icon

Multi-kultúrne spolužitie po všetkých stránkach

vevesh
30. júl 2014

Tato tema je urcena pre kazdeho a akukolvek temu suvisiacu so spoluzitim viacerych narodov - po politickej, ekonomickej, nabozenskej ci kulturnej stranke. Nech sa paci, pridavajte akekolvek prispevky pozitivne ci negativne, usmevne ci "na zaplakanie", glorifikujuce ci kriticke, vitane su napr. aj multikulturne recepty, vychovne metody atd. atd...
Jedine pravidlo (ja viem "medzi nami zenami je tazke ho dodrzat..." ) je ***ziadne urazanie, osocovanie a nadavanie***! -aj ked ma niekto opacny nazor ako VY 😎

dalal
2. aug 2014

@aliza
@maca_p

vobec nejde o zakaz niekomu niekam prispievat.... ale o princip normalnej, slusnej diskusie.... ak niekto zacne vyuzivat invektivy typu vymlete hlavy atd len kvoli tomu ze niekto ma iny nazor potom diskusia straca svoj povodny ucel a tema sa meni na bojove pole... ak si precitas uvodny prispevok tejto diskusie pozyva sem vsetkych ktori takto diskutovat chcu.... ved slusne sa da diskutovat aj o izraelskom konflikte...
bez vyjadreni typu izraelske svine...

takze tu su vitani vsetci aj ti s inym nazorom ak su pripraveni komunikovat na urovni a slusne.

karpina
2. aug 2014

@erjona ty si stále tak trošku mimo... stále spomínaš admina, odvolávaš sa na jeho priania atd, ale admin je tu pre nás, nie my pre neho, aspoň všade inde to tak funguje.

dalal
2. aug 2014

http://x.topky.sk/cl/11/1414787/Obama-priznal-m...

USA priznali mucenie vratane simulovaneho topenia.. spat do stredoveku ideme..

erjona
2. aug 2014

@karpina No vidis a presne kvoli takymto poznamkam ako ta tvoja, ze som trosku mimo admin rozhodol ako rozhodol 😉

erjona
2. aug 2014

@dalal Jasne, ako keby o tom nevedel,,, 😠 😠 😠

erjona
2. aug 2014

Baby viete mi prelozit niekto tento rozhovor - jedneho reportera a izraelskeho ministra - o com sa bavili?

http://www.channel4.com/news/the-israeli-milita...

dakujem vopred 😀

dalal
2. aug 2014

@erjona
to je velmi ostre video... jon snow reporter bol velmi velmi nahnevany... pytal sa ze ako je mozne ze nevideli chlapcov ktori sa hrali na velkej bielej plazi a hodili na nich bombu... a ako je mozne ze taka vyspela armada sposobi take velke straty na zivotoch starych, paralyzovanych a deti? na to henten zacal tie ich ohrane reci ze hamas pouziva civilne stity atd... a potom sa ho opytal ze preco po troch vojnach (!!! izraelu proti palestine ) a po 7 pislednych rokoch kedy sa podmienky palestincanov stali netolerovatelne si nesadnu a nerokuju priamo s hamasom.. a on povedal ze rokovali a ze uzatvorili 3 dnove primerie a hamas ho porusil.. a na tou jon povedal ze nerokovali s hamasom ale bola to arabska liga s egyptom kto to primerie vybavilo.. ze teda izrael nema odvahu na rokovanie!!!

dalal
2. aug 2014

zmena temy: co si myslite o tomto:

http://zpravy.idnes.cz/australsky-par-odmitl-di...

to je sila... uz davno som noc take hrozne necitala

erjona
2. aug 2014

@dalal Aj som si myslela, ze ostro argumentuje ...

erjona
2. aug 2014

@dalal To je nehorazne, ved predsa je to len ich dieta, ma ich geny, to nie je maca, ze ho odstavym, ja by som im ani to zdrave dieta nedala, takym krkavcim rodicom....

aliza
2. aug 2014

@dalal @erjona
ak niekto uraza, tak sa taky prispevok oznaci a admin ho zmaze a diskutuje sa dalej. tak to tu funguje a nie, ze admin zakaze komunikovat s niektorymi prispievatelkami...to je trapne, ako male deti v skolke, 's tebou sa nebavim.....' a pod. Ze nekomunikujem s protistranou....ako to co je? ved 99% tem je tu o hadkach a protichodnych nazoroch a nikto tu z toho nerobi taku dramu, ako vy. Chudak admin,s takymito banalitami ho zatazovat. ved ked sa mi nepaci, tak tu nemusim chodit, nie? ak niekto nevie uniest protinazor, tak nemoze priespievat do verejneho fora, sorry. Su tu sukromky a ak vam tam niekto nepojde po ruke, tak ho jednoducho vyhodite a mate pokoj, mozte si rozhodovat o com sa rozpravat.
A @erjona prepac, o akom poriadku hovoris? my nie sme v skole, ani u vas doma 😀 ...takze klidek a neber si to tu tak osobne 😉. Ak ta nieco uraza, oznac prispevok a hotovo, chod dalej, neziv v sebe krivdu....ved su to len anonymni ludia, to ta predsa nemoze takto rozhodit.... 😖.

sirinka
2. aug 2014

@aliza je pekne, ze nam to tu vsetkym takto vysvetlujes, len by bolo fajn aj zistit, preco je situacia takato.... 😉

mariosmykal Ahojte.

Práve som na dobu neurčitú zamkol túto diskusiu. Dlhšie som sledoval, kam sa vyvíja a aký je vzťah medzi diskutujúcimi. Niektoré príspevky som pozastavoval a niektorým diskutujúcim písal internú poštu. Čo je však dôležité, nepovažujeme za správne urážať iných ľudí za ich odlišné názory či vyznanie a taktiež nepodporujeme snahu vyriešiť urážanie používateľov ďalšími urážkami. Nakoľko sa úroveň diskusie ani po upozorneniach nezmenila, tak som ju práve zamkol.

Oceňujem vašu snahu diskutovať, ale výrazne ste sa vzdialili úvodnej téme. Odporúčam vám založiť si vlastné skupiny, kde budete môcť diskutovať každá strana o tom svojom. Ak vám však vyhovuje, že ste v diskusii, kde sú obe strany a dochádza k stretom názorov, tak vám už ďalej nebude vyhovené. Každú ďalšiu podobnú diskusiu zamkneme/zablokujeme bez upozornenia. Správne fungujúca diskusia nemôže byť založená na násilnej prezentácii vlastných názorov a skúseností. Ak s vami niekto nesúhlasí, je to celkom v poriadku. Skôr sa zamyslite nad tým, v čom je odlišný váš názor a či je vôbec možné nájsť spoločnú tému na diskusiu, kde sa budete navzájom počúvať. Ak nie, nasilu sa o to nesnažte.

Ďakujem a prajem veľa porozumenia.

Mário Šmýkal
Modrý koník Team

aliza
2. aug 2014

@sirinka mne nemusis hovorit, ja som v tej teme aktivne prispievala, na rozdiel od teba.... 😉 a nemeni to nic na veci, ze to, co sa tu teraz z toho urobilo, je trapne, detinske a zbytocne. A inak, tiez ste sa odklonili od temy 😉 . Ale dobre teda, nebudem vam to tu kazit, kedze som vraj protistrana. 😖. Nebudem vam okupovat vas piesocek 😎.

sirinka
2. aug 2014

@aliza mozes mi vysvetlit, preco sa potom cudujes, ze sa dievcata snazia respektovat upozornenie administratora a pokial sa ty s nim nestotoznujes, preco neoslovis priamo jeho, namiesto osocovania a zosmiesnovania prispievajucich?

aliza
2. aug 2014

@sirinka nevedela som, ze z toho vyrobili az taku zurku, necitala som, co pisal mario, az teraz. takze pardon, ze som si dovolila 'otvorit usta'. Uz ich aj zatvaram 😎.

dalal
2. aug 2014

@aliza ja nechapem o co ti ide... ved tu normalne diskutujeme... ked 1000 krat napises erjone to iste ( te jej manzel neni spravny moslim ked nesplna to comu ty hovoris spravny moslim) a erjona ti 1000 krat vysvetli ako to u nich bezi tak ak nechce reagovat 1001 krat a odvola sa na slova admi podla ktorych dalsie dohadovanie bude viest k uzatvoreniu temy tak preco sa cudujes... ved tem tu bolo neurekom a ty sa stale vracias k tej istej ... ved tvoj nazor pozname, respektujeme, ak ked nesuhlasime, nikto ta tu neosocuje ale opakove to s tebou rozoberat nema vyznam kedze nikto nazor nezmeni... erjona pozna svojho mm, vie v co veri a ty by si to mala respektovat... nechaj inych rozhodovat o ich nabozenskom presvedceni...

dalal
2. aug 2014

@aliza poviem ti ze aj ja mam dost tych invektiv ktorych som sa napocuvala len zato ze moj nazor je iny...

aliza
2. aug 2014

@dalal ked niekto napise dezinformaciu a zavadza, tak neviem, co je na tom nepochopitelne, ze reagujem. K teme mam co povedat a tema bola pre vsetkych, nielen pre tie, ktore chvalia zmiesane manzelstvo do nebies. A v tejto konkretnej'multikulti' teme som ja erjoninho manzela ani raz nespomenula, tak neprehanaj.

dalal
2. aug 2014

@aliza aliza ale ved rovnaku temu sme diskutovali na viacerych miestach.... erjona vysvetovala, diskutovala atd... ved ona pise vlastnu skusenost a nepostrehla som ze by na zaklade vlastnej skusenosti zovseobecnovala alebo dokonca doporucovala manzelstvo s mislimom...otvorene vravi ze mm nepraktizuje striktny islam... rovnako erjona nikde na jedinom mieste neobhajovala taketo vierovyznanie tak nechapem ako zavadza.

dalal
2. aug 2014

@aliza podla mna vy mate podobne situacie... obe zijete vo vztahu s moslimom ktory nepraktizuje striktny islam... ale ak by si sa spytala tvojho partnera ci sa citi byt moslimom co by ti povedal? a myslim ze erjonin by tvrdil ze je moslim..

rozdiel medzi vami je ze ona obhajuje moslimov ktori su slusni, nekonfliktni a integrovali sa do spolocnosti...
kym ty vsetko moslimske priam nenavidis, nerobis ziadne rozdiely, vsetci moslimovia patria do jedneho vreca... je to tak?

aliza
2. aug 2014

@dalal nejdem na tvoje prispevky reagovat lebo je to 'stret nazorov' a potom budem ja obvinena zo zatvorenia tetjo temy. Naco to vlastne zacinas? aby som reagovala a potom ma tu zase zacnes kritizovat a obvinovat, ze pisem stale to iste? Tuto hru ja teda hrat nebudem.

dalal
2. aug 2014

@aliza vobec nejde o hru.. len o vysvetlenie preco erjona sa odvolavala na admina... nikto nikoho neobvinoval pokial sa clovek neznizi k nadavkam a osobnym utokom...takze si myslim ze mozme mat rozne nazory... a diskutovat pokial sa to nezvrhne..

maca_p
2. aug 2014

@dalal uz to smiesne, odvolavat sa stale na to, co kto povedal...
otrepane frazy, nic viac.

dalal
2. aug 2014

@maca_p co konkretne je otrepane?

erjona
3. aug 2014

Ale musime povedat tiez, ze som od alizi a maci nikdy necitala osobne narazky, ci nadavky, toho sa dopustali ine prispievatelky, a ako si napisala dalal, mame rozdielne nazory a nezhodneme sa ... kazda sa pozerame na problematiku inymi ocami ...

alice107
3. aug 2014

@erjona nie , prave naopak. v pravnom state je ziaduce vyjadrit protinazor. ale je dolezite to urobit kultivovane
a nie namiesto protiargumentu v teme utocit ci sa snazit provokovat partnera v debate. naco su dobre poznamky mimo temu, utociace na debatujucich? prispeje to ku skvalitneniu debaty? asi nie, ze?
takze hor sa do argumentovania protinazoru, ale v ucte k oponentovi.
myslim, ze sme si tymto vysvetlili dany stav. 🙂

erjona
3. aug 2014

@alice107 mas to od admina, ak to bude potvrdene adminom, tak ok 😉

mariuskaa
3. aug 2014

@alice107
ty si myslis, ze tu na MK vystupujes kultivovane a pises s uctou k oponentovi? A kde?
V prvom rade rozdelujes ludi na "europanov" a "orientalcov" (maly priklad) a nepovazujes ludi z inych ako "europskych" kultur za rvonocennych/rovnopravnych. Do nedavna si ani neprispustila, ze by mohli mat rovnake vzdelanie, alebo lepsie, ci pracu, karieru, rovnake pracovne navyky...

Za kazdou tvojou vetou musis "rypnut" a napises slovo, alebo dalsiu vetu, kde sa vysmievas, zosmiesnujes a pokladas "tych druhych" automaticky za negativnych... kde je u teba ucta a respekt k oponentovi, neviem..? Vsak ak by si to sama robila a pisala tak ako hovoris, ze by to malo byt,... , tak by si mala viac "priatelov" ako tych co ta nevedia vystat.

dalal
3. aug 2014

@mariuskaa 👍👍👍podla mna vrchol neucty je neverit druhej strane jej skusenosti, zmietnut vsetky osobne zazitky ako nevieryhodne... ved tym naznacuje ze druha strana klame... to je mozno horsie ako pouzivat invektivy...