icon

Môže sa počas sviatku pracovať na dvore?

31. aug 2023

Môže sa zajtra pracovať na dvore ? Napr. Kosenie travnika

Strana
z7
paulita
3. sep 2023

Sviatok je sviatok, bol ustanovený z nejakého dôvodu. Je vrcholne neslušné obťažovať okolie svojím hlukom. Tichšie domáce práce si kľudne porobte.

simca06022011
3. sep 2023

@malinovka333 tak kosiť sa ma ráno podľa starých metod... ;) ale kosou :D my kým je Rosa neexistuje aby sme.kosili, lebo potom musim cistit kosacku... hluk neriešim ani, my mame také okná ze počujem z vonku veci len fakt trochu. Mame tu ale napr rekreačné chaty, ľudia si to prenajímajú... A to je iný hurhaj cele noci... to si asi turisti neuvedomujú ze niekde tam aj ľudia a zvieratá žijú:D

charlotte911
3. sep 2023

bývam na dedine, robia si v záhradách susedia, počuť aj vysávač,sviatok je deň voľna, ked sú celý týždeň v práci, porobia, čoby nie, ten čo sedí doma pochopí až bude pracovať ako využije voľný čas, po robote sa vždy nechce utekať do záhrady, ja sama som prala, upratovala, sused kosil, naproti drevo ukladali piatok sobota na zimu, dodržiava sa Veľká noc a Vianoce, to áno, dokonca na 3 kraloch keď sme sa boli poprechádzať v 2 domoch prerábali už vo vnútri.

zic
3. sep 2023

@petrooshka ale asi ano... ja som vychadzal z praxe, ze velmi vela obci to ma vo VZNku... ci opravnene alebo nie... to uz je ina vec (ak by ma za to kefovali, tak by som dalej zistoval ci protipravne...

mizoko
Autor odpoveď zmazal
gabrielkaa
3. sep 2023

Nečitala som všetky príspevky, ale štátne sviatky a nedele platí, že sú dni pracovného pokoja. To iste ako nočný kľud od 22.00 do 6:00. Keď niekto bude okopávat zemiaky tak je to jeho vec, nakoľko tým nespôsobuje hluk. Ja tiež nemusím spať po 22.00, ale nesmiem rušiť susedov. Ak by ale niekto zapol cirkular a začal píliť drevo, tak je ti už o inom. Skoč sa opýtať na obecný úrad .

katuskamala1
3. sep 2023

@erikavesela i u nas to je uz dlho,nie je to novinka. Popravde je mi fuk,ci sme boli prvy ci nie,je to blbost ...

sara07
3. sep 2023

@paulita pre niekoho je obtažovanie kosačka - ano za mna by mali byt vyššie travniky formou miernej luky nie na 5cm zostrih , pre niekoho je obtažovanie kostolny spev , procesia, vyzvananie zvonov, mestký rozhlas ktorý ohlasuje pohreb a kto umrel

h2
3. sep 2023

Ináč, keď sa tu bavíme o zvukoch, obťažujúcich cez víkend, alebo sviatok, tak pre mňa je úplný top "Vykupujeme staré železo, autobatérie... atď." 😠

sara07
3. sep 2023

@h2 ano a hned za tým predaj ovocia a zeleniny, huči celú pol hodinu do toho,

erikavesela
3. sep 2023

@katuskamala1 podla mna ani nie...konecne je aspon 1 den ticho...a naozaj nemam chut pocuvay cely den cirkular...tak ako neobrazujes susedov po 22,00 hlasnou hudbou, tak by tomu malo byt aj cez sviatky...nemyslim tym cirkevne...mne napr.vadi a riadne buchanie kostola...

andreatytler
3. sep 2023

To co mate za kosacky ze s nimi kosite mokru rannu travu? Ci o 7:00 rano uz nie je mokra? Tu kde zijem treba cakat aspon tak do 9:00

nyusika
3. sep 2023

@andreatytler ranná tráva sa iba kosou kosí.
Veď je to tam napísané
😁

malinovka333
3. sep 2023

@simca06022011 toto bolo kosackou a niektore su dost aj hlucne. Tu ide skor o princip ze som este nevidela 6:30 nikoho kosit. Ja viem vela ludi je uz v robote. Ale aj tak

valeria_h
3. sep 2023

Koľkí ste netolerantní. Aj keby sa mohlo, už len kvôli ohľaduplnosti by som to nerobila.

simca06022011
3. sep 2023

@malinovka333 no tak u nas to nik neriesi cas... :D a stari ludia napr uz vobec.. len vymenili rucne nastroje za elektricke :D

talbotko
3. sep 2023

@sara07 s tými kostolnými zvonmi mám problém aj ja..ide ma šľak trafiť,ked sa chcem konečne cez víkend vyspať a každú sobotu aj nedeľu začnú biť kostolné zvony jak šialené už o 7mej ráno 5 minút vkuse.. v tomto prípade sa nemusí brať ohľad a netreba byť tolerantný? V dnešnej dobe mi toto príde už ako prežitok.. veď každý veriaci predsa vie,kedy začína omša,nie?

monika494
3. sep 2023

Preco nie? Ak su to neni velkonocne sviatky ci vianoce alebo dusicky tak preco nie? Horsie hriechy sa pachaju..

h2
3. sep 2023

@monika494 Autorka sa nepýta kvôli hriechu. Pýta sa kvôli rušeniu susedov hlukom. 🤦🏻‍♀️

monika494
3. sep 2023

@h2 ved to..

andreatytler
3. sep 2023

@nyusika Nerozumiem o com rozpravas. Je kopec prispevkov ako sused vrci motorovou kosackou o 7:00 rano. Tu kde zijem je o 7:00 rano trava zarucene mokra od rosy tak sa pytam co to maju za kosacky ze im mokra trava nevadi.

katuskamala1
3. sep 2023

@erikavesela teraz momentalne nam to je jedno. Ale par rokov dozadu,ked bol manzel doma na ledva 2 dni na vikend,a ked napr v sobotu prsalo a v nedelu bolo pekne,kosit nemohol. Ja ako rizikovo tehotna tiez nie,lebo som len lezala. A nemali sme nikoho,kto by dosiel pokosit cez tyzden.. a trava rastla a rastla a potom sa na prd kosi taka. To len tak napriklad. A takych situacii bolo uz za tie roky velmi vela.. podla mna kazdy sam si ma uznat,co je vhodne co nie so zretelom i na okolie. Ak vsak viem,ze z nejakeho dovodu musimkosit i v nedelu,tak ma mrzi,ze nemozem.. Teraz napr nam to neprekaza,lebo sme doma,i ja mozem kosit i muz,tak nedelu nemusime..

erikavesela
4. sep 2023

@talbotko nie...tolerantni maju but len neveriaci

elenka.k
6. sep 2023

@fallon1 nemôže sa chodiť do nákupných centier, keďže nám ich zatrhli.
čo si robím doma na dvore je moja vec ! A nie nekosím vtedy, lebo kosia všetci susedia - ja letím do prírody, kde je kľud.......

fallon1
Odpoveď bola odstránená
gramtlika
6. sep 2023

u nas sa pracuje, preco nie. nastastie sme taka ulica, kde to nikomu nevadi a najblizsii sused tiez takto cez sviatky ak niekam nejdu nieco porobi, no je to take, ze sa dohodneme, alebo sa pride opytat, ze vtedy a vtedy planuje to a to a v pohode

elenka.k
6. sep 2023

@gramtlika nestihla som si prečítať vyššie od fallon1 nevieš čo bolo napísané?
už ho zablokovali, asi nie veľmi slušne písané bolo ..... 😕

kvetinka75
6. sep 2023

@simca06022011 je rozdiel keď vysávaš v dome a keď v paneláku. Kedysi aj v paneláku mali ľudia koberce a neozývalo sa všetko tak, ako teraz. A áno, raidilo sa od rána , aj my sme tak. A nič mi neliezlo viac na nervy, ako keď som musela v sobotu ráno vstávať a upratovať. Som rada, keď teraz nemusím a môžem si pospať. Ja tiež robím kedy mám čas ale zase nie o 6 ráno a po 20 hod. sa tiež snažím byť už v ,,kľudovom , režime. Niekedy sú ľudia unavení a chcú ísť aj skôr spať, alebo niekto vstáva o 4:30 do práce.

Strana
z7