icon

Multi-kultúrne spolužitie po všetkých stránkach

vevesh
30. júl 2014

Tato tema je urcena pre kazdeho a akukolvek temu suvisiacu so spoluzitim viacerych narodov - po politickej, ekonomickej, nabozenskej ci kulturnej stranke. Nech sa paci, pridavajte akekolvek prispevky pozitivne ci negativne, usmevne ci "na zaplakanie", glorifikujuce ci kriticke, vitane su napr. aj multikulturne recepty, vychovne metody atd. atd...
Jedine pravidlo (ja viem "medzi nami zenami je tazke ho dodrzat..." ) je ***ziadne urazanie, osocovanie a nadavanie***! -aj ked ma niekto opacny nazor ako VY 😎

erjona
31. júl 2014

@dalal Tak si predstav, to zachranene dievcatko zomrelo, co som povedala, ze by som si ju hned adoptovala,, ☹ ☹ ☹ ☹ Co prezilo v brusku tej zomretej matky,,, zastavili elektriku v nemocnici a neprezilo v inkubatore,,, normalne mi je zle s tych ludi,,,!!!!

dalal
31. júl 2014

@erjona 😢😢😢naozaj??? kde si to citala? to je hrozne

erjona
31. júl 2014

@dalal Na jednej stranke anglickej na FB,, je to cerstva sprava, vydrz, zachvilu toho budu plne spravy,,

dalal
1. aug 2014

@erjona kuk na toto...
http://zpravy.idnes.cz/belgie-izrael-gaza-zidov...

ten lekar to uz je trochu privela... ale ludom v europe uz dochadza trpezlivost

vevesh
autor
1. aug 2014

@dalal @erjona ...nestihala som po minule dni.. 😎 😎
ale dnes otvorim mail - a prva sprava na boku je , ze Iz porusil 72 hodinove primerie, lebo ZE VRAJ ma MOZNO uneseneho vojaka - tak zacal palit delostrely na rafah - ze aby toho vojaka zachranili - ZACHRANILI PALENIM DELOSTRIEL na mesto, i ked vobec si NIE SU ISTI, kde sa ten mladik nachadza...... 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

bdw. ked budem robit kolace nabuduce - pripnem recpt aj s foto... 😉

sirinka
1. aug 2014

Zaujimave ako sa ludia nechaju presvedcit, ze jeden narod ma akysi narok na uzemia, kde kedysi zili ich predkovia, ze v tomto zaujme smu zabijat a porusovat akekolvek medzinarodne dohody, okupovat atd... Neviem preco bohata zidovska obec v USA nema na mysli aj povodnych americkych obyvatelov, preco nezacnu s masivnym vystahovanim (alebo po vzore izraela masakrovanim) potomkov pristahovalcov a neprenechaju ameriku ich povodnym obyvatelom....

dalal
1. aug 2014

@sirinka no predsa preto lebo povodni obyvatelia ameriky boli podrasa, ktora nic nevedela a jedine v com vynikali bolo pitie alkoholu ( ako to tu niekde pekne vysvetlila dygisa)- cize je vlastne ok ze boli zatlaceni do rezervacii( vykynozeni)...rovnako ako sme sa tu tiez dozvedeli ze arabi su podradna rasa, nemaju dost nositelov nobelovych cien a teda si vlastnesvoje povodne uzemie nezasluzia a naco aj ked sa vlastne maju ako prasce v zite kedze izrael pre nich urobi co im na ociach vidi a dokonca ich aj chrani (? pred hamasom?)

dalal
1. aug 2014

@sirinka

a ked tu niekto da obrazky ako su palestinske deti trenovane so zbranami to je hrozne pocinanie hamasu... ked su obrazky z protilahlej strany tak to su deti v muzeu zbrani 😀

a bohuzial civilne obete su normalnou danou (vratane deti, novorodencov a starych) kedze tito (!!) sami hamas volili...

sirinka
1. aug 2014

@dalal tak ano, ty pozeras na obrazok ako na fakt, ale ona ma k tomu svoj pribeh 😉

erjona
1. aug 2014

@vevesh No a potom to idu zvalovat na hamas,,, sak jasnacka, este, ze sa maju na co vyhovorit 😠 😠 😠

erjona
1. aug 2014

@dalal Zaujimave teorie tam odznievaju - take riadne konspiracne 😀 😀 😀 😀

erjona
1. aug 2014

@vevesh Inak pred par dnami toto tvrdenie vyvratili, ze nevedia o ziadnom unesenom vojakovi a dnes sa im to hodi? Jaj, sak ano, dostali novu dodavku rakiet od USA, v rovnakom case, ako USA velkodusne povedalo, ze nesmu civilistov vrazdit!!!

dalal
1. aug 2014

@erjona 😀 😀 😀

dalal
1. aug 2014

@kararinka dobre si to tam zhrnula... plus tisicky palestimskych imigrantov v europe...

vevesh
autor
1. aug 2014

@erjona prave vcera mm hovoril, ze nejaka kurdska ci arabska telka informovala o tom, ze su dokazy,ze za islamskym statom stoja tajne sluzby usa,GB a izraelu! - Ze aby bola lacnejsia ropa aj pri dobyvani gazy, aj pri vyrobe zbrani... Ze vyuzili a vyuzivaju dobu po parlametnych volbach, ked sa utvara riadiaci kabinet - takze nema kto zakrocit proti tym "vodcom"....fasa... 🙄

erjona
1. aug 2014

@vevesh To akoze neni krajiny, co im pomoze?

erjona
1. aug 2014

@dalal
@kararinka
@sirinka
No bola som si pozriet o com ste si stebotali s "nasimi kamoskami" a tlak mi vyskocil do vesmiru...

erjona
1. aug 2014

Baby tu je vidiet, ked si niekto s politikov v USA otvori usta a prezradi co nema, co ho caka, tento dostal 7 rokov väzenia, za to ze povedal pravdu o Izraeli a USA, velmi zaujimavy dokument a je v nom dost detailov, ako su natiahnute nitky,,,

https://www.facebook.com/photo.php?v=7418238992...

dalal
1. aug 2014

@erjona

no sak si davaj pozor nieze tu este umres ...nedajboze porazku dostanes.. 😲

erjona
1. aug 2014

@dalal Hihihii, ja mam vecne nizky tlak, takze mi aj pomahaju ho dat na spravnu mieru a dari sa im to 😀 Nechapem bezcitnost niektorych ludi, naozaj 😠 😠 😠 😠 😠

sirinka
1. aug 2014

@erjona to je zaslepenost, nie bezcitnost. Ja osobne nie som nadsena tym, co sa v Europe deje, ale nezavieram pred tym oci a ani sa nebudem tvarit, ze na vine su len "ti druhi". Rovnako co sa tyka palestinsko izraelskeho konfliktu, neda sa ziaden z nich oznacit iba za obet aleboibaza vinnika... Kazda strana ma svoje maslo na hlave. Preto mi vadi take jednostranne prezentovanie problemu. No pravda moze byt bohuzial uplne inde a prave to
@vevesh naznacila, ze hra je rozohrata uplne inde a na konci trpia prave tie deti a ich rodicia...

sirinka
1. aug 2014

@erjona ked sa nahodou najde v usa clovek, ktory informuje verejnost pravdivo, stane najhorsim triednym nepriatelom tejto nekonecnej demokracie....

erjona
1. aug 2014

Baby v nedelu je flashmob pre solidaritu palestiny vo Viedni, tak sa ideme s kamoskami zvalit na zem 😀 Je to pre dobru vec,,,,,, aj Izraeliti uz mali ....

maju asi malo propagandy

https://www.youtube.com/watch?v=JEXft7yO8mA
erjona
1. aug 2014

@sirinka Hm, podla mna su neni zaslepene, sak sme im poskytli tolko linkov a ziaden sucit z ich strany,,, no neviem,,, mne sa to zda hrozne, co sa deje a cely svet sa diva ☹

maca_p
1. aug 2014

@erjona
@dalal nestaci vam jedna tema na izraelsko-palestinsky problem, uz ste v dalsej? 😖

erjona
1. aug 2014

@maca_p do vasej sa nemiesame, tak ty sa nemiesaj do nasej, ok, respektuj adminovo prianie a opusti nasu diskusiu, dakujem...

erjona
1. aug 2014

@vevesh neda sa zmenit diskusia na sukromnu, pozri to prosim ta, ak nie, tak poprosim admina,,, dik

maca_p
1. aug 2014

@erjona neviem, do akej nasej, ja nie som v ziadnej. ale teda az teraz som zistila, ze partneri su uzamknuti. nebola som tu zopar dni 😉 .
cize mam to chapat, ze tato tema je len pre par vyvolenych? lebo podla nazvu sa to definovat neda....

erjona
1. aug 2014

@maca_p Tak ti to vysvetlim, admin nam zakazal spolu diskutovat, pretoze dochadza stale k nedorozuzmeniam a preto sme si aj my otvorili vlastnu temu,,, teba tiez pozvali do temy protitaboru, tak si hladaj v odkazoch,,, uz sme unavene z neustalych konfrontacii a nemame zapotreby stale niekomu nieco vyvracat,,,, 😉

maca_p
1. aug 2014

@erjona fiha, tak dva tabory? 😀
ono sa to casom premelie a skonci to ako v partneroch.... to by ste museli mat sukromku, aby ste nemali protichodne nazory na multi-kulti. inak to nejde. tak ako je to v zivote... 😉