icon

Môžem sa sťažovať na vodiča autobusu ?

tslobik
26. nov 2019

Dnes sa mi stala taká vec....Išla som autobusom a nemala som drobné. Dala som 20€. Čo všetko som si vypočula od vodiča....Pohoršovanie, či je on banka a pod. Som si vedomá, že som mohla mať drobnejšie, ale je to povinnosť? Mať drobné? Dalo sa to povedať predsa aj slušne, s úsmevom pre budúcnosť. Pokazený deň som z toho mala, z dnešných ľudí.....samá nevrlosť, nezáujem, ignorácia apod. Preboha, to kde sme? Ja aj keď mám totál nanič deň....správam sa slušne k tým, čo za to nemôžu. Možem sa sťažovať?

fokuska
27. nov 2019

@tslobik
Tak teda svoj komentar upravujem a slovo "statna" nahradzam slovom "verejna".
Zodpovies teda moju otazku?

fokuska

Dnes o 08:50

@tslobik Tak ked vies ako sa prenasa, tak sa pytam znova ci s klientami v kancelarii alebo v terene sexujes alebo manipulujes s ich krvou?
Vlastne z toho vyplyva, ze ano, kedze tvrdis, ze sa mozes nakazit.

Zaujimave, ze existuje praca v statnej sprave kde sa toto robi :D
Myslela som, ze robis na socialke.

veronikaszabova
27. nov 2019

@stanzi nooo a uz skoro 24h si tu splieta svoje

tslobik
autor
27. nov 2019

@fokuska Verejná, ano aj manipulujem s krvou, aj robím v kancelárií. Ale tebe nie som povinná vysvetľovať čo ja robím. Keď to tvoja hlava nechápe, čo všetko môžem robiť, mať zdvojené funkcie a pod.

fokuska
27. nov 2019

@tslobik Ty dobre vies ze pleties tu dve na tri a sama nevies co si napisala v rovnakej diskusii na predchadzajucej strane.

A s tou krvou teda manipulujes podla zasa BOZP, ci len tak moze prist do styku s tvojimi otvorenymi ranami a/alebo sliznicami?

A chces mi povedat, ze toto vsetko (kancelaria, papierovacky s klientami, teren, krv) robis za minimalnu mzdu?

tslobik
autor
27. nov 2019

@fokuska Ano robím

stanzi
27. nov 2019

@veronikaszabova strasne...

fokuska
27. nov 2019

@tslobik Takze ty tvrdis, ze dostavas minimalnu mzdu, cize tvoja praca je zaradena v 1. stupni, ale zaroven robis aj veci v kancelarii (pracujes dokumentami, vybavujes klientov), aj si v terene aj manipulujes s biologickym materialom?

Prosim ta, neklam. Do prvej skupiny patria zakladne manipulacne, pomocne alebo pripravne prace ako napr. upratovacka, dokladac tovaru a pod.
A ten sofer autobusu, ktoremu zavidis ze zaraba viac, tak je aradeny v 3. skupine.

Ty sa tu ohanas, ze mas rovnaku ak nie vacsiu zodpovednost ako sofer a stale chces tvrdit ze si v 1. skupine?

tslobik
autor
27. nov 2019

@fokuska ja nemám predsa minim. mzdu, ale po odrátaní cest. nákladov ju veľa neprevyšujem. Ty kde čítaš tie bludy...A zodpovednosť mám. Nebudem ti tu písať čo a kde presne robím aj tak by si to najskôr nepochopila a nie je to moja povinnosť. Nech sa nenudíš a máš nad čím rozmýšľať.😅

fokuska
27. nov 2019

@tslobik Dnes 13:08 si na moju otazku ci toto vsetko robis za minimalnu mzdu odpovedala "ano robim".
Neustale prekrucas svoje tvrdenia a klames.

Takze ja uz tuto debatu asi opustim :D

zirafienka
27. nov 2019

@fokuska ja si myslím, že ani nikde nerobí. Veď 2 deň tu vypisuje nezmysly.

luccija
27. nov 2019

@tslobik keby si každý zo svojej mzdy odratal cestovné bolo by veľa ľudí, ktorí pracujú takmer za minimalku.Su ľudia co precestuju 150 eur.

tslobik
autor
27. nov 2019

@fokuska Neprekrúcam, myslela som ,že ak odrátam to cestovné neostane mi oveľa viac ako minimálka a nie že zarobím minim. Sa chytáš každého slovíčka.

livka_
27. nov 2019

@tslobik necitala som diskusiu ale myslim si, ze nemozes ani skrivit kutik kebyze ta az vykaze z autobusu. Ak chces platit velkou bankovkou a ja to mam ako vodic na dverach napisane ze beriem len drobne, nepredam ti listok lebo nemam vydat a tym padom ta vykazem z autobusu lebo si cierny pasazier. Hold smola. Akoze naco sa chces na neho stazovat? Stale som nepochopila.. on nie je socialny pracovnik starajuci sa o lasku medzi obyvatelstvom... proste nesplnila si podmienky prepravy, tak ti bolo vysvetlene.. ked by mne toto urobilo 10 lidi denne tiez za seba nerucim -)) hod to za hlavu

tslobik
autor
27. nov 2019

@livka_ Len, že to išlo povedať aj slušne. Nie tam rozhadzovať rukami a vrieskať na celý autobus po mne.

livka_
27. nov 2019

@tslobik ja viem, bolelo a zamrzelo lebo to bol chlap a voci zene viac ako sproste chovanie.. ale ozaj sa na to povznes a nenechaj to v sebe dobiehat a sledujem,ze uz ti to ublizuje na viac krat.. ked sa to stalo a teraz dodatocne.. 🍀♥️😘

dskjhfdlkdjhl
27. nov 2019

@tslobik a ja sa spytam treti-krat a uvidime, ci uz konecne dostanem odpoved. Uz si napisala tu staznost? Ci sa len tu anonymne vypisujes a ked sa mas podpisat, tak uz zrazu nic?

danielahamar
27. nov 2019

môj mladý sa s tým stretol tiež minule, bol presvedčený, že má dobré, ale nemal, musel dať 10 a šofér hromžil

zirafienka
27. nov 2019

... na závar, vodiči autobusov musia mať pevné nervy... prajem im veľa šťastných kilometrov a vyhýbať sa cestujúcim, ktorí si nevedia udržať nervy na uzde.

tslobik
autor
27. nov 2019

@zirafienka Kočím. Tebe nedocvakuje. Ja som bola kľudná, on si nevedel udržať nervy na uzde, tak nepretáčaj. Aj iné profesie musia mať pevné nervy, či snáď šoféri autobusov sú niečo extra? Poznám ich veľa, v 90% sú veľmi milí. Raz mi dokonca jeden zaplatil lístok. Ale tento chudák to nedal veru.

dskjhfdlkdjhl
27. nov 2019

@tslobik Tak co, staznost si uz napisala?

tslobik
autor
27. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Nepísala, volala. Ale ako som už písala, končím túto tému.

nefertiti5843
27. nov 2019

@tslobik Nabudúce tu hoď diskusiu o tom, že sa ti ráno nepozdravila suseda a či sa na ňu môžeš "sťažovať" aj v Strasbourgu 😂

dskjhfdlkdjhl
27. nov 2019

@tslobik Tak by mozno bolo fajn, keby si nam napisala, ze co Ti do telefonu povedali. Bolo by to slusne, ked uz si tu tolko o tom soferovi popisala, co myslis?

nefertiti5843
27. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Chudák vodič....predstav si, že má denne najmenej dvadsať takých "úžasných" cestujúcich, ako hentá...

dskjhfdlkdjhl
27. nov 2019

@nefertiti5843 To vies, ona je len empaticka😉

zafir01
27. nov 2019

@nefertiti5843
@dskjhfdlkdjhl dievcataaa 😀 ja sa celych 5 stran taak smejem,a teraz som s predstavila, ze pani tslobik, dostane menstruaciu a ma silny PMS k tomu ... chudaci soferi, predavacky, susedky, a v podstate vsetci naokolo 😲 lebo tolko hormonov, komplexov menejcennosti,neurotizmu a davky empatie sa pokope len tak casto nevidi 😀

ukulela
27. nov 2019

@tslobik ano, mozes sa stazovat, napisat na SADku zodpovednemu pracovnikovi.
ALE - ak tam plati (je napisane upozornenie, ze vydavaju napr max z 5nasobku sumy listku, tak ta sofer ani nemusel vziat do busu a povedat ti, ze nevyda, lebo tu to mas napisane .....
jedna vec je, ze mal byt slusny, druha, ze ty si mla mat drobne a ak si ich nemala, tak si mala byt pripravena znasat nasledky.

virbonus
27. nov 2019

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Ľudia, preboha vás prosím, vypnite už niekto internety tejto pani, lebo ma z nej načisto vykotí. Veď to sa absolútne nedá čítať! 😮😮😮

lintu
27. nov 2019

Keď tak čítam, v podstate si si o tú reakciu koledovala. Zjavne sa to nestalo prvýkrát, čo si v autobuse platila vyššou bankovkou. Jeden šofér ti dokonca sám platil cestovné z vlastného vrecka. A ty stále nič. Stále si sa nepoučila. Stále si do toho autobusu chodila nepripravená. Dúfam, že šofér spred pár dní ti už jasne vysvetlil, že takto sa to proste nerobí.

Ak využívaš verejnú dopravu často, naozaj by možno stálo pouvažovať radšej nad tou kartičkou.....

virbonus
27. nov 2019

@lintu Toto je márne. Za chvíľu sa dozvieme, že jej šofér nikdy nič nezaplatil, a že toto bolo prvýkrát, čo platila 20€ bankovkou. Nemá zmysel niečo písať tejto pani... 🤦‍♂️