Multi-kultúrne spolužitie po všetkých stránkach
Tato tema je urcena pre kazdeho a akukolvek temu suvisiacu so spoluzitim viacerych narodov - po politickej, ekonomickej, nabozenskej ci kulturnej stranke. Nech sa paci, pridavajte akekolvek prispevky pozitivne ci negativne, usmevne ci "na zaplakanie", glorifikujuce ci kriticke, vitane su napr. aj multikulturne recepty, vychovne metody atd. atd...
Jedine pravidlo (ja viem "medzi nami zenami je tazke ho dodrzat..." ) je ***ziadne urazanie, osocovanie a nadavanie***! -aj ked ma niekto opacny nazor ako VY 😎
Takze araby/ moslimovia su vsetci demoni hlavne ze my slovaci sme vsetci dobrucki a mierumilovni..
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/339156-koho...
zaujimalo by ma co ma k tomuto povedat Alice ako odbornicka v oblasti prava...
@dalal prečo sa neobrátiš na mariušku?
v každom prípade je to svinstvo
Porovnaj "haló" a vyšetrovanie znásilňovania nevinných žien, pretože sú "vyzývavo" oblečené, mučenie a popravovanie nevinných žurnalistov a napr. unesených českých báb, s "haló" a vyšetrovanie okolo cia. Násilie je podľa mňa neospravidlniteľné
@eva8 pravdaze je to nikto nespochybnuje.... vsetci ho odsudzujeme vratane tu pritomnych anti- moslimskych zastancov... je to jeden ich hlavnych argumentov proti a samozrejme uplne zasluzene...
ale ak to robi krajina civilizovana, ktora je nam podsuvana ako zastanca moralnych hodnot pod ruskom ktorych zasahuje na celom svete tak je to predsa celkom ina vec... moslimovia bojujuci za IS predsa len nepodpisali vsetky konvencie a dohovory proti muceniu tak ako USA vlada ci hej?
a najhorsie na tom je ze boli vaznice umiestnene na uzemi tzv vychodnej europy ako je napr Polsko ( hoci to byvaly prezident tak vehementne popieral)... cize nielen je klamar ale ako predstavitel tak strasne katolickej krajiny podporoval mucenie na svojom uzemi...
Ide tu o dvojtvarnost moralky. Ak sa niekomu dokaze ucast na utokoch a vrazdach treba prenho ten najprisnejsi trest to je jasne.. ale vraciat sa do obdobia mucenia tak dakujem pekne.
Samozrejme ze je to hrozne.
Aký iny názor na to možem mat.
Každý den pozerám reláciu "The View"
A tam takisto poznámenali, ze hrozne je aj to, že sa to teraz vyťahuje
Pred vianocami.
@dalal Vidím tu jeden podstatný rozdiel - áno, aj v Amerike a Európe dochádza k takýmto hnusným a neospravedlniteľným zločinom. Tí, čo ich páchajú, to však musia robiť v skrytosti, inak by ich verejná mienka i súdnictvo danej krajiny odsúdili. V islámskom svete je možné takéto veci robiť verejne a beztrestne a ešte sa k nim aj s hrdosťou hlásiť.
@zuzitko74 V Syrii vela obycajnych ludi tak ako nesuhlasilo s Asadovym mucenim, nesuhlasi ani s mucenim IS. Na uzemi ovladanom IS nemozu ludia slobodne vyjadrovat svoju mienku alebo si myslis ze Siti v Iraku suhlasia so stinanim vlastnych hlav?
Suhlasim v tom, ze ludia tam uz musia byt otupeny voci nasiliu a hranicu vnimania toho co nasilie je maju posunutu inak ako my.
@zuzitko74 A to je ospravedlnenie? Nie je zverstvo ako zverstvo? Ci uz verejne, alebo potajomky? Nechapem, co si tym chcela povedat? Dalsi skandal a tym, ze verejnost kyvne rukou a nejde proti tomu s tym suhlasi, nie? Ci ako si to myslela? Ked nerobi verejnost v moslimskych krajinach nic proti tomu, ako pises,co robi nasa verejnost proti tomu? Precitas si clanok, kyvnes rukou a najdes ospravedlnenie, sak u nas to neni povolene a nechvalia sa s tym,,,, Takze verejny suhlas tu je na oboch stranach, je uplne jedno ako to otocis, je to vidiet aj na tvojom prispevku,...
a to ze niekto tu to schvaluje kedze ide o moslimskych teroristov znamena ze suhlasi s teoriou oko za oko.... vratme sa spat na divoky zapad.
@eva8 Kto ich stopne,,,,? Ved uz sa o tom vie a kto sa proti tomu postavil? Nikto? Moslimovia, co sa postavili proti IS, prisli o zivot, v USA to nie je tak a aj napriek tomu vsetci mlcia,,, rozdiel,,, a velky,,, IS nie je moslimami ustanovena sila,,, USA prezident, polsky prezident ano a aj tak im vsetko prejde,, ja nevidim rozdiel medzi tymito dvomi cinmi,, zverstvo ako zverstvo, ty robis rozdiel, preco? Kde je rozdiel? Zeby zaujatost?
mám to chápať tak, , že sa podporuje násilie vo väzniciach a proti stíňaniu hláv IS sa stavajú samotní bojovníci IS ....
nechajme tie nezmyselné debaty....
Prajem krásne sviatky 🙂
@erjona uz je to oficialne:
Beautiful Brazilian woman Why are there so many Brazilian supermodels? Because they have the genes for it. Brazilians are probably the most ethnically mixed people in the world, so combining different shades and shapes creates the most perfect of bodies. 😀
len tak do plena - sa mi vcera pacilo, co som videla na cnn :
rozhovor z jednym pro-taliban orientovanym uvaznenym a mucenym na guantanamo bay -chlapik cca. 40r. mal anglicke obcianstvo (narodeny v anglicku!), bol na "vzdelavani" v pakistane(oficialne na navsteve u rodinnych znamych), po navrate ho zatkla cia v anglicku (!) a odviezli najprv do vazenskej zakladne v afganistane a neskor na guantanamo - tak sam vyjadril, ze on nema problem s mucenim ako takym, kdeze to robia vsetci ( a ti ktori si myslia, ze sa to nerobi, tak len zatvaraju oci pred realitou..), ale jemu vadilo, ze nikto nemal ponatia kde vobec je, vodila ho cudzia instutucia cez cudzie zeme, nebol pri nijakom sudcovi, ziadne dokazy, ziadne odvolanie, pravoplatny rozsudok, nemal kontakt so ziadnou oficialnou autoritou- a TO mu vadilo....
.. ak by bol uznany vinnym a odsudeny nejakym sudom/dokazmi resp. oficialnou instituciou - nie je problem, robil nieco, co nie je v sulade s danym pravom, ale nie, ze uplne inokrajna institucia ho zoberie z domacej krajiny (medzinarodne pravo--ehhhh vsetci su si rovni, len niektori rovnejsi..), prevezie cez pol sveta, nikto nema ani sajnu, kde sa nachadza a to vsetko na zaklade nejakej domienky, ze moooozno podla cia ma nieco do cinenia s talibanom resp. s nespravnymi ludmi.... 😎
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/339574-pr...
tomuto by sa malo venovat viac pozornosti od slovenskych obcanov ako otazke sarije v uk... ale zjavne ludia maju ine priority... niektorych zjavne viac skrie ze nemozu zaparkovat kabriolet v luxusnej stvrti.... hm
Ha ha ja som sice len pozorovatel ale vidím že táto téma sa uberá rovnakým smerom ako tá ktorú admin zamkol niektoré diskutujúce sú tu fakt na úrovni 😝
Moja veta ktorou odpovedám na otázky preco som si nasla albánca a este k tomu moslima je:
Debila nájdeš všade aj v Hornej Dolnej, aj v Kosove aj u suseda v byte a možno aj u seba doma.
A určite sa s takým povrchným človekom dalej nezhováram a samozrejme nebudem mu vnucovat svoj nazor a podsuvat nejake vyselektované články a hádat sa do krvy.
Takže toto bolo len také moje vyjadrenie do éteru" urcite som nemyslela nikoho konkretneho z tejto skupiny nakolko tu nikoho nepoznám,
ahojte a pekný den
pekne zamyslenie pred sviatkami...

@zuzitko74 ale ved ja som ti tiez odpovedala sposobom odlahcujucim tuto temu 😉