icon

Môže každý bezdomovec za to, že skončil na ulici?

22. mar 2022

Možno trochu netradičná téma,ale zial zo života.Myslite,že každý bezdomovec si môže sam zato že skončil na ulici?Čo tomu vo väčšine prípadov predchádza?

Strana
z2
kondelka
23. mar 2022

@0silvia0 ďakujem veľmi. Zmierenie asi áno, už po toľkých rokoch.... musíme hlavne držať pri sebe. Manžel to veľmi zle znášal, uzavrel sa do seba, stratil vieru.... vo všetko. Nemohla som aj ja. My stále bojujeme, ešte bojujeme na Najvyššiom súde. Ale už som po toľkých prehrách unavená.
@vevesh nie, odísť nie. Veru, máme tu zázemie, deti krúžky a domov a veru, stále hypo.

0silvia0
23. mar 2022

@kondelka este bojujte, ja verim na zazraky❤️

vevesh
23. mar 2022

@stanulienkat lenze ak uz raz na tej ulici si, z toho von sa len tak nedostanes- toto si velmi idealisticky predstavujes. A na ulicu sa dostat nie je umenie. Moj znamy z detsva-kamarat mojho surodenca. Je hluchy a ciastocne nemy. Rozvedeni rodicia, deti s x partnermi- vyhodila ho mama k otcovi, otec po case k bratovi, brat k mame a potom cela rodina na ulicu, lebo mal problem najst si pracu a bol invalid....ale ako za to moze hluchonemy clovek, ze mu nikto pracu neda a rodina ho nechce? Alebo dalsi, ktoreho na ulicu vyhodila zena, lebo si nasla mladsi kusok (a obrala ho o byt). Alebo dalsi, kde ho na ulicu dostali deti, kvoli majetku po ich matke....Velmi vela je takychto pripadov, len sa o nich nehovori. Ten prispevok od @ckocka je uplne trefny....

vevesh
23. mar 2022

@stanulienkat ano, mozu ist mimo eu, tam nikoho netrapi nejaka pozicka na sk (pokial nikto iny z rodiny nerucil) alebo aj do urcitych statov v ramci eu- tie sa tiez nebudu zaoberat exekuciou z druhej krajiny. A neskor to poriesit podla situacie...

0silvia0
23. mar 2022

@stanulienkat my tu mame tiez taku bezdacku rodinku. Jednoduchsi ludia, myslim, ze dom im uz aj spadol na hlavu. Mama lahka retardacia, jej synovia to iste. Motaju sa, fetuju, pracovne navyky ich nemal kto naucit, zivotom previest tak isto. Je lahke sklznut do zavislosti, otupit hlavu a motat sa... Kvalita rodinneho zazemia je dolezita, jeden kusok chyba, napriklad financna gramotnost a si po kolenach v problemoch.

stanulienkat
23. mar 2022

@vevesh vies, ale rodinne problemy ma kazdy. To by bolo na SK 60% obyvatelov bez domova. Tam budu potom mentalne slabsi. Alebo su to bezdomovci, bez vlastneho pricinenia a nevladzu sa popasovat s osudom. To je ta mensina, co za to nemoze. Ovsem vacsina je, co opisujem. Nechce sa im pracovat, aj keby mohli.

stanulienkat
23. mar 2022

@vevesh nehnevaj sa, ale ty mas tiez jednoduche zmyslanie. Akoze ked budu v inom state, tak nemaju dlhy?? Ake jednoduche...Ved tie dlhy si tu na nich pockaju. Ci cely zivot maju utekat?? Strcim hlavu do piesku=nemam problemy?

nikol873
23. mar 2022

vo vacsine pripadov si myslim, ze aj ano, ale tak najdu sa pripady, kedy to az tak moc ich vina nebola, len sa z toho nevedeli vymotat. mnoho krat su to velmi smutne pibehy

vevesh
23. mar 2022

@stanulienkat jasne, ale staci ostat tehotna v 16 a chciet si dieta nechat bez zaujmu otca dietata. A ak mas prisnych rodicov, si na ulici. Pri bezdomovcoch je nazvem to "blba kombinacia osudu"- kde chyba v jednom momente podpora rodiny, financie a nastane urcity zlom v zivote (rozvod, invalidita, uraz, strata prace ci strechy nad hlavou). A su ludia zo dna na den na ulici. Z ulice sa dostanu len tie najsilnejsie individua. (Ja osobne som dala sancu takemu, co ostal bez strechy nad hlavou, ale bol presne v tych zaciatkoch, kde sa este dalo, ze zamestnam ho a po case si najde najom- aj nasiel). Ti ostatni sklznu do depresii, neskor zavislosti....a potom uz je len to, co vela ludi pozna z videnia z okolia, opiti/nafetovani/zdrogovani bezdaci na kartonoch pri lesiku neochotni pracovat...

vevesh
23. mar 2022

@stanulienkat nepockaju- da sa to riesit bez splatenia, ale to tu nebudem pisat verejne, nebudem tu davat navod "vychcancom" (aj taki existuju)

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
23. mar 2022

su to tiez ludia, kazdy ma nieco odzite. casto takto koncia aj ludia so slabsim mentalnym stavom, o ktorych sa starali rodicia a ked rodicia zomreli, clovek sa nevedel sam od seba postarat a potom ho bud niekto vyuzil alebo hladal miesto, kam zapadnut a prijali ho medzi seba len bezdomovci. co som poznala jedneho bezdomovca osobne, vyrastal v nefunkcnej rodine, otcim ho neznasal, neskor sa ozenil, zalozil si rodinu, ale mal tazku autonehodu, nasledky, neskor ho niekto prepadol, potom ho zrazili mladi chlapci na priechode pre chodcov atd. kazdemu odpustil, ale sam prepadol alkoholu, zena ho vyhodila, deti ho odmietli a tak ostal sam. polovicu bytu od zeny nepytal, k matke sa vratit nemohol, lebo otcim ho tam nechcel. na ulici spal jedinu noc, ale vedel, ze toto nechce a tak zacal na sebe makat, mal dobru robotu, byval na ubytovni. ale tam zasa s nim byvali taki, co sa povalovali, lakali ho na alkohol, okradali ho. a on potom raz za cas spadol zasa na dno, skoncil v nemocnici, v liecebni, v roznych alternativnych zariadeniach prevadzkovanych cirkvou, kde sa zasa pozbieral, zapojil sa do procesu, vstaval velmi skoro rano, pomahal upratovat, chystat ranajky, povzbudzoval ostatnych. potom sa zas drzal, vratil sa do prace. a potom zas spadol na dno a takto dookola. a potom zomrel.

stanulienkat
23. mar 2022

@cocolino234 presne ako pises. Stale same vyhovorky.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
ckocka
23. mar 2022

@cocolino234 Ako myslíš.

travelllerka
23. mar 2022

Napríklad ja poznám ženu z našej rodiny, ktorá skončila na ulici za to, že nekonečne pomáhala drogovo zavislemu synovi. Ona pritom bola veľmi dobrá zena, ale nedalo sa jej ani nijako pomôcť. Keď sme ju prichýlili, on ju nejak prehovoril a pustila ho ku nám a vykradol nás. Nekonečný príbeh to bol, veľmi smutne, zničilo to celú rodinu. Už jej je ale zem ľahká, asi je to tak aj lepšie.

strongi
23. mar 2022

Mne je ich osobne veľmi ľúto. Dnes ma jeden pýtal drobné na jedlo, po odpovedi, že nemám, pýtal sa, či nemám jedlo. Nakoniec som mu tie peniaze dala a keď som vyšla z nákupneho centra, mal kúpené jedlo a jedol. Akurát sa hnevám na seba, že som mu nedala viac. Takto zobrať o jedlo je strašne ponižujúce. Nie každý hľadí na alkohol.

0silvia0
23. mar 2022

@cocolino234 ved mozes byt na seba naozaj hrda, ako ta pud sebazachovy zachranil a nic ta nezastavilo. To je naozaj super, ale su tak isto uspesni a dravi ako ty aj tvoji surodenci? To, co jedneho posilni, druheho moze zlomit. Nema kazdy rovnaky potencial.

loliki
23. mar 2022

Ak Ťa to zaujíma, musíš sa opýtať ich. Urob prieskum.

lenkasarka
22. aug 2023

@kondelka ako sa vám darí? Dúfam, že sa vedro vyriešilo vo váš prospech

kondelka
26. mar 2024

@lenkasarka
ahoj, dnes sme mali rozhodnutie. Zas a znovu sme prehrali. Súd nám nedal za pravdu.
Musíme zvážiť možnosť dovolania na ústavnom súde.
Zas budú z nás bezdomovci. Na papiery. Lebo z bytu určite neodídeme len tak. Toto je choré.
Musíme stále bojovať. Stále sa musíme obhajovať, ako keby sme mi pochybili, ako keby sme urobili mi ten podvod.
Takže tak.
😢

lenkasarka
26. mar 2024

@kondelka je mi to veľmi,veľmi ľúto. Držím vám veľmi palce a verím spolu s vami že sa to všetko zvráti. ✊✊✊

vevesh
26. mar 2024

@kondelka netreba sa vzdavat -viem, lahko sa hovori, tazsie je to stravit ❤️Drzim palce, aby ste uz mali tuto etapu uspesne za sebou🙏🙏

Strana
z2