Môže nosiť katolík červenú niť na ruke?
Ahojte, som veriaca, ale neprehanam to. Modlim sa. Synceka mame z umeleho oplodnenia, podla mna najviac vo svojom zivote som Boha a pomoc od nich potrebovala prave vtedy. 🙏🏼 Do kostola nechodim. Chodim sa modlit na Marianku. Sobas sme mali v kostole. Syncek je pokrsteny. ❤️🙏🏼
Chcem sa spytat, ci nie je nic zle nosit cervenu nitku na lavej ruke.... Ci to nie je hra s....a. Pytam sa preto, lebo stava sa este, ze vo sne ma napadnu demoni, neviem sa pohybovat, zamrznem, a budim sa s tym, ze sa modlim. Je to velmi vycerpavajuce, strasidelne a citim sa na druhy den zle. Viem, ze ked mam take sny, tak to znamena, ze ma niekto uriekol. Vacsinou sa to deje vtedy, ked zavesim fotku o sebe na facebook alebo je nejaka oslava a som tam vyparadena. 🤦🏻♀️ Ja by som sa rada ochranila aj nejakym "talizmanom".
Dakujem! ❤️🙏🏼
Pred tými útokmi ťa neochráni nič hmotné, fyzické. Božie slovo jasne podáva správu,že naša zem,nás pozemský život je boj o našu dušu - duša človeka má nesmierne vysokú cenu. Ľudstvo kráča dvoma cestami - úzkou a širokou.
Jediná reálna a hlavne trvalá zmena je v živom Ježišovi Kristovi - ukázal ako miloval ľudí a dnes sa pýta,či mu dôverujeme a odovzdáme svoje životy. Komu človek patrí?
Tie príbehy ľudí z Božieho slova sa dejú aj dnes. Tak ak chces mať pokoj obrat sa vo viere,dôvere na Pána Ježiša vyznaj mu a zanechaj svoje hriechy a pros o pomoc. On tie zlé veci už porazil a človek získa pokoj v duši. Ak ťa prijme,príde do tvojho srdca a bude Pánom,budeš Ním chránená na veky. Pan Ježiš hovorí ja som cesta, pravda i zivot. Tento duchovný svet je veľmi reálny. Modlím sa za teba.vsetko dobré.
@anaj_janka ❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙏🏼
Pozri keď si veriaca a máš dieťa z umelého oplodnenia tak je naozaj hlúposť riešiť červenú nitku. Keď chodíš do Marianky daj si tam pokec s kňazom určite Ti pomôže.
@lucka_ke
@lulamx ja teda veriaca nie som, ale podla vyjadreni cirkvi je umele oplodnenie ci eutanazia hra na Boha. Tak isto akakolvek antikoncepcia je proti Bohu.
Jeden si to vysvetli tak, ze ak mu Boh nedopraje klasicky dieta, tak ho mat nebude. Druhy si povie, ze skrz lekara mu Boh chce dopriat to po com tuzi. No a kto sa v tom ma vyznat?
@babulkomale ti dobre píše. Je to spánková paralýza. Stretne sa s ňou počas života veľa ľudí. Tiež som ju mala. Nič príjemné, ale keď veríš, že je to démon... 🥴 Skús nezaspávať na chrbte. Veriaci ľudia veľa krát odmietajú aj umelé oplodnenie,lebo to nie je prirodzená cesta ako počať. Čiže keď si prešla týmto, hádam nejdeš riešiť červenú nitku a náboženstvo
Neviem no.
Ty si ani ryba,ani rak.
Si veriaca,ale zároveň si si sama vybrala,v čo veriť budeš a čo sa ti do toho nehodí,v to nebudeš.
Lenže takto to nefunguje.
Teba ma ochranit ruzenec a anjel strazny nie cervena snurka - si to nastuduj peco ich " bosorky" v minulosti davali. Veriaci ludia nemedituju aby boli blizsie k Bohu ale rozimaju a to je rozdiel. Troska ma udivuje ako sa niektorí buchaju po hlave(🤦♀️) a tvrdia ze viera je iba rozpravka ale su ovesaní snurkami kamenmi vyhladavaju vestice a horoskopi.... a preco asi? Lebo tiez tomu VERIA. K co je moja viera menej uveritelna ako ich?
@seli970 k anjelom sa nemodli.. ani vlastne k svätým nie… ide o to, že ich život berieš ako inšpiráciu alebo ako to nazvať a prosis ich o pomoc, orodovanie u Boha..
to je tak ako keď si niekto mysli, že sa modli k sochám v kostole.. 🤦♀️ Je jasne že ten človek o tom nevie nic ale rad zrazu vyťahuje bozie slovo a tým sa oháňa
@seli970 v katolicizme je to normálne, že sa ľudia orodujú k patrónom, k panne Márii, anjelom atď atď, miesto Jediného Boha.
Ja verím, že sa treba obracať priamo na Boha a tak ako píšeš, že všetko ostatné je prejavom modloslužby (predmety nemajú moc, mŕtvi alebo veriaci v raji nie sú všepočujúci, rovnako tak anjeli nemajú túto výlučne božskú schopnosť).
@veronika3110
Otázka ale znie pri tom orodovaní: kde konkrétne toto Boh povolil? Nikde (ani v Biblii) niečo také nepovoľuje, práve naopak, kritizuje to tam.. Akoby mŕtvy človek mohol predať prosbu od živého človeka k Bohu, ak ten mŕtvy človek je v raji a raduje sa tam? On predsa nepočuje, čo sa deje na zemi. Nie je Všepočujúci. To je iba Najvyšší. 🙂 nik z nás takéto schopnosti nemá. To, čo opisuješ, je dogmatika katolicizmu, no nevychádza to zo žiadnych spisov ani to nemá podložený zdroj. Robili a robia to hlavne pohania, polyteisti. Monoteistom, vyznavajucicm Jediného Boha, stačí k orodovaniu predsa ten Jediný Vznešený. 🙂
@lenkakravcova
Ponúkaš citáty z koránu katolíkom? Každý, kto má v úcte Pannu Máriu, modlí sa k nej, prosí o pomoc, a ona tieto modlitby prednáša svojmu Synovi, oroduje za nás u neho a on neodmietne žiadnu jej prosbu. Podobne svätých prosíme, aby sa za nás u Boha prihovárali. Potrebná je aj denná modlitba k sv. archanjelovi Michalovi v boji proti diablovi.
@taga ezoterici to neodporucaju.
@autorka si neskutocne pomylena, uprimne Ti poviem, splietas piate cez deviate. Na 2 stolickach sa sediet neda. Bud-alebo.
A pisem to ako obratena ezotericka a liecitelka, skoro 11 rokov som katolicka a nic lepsie sa mi v zivote nemohlo stat, ako sa zbavit bludov a utokov Zleho. Ak mam zle sny, treba mi ist na spoved a zas je vsetko ok.
Rozpisovat to tu teraz nejdem, nemam cas momentalne, ale vedela by som Ti rozpravat. A to som mala 2.stupen reiki, takze velmi dobre viem, ze s tymto sa neoplati zahravat.
Cervena snurka je prinajlepsom nonsense, toto som nikdy nechapala, ako niekto tomu moze verit. Toho sa zbavit da lahko, zahodis a je. Ale horsia je ta "viera" za tym, v pozadi to presvedcenie, ze potrebujes nieco taketo.
Prave svata spoved a navsteva kostola aspon v nedelu a prijimanie Eucharistie, ziveho Boha, chrani najlepsie pred vsetkym urieknutim a zlom. Ked vytvaras priestor pre ziveho Boha, nemoze tam byt miesto pre Zleho. A to meditaciou nedosiahnes. Lebo tam sa spoliehas na vlastne sily, ze Ty si nejakou technikou ukludnis mysel. Nie Boh. Pocas takejto meditacie sa Ti len zda, ze si blizko Boha, no nie je to tak...no...je to na dlhsie.
@lilli68 Neodpisovala som tebe, ale inej pani, snáď mam pravo sa vyjadriť keď sa ma niekto na niečo opýta. 🙂 A autorka podľa popisu tiež nevyzerá na katolíčku..
Hej hej, to poznám.. podľa tej predstavy ona je taký rozhlas a papagáj. Super sa tam má v tom raji spolu s anjelmi, keď ich funkciou je opakovať miliardy prosieb od kadekoho vyššie k Bohu (alebo k synovi alebo iné povery), ako keby on bol hluchý a oni boli nejaké repráky. Úplne to "dáva" zmysel ako iné nepodložené dogmy.
@lenkakravcova trošku úcty k iným náboženstvám.
@terezka1947 Čo je na tom konkrétne neúctivé. Väčšina ľudí sa stavia do pozície, že v to tak verí. Tak to predsa majú zobrať tká ako to je. Ak v to veria, tak to nie je žiaden problém. Problém nastáva iba vtedy ak im to samotným nedáva zmysel (a sami vidia ako to nezmyselné celé znie), ale naďalej v to akože veria preto, že cirkev povedala - preto, že sa boja, že inak majú ťažký hriech zapísaný u Boha, ak by náhodou týmto veciam neverili.
Niekedy stačí pár vecí napísať priamo a ľudia sa nad tým zamyslia. Nie je to mienené ako útok voči nikomu. Je to na zamyslenie sa.
@lenkakravcova prečítaj si svoj príspevok o 18:06
Toto nie je na zamyslenie sa,to je výsmech.nemusime súhlasiť s tým,v čo ľudia veria,môžme im aj vysvetľovať svoj názor,postoj...no rozhodne k tomu je potrebná úcta a rešpekt.
@lenkakravcova Asi sa zhodneme viacere, ze to bolo neuctive...
Nedavaj ziadne foto na fb ani inde. Zavist je svina a vie spravut svoje.
@lenkakravcova nemas pravdu… ale nejdem tá presvedčovať…
Ale napr. sam svätý páter Pio sa takto modlil a tvrdil, že je dobre mat v nebi ,,kontakty” obrazne povedané… a dá sa povedat, že bol svätý už na zemi a je uznaných veľa zázrakov v spojení s ním.. to neznamená že on konal tie zázraky… ale Boh cez neho, aby sme aj my uverili atd atd.. ale to ti budem zbytočne vysvetľovať. Na to treba ísť trochu hlbšie, do podstaty viery… a to sa nedá naučiť, musíš to prežiť a vnímať srdcom…
Ja od tejto krestanskej tematiky uplne odbocim..podla mna na sny aj na spominanu spankovu paralyzu ( ak sa ti deje prave ta - nastuduj si a prehodnot ci to naozaj nie je toto) velmi vplyva psychika. Ak sama seba presvedcis, ze sa ti to deje vtedy ked zdielas foto/pekne sa oblecies tak sa ti naozaj prave vtedy budu snivat take hovadiny - mas to vsugervane a tvoje podvedomie to ocakava. Prestan nad tym tak velmi premyslat, prijmy to ze to ma logicke vysletlenie a nie je to nejake "cary mary, uriekli ma" a uvidis, ze sa ti bude lepsie spavat.
Aj ostali iné tvoje embryá zmrazené? Kde sú? Aj tie by si si mala dať neskôr a vynosiť, sú Tvoje.
.
Tu sa pripnem, bude to tu zaujímavé 😀
Inak môžeš nosiť hocičo aj keby si nosila snehové reťaze každému to môže byť bublifuk 😉
PAAAANE BOZE! 🤦🏻♀️ Radsej som nemala zalozit tuto diskusiu, lebo vidim, ze niektore/niektori uz tak odbocili, ze koniec.
Ano, som celym srdcom veriaca, verim v Boha, anjelov, modlim sa, modli sa moja cela rodina, ale zaroven verim aj na reinkarnaciu, na magiu, aj na bielu, aj na ciernu, aj vesticiam, atd., ALE vyhybam sa im. Preto som sa aj pytala, mozno zle som polozila otazku (som madarka) ci cervena nitka je problem. Ci nepritahuje skor zlu energiu. Precitala som si zopar veci od knazov, a ano... Radsej nenosit. Tolko som potrebovala vediet. A nie ma tu ukamenovat. Ani ma nepoznate. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Co sa tyka 🙏🏼UMELEHO OPLODNENIA🙏🏼. Nemyslim si, ze tu niektorym zenam mam vysvetlovat, PRECO sme sli. 😅😅😅🤦🏻♀️ No, predstavte si, mne nestacilo dat si nohy od seba a volat manzela. Mam zdravotne problemy bohuzial, kvoli ktorym prirodzenou cestou nemozem mat deti. 🙂 Keby svet tak rozmyslal, ako tu niektore/niektori z vas, tak by sme este svietili svieckami a ludia by zomierali na chripku. 🤦🏻♀️ Dufam teda, ze ak mate nejaku chorobu, nechodite k lekarom, neuzivate lieky. Podla vasich mudrych slov nie. Nechate to na nahodu. 🤦🏻♀️ A nikoho do toho nic, kolko embryjkov mame zamrazenych. Tolko ich vynosim, kolko mi Pan Boh dopraje. 🙏🏼 A ano, v mojich ociach pan Boh pomaha cez lekarov. Ci sa tu niektorym paci alebo nie. To je fakt. 🙏🏼 A ano, umele oplodnenie je jeden obrosky Bozi zazrak, ze sa to da. Ze existuju ludia, ktori to dokazu dotiahnut do uspesneho konca. Neuveritelna vec. Neuveritelna.... 🙏🏼🙏🏼🙏🏼❤️
Majte sa krasne. Kocky, ktore ste mi rozumne odpisali. Vam naozaj dakujem! ❤️ Ste velmi zlate! ❤️
Mne toto skôr príde na spánkovu paralýzu, skúste si o tom prečítať. Máva to veľa ľudí, zevraj sa to najčastejšie stáva keď spi človek na chrbáte a červená šnúrka nepomôže skôr to je ako módny doplnok 🙂

@dadis Dakujem!!!!! 🙏🏼