Multi-kultúrne spolužitie po všetkých stránkach
Tato tema je urcena pre kazdeho a akukolvek temu suvisiacu so spoluzitim viacerych narodov - po politickej, ekonomickej, nabozenskej ci kulturnej stranke. Nech sa paci, pridavajte akekolvek prispevky pozitivne ci negativne, usmevne ci "na zaplakanie", glorifikujuce ci kriticke, vitane su napr. aj multikulturne recepty, vychovne metody atd. atd...
Jedine pravidlo (ja viem "medzi nami zenami je tazke ho dodrzat..." ) je ***ziadne urazanie, osocovanie a nadavanie***! -aj ked ma niekto opacny nazor ako VY 😎
@tomiholjubavi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@opicamartyna Krasne si to vyriesila a odkial mas muza,,,? Aj moj je Albanec 😀
@tomiholjubavi Inak vygumovany debilko,,, to ti poviem,,,, !!!! 😀 😀 😀 😀
@erjona neverila som, ze taki ludia este existuju...ale po zbeznom prieskume internetu som ich nasla celu kopu (neni tu grcajuci smajlik tak davam toto 😵 )
@tomiholjubavi No vidis a ja som to este neobjavila,,, ale taketo vymlete sproste hlavy este existuju a to je to, co som vravela, ako sa tu zlahcuju nase dejiny, co sa stalo a potom tu mame takychto iqvacov,,,
Smutne. Naštastie toto (na fotke, a niektorí prispievajúci) nieje je práva vzorka inteligencie obyvateľstva Slovenska.
Alebo je?
@mariuskaa na obrazku su konkretne ceski borci za biely svet... aj na svk je ich vsak dost - vacsinou len pubertaci, ale tuto pan je ocito uz za vekovym "topom" kedze je zenaty a doma ocakavaju druhe dieta....
neviem z akeho nestastneho dovodu, ked som videla jeho prispevok, tak som si spomenula na nasu zrusenu diskusiu 😀 😀
@mariuskaa
@tomiholjubavi
No tak dufam, ze toto je len vynimka vygumovanej hlavy 😉
@erjona tak este nie je moj muz ale aj to bude - hadam 😎 je z Kosova a sme spolu dva roky - nie vela ale tak uz sme zazili z kazdeho rozku trosku a vydrzali, takze vyzerá to tak že sme si "súdení" 😀
Tvoj je priamo z Albánska?
@opicamartyna Nie,,, aj moj je z Kosova a pred 4 dnami sme mali 14te vyrocie svadby,,, take magicke cislo,,, 14teho, rok 2014 a 14 vyrocie 🙂
@erjona tak gratulujem teda rada pocujem ked niekomu tak dlho vydrzi stastne manzelstvo 😀
@opicamartyna dakujem a aj ´ja tebe prajem vsetko dobre 🙂 🙂 🙂 ´
@demo dobre urobil ... a dobry postreh v diskusii
nadinesea | Saturday, December 6 2014, 12:56PM
Quite right if he did walk out and fair play to him. At last a member of the political class who refuses to submit to 7th century Sharia. What exactly is "Islamic relief" anyway? Muslims who want to institute parallel legal frameworks within the secular democratic country of the UK should be dealt with in the most uncompromising manner. Unfortunately, the authorities have so far been reluctant to do so due to political correctness. In the UK, men and women, girls and boys sit side by side as equals. Any Muslim who cannot deal with this would perhaps do well to consider their future as UK residents.
Read more: http://www.leicestermercury.co.uk/Lord-Mayor-Co...
Follow us: @leicester_merc on Twitter | leicestermercury on Facebook
@dalal som rada, že si dala i ten koment, o tom všetky vlastne polemizujeme...
No prečo slovenskí chlapci na slovenskej škole nemôžu sedieť, či rozprávať sa s moslimským dievčatkom? Keď už sa to berie ako akceptovanie ich zvykov, prečo s tým dievčatkom sa smie rozprávať moslimský chapec? Ty si to zhodnotila ako "vrana k vrane sadá", ja ako diskrimináciu slovenských chlapcov...Ty si v tom žiadny problém nevidela, skôr si mi vysvetľovala, že ich máme chápať. Pritom obe moslimské deti nemajú núdzu o kamarátov spolužiakov. ale chlapci sa báli prihovoriť dievčaťu a nevedeli definovať koho, či prečo sa boja, písala som o tom.... .V súčasnosti je situácia, že "už sme si zvykli".
možno by som skôr priala to, ak by lord neodišiel, ako ich požiadavky na školách.... ako andy píše, začalo sa to až keď ich je na škole viac (okrem mäsa), čo bude, ak ich bude ešte viac? My sme vlastne rasisti, keď nesúhlasíme a sami si na vine, keď súhlvsíme....to sú "postrehy" niektorých dievčat...
Minulu noc sa do Bulharska vyslovene agresivny tlacilo asi 100 syriijcanov cez turecko buarske hranice...a to tym Islamistom uz totalne drbe!? http://www.cas.sk/clanok/303210/bojovnici-islam...
@eva8 to je trochu rozdiel podla mna.. ak mame v nemocnici viac moslimov ( viac teraz myslim 25-50% zdravotneho personalu ktory sa stravuje v jedalni) nemocnica vysla v ustreti a pripravuje halal jedlo.... nam krestanom to nijako nevadi ( naopak casto si to davame aj my kvoli lepsej chuti) a im sa to hodi... kym na tej recepcii separacia pohlavi je nezlucitelna s europskymi normami. To istd by platilo s tym chlapcom u vas preto som navrhla aby si sa s rodicmi/ ucitelmi porozpravala napr ty...
Cize na zhrnutie:
1 Vsetci sa zhodneme ze je neprijatelne v eu zavadzat sariju, alebo zvyky ktore nie su zlucitelne s nasim kulturnym ponimanim napr burky, niqaby agitovat v mosqu za podporu radikalizmu, IS, ... pravda alebo nie?
2 Cize mozes mi vlastne vysvetlit na com sa nezhodneme? Na com sa tu a na druhej teme neustale dohadujeme lebo mne to nie je celkom jasne... ide tu o to ze vy by ste boli za totalne kompletne vyhostenie vsetkych moslimov z eu a uplny zakaz akejkolvek imigracie alebo praktizovania islamu na uzemi EU?
Velmi by ma zaujimal tvoj nazor na tuto vec.
http://petergregor.blog.sme.sk/c/371436/izrael-...
zaujimave postrehy cestovatela ..
@dalal prečítaj si ešte raz náš "rezhovor", ak nebude jasné, prekopírujem a vysvetlím rozdiel medzi diskrimináciou a vrana k vrane sadá
Som rada, že sa zhodneme v bode 1. I ja som viackrát písala, že vlastne píšeme o tom istom. Nezhodneme sa na tom, že nedokážete pripustiť nebezpečenstvo tých neprispôsobivých moslimov, Čo sa týka šárie v uk, erjone je to jedno, lebo ona tam nežije, uk si je samo na vine, ukážem čo sa začína diať na sk. školách, to je podľa teba v poriadku, lebo vrana k vrane sadá, a všetky deti sa bijú, ja len preháňam...., mariuške sa nepáči, keď nepovažujem niečo za argument, atď....
vlastne podľa mňa všetky baby sme tu normálne, len kus pokory nám chýba
http://x.topky.sk/cl/10/1446889/Na-Kramaroch-sa...
Stedry vecer v slovenskej nemocnici.
@dalal sorry - nerozumiem. Znova sa "zahrám" - konkrétne mi zopakuj obe otázky, prosím, myslím, že som rozobrala bod 1 2. Vidíš, pýtam sa a diskutujem, ako si mi odporučila s tým chlapčekom, pre istotu sa vrátim:
kopírujem:
@eva8:.... nie úvod, to by bolo dlhé
o pár mesiacov po pozdravení dievčatka:
- Už sa rozprávate ?
- Nie, lebo sa bojíme
- Bojíte???! Koho, pani učiteľky?
- Nie
Nevedel definovať koho, či čoho. Strach na ZŠ z rozhovoru s dievčaťom????!!!!!! Strach???!!!!!!!! V množnom čísle? Nehovoril len za seba.
- Prišiel nový chlapec, oni sa rozprávajú cez prestávku svojim jazykom.
Som zvedavá, ako to pokračovalo/uje
Rešpektujeme inú kultúru, učíme sa multikulti, v poriadku.
Keď chcem byť nepríjemná - kde je diskriminácia? S chlapcom z krajiny sa dievčatko môže rozprávať, ale ostatní chlapci zo školy to privilégium nemajú. Pritom kamarátky má, ani chlapček nie je osamotený.
.....a počas 12 rokov v školstve, čo sa týka mojich detí, stretla som sa len z definovaným strachom - z učiteľa, z písomky, zo šikanovania, známok, rodičovskej reakcie..... niekdy nie "neviem" Je tiež možné, že daný starší spolužiak bol neobjektívny....
20. nov o 12:52 • Odpovedz • 2
@dalal @eva8 …
a k tomu ze deti sa medzi sebou bavia a vyhladavaju spolocnost... nie je to normalne ? aj napr sa s kolegynou zo sr bavim po slovensky a vyhladavam jej spolocnost pred spolocnostou irov... ako sa vravi vrana k vrane sada ...
20. nov o 13:18 • Odpovedz • Páči sa mi to •
@eva @dalal ... Plne s tebou súhlasím. a prečo ten zákaz akéhokoľvek kontaktu muslimského dievčatka s "bielymi" chlapcami? odpoveď na tvoju otázočku: Odkiaľ berieš ako samozrejmosť, že si veci "nevydiskutujem"? aj tu na fóre sa pýtam, hoci to vyzerá ako naivita, možno pre niekoho provokácia. . Je to na žiadosť jej otca. No on podľa mňa diskriminuje našich chlapcov, lebo výnimku majú chlapci z ich krajiny. Pravda, vrana k vrane sadá. Máš zákaz rozprávať sa s neslovákmi?
Bez reakcie, až teraz - rovnaké odporúčanie vydiskutovania si. Ja si veci vydiskutuvávam a zisťujem, že dokonca i vtedy keď to význam nemá.... ☹
Ja vás všetky beriem ako kvázikamarátky, i keď si možno ostro píšeme am máme v niečom aj úplne iné názory....
@vevesh @erjona @mawiya @tomiholjubavi @mariuskaa @sirinka @dalal @zuzkaanicka @kararinka
@canerko @eva8 @tomiholjubavi
Dnes som citala tento vins od mojej oblubenej spisovatelky Veroniky Sikulovej: Zakurim si v peci, dnes si dam par deci, narvem plnku do morky, vyfajcim aj ohorky, pecien z husi tiez sa musi, k tomu meter kolaca, starosti nech netlacia... Urobime tatarak, spinu kopnem za sporak, nech to para tlaci, caute vsetci v pocitaci...
Dievcata vsetkym Vam zelam vsetko najlepsie v Novom roku, najma vela zdravia a stastia doma a v praci. Dufam ze buduci rok bude pokojnejsi ako tento, s mensim poctom civilnych obeti roznych vojenskych konfliktov...Vsetkym Vam zijucim v nebezpecnych koncinach zelam mier... 🙂 😉
eva 8, ako vidim, znova ide o polemiku o situacii, na ktoru mas ty ine a zeny co ziju v mmulti-kulty prostredi ine nazory. stale to iste. tak rozdielny pohlad na zivot nemozno zosuladit do jednotneho celku vnimania danych veci
v tom tvojom pribehu stymi detmi je aj tvoje stanovisko niekde. ato ak sa nemylim je, ze prave deti/havne chlapci/ zi slamskeho prostredia su vychovavane pre europu neprijatelne. cize k rodovej nerovnosti.
o tom to cele je. cela ta polemika. ze taketo spravanie sa do europy nepatri.ako aj cely islam nie. presne ten priklad co si uviedla aj tie argumety avedcia prave o tom. je to krasny priklad islamu vpraxi uz u malych deti.
dakujem ti za zelanie. 🙂 ale vies, v zivote netreba pokoru,ale realny pohlad na svet a veci okolo neho. a pravo a guraz vediet vyjadrit svoj zivotny postoj.a podpriet ho realnymi dokazmi a argumentmi.
no, a co sa tyka toho zelania aby boli niekto lepsi, tak tu su len dospeli ludia predpokladam.takze vyvoj osobnosti je uz dokonceny. 😉
takze neviem, co u dospeleho cloveka znamena byt ´´lepsi´´. znenit nazor, ci konat inak,ako niekto konal predtym? ;- takze skor zazelat viac pragmatizmu do zivota niektorych ludi.
DALAL ma pravdu, neodpovedala si jej priamo na to co , sa pytala v ´´moznom cisle´´
j aka dovoli presne odpoviem a jej otazku co polozila do plena.
na zaklade zivotnych skusenosti som proti otvoreniu hranic ako je to teraz a prilivu migrantov a nelegalnych bezencov do europy.
pretoze prichadzaju z krajin rozlicneho kulturneho, praneho. vychovneho prostredia a su inej mentality. takze sa nedokazu a nechu adaptovat na nase podmienky v eu.
a tie by sme nemali nikdy prisposobovat ich zelaniam .naopak, ak uz nejaky migrant ci bezenec dostane povolenie pracovat a zit v eu, musi sa bezpodmienecne adaptovat a teda aj asimilovat do eu spolocnosti.a nie ju vyuzivat na svoje ciele.
nepatri sem ziadna ideologia potlacajuca ludske prava a slobody . a tou ideologiou je prave islam
ak nejaky moslim chce tuto ideologiu vyznavat, tak si musi uvedomit, ze ona nekoresponduje s nasimi pravnymi systemami, spolocneskymi pravidlamia ani myslenim majoritneho obyvatelstva.
cize polopate povedane, ak chce zit v europe, tak musi pocitat s tym, ze islam do eu nepartri. cize ak cche vzyvat alllaha a zit podla pravidiel islamu, tak ani doma nemoze prsktikovat medzi 4 stenami v europe n znacnu cast tym pravidiel islamu. pretoze tym porusuje zakony a spol. pravidla statov eu.
to znamena, ze muz a zena su si rovni podla eu zakonov aj v domacnosti. cize zena ma rovnake prava ako muz, zahalovanie ci doma ci na verejnosti je pravne nezlucitelne /ani spolocnesky/ s pravidlami statov eu
ak sa chce praktizovat svoje nabozenstvo /ato je povvolene v krajine a korespodentuje s pravnym poriadkom krajineu/ tak to moze robit v sukromi a na verejnosti,len ked je to nabozenstvo pravne uznane danym statom
inak sa dopusta protipravneho konania.aj ked je v eu krjinach nabozenska sloboda, neznamena to anarchiu. v nabozenstvo musi byt zlucitelne s pravnymi a moralmymi a tributmi panujucimi v danej krajine.
co sa tyka migrantov, tak prax v statoch eu potvrdila, ze neregulovana migracia poskodzuje a destabilizuje trh prace v danej krajine tiez.
sposbuje problemy tiez kulturne a pravne , pretoze prichod migrantov zinej kultury, mentality znamena problemy s ich adaptaciou v krajine a nasledne konfikne situacie medzii majoritnym obyvatelstvom a migrantami z krajin inej kultury, inej mentality .
takze myslim, ze som sa vyjadrila jasne svoje postoje. 😎
kto pozna realitu zivta v eu, tak vie, ze treba orpave z krjin tretiehos veta/z krjine inej kultury amentality/ obmedzit ci uplne zastavit migraciu takeho obyvatelstva auzatvorenim hranic si chranit svoju integritu
vsetkym citatelom a pisatelom fora tiez zelam uspesny a spokojny rok 2015.
@alice107
http://zpravy.idnes.cz/soliarita-s-muslimy-sved...
🙂
...Kancléřka Angela Merkelová ve svém novoročním projevu Němce upozornila, že v čele hnutí stojí rasisté...

@dalal a vieš kto ich zotročoval? (aspoň podľa mien majiteľov)