Môže bývalý partner uspieť na súde?
Ahojte, bývam u mami. S ex frajerom sme si prerobili na poschodí 2 izby. Po pôrode sme sa však rozišli. Dlží mi zročné výživné. Včera mi povedal, že nech ti neriešim s exe lebo on si sa preplatiť polovicu účtov čo vrazil hore.. Avšak Pomaly v každom obchode som mu dala 100€,alebo si bral aj bloky za veci, co som platila ja, napr madrace a rošty. Áno, bola som sprostá ale ja som nikdy neriešila nejaké bloky kým som ho nepoznala.. Takisto nemám doklady, že som mu dala peniaze na ruku.. On si zobral veci čo som kúpila aby nám nechal podlahy a sadrokartónovu stenu.. Môže mať na súde úspech? Trvalý pobyt ani nič tu nemal..
Ja by som to dala... vyzivnr je ore dieta.... veci platil z jeho uctu alebo za hotovost, kto platil najom atd...a kolko realne vrazil do prerabky...
@simuskaaa123 jasne že môže...doklad o zaplatení je bloček alebo výpis z účtu....čisto teoreticky by mohol žiadať celú sumu prerábky na ktorú má bločky....ak sa to vykompenzovalo tými vecami čo si zobral - to musíš ty dokázať že si ich zobral a aj ich cenu(čiže opäť bločky-teda že si to platila ty), lebo môže kludne tvrdiť že ich kúpil on a len si hnuteľné veci zobral a za nehnuteľné žiada náhradu súdnou cestou...pokiaľ pracoval a normálne ste spolu žili, teda na chod domácnosti prispieval, ale nebol povinný platiť ani nájom pokiaľ ste sa tak nedohodli a ani platiť prerábku v dome tvojich rodičov....ale na výživné máš samozrejme právo a to ti musí vyplatiť....ale on zase môže žiadať súdnou cestou peniaze čo vrazil do prerábky domu tvojich rodičov - bločky má on
@simuskaaa123 vyzivne je jeden sud a ide tam o peniaze dietata (aj ked ich budes dostavat ty, ako matka, ale musis ich minut na vyzivu dietata).
Jeho snaha dostat spat polovicu nakladov na stavbe bude iny sud a este by musel dokazat, ze urcite suvisia s tvojou stavbou. To, ze tam v tom case zil, neznamena, ze si blocky nevzal od niekoho znameho, co tiez prerabal.
Nema priamy vlastnicky vztah k tej nehnutelnosti.
Tieto dva sudy sa navzajom nijak neoplyvnia. Su nezavisle. A ten s vyzivnym bude ukonceny najskor rychlejsie (zalezi, ako ste doteraz poriesili otcovstvo, ci je on v rodnom liste a mate podpisane vyhlasenie na matrike, alebo nie - dokazovanie otcovstva moze sud predlzit).
jednoznačne potrebuješ dobrého právnika. Na súde vyhráva ten kto má lepšieho právnika.... Tu na Mk to neporiešiš, jedine s právnikom niečo uhráš.
@moonlight1210 súd o výživné mame za sebou a tam mi v merala zročné výživné, t. J. Od pôrodu do súdu čo mi dlžil a mal mi to splatiť pred 2 mesiacmi. A včera začal s týmto. Ono to nie je stavba. Je to starý dom, pričom poschodie nie je využívané a spravili sa tam dve izby. On postavil s kamarátom sadrokartónovu stenu, keďže tam. Bola jedna veľká izba a položil podlahy
@gabrielapatrik práveže reálne to. Môže byť max 500e, nakoľko nábytok si zobral a predal krsnemu, podlahy stáli cca 300e (malé izby) a stena tak 120e(fakt kúsok sadrokartónu a konštrukcia).. Lenže hocikedy som mu dala ja 100e, čiže on možno vrazil cca 200 ak nerátam veci, ktoré si zobral.. A zobral si veci co som platila ja (madrace, rošty v sume 300e) čiže vyrovnané..
@mogaa ako píšem, bločky z veci co som platila si bral on.. Takisto väčšina väčších faktúr je písané na jeho mamu, keďže on je zadlzeny (co som zistila na súde) a jemu by quatro za nábytok nedali.. Avšak žen si zobral a predal krsnemu, videla som na vlastné oči.. Aj na súd o výživné si dal ten nábytok ako náklady avšak mne to došlo po pojednávaní.. Co sa týka okien, radiátorov a dverí som platila všetko ja, ale takisto bloky nemám keďže ja som nidky bloky nezbierala až odkedy som ho prekukla tak si odkladám bloky za malú..
Ešte doplním, že už býva s frajerkou, vychvaluje sa ze je tehotná a tvrdí, že ma pol hypo a pol bytu, ale neverím mu ani slovo (moja dcéra končí 7mes)
@simuskaaa123 lenže to že je to vyrovnané je tvrdenie proti tvrdeniu...lebo bločky(čo sú doklady o úhrade) má on.....rovnako ak to staval s kamarátmi, tí môžu na súde tvrdiť že im aj za prerábku niečo platil...ono čo sa týka výživného - tam bol súd kde bolo určené výživné a to platiť musí....ak by chcel vysporiadať peniaze čo vložil do prerábky - to by musel žiadať cez druhý súd - ktorý by prípadne rozhodol o sume akú mu musíš za prerábku vyplatiť....ale musel by to žiadať súdnou cestou, nie takto si povedať že si to započíta....ak ide ale len o to aby si ho nedala exekútorovi a je ochotný to výživné do určitého obdobia doplatiť - urobte cez notára zmluvu kde sa zavaže že do toho a toho dátumu sumu vyrovná a zároveň tam dajte bod že prerábka domu je vysporiadaná....
@simuskaaa123 tak ak mas odklepnute vyzivne, tak ti ho musi zaplatit.
Neexistuje, aby si chcel zapocitavat nejake dlhy s tebou cez vyzivne.
Su to peniaze vasej dcery (nie pre teba) a ta mu nic nedlzi. Dlzi on jej.
Ak sa chce sudit o naklady, nech si da vlastnu zalobu o ne na sud. Bude o tom samostatny sud.
Ale vyzivne ti musi dat v plnej vyske a mozes postupovat cez exekutora, ak tak neurobil.
@simuskaaa123 on by si súdne mohol žiadať len náklady za prerábku na ktoré má doklady, čiže ak ak za tie okná a radiatory doklady nemá - tak tiež si to nemôže žiadať.....jeden súd bol čo sa týkalo výživného, druhý súd by musel byť čo sa týka finančného vyrovnania za prerábku.....čiže výživné ti musí zaplatiť a ak chce vysporiadať prerábku domu - musí to žiadať súdnou cestou a súd rozhodne na základe dôkazov rozhodne akú sumu si mu povinná vyplatiť....
@mogaa výživné platí len zročné výživné mi dlží.. Však to ze všetko je. Tvrdenie proti tvrdeniu. Čakala som 3 jeho výplaty ci zaplatí..
@simuskaaa123 vôbec by som to neriesila, kde bývam tam sa starám, robil to aj pre dieťa, nie? No už nebýva tak hádam sa nebudete pre 5pp eur handrkovat. On tiež jedol, spával pod strechou Tvojich rodičov a nebudeš mu teraz počítať nájomné. Toto je do nekonečná, ignoruj to a pýtaj peniaze pre dieťa. Veď koľko z toho ide pre Teba... Nič.... Tak
Bola som v tej istej situácii, výživné nemá nič spoločné s prerábkou, tiež vrazil nejaké peniaze do spoločného bývania, ale tam aj býval a býva tam jeho syn. Rozviedli sme sa kvôli jeho alkoholizmu.
Keď dlhoval na výživnom, tiež sa oháňal prerábkou.
Nepochodil.
@gabrielapatrik neplatil nájomné ale kedže ona bola na MD a spolu žili tak o rodinu sa staral prevažne on...a ano prerábal to aj pre dieťa, ale keďže to nebola jeho nehnuteľnosť, môže si žiadať finančné vyrovnanie za zhodnotenie, kedže tam robil 2izby.....ale súdnou cestou a skôr myslím že od majiteľov nehnuteľnosti, čiže nie od matky dieťaťa ale od jej rodičov....ale pochybujem že sa to jej ex oplatí žiadať keďže by si musel platiť právnika a aj rozhodnutie súdu je otázne...
@simuskaaa123 tazko povedat,ci by uspel a s akou sumou. Sud berie do uvahy vsetky dokazy a je mozne,ze ak sa to vsetko spocita,tvoje naklady,jeho naklady,sud mu nevyhovie a este ti bude musiet uhradit aj trovy konania. Ale moze to byt aj naopak,ze ty mu budes musiet doplatit,ak sa v dokazovani preukaze,ze jeho investicie po odpocitani tvojich investicii boli vyssie,budes mu musiet rozdiel doplatit. Nenechaj sa zastrasit a pekne podaj exekuciu na vyzivne. Takychto chytrakov je dost,ktory sa vyhrazaju a vyhybaju povinnostiam.
@mogaa no on sa nasťahoval týždeň potom čo som nastúpila na MD v auguste a v októbri sme sa rozišli takže cca 2mes tu bol.. A všetko platila moja mama keďže on bol lakomy mi kúpi aj malinovku :D

@simuskaaa123 to nemá s výživným nič spoločné. Platí pre dieťa nie pre Teba. A býval u Vás aj on, nie? Nájom neplatil. Či si to platila Ty, alebo on je to slovo proti slovu. Manželia ste neboli. Reálne investoval veľa do. Domu?