icon

Multi-kultúrne spolužitie po všetkých stránkach

vevesh
30. júl 2014

Tato tema je urcena pre kazdeho a akukolvek temu suvisiacu so spoluzitim viacerych narodov - po politickej, ekonomickej, nabozenskej ci kulturnej stranke. Nech sa paci, pridavajte akekolvek prispevky pozitivne ci negativne, usmevne ci "na zaplakanie", glorifikujuce ci kriticke, vitane su napr. aj multikulturne recepty, vychovne metody atd. atd...
Jedine pravidlo (ja viem "medzi nami zenami je tazke ho dodrzat..." ) je ***ziadne urazanie, osocovanie a nadavanie***! -aj ked ma niekto opacny nazor ako VY 😎

dalal
21. apr 2015

este nieco o turecku vs armensku...

vevesh
autor
22. apr 2015

@kararinka vyvediem ta z omylu, na sk je extreme tazke dostat pracovne a pobytove viza kvoli byrokracii - skor ich dostanes do nemecka, finska ci spanielska.. Ale napr. Turisticke viza dostanes skor na slovensku ako v inych zapadnych EU krajinach ...

kararinka
23. apr 2015

@vevesh Porovnavala som to s krajinami , ktore maju bodovy system pri ktorom sa boduje uroven jazyka, vzdelanie, vek a iba ludia s urcitou profesiou dostanu pracovne viza. Krajiny ako Kanada, Australia, Irsko, Novy Zeland.
Takze kuchar, ktory by chcel ist varit bryndzove halusky a usadit sa v takejto krajine dlhodobo, by si ani neskrtol, pokial nie je na zozname profesia kuchara. Su nejake vynimky pre mladych ludi, ale to su len docasne viza.
Je pravda, ze pokial nemas odhodlaneho zamestnavatela na Slovensku, ktory ti je ochotny pomoct, tak podla toho zoznamu, ktory popisal v tom blogu, sa na Slovensko nedostanes.

dalal
23. apr 2015

http://nitra.sme.sk/c/7756984/rok-a-pol-hladaju...

sokujuce co sa moze u nas stat... riaditel nemocnice bez VS, bez CV... 😀

canerko
28. apr 2015

@sirinka Citala si toto:To snad nemislia vazne ze toto praktikuju:
http://www.hlavnespravy.sk/hillary-clintonova-n...

a tato veta ma sokovala najviac zo vsetkeho doteraz: Dnes je totiž možné vo väčšine štátov USA vykonať potrat až do deviateho mesiaca, kedy lekári prevedú potrat čiastočným pôrodom - odrodia telo dieťaťa a kým má hlavu vnútri maternice, vysaje sa mu mozog. Následne sa pôrod dokončí.

@mariuskaa toto je fakt pravda?Vies co o tom?

sirinka
28. apr 2015

@canerko vies, toto pred casom aj mna sokovalo, ze v podstate pocas celého tehotenstva mozu vykonat potrat, ale tusim to nie je uplne tak jednoduche, uz to ktosi vysvetloval, skusim pohladat

canerko
28. apr 2015

@sirinka V kazdom pripade je to strasne.

canerko
28. apr 2015

@sirinka Mam kamaratku na SK ktora robi na operacke a povedala mi ze v nemocnici teraz robia strasne vela cisarskych s detmi s Downovim syn.v siestom a siedmom mes.tehotenstva.a ked vyberu dieta nechaju ho zomriet vedla v umyvadle.No pre mna je to strasne a neviem si to predstavit ze by som to urobila svojmu dietatu.Davnejsie som pozerala na You Tube video zeny ktora prezila potrat,svoj vlastny.Jej matke bola strieknuta kiselina ale to dievcatko prezilo,teraz uz zena.

https://www.youtube.com/watch?v=6nUhotnNpqY
sirinka
28. apr 2015

@canerko nehnevaj sa, ale neviem si predstavit, ze by toto bolo mozne na SK. na tak vcasny CR musi byt indikacia, nerobi sa "len tak" v takom skorom stadiu. navyse zivo porodene dieta sa v ziadnom pripade nepolozi do umyvadla a nenecha sa umriet. aj v pripade tazkeho postihnutia sa normalne osetri, ked su uz pocas tehotenstva prognózy velmi zle, mozu rodicia poziadat v pripade zlyhavania zivotnych funkcii o neresuscitaciu, ale pri DS deticky nemaju problem prezit. v podstate by ma zaujimalo, kde konkretne je na SK takato prax a ake dovody uvadzaju do lekarskej spravy a ake svedomie maju zamestnanci daného oddelenia.

jemena
28. apr 2015

@canerko absolutne neverím tomu čo si tu popísala o "utrácaní" deti s down syndromom na Slovensku. V našej kultúre a podla našich zákonov sa s ludskými bytosťami zaobchádza humánne. Nie ako v moslimskom svete.

canerko
28. apr 2015

@sirinka tak mi povedala kamaratka.ak klame ona tak potom aj ja.Tento zakrok vraj vykonal primar gin.osobne.Jedna s tych matiek je aj moja znama a povedala mi to aj svokra slovami naco bi jej bolo postihnute dieta.Kamaratka berie antidepresiva odvtedy ci pritom bola.Cr sa vykonava na ziadost rodicky a pri postihnutych detoch sa porod vykona hocikedy v tehu ak si matka nezela porodit.Jej slova nije moje.

alice107
28. apr 2015

CANERKO a v akej funkcii pracuje ta tvoja priatelka v tej nemocnici? vies ona, ze ak toto by bola pravda, mala hned volat policiu? pretoze sama je vinna,ak sa na tom ako pracovnicka podielala.hoci len pasivne.a neoznamenie takehoto cinu /bol by to trestny cin / je tiez trestne..

to, co povedala matka pod plyvom sub.pocitov by som nebrala do uvahy .....

takze ako to je? vidella aprmara detskeho odelenie zabit novonarodene dieta? ci ineho lekara? ci zdravotnu setru, ktora hodila zivonardene dieta do umyvadla a neposkytla mu pomoc?
dobre si rozmysli odpoved........... mala by si popisat presne,ako ti to ta kamoska opisala.a aku ulohu v tom zohrala ona....

canerko
29. apr 2015

@jemena Nebudem ty brat iluzie ohladom humannosti v sk nemocniciach pachane nielen na detoch.Neviem co ma humanost spolocne v nemocnici s tou islamskom.Videla si video bulharskej sestricky ako "humanne" zaobchadza s stvordnovim babetkom?A ked chces tak ty rada semm hodim par linkov o humanosty v sk nemocniciach.

canerko
29. apr 2015

Nehnevaj sa ale isto tebe tu napisem podrobnosti o tichto pripadov.Tato kamoska je aj na mk a mk ma nejake pravidla ktore treba dodrzat.alica

demo
Autor odpoveď zmazal
canerko
29. apr 2015

@demo Ja nepisem ziadne blbosty,toto som napisala viazane za ten link od Hillary Clintonovej,ze sa to robi.Ja viem o dvoch pripadoch tohto zakroku na sk.Povedala mi to kamaratka ktora je pritomna na sale pri operaciach.Povedala ze sa dieta po vybrati nechalo v umyvadle vedla a chodila okolo neho tri hodiny.Ja som pritom nebola tak nemozem tvrdit ze to tak urcite bolo.Takze napisala som to co som na vlastne usi pocula.Ak to tak neni tak vdaka Bohu.Nemusite tu chodit po jednej a napadat ma a obvinovat.Mozete kludne pokracovat v politickej teme,tam su vam uvolnene cesty.Ako to ze ste ma davnejsie vyhanali s tohto fora takze ak sa ty nieco nepaci tebe aj tvojim spolubojovnickam,odchod. A ked sme u toho ked sa chces informovat mozes aj na tomto fore ze sa zene urobil cisarsky rez v 22 tyzdni tehotenstva kde porodila dieta s poskodeniami nezlucitelnimi s zivotom.No tak podla teba co urobia s dietatkom v 22 tyzdni ktore sa porodi sekciom.Ako si to predstavujes ako to prebieha?Vyberu dieta a co potom s nim urobia?Co si mislis co sa deje potom?Podotykam zive dieta. Vseliake svinstva sa robia vsade na svete a ja som nepovedala ze to robia len katolici tak si nevymislaj laskavo.

canerko
29. apr 2015

Trestný zákon zakazuje potrat v 2. a 3. trimestri a trestá lekára, ktorý by ho vykonal. Výnimku však ustanovuje potratový zákon a vyhláška pre obdobie do 12. týždňa.[61]

V súlade so zákonom možno zabiť dieťa do 24. týždňa, ak žena predtým požiadala o potrat na základe medicínskej indikácie. Je to jasná eugenika. Zabíjajú sa tak aj u nás ešte okolo 20. týždňa deti s Downovým syndrómom alebo deti, ktorým bol diagnostikovaný rázštep hornej pery. Pod pláštikom „genetických dôvodov“ sa ale skrýva aj všeličo iné.

Možno to niekoho prekvapí, ale z právneho hľadiska je u nás život nenarodeného človeka mladšieho ako dvanásť týždňov, resp. 24 týždňov za celkom bežných okolností chránený menej, ako je život psa, myši alebo život ďalších druhov zvierat chránený pred rozhodnutím jeho majiteľa.[62]

http://zdravysex.sk/node/25

jemena
29. apr 2015

@canerko Jedno príslovie hovorí " nepluj do studne, z ktorej si pila" Aj ty si jedla slovenský chlieb a Slovensko ti bolo domovom, zatial si sa tu o SK vyjadrovala len negativne, teraz si odišla do inej krajiny a očierňuješ Slovensko ešte aj pred nami Slovákmi.. ani nechcem vedieť čo o SK rozširuješ pred turkami. 😠

canerko
29. apr 2015

@canerko Takze ja klamem 😠
Hysterotómia je potrebná pri väčších deťoch. Podobá sa cisárskemu rezu. Pupočná šnúra sa prereže, keď je nenarodené dieťa ešte v maternici, kvôli čomu sa preruší zásobovanie kyslíkom a dieťa sa udusí. Niekedy sa dieťa vytiahne von. Spravidla hýbe rukami a nohami a keďže je narodené, žije, avšak vzhľadom k tomu, že je to potrat, nechajú ho, aby umrelo (napr. dieťa, ktoré má 24 týždňov = 5 a pol mesiaca).

canerko
29. apr 2015

@jemena moj prispevok o 12:56 je aplikovatelny aj na teba.Pekny den!idem turkom vykladat.

jemena
29. apr 2015

@canerko zase píšeš nepravdy a bludy... žiadna pupočna šnura sa neprereže, bože kam ty chodíš na tieto fatasmagorie. Cez brušnú stenu sa priamo do dutiny maternice, do amniálneho vaku, aplikuje látka prostaglandin, ktorá vyvolá maternicové kontrakcie a maternica sama plod vypudí. Dôjde teda k indukovanému samovoľnému potratu.

canerko
29. apr 2015

@jemena Toto je z linku ktory som dala vyssie.Ak vies citat tak to tam najdes.Prekopirovala som to z toho linku.Ne rob zo mna hlupanu ale citaj s porozumenim.

amanda0405
29. apr 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@jemena
na výplody chorej mysle a k tomu ešte moslimskej je lepšie nereagovať, je to zbytočná strata času...
najviac sa mi páči ako niekto má tú drzosť rozkazovať a vyhadzovať niekoho z diskusie...nenávisť voči všetkému slovenskému je cítiť aj spoza hraníc... 😒

alice107
29. apr 2015

amanda0405, JEMENA, jw zbytocne debatovat sniekym, kto ani nevie, co prekopiroval.. ze je to nezmyselny text.... tie nezmyselne formulacie niekde v neodbornych clankoch...... potratovy zakon.. boze------

a tak je to aj s tym tvrdsenim, ze primar zabil nejake dieta....... viete kto takto argumentuje? jednochuco mysliaci clovek... ktory nedokaze pochopit iste suvislosti..
takze debatovat na takejto urovni s niekym sa neda ..naozaj....
ano, z celeho prejavu danej pisatelky je vidiet nepriatelsky postoj k sk... hoci tam zila roky.....