Mŕtve duše v dome.
Pred 5 rokmi sme kúpili zrekonštruovaný starý dom. Malo sa jednat o výhodnú investíciu, pretože nám bol prisľúbený predaj aj priľahleho pozemku za smiešnu sumu. V tom čase sa nám darilo v podnikaní, zarábali sme nadštandardne, takze sme si ten dom trúfli kúpiť, že ešte pristavíme celé poschodie. Po kúpe sa všetko začalo obracať. Začalo sa nám finančne takmer hneď nedarit, zamietli nám odpredaj prilahleho pozemku(aj keď už bol v štádiu, že bol zameraný, všetko), v dome začala vzlínat vlhkosť do 2 metrovej výšky, plesniviet steny, naduvat sa parkety, zrazu nebol obývateľný. Postupne sme sa začali dozvedať pozadie od susedov, kto vlastnil dom pred nami. Pred cca 15 rokmi tam bývali nejakí alkoholici, ktorí sa rozviedli, potom tam bývala mlada rodina s dvojčatami, ktorým bol ten dom vzatý do dražby, lebo nesplacali hypotéku, potom to kupil v dražbe muž, od ktorého sme to kúpili my, chcel to čiastočne zrekonštruovať a predať so zárobkom. Počas zimy mu dotrhalo všetky trúbky, takze vodu, všetko musel robit nove, vlhkosť riešil priemyselným odvlhcovacom vzduchu, čo nám pri predaji zamlčal. Tento tyzden som sa stretla s jednou pani, dostala som sa k nej nahodou(nie cielene) a ešte väčšou nahodou sme sa dostali k téme nášho domu. Pracuje s kyvadlom, energiami a povedala mi, že ten dom obývajú 4 duse, ktoré nevedia, že sú mŕtve a nechcú ten dom opustiť a robia všetko preto, aby tam nikto iný nebýval. Pre mna obrovský sok, pretože toto som videla len v hororoch. Všetko, čo vravela, mi do seba začalo nenormalne zapadať. Povedala, že ten dom bude vyžadovať zásadnú rekonštrukciu, lebo je možné, že sa nám bude všetko kaziť, praskať potrubia(to sa udialo predchádzajúcemu majitelovi bez toho, aby to vedela), keď som na dom priniesla niekedy svojho psa, strašne sa bala ist dnu, nechcela ani za nič zostať vo vnutri(keď sme ju násilne dali dnu, vzdy hneď vybehla von), keď bola na pozemku, nie aby behala po tráve, šla si lahnut do rohu pozemku na studený betón, ale pripisovala som to tomu, že je nesvoja z noveho prostredia a neciti sa tam dobre, muž(flegmatik) je na dome vzdy nervozny, výbušný a v podstate všetky hádky, ktoré mame, sú len o dome, lebo muž existenciu domu ignoruje, predať ho nechce, ani riesit prerabku, lebo na taku rozsiahlu rekonštrukciu peniaze teraz nemame.. keď som tam par mesiacov bývala, kým začala raziť pleseň zo stien, pocula som na povale zvuky, ale myslela som si, že to je zablúdená mys a aj dvojmetrovú uzovku sme tam našli. Keď to zhrniem, všetko, čo sa domu tykalo, sa nám kaslalo a sama som sa vyjadrila už o tom dome niekoľkokrát, že je prekliaty, lebo, čo sme doteraz riešili, to sa pohnojilo, niekoľkonásobne predražilo, vzdy sme natrafili na najväčších podvodníkov a nie je možné, aby sa to dialo len tak, už tomu sama neverim.. pani vravela, že nám ten dom očistila, že vidí, že mi je súdený, čiže ho nemam predávať, ale postupne ho dávať dokopy, ako budú peniaze.. ja mám však z toho domu teraz ešte horsie pocity, veď mame možno 70 metrov vzdušnou čiarou od domu cintorín a čo keď sa tam tie duse, alebo iné, vratia.. pripadne neviem, ako sa dá to vyčistenie domu ešte poistiť, aby tam už “nič” neprislo.. nepočuli ste niekto o takomto prípade? A či tam potom rodina stastne žila až do smrti, lebo v hororoch vzdy všetci s krikom z takého domu utekajú, tak či aj my tak raz nedopadneme😀🙈
@sorayaardente Ja som citala tie uverejnene zazitky,bolo to zaujimave a desive.Fb nemam,ani ho nikdy nechcem.
Neveriaci v duchovno neveria a klopkaju si na celo, veriaci veria, ze je duchovno. Panie s kyvadlami nekontaktuj, od toho ruky prec. Skus za tu dusu/duse (vobec nemusia byt 4, to len ta pani povedala) obetovat svate omse s prijimanim. Mozno to potrebuju a upozornuju takto na seba, aby sa im pomohlo. A kontaktovala by som urcite knaza.
@muz123456 ako píšem, bol tam statik a odborník na prerábky, ktorý meral vlhkosť prístrojom. Všetko bolo zakamuflovanou, stavba voňala novotou, steny rovné, suche, bez prasklín, proste nevyzeral v zlom stave..
@nyusika no neviem, či by Ti bolo do smiechu, že tám máš takehoto obyvateľa. Oni majú radi klud, takze často vyhľadávajú prázdne domy(povaly) a na povale sa mala luxusne, cez deň sa chodila cez dieru vyhrievať na slniečko, cez zimu si krochnila v teplej izolácii, v klude, bez predátora a nemyslím si, že to je na uzovku stromovu až taká rarita, aj keď pán, čo ju prišiel odchytit, bol z nej unesený.
@nyusika preco rekord, uzovka stromova narasta bezne do takej dlzky..
http://ntic.sk/ntic.php?adr=hady12
@jana_eyre_2 ano, samozrejme, pán ju nemeral metrom, ale vyznal sa v praci s hadmi a takto nám ju na 2 metre odhadol. Ona cez deň chodila prec z domu a vracala sa vecer, preto sme ju dlho nevedeli najst(nepoznali sme hadi denný harmonogram😀) a o jej existencii sme nevedeli, len sme nachádzali v priebehu 2-3 rokov zvlecene koze, až kým raz muž nedostal skoro inkfart, keď sa stretli zoči v oci😀
@lila1988 Este dobre ze sa vam ta potvora tam nekotila,asi to bol samec.
Podľa slovanských predstáv sa duša prvého gazdu, ktorý zomrel v novopostavenom dome, prevtelila do bieleho alebo do bledosivého hada. Had gazda (hospodár, dedo) sídlil pod ohniskom alebo pod prahom, prípadne v blízkosti domu, bol ochranným duchom gazdovstva a bránil ho pred škodlivými zásahmi cudzích démonov. Jeho odchod alebo úhyn sa stal predzvesťou nešťastí.
https://beliana.sav.sk/heslo/hady
@lila1988 Asi ste veľmi dobre neurobili, keď ste sa toho hada zbavili, teda ak sa dá veriť slovanským predstavám podľa @zuzanaam . Takto ste prišli o ochranného ducha domu a cudzídémoni majú u vás dvere otvorené dokorán 🤐.... A teda pokiaľ viem, je užitočná, nie jedovatá alebo inak nebezpečná, možno až na ten strach,že v dome na povale si žije had 😕.
osobne neverim na take veci, pretoze ani pan Boh by nedovolil dusiam donekonecna bludit...Ak vsak mas obavy, obrat sa na farara...nie kazdi ma vsak kompetencie vyhanat zlych duchov...neviem vobec ci taky, mozno jeden na slovensku je...
@madeline1 Su na SVK a dokonca viaceri - exorcisti, nie je ich vela, lebo to nemoze robit hocijaky knaz. @lila1988 Mnohi svati, ktorym sa duse zjavovali, hovorili, ze bludia po svete, pretoze to maju ako trest. Potom su take duse, ktore skodia, lebo chcu na seba upozornit napriklad kvoli tomu, aby sa za nich niekto pomodlil, pretoze to potrebuju ku spaseniu a potom to moze byt zly duch, to uz je ta najhorsia varianta. Tak nech skoro najdes dake riesenie tohto celeho, osobne by som bola z toho na nervy. 🙈
@lila1988 Inak, vies co sa mi vzdy stane, ked Ti idem do tejto diskusie odoslat prispevok? Napise mi, ze konik je z technickych pricin nedostupny. Aj doobeda, ked som posielala prvy to iste, aj teraz vecer. Nahoda...ktovie? 😉
@sardinka32 mne sa to v poslednom case na koni velmi casto stáva.
@ankare aj mne sa to tu casto stava....
Ja mám známu, podotýkam neveriacu. Kúpili si dom a začali problémy. Veľmi divné veci sa diali. Mali malú dcérku v tom čase, a ona vkuse hľadela niekam do kúta a vrestala. Proste des a hruza. Zavolali farára a zistili , že v dome sú duše mŕtvych , ktorí ale nevedia , že mŕtvi sú. Ale zhrniem to. Ostali tam žiť a už si niektoré divné veci nevšímajú.
@sardinka32 Posledný týždeň sa mi to stalo už x krát - pri rôznych témach, táto je len jedna z mnohých 😉.
@rawmamka Ja viem, zartovala som...kedze je to taka "ducharska" tema. Ale tak pobavilo ma to, lebo sa mi to stalo za den dvakrat a vzdy, ked som nieco napisala prave sem. 🙂
@sardinka32 si tu žartujete, ale muž mi rano vravel, že som na neho v noci zo sna hovorila bububu😂😂😂 tak len dúfam, že to bolo bububu, čo sa hrávame s dietatom a nie bububu od nejakej duse, lebo ho neviem zlomiť na zavolanie tomu farárovi, tak si to s ním prišla asi tá duša cezo mna “vybaviť”😂😂😂
Btw-nestačí hocijaký kňaz, čo by to na dom prišiel len vysvatit? Ako sa dozviem, že tie duse tam du?
@rawmamka
@zuzanaam jaj baby, nestrašte má, lebo toho hada pôjdem hľadať a doniest naspat😀 Ale musel ist prec, lebo ako píšem, my už sme búrali časť domu, aj povalu, takze to nebolo pre neho bezpecne tam zostať. Inak tam mame ešte ropuchu v šachte asi 5 rokov, tu sme chceli tiež zachranit, ale nevieme ako(keď tam muž párkrát siel, schovala sa vzdy do trubky, keď jej tam dal dosky, nevyšla po nich, potravu tam má, lebo hmyzu je tam kopec, ale asi je to na prd zivot, keď ho cely strávi v šachte, ale už tam tak zije niekoľko rokov, tak snáď ona nás tam ochrani😀
@lila1988 fuuu, tak ja som mala iné sny z tejto témy.. priznám sa, že na duchov verím dlho.. a áno všetko sa dá vysvetliť aj zdravým rozumom a nemusí to tak byť.. pred mesiacom zomrel mužovi kamarát, tak sme mu išli na cintorín zapáliť sviečku.. cestou z cintorína mi dcérka (2r) vraví, že aha dievčatko.. ja kukám, nikde nikto.. pýtam sa jej, že kde- ukázala na čerstvý detský hrob, s dreveným krížikom (žiadna fotka, nič), taktiež doma, často mi vravela, že je niekto s ňou v izbe, ba aj syn mi raz tak povedal, že je tam teta,že sa s ňou hra (no čo vám poviem.. obe babky máme na cintoríne).. ja som si to prestala všímať, lebo by som sa aj bála zaspať.. no, určite vysvätit minimálne..
Ahoj.kamaratka mala podobny problém ale s bytom.som veriaca a poradím ti jedno účinné riešenie, daj na omšu za tieto duše. Minimálne 1x.pomohlo aj kamarátke.
Tak v prvom rade to niesu "mŕtve duše", ale duše mŕtvych ľudí.... Pokiaľ tam reálne sú, tak musíš vyhľadať človeka, ktorý vie odvádzať duše.... (aj tu na mk sú taky ľudia) Hocijaká teta s kyvadlom to nemusí zvládnuť a stav sa môže aj zhoršiť... Veľa ľudí týmto veciam neverí, lebo ich nezažili, smejú sa z toho,atď no sú reálne....hocijaka duša "z cintorína" do domu nepríde.... Musi to byť energia, ktorá je pripútana k tomu domu, pozemku, nejakému predmetu.... Alebo k človeku.... Ako prevenciu doma používam bielu salviu na vydymenie priestoru...
Necitam diskusiu...
len, mala som kedysi frajera a on bol z naozaj velkej rodiny kusok od ZA. Bolo ich 5 surodencov a jeho otec postavil velky dom, ked som sa ho pytala preco su rozlezeni po svete a nik nebyva v tom dome mi povedal, ze tam strasi.. neverila som mu. Potom mi vylicil co tam zazil, nezavisle od toho mi svoje zazitky povedala jeho matka.
Dom je stale prazdny, volne k dispozicii hoc komu z rodiny, je to novostavba, to, ze nikto o neho z rodiny nejavi zaujem, ba ho az odmietaju navstivit o niecom svadci...
odvtedy celkom verim, ze nieco existuje.. casom sa ukazalo, ze pozemok na ktorom je postaveny kedysi sluzil ako cintorin...
nevenujem sa tejto teme lebo som strachopud a potom by som na to myslela, v kazom pripade ja by som v tvojej situacii uz davno zdrhla 🤷🏼♀️
A aký starý dom ste kupovali? Ja by som to nepripisovala tej hororovej predstave 😂 my sme dostali od svokra jeho rodičovský dom, 60 ročný... Prešiel KOMPLET prerabkou. Steny, okná, podlahy, kúrenie, voda, elektrina, fasáda, strecha. Proste všetko.... Dostali sme ho v katastrofálnom stave, cele plesnive steny... Bývame tu už tretí rok a ešte teraz sa nám v zime sem tam tvorí pleseň ale riešime to odvlhcovacom a savom. V obývačke dokonca umrela mužov a prababka a v tom čase neboli domy smútku, tak bola mŕtva v posteli 3 dní v našej terajšej obývačke... Oproti domu mame cintorín... Ale nikdy som nepremyslala a ani nepripisovala nič k tomu, že by to malo súvisieť s mŕtvymi aleboco..
@lila1988 na ducharcinu sice dako neverim, ale myslim, ze take feng shui ma daco do seba. Tu na MK je skupina Feng shui, v ktorej sa tomu @monulik2 venuje.. sledujem ju aj na FB a jej rady maju daco do seba.. skus pozriet este tuto moznost a povenovat sa tomu ako ten dom teraz “osetrit” aby ste sa tam citili dobre ..
@lila1988 Hociktory knaz Ti vysvati dom. Povedz mu, co sa u Vas deje...oni s tymto prichadzaju do styku, cize zoberie to v pohode. Ty potrebujes prist na to, preco Ti v dome skodia...uz som Ti poradila, co treba skusit urobit, pozri moj starsi prispevok. Mam kamaratku, ktorej clen rodiny je exorcista, cize vselico som sa dozvedela o tychto veciach.
@veronikuskars napísala som kňaz, a aj o, že sa má poradiť s kňazom, moc má len PánBoh
Dom dať posvätiť a za duše dať odslúžiť sv. Omšu.
@mala_katie Inak pridam sa, pri dcere nie, ale syn ked bol malicky, okolo roka, zvykol pozerat do rohu izby, a raz sa ho pytam, (bo som myslela, ze sa len nejakeho tiena boji), ze co tam vidi, a on ze UJO. Ale casom to prestalo, tak neviem, fakt. Ja som nic necitila, nevidela.
@mirola A co sa tam dialo, daj nejaku tu historku.

dvojmetrovú uzovku si mala isto odfotiť a predať do Nového času, to je slovenský rekord....