdiel?
alebo kde je problém?

problém je ten, že nie sme vôbec tolerantní k druhým. k ich spôsobu života, vnímania situácií,....

ale rozhodne vieme, že MY DOKONALÍ by sme NIKDY niečo také nespravili 😝
jasné....ako slnečný deň 😝

martinjasen
17. sep 2012

@macamac Ja som dotycnu poziadal, aby stiahla fotku v dobrej viere, ze tak urobi, nie prikazal. Som velmi rad, ze tak urobila. Ak by tak neurobila sama, mal by som velky problem, lebo nechcem a urcite ani ziadny iny admin jej to nechce vymazat nasilu. Nakoniec, by som jej to vymazal ja, lebo je to moja povinnost admina stranky a viem, ze je to spravne aj ked to niekoho boli.

Vzdy sa snazim reagovat na to, co zivot prinasa, aj teraz ma tu zivot chce nieco naucit. @stana80 mamicky ma tu presvedcili, ze tym, ze som ta poziadal o stiahnutie fotky tvojho dietata som sa ta dotkol, to som nechcel. Stojim si vsak za dovodom preco som tak urobil. Aby som nasiel spolocnu cestu mozes si zverejnit fotku svojho dietata do konca tohto tyzdna a potom ju nahrad anjelom. Chcem poziadat vsetkych, ktori navstivia tvoj fotoblog, aby ti napisali a poslali ti trochu ludskej lasky. Jedno srdce mas odomna.

katren
17. sep 2012

@martinjasen prepac, ale myslim, ze je na case aj diskusiu zamknut....nie kvoli mamicke, ktora o dietatko prisla, ale kvoli jednej dotycnej, ktoru nebudem menovat 🙄 /vsak @pectore / a jej vyjadreniam, ktore poburuju vacsinu mamiciek na tomto fore.....

martinjasen
17. sep 2012

@pectore uz bude ticho, ze?

alex2201
17. sep 2012

@martinjasen tie komenty pokial sem má mamička prísť, by ste mali zmazať, a je tu veľa fotiek, anjelikov reál mamičiek, ja viem že anjelik @stana80 tu nebol a nieje jediný, tak prečo takéto riešenie, dá sa to predsa aj graficky upraviť, či? a ďakujeme

amouramour
17. sep 2012

@martinjasen mohli by ste sa este vyjadrit k neuctivemu zmenu nazvu temy????

inak tie dovody na zrusenie fotky itak uprimne nechapem, ked uz zakazme fotky vsetkych deti...nech je to koser....ani doma netrhame fotky ludi ktorych sme milovali a stratili, ani ich nehadzeme do zasuvky....videla som tu kopec viac poburujucich fotiek deti

andrejka1974
17. sep 2012

urcite fotku mrtveho dietatka sem davat nebudem , ale spomienku na nu si vytvorit mozes a ak ti mozem poradsit skus www.anjeliky.sk tam su vsetky fotky a krasne spomienky ja tam mam tiez svoju spomienku

macamac
17. sep 2012

@martinjasen ďakujem Ti za Tvoj citlivý príspevok.
myslím, že si mamičke @stana80 dal príležitosť, niečo možno v tom duchu, ako keď je vyvesené parte 😔

chápem,že musíme prijať pravidlá stránky, na ktorej sme, ale ja osobne nejak do hĺbky nepochopím, prečo by krásne "spinkajúce" bábätko nemohlo byť súčasťou blogu užívateľky.

a my sme Ťa nechceli presvedčiť, že si sa danej maminky nejak dotkol.
to sme napísali len svoj názor, pocit.
nechceli sme v Tebe vzbudzovať nejaký pocit viny. ten buď máš, alebo nie-to sa nedá vnútiť a my nemáme na to právo.
viem,že táto téma je citlivá a treba vedieť narábať so slovami-zvlášť v písanej forme.

ďakujem,že venuješ čas tejto téme.

martinjasen
17. sep 2012

@alex2201 o ake komenty sa jedna? Trochu nerozumiem tvojmu dotazu, prosim napis mi do IP. Dakujem.

alice107
17. sep 2012

@macamac ja zijem v state kde tvare mrvych v etickych aj pravnych dovodov neukazuju na verejnych stankach ci iu v novinach ci t ci weboch.je to v zaujme verejnosti.cudujem sa ze ty nieco take nechapes.a uz vobec ma prekvapuje ze nechapes ako je to lahko zneuzitelnena .treba mat pamati aj citenie divakov nielen autora takychto fotiek.takze mala by si byt tiez tolerantna k citeniu inych uzvatelov fora ktori cu pripadne citlivi a pre nich je nevhodne aj nechtiac vidiet nieco take.

amouramour
17. sep 2012

@martinjasen mohla by som poprosit o odpoved aj ja?

andrejka1974
17. sep 2012

matkou je kazda, aj matka ktorej zomrie dieta este v brusku, ci na zaciatku alebo na konci ja mam tiez spomienky na Dianku aj fotky z konca ale mala som to stastie ze mi zostali aj fotky ked tu este bola 🙂 🙂