Multi-kultúrne spolužitie po všetkých stránkach
Tato tema je urcena pre kazdeho a akukolvek temu suvisiacu so spoluzitim viacerych narodov - po politickej, ekonomickej, nabozenskej ci kulturnej stranke. Nech sa paci, pridavajte akekolvek prispevky pozitivne ci negativne, usmevne ci "na zaplakanie", glorifikujuce ci kriticke, vitane su napr. aj multikulturne recepty, vychovne metody atd. atd...
Jedine pravidlo (ja viem "medzi nami zenami je tazke ho dodrzat..." ) je ***ziadne urazanie, osocovanie a nadavanie***! -aj ked ma niekto opacny nazor ako VY 😎
EVA8 je zbytocne debatovat s danou pisatelkou o tom, co ona nikdy nepochopi.
co s atyka slov papeza, tak ja nie som odbornik na teoriu krestanskeho ucenia
ale vysvetlenie KEZIAH je logicke.
inak tento papetz sa prezentuje trosku ´´ludovo´´...je to jeho polika.on je totiz tiez politik...... rad sa prezentuje ako papez odputany od materialna...... nenosi kriz zo slata, auto nema ´´luxusne´´....
je s tym uspesny. tak preco nie?
niekto nema problem priznat naopak, ze je rad bohaty. ci uz to nadobudol pracou, ci dedicstvom .. ci obojim... a uziva si majetku ... preco nie? je to tak prijemne......
EVA 8 vidis, jasna provokacia od pisatelky SIRINKA. a toto ona chcela dosiahnut.aby si snou o tom debatovalo amala moznost prave tuto provokaciu vyjadrit. ako male decko je taketo spravanie.....
a stale sa dovolava ´´istej´´. krestanky.
takze vyrok papeza , ktory bol mysleny uplne v inych suvislostisach pozila na skusanie provokovat
takze vidis sama, ze debata s tyym obnedzenym pisatelom ozaj nema vyznam.
ozaj, ako vnimas ty papezovu prezentaciu seba sameho? ja myslim, ze on je ozaj dobry politik...... nosi sa navonok zit ´´skromne´´..
to mi propomenulo jedneho nemeckeho politika zo stranny z lavicoveho spektra. ten tioez odsudzoval komzum. jeho volicmi su aj moslimovia z get..... ma tam aj kancelariou.je to totiz advokat
no ale to jeho volici uz nevedia, ze ma kancelariiu aj v jednej z najnoblesnejsich stvrti berlina. ze do tej kancelarie v berlinskom gete jazdi na bicikli. ale tak, ze prde po geto vo svojom mercedese, tam na strazenom parkovisku ho odstavi ci sa da doviest soferom, v aute ma bicykel, ktorym sa dopravi potom do kancelacie v tom gete.. a prezentuje sa ´´ludovo´´-ale malokto vie, ze byva v jednej z najlukrtivnejsich stvrti berlina...... ze ma rozsahly majetok.to tym skoro negramotnym volicom nepovie......
takze tak je to s tou prezentaciou ´skromnosti´´ u mnhych....
no qapaoznam aj prpad knaznej thurn und taxis.... ta naopak ako upaj zbozna krstanka/ktora je rpti rozpinavosti islamu v de aj europe/ je pysna, ze je bohata. rozpravkovo bohata.....a dava to kludne najavo......
prijimaju ju vtej najlepsiej spolcnosti v europe........dava na charitu...... ale si aj uziva...
keziah bmala prvdu a to logicku v tom, ako opisala krstansku teoriu ohladne vnimamia majetnosti...
@sirinka
máš ty pravdu, ten náš kresťanský pápež je skrátka skvelý...zaujímalo by ma či by si našla článok v podobnom duchu napríklad od nejakého imáma, ktorý by takisto odcudzoval "materiální bohatství"....ty si šikuľka, určite taký nájdeš...
inak čo hovoríš napríklad na takú angelinu jolie a jej materiálne statky, tiež jej bohatsvo z ktorého prispieva na charitu znižuje ľudskosť?
neviem prečo ale z tvojich príspevkov mi vychádza jediné...teba a tvoju kamku dalal strašne štve, ak sa má niekto dobre, lepšie ako ty...keď ti tak vadí konzumná spoločnosť, nie je znakom konzumu aj tablet, notebook? prečo ich teda stále používaš?
@amanda0405 zaujimave, ako vas tato tema zaujala 😉 a hned aj ukazovat prstom na niekoho iného... ked najdem, tak ti ho urcite postnem.
na angelinu nehovorim nic, kedze ju osobne nepoznam, to, ze niekto dava na charitu peniaze moze ale nemusi ukazovat na jeho ludskost, no na druhej strane to moze byt aj iba dalsia forma prezentacie vlastnej osoby a zviditelnenie sa... vies, za peniaze si kupis aj obdiv...ale na druhej strane, ta zena vychovava adoptovane deticky, maju taku multi kulti rodinku, takze ostava mi len verit, ze to robila z cistej nezistnej lasky k tym detom a nekupovala si tak len medialnu pozornost. ja pravdu nepoznam, ty ano?
niektori ludia davaju na charitu dokonca preto, lebo tak aspon trosku ulavuju svojmu svedomiu, svojej dusi... tazko posudit, pokial naozaj nevidis do cloveka. poznam ludi, co pravidelne posielaju peniazky do roznych organizacii, ale suseda ci kolegu by utopili v lyzicke vody...
z mojich prispevkov ti vychadza to, co chces aby ti vychadzalo, kedze nemas ponatia, ako sa ja mam 😉
a ano, konzumna spolocnost ma stve, ale nie v zmysle, ze teraz sa mame odstahovat do lesa a zit iba na semienkach a korienkoch...skor to, ked vidim ludi neustale nespokojných, nestastnych napriek tomu, v akom blahobyte v skutocnosti zijeme. ludia niekedy maju pocit, ze spokojny zivot mozu viest iba ti naozaj najbohatsi z nas...
@sirinka ja som tú debatu rozpútala. Myslím si, že link sme pochopili v zmysle ako to pápež prezentoval, odhliadnuc od novinárskej "upútavky" nadpisom. Ja som len jednoducho nemohla preskočiť tú poznámku a chcela som sa dozvedieť, čo si o nej myslia iné dievčatá. Naozaj si nemyslím, že by si ostatným ten blahobyt nedopriala, ale si si neodpustila niečo podotknúť a bohužiaľ diskusia v tejto téme ma nepresvedčila, že to bolo zovšeobecňovanie na kresťanov, ale práveže zovšeobecňovanie na diskutujúce v tomto fóre. Ale v poriadku, nič sa nedeje, napr aj ja mám poznámky a nie málo, môžme vyjadriť svoj postoj. A je pravda, že spokojný život nemusia viesť len tí najbohatší. Zas je lepšie byť zdravý a bohatý ako chorý a chudobný. Zato aj tí menej majetní môžu viesť plnohodnotný život a byť pozitívnym prínosom pre okolie
@eva8 vsak samozrejme, ze na diskutujuce...ale vseobecne, nech si tam uz kady dosadi, kto mu tam pasuje... 😉 ja napríklad ani neviem, kto tu ake nabozenstvo vyznava.
no ano, chory a chudobny je strasidelna kombinacia...uz nam len ostava zistit, co znamena byt v skutocnosti chory a co chudobny...
@amanda0405 kamku dalal nestve ze je niekto bohaty... len ju stve ked su ludia chudobni ( nie z vlastnej viny)... ked deti musia pracovat v tovarnach za haliere a nemozu chodit do skoly... ked v najbohatsej krajine sveta sa ludia boja ochoriet lebo nemaju na zdravotne poistenie. Ak to tebe je ukradnute to je len tvoja vec a vec tvojho svedomia.
@eva8 nebudem sa vyjadrovat k prispievatelke, ale ked pokladas za stastie ze prispieva, tak preco ju nechas opakovovat nezmysly v bode, ked tu uz kazdy vie, ze nema pravdu a navyse uraza ostatnych. To jej nadradene vyjadrovanie je uz len navyse. Preto potom to zosmiesnovanie. Co si pamatam jedine dygisu som videla zakrocit v pripade, ked si prispievatelka mlela svoje ohladom obriezok v USA.
@kararinka nezasahujem, keď nemám o niečom poznatky, či skúsenosti (aj keby som bola momentálne v téme, nezasiahla by som). V tom v čom sa „cítim doma" sme si vymenili názory. Píše odosobnene, bez emócií, preto sa to zdá také surové. Ja si v tých príspevkoch to svoje nájdem, preto som rada, že píše. A myslím si, že aj niektoré dievčatá, kt. len čítajú si môžu nájsť niečo pre nich užitočné. Nikto nie je dokonalý. Obávam sa, že v niektorých prípadoch musí ísť empatia bokom, pravidlá (zákony?, realita?) sú pravidlá, aj keď ja sa prikláňam k tej empatii.
nakoniec si myslím, že sme tu rôzne dievčatá, nielen s rôznymi názormi ale aj s rôznymi povahami. Možno keby sa medzi sebou bližšie spoznali, boli by sme príjemne prekvapené, že sme len obyčajné ženy, chápavé, vnímavé, nielen klebetné, hašterivé
@sirinka
ani neviem čo ti mám na takú zmes nezmyslov napísať....v prvom rade ja si myslím, že spomínaná herečka sa vôbec nepotrebuje zviditeľnovať a prezentovať, je to o charaktere každého jedného človeka...v akom kruhu ľudí sa pohybuješ, keď ako píšeš, jeden z nich by utopil suseda v lyžičke vody ale prispieva na charitu, ďalej vidíš ľudí iba nespokojných a nešťastných?
ja zase stretávam trochu iných ľudí,ako ty, sú šťastní, veselí...nenarodili sa bohatým rodičom, nezdedili majetky ani nečakali že im niekto niečo dá na zlatom podnose...museli sa snažiť, študovať, pracovať na sebe, obetovať veľa voľného času aby dosiahli úspech, majetok a mohli viesť spokojný život...
je pravdou že bohatstvo a peniaze nie sú všetko, ale keď ich niekto má a nadobudol ich vlastnou silou, svojimi schopnosťami, nebudem ho odcudzovať...
@dalal
pekné riadky, ešte mi tu chýba vyhlásenie o celosvetovom mieri... 🙂
moje svedomie je úplne v poriadku, nikomu som nič neukradla, žijem bežným životom...chudobu sveta neovplyvním,deti pracujúce v továrňach je mi ľúto....ale ja s tým nemôžem nič urobiť, a predpokladám že ani ty...nemyslím si že pracuješ v írsku ako lekárka, aby si celý tvoj plat venovala chudobným deťom..
nie je umením vypisovať a horekovať nad týmto svetom,alebo nad konzumnou spoločnosťou ale pritom sedieť na zadku za počítačom ...viac si vážim ľudí činu, ako som minulý týždeň videla v telke jednu žienku ako humanitárnu pracovníčku odhodlanú ísť pomôcť do zemetrasením postihnutej oblasti v nepále...takýto ľudia majú môj obdiv a úctu...
@amanda0405 no vidis a to je teda riadny nezmysel,ty vies, ake umysly ma spominana herecka...ze ty si myslis, to je len tvoj dohad zalozeny na tom, co si si kde precitala, dovolim si tvrdit, ze si tu osobu v zivote ani na ulici nestretla, nieto este aby si mohla mat nejaku istotu o tom, ake v skutocnosti pohnutky ta zena ma...
a este vacsi nezmysel bude, ked mi tu zacnes tvrdit, ze sa naozaj pohybujes iba medzi stastnymi, veselými a uspesnymi ludmi...lebo taka spolocnost neexistuje, ale je mozne, ze vnimas svet okolo seba len povrchne. ano, ja sa pohybujem v roznej spolocnosti, nestretavam sa iba s uzkym okruhom ludi, vidim a pocujem vselico okolo seba.
@sirinka
samozrejme že tú osobu som nikdy v živote nestrela, ale pre mňa je logické si domyslieť, že ona nebola nikým nútená prispievať na charitu, nikto ju nenútil adopotovať si siroty, nikto po nej nechcel aby išla medzi utečencov...toto všetko je jej vlastná voľa a ukážka jej osobnosti...toto na nedá natrénovať alebo urobiť pre prezentovanie seba samého na verejnosti...
ja som nikde nenapísala, že stretávam IBA tých šťastných a veselých, samozrejme že sú aj tí menej šťastní, menej majetní, to nikde nepopieram...ale myslím si že v mnohých prípadoch sú si zodpovední za svoj nespokojný život...
jeden príklad, ráno keď vediem syna do škôlky, stretávam jednu mamičku v mojom veku, nikdy v živote nerobila, chodí v deravých teplákoch so zhnitými zubami v dome na spadnutie...bolo mi ľúto jej detí, jej nie...môj muž jej pred rokom ponúkol prácu, sľúbila že príde, samozrejme že neprišla v stanovený deň, išiel za ňou, tak sa vyhovorila že má niečo iné dohodnuté, tak sa dohodli na inom termíne a ani ten nebola schopná dodržať...môj muž má s takýmito ľuďmi veľa skúseností, aj keď podáš pomocnú ruku, je odmietnutá...ľahšie je nič nerobiť, sťažovať sa a ľutovať sa...
prednedávnom som videla žobrať pred obchodným domom ženu, mala som nákup tak som jej dala do tašky rožky a salámu ..myslíš že sa mi poďakovala? začala po mne kričať, že chce eurá a nie toto...
keby som mala čas, rozpisujem sa celý deň...
@amanda0405 logicky...no tak v pohode, kiezby takto jednoducho a logicky fungoval svet. ale ako som pisala, dufam aj ja uz kvôli tym detom, ze to skutocne robi so srdca a nezistne.
k tej druhej casti, extremny pripad a tam sa ani nie o com bavit a takýchto ludi som ani nemala na mysli, skor takých, co maju toho bohate dost k zivotu, ale stale maju pocit, ze maju malo, ze potrebuju lepsie, ze im nestaci... a cely zivot sa zenu za nejakou vidinou.... lebo mozno ta osoba z tvojho pribehu je so svojim zivotom omnoho spokojnejsia, aj ked z tvojho pohladu sa to moze javit ako nemozne, nez niektory cisty, vzdelany a pracujuci clovek... a je uplne jedno, kolko tym ludom mescane pribudne na ucte....
http://zenskekruhy.sk/temy/respekt-slobodna-vol... Ako to chodi v nemocniciach.
@canerko nase porodnictvo ma znacne rezervy co sa tyka prirodzenho porodu a respektu k zelaniam matiek, preziva u nas zial rutina z cias socializmu. Preto som velmi rada, ze sa nasli dievcata, ktore zalozili o.z. zenske kruhy a venuju sa intenzivne tejto problematike. Fandim im a s niektorymi som si kedysi pisala.
Som rada, ze zijem v spolocnosti, kde je mozne poukazovat na problemy a tlacit na ich vyriesenie. A hoci sa veci menia k lepsiemu pomalsie, ako by sme si zelali, tak ten posun tu je. Myslenie starych lekarov vsak nezmenis za par mesiacov.
http://m.topky.sk/cl/1000839/1472843/Slavny-slo...
dokaz toho ze kazdy narod sa moze stat ´´ obetou ´´ nejakej ideologie
sikovny chalan z rumunska
http://www.doba.sk/2015/05/10/16-rocny-chlapec-...
http://m.topky.sk/cl/10/1473463/Zufala-matka-sa...
4 rocne deticky nezomieraju nahlou smrtou 🙄 🙄 🙄

@sirinka nikdy sa nevyjadrovala vulgárne. Veci pomenúvavala ako ich videla. Určité baby si z nej zámerne robili, či robia posmech. To je rozdiel.