Môžu lekári niesť zodpovednosť za ignorovanie pacientov?
Píšem to nerada, ale budú všeobecní lekári pykať že odmietali vyšetrovať kovid pacientov? Máme jednu z najvyšších úmrtnosti na kovid (máme, tí ľudia chýbajú). A stav sa nezmenil. Aj teraz odbijú choré dieťa bez adekvátnych vyšetrení a stále na kovid predpisujú NIČ.
Nechce sa mi nad tym pokusom s ludstvom uz ani zamyslat, kto by zomrel na chripku, zomrel na C19, kto sa nedal zaocko, zomrel, kto sa dal ofajzerovat, zomrel. Vytiahnem len jeden moment a ty, ako erudovana covidistka mi das isto soravnu odpoved, ale mozu aj ini.
Ked sa mali fajzery dovazat z juvesej do lajnova (ursule je v sucasnosti stihana za obstaranie 7 kusov na 1 pokusneho Kralika ) najjvacsia dilema bola, ako fajzery dopravit a udrzat pri minus 60 stulnoch,vypisem slovom, lebo mne samej sa to uz nechce verit... Fajzery sa mali vozit🛩️a drzat pri minus sestesiatych '. Strasne ma zaujimalo, ako to technicky poriesia, sledovala som to na idnes, kde boli vasnive debaty a zrazu stacila izbova teplota a to stacilo mne... Mrazaky na mrtvoly v NR a prazdna nemocka v KR, ktora mala praskat vo svikoch... Vtedy sa nasa rodina stala hrdymi 🎀 Dezolatmi
🎀 Tak ako aj vtedajsi priemer YM, ktory to do vas pral vrchom spodom a on si vraj dal Sputnik😂🐻❄️🌺
A keď ste pri podvodnickoch… poďme naspäť k tým všeobecným lekárom. Nosili vaši obvodní lekári a zdravotné sestry respirátor v práci? Naši veru nie veľmi a dokonca ani v čakárni veľmi na to nedbali.
A co ta mrzi, ze nam na obvodoch este nejaki 60tnici zostali? 🪱
@ahhola na vakcinách a celom priebehu pred a po … tiež som sa pobavila a všetko okolo vakcín bolo veľmi zaujímavé.
@mircalla stve ta,ze vyzeram lepsie ako ty?Lebo klamstva cudzieho cloveka nemaju preco niekoho vytacat….
@ahhola Nemrzí. Skôr do plaču. Za tie roky praxe by človek čakal vzťah k svojim pacientom no nie? Vieš ktorá oblasť zdravotníctva bola za minulý rok najviac zisková? Obvodní lekári. Vôbec sa nemusía ani snažiť, lebo dostanú mesačne kapitáciu za každého pacienta ktorého majú v obvode. Systém je nastavený absolútne zle. Samotný obvodný lekár je pramálo motivovaný ku kvalitnej zdravotnej starostlivosti. Za mňa otras spôsoby, neodbornosť, neochota, neľudskosť… nezáujem. O nevzdelávaní sa ďalej ani nehovoriac.
@annm81 nedavno bol na n-ku rozhovor s muzom, co zije v australii. ked popisoval, ako tam zvladli kovid a ze kazdy sa dal zaockovat, ked na neho prisiel rad, pretoze nikto nechcel nakazit niekoho, kto by to nemusel prezit, tak mi bolo fakt do placu... tu len kopa egoistov, ktori si chudacikovia nemohli ani prekryt horne dychacie cesty, lebo by sa im urcite nieco stalo
@ahhola ty mi tuna konkurujes,to sa mi nepaci….myslela som,ze jedina tu dviham krvny tlak
@mircalla mna zaujima preco podvodnici nevymereli….slubovali nam,tym,ktore odmietaju dodrziavat ich pofiderne nariadenia,ze pomreme….preco sme tu?Preco nemame nic ako long covid?A preco ti Srbi /Bosnianci nemali najvyssiu umrtnost ma zaujima?
@lonely66 z kadiaľ si? Veru nie všade boli takto erudovaní lekári. Žiaľ, a to ich považujem za autoritu ktorá by mala ísť príkladom ako vzdelanostná trieda.
@veronika2021 nemusis mi vypisovat, viem z vlastnej skusenost ake pridrbnute kontroly stale na hranici boli. Vrchol bolo, kedpo mne chceli, aby som sa zaregistrovala, ze prichadzam zo zahranicia na SK.
Dcere som kvoli kontrolam na hraniciach prenajala izbu v zahranici, aby nezazivala stresy .jednou vetou, kontroly boli ( jedine co nekontrolovali boli vlaky)
@veronika2021 ze si ty kokotlarova poradkyna v komisii pre vysetrovanie pandemie? Lebo ak nie si, hned by si sa u nho mala hlasit, skoda takyvtalent premrhat!
@mapa dakujem,nemam o taky post zaujem,zdravie inych ludi ma zaujima najmenej,rovnako ma nezaujima nejaka covidova komisia a ich setrenia.Ludia,si urobili nazor na veci sami,niektori budu v buducnosti za genovu terpiu ini nebudu.Ksefty sa robit budu pri kazdej krize,lebo na to kriza je a je jedno aka je,vtedy kto sa chyti dobre zarobi-ini to zaplatia.Netreba to vysetrovat podla mna
@kiwi3 a to si zober, že mňa teraz normálne pucovala obvodná lekárka, prečo dávam svojmu malému dieťaťu respirátor do čakárne a ambulancie, ako mu tým veľmi škodím. Je nekonečne smutné, že ona ako obvodná lekárka, ktorá vidí jeho chorobopis, mi toto bude drístať. Tak ako záleží lekárom na pacientoch keď ani len prehľad o ich zdravotnom stave nemajú?
Maš úplnu pravdu autorka. Niektorí lekári spôsobili smrť pacientom svojou nečinnosťou. Môj našťastie taky nebol a aj po telefóne minpredpísal atb. Antibiotika sa dávajú na virusove ochorenia. Len sa nemajú davat bezhlavo.
A čo si ty spravila preto, aby lekári, ktorí podľa teba zanedbali starostlivosť o pacientov a spôsobili ich smrť spravila? Napísala anonymný príspevok na MK, aby sa tu opäť spustila hádka? Lebo vďaka vojne a voľbám covid zmizol?
Nech sa páči. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ale tam ti jeden článom z novín nebude stačiť. Keď máš dôkazy o tom, čo tvrdíš, tak podaj podnety a rieš to.
@lalenka33 ja som spravila to, čo bolo v mojej naplní prace. Dodržiavala som všetky ustanovenia ba sj nad rámec. Aké dôkazy? Však všetci vieme, ako si všeobecní lekári zatvárali počas kovidu pred nami dvere?
@veronika2021 Kto ti sluboval, ze pomries, ked nebudes dodrziavat opatrenia? Daj sem jeden oficialny link. Naopak vy dezolati a antivaxeri ste nam slubovali, ze do dvoch rokov vsetci vymrieme z vakcin. Nooo, sme tu. Nie je long COVID? Co taras zase, ma to x ludi.
Ty potrebuješ psychológa alebo psychiatra a nie obvodného lekára. Ostatné tu už bolo povedané.
Ak si myslíš, že to zvládneš lepšie, tak sa prihlás na medicínu, veď tam nie je pre štúdium vekové obmedzenie. Obvodných lekárov je nedostatok. Prácu máš zaručenú. 😉
Chránili seba a svojich pacientov. Dobre vieš, že nie každý dodržiaval všetko. Minimálne nie tak vzorne ako ty. Lekári sa riadili pokynmi ktoré dostali. Bolo to treba nahlásiť a ostať doma. Liečiť sa tak ako pri bežnej chrípke. Prípadne volať záchranku ak to bolo potrebné. Napríklad problémy s dýchaním nie kvôli teplote samozrejme. Ak mal človek nízku saturáciu kyslíka brali ho do nemocnice.
Vykaslite sa na nejaky Covid, ved uz tu mame predsa vtaciu chripku. Teraz by ste sa mali strachovat aby Vam nevypadalo perie 😁
@duunlo ten prvý zaznamenaný prípad prepuknutia vtáčej chrípky u človeka má približne 30 rokov. Vtáčia chrípka je staršia. Každý jeden rok sa do prevencie proti šíreniu vtáčej chrípky lejú miliardy a každému, kto o tom niečo vie, je zrejmé prečo. To len novodobí virológovia, čo objavili vírusy až a covidom, prekukli že vtáčia chrípka sa objavila až teraz ako súčasť obrovského sprisahanie mocných tohoto sveta.
@mircalla ... na čele s Djokovičom, ktorého kvôli tomu deportovali z Austrálie, pretože zabudol, že je v krajine (kde inak boli veľmi prísne oaptrenia), kde platia zákony a nie odrby
@veronika2021 "mna zaujima preco podvodnici nevymereli….slubovali nam,tym,ktore odmietaju dodrziavat ich pofiderne nariadenia,ze pomreme….preco sme tu?"
20 tisicova nadumrtnost je malo? Nedodrziavanie nariadeni, nizka zaockovanost, nedovera v lekarov atd... Kolko by podla teba malo zomriet aby to bolo podla teba dostatocne?

@annm81 Presne. Trefne ako vzdy. Kamoska zijuca vo Viedni mi hovorila, ze najviac podvodnickov s falosnymi certifikatmi, najviac ludi, co na vsetko kaslali a vseliakych spekulantov ako okaslat system je vo Viedni prave zo Slovenska a Srbska.