Môžem ísť na bicykli bez prilby aj do mesta?
Dobrý večer, možno pre niekoho hlúpa otázka, ale chcem sa opýtať.
Ak sa pôjdem s kamoškou bicyklovať z dediny do mesta bez prilby a chráničov. Môžeme dostať za to aj pokutu??
Ďakujem
@janinka007 Nosila si ju ked bolo este povinne?
Susedinej dcera. Asi povodom romovia lebo ma tmavu plet. Strasne cool osoba. Zafarbene vlasy na blond plus tie "pakistanske" crty tvare. Chodi tiez na bajku a si asi vies predstavit ako "radi" take typy ludi/povahy si nasadia prilbu.😄
Ked este boli povinne mimo obec tak som sa jej spytala ci si nechce nasadit. Povedala mi ze urcite nie a keby ju zastavili policajti a by jej dali viackrat pokutu, tak by prestala bicyklovat. Povedala ale, ze ju nezastavili nikdy.
Haha ved na vychodnom sk co som videla, tak dost vela ludi vo vidieckych oblastiach ani na motorke nemaju povinne. Rodina zije vo svajciarsku a chceli zaviest povinne prilby pre 12 az 16 rocnych, ale bol obrovsky odpor proti tomu. Toto ze bolo dokonca na sk pre dospelych povinne(rarita v EU), osobne pokladam za prehnane a dobre ze dali ludom slobodu sa samych rozhodnut. Ja osobne ju nosim asi tak 50% jazd. Aj ked som za dobrovolne nosenie, tak pravda ale je, ze na sk ked nemas zakonnu povinnost tak to vela nosit nebudu. Od kedy povinnost zrusili tak okrem saganistov ju nosi mimo obce fakt malo ludi.😄🤪 Deti to maju povinne do 15 ale nie je za to pokuta pre dieta alebo jeho rodicov.

@ivetz Mas pravdu aj ked prilbu nenosim stale na bicykli.
Napr som isla 1km po uplne prazdnych bocnych uliciach bez aut. A potom este po cyklochodniku trosku. Vynimocne na take kratke trasy ju nenosim. Bolo to vecer v marci. Samozrejme ze som mala reflevny prvok na biku, svetlo. Rusko poriadne na sebe aj zo zakrytym nosom, otestovana. Na vetrovke tiez boli reflexne elementy. Na kabelke reflektory neupinam. Mozno by som to mala, ale hrozne ma to prenikave svietenie toho prvky na kabelke vyrusuje. Po case som si ho z kabelky dala dole. Podla mba reflektory na vetrovke stacia.
Pasy o tom nie je co debatovat. Zapinam sa stale aj vzadu.
Myslim ze uz to nieje rarita. Ked nahodou kuknem do aut tak vidim ze aj vzadu uz vela ludi ten pas zapnuty ma.
Syn ma 11 a sedi v podsedaku co ma aj tu chrbtovu cast. Nema este 150 cm tak musi mat aj bocnice kvoli ochrane hlavy a ramien