Musím sa pýtať na použitie toalety na benzínke?
Dobrý deň chcela by som sa opýtať len tak pre zaujímavosť či sa musím na pumpe pýtať či môžem ísť na záchod. Stala sa nám s priateľkou taká situácia, že sme prišli na pumpu, pozdravili sa a nasmerovali rovno na záchod potom čo sme boli 3 h aute. Pani na mňa šokovane pozerala že kam ja idem tak som sa pre istotu spýtala, či idem správne na záchod - ona mi vraví že áno a začala citovať: ,,dobrý deň môžem použiť prosím váš záchod” tým naznačila že som sa mala spýtať, či môžem ísť - len som na ňu pozerala a spýtala sa jej to len pre zdvorilosť a následne odišla na záchod. Keď sme vyšli von sa jej priateľka spýtala že odkedy to funguje tak že sa musím na verejnej pumpe kde je verejný záchod pre ľudí, ktorí dlho cestujú pýtať, či tam môžem ísť - ona povedala, že to tak vždycky bolo a že vždy sa ako zákazník, ktorý si nič nekupujee mám pýtať či môžem použiť toaletu. Moja priateľka jej na to povedala, že čiže podľa toho čo hovoríte vy ja ako dlho cestujúci človek mám prísť na verejný záchod resp. na verejnú pumpu a ešte sa pýtať či môžem použiť ten záchod ktorý tam je presne za tým účelom za akým účelom ho ja chcem použiť. Pani predavačka na to povedala resp. sa spýtala či vieme ako to funguje v Maďarsku, na to jej bolo povedané že áno vieme lenže v Maďarsku to funguje tak že si zaplatíte 0,50 € a vráti sa vám 0,50 € ma na papieriku ktorý môžte použiť v tej predajní hneď alebo až potom čiže dáte 0,50 € a vráti sa mám 0,50 €. Pani povedala: ,, lenže ja upratujem tie záchody ja tu ešte aj hotdogy robím” načo ja som jej povedala že to má v náplní práce a že je za to platená - ona povedala že nie že toto nemá v náplní práce - len som na ňu pozerala nechápajúc pretože pokiaľ dobre viem aj keď si pozriete inzeráty ktoré hľadajú alebo ponúkajú prácu máte v náplní predávať tovar, dopĺňať tovar, umývať priestory a zabezpečovať predajňu a okrem toho aj robiť hotdogy- povedala som iba tolko nech dá výpoveď keď robí niečo čo nemá robiť a odišla som preč v nemom úžase - chcem sa spýtať aký máte názor vy a či sa vám niečo niekedy stalo poprípade či to je nejaká politika na pumpách že sa mám pýtať či môžem teda použiť verejnú toaletu po dlhej ceste. Podľa tejto myšlienky ktorú ona má by som sa mala aj na diaľničných pumpách pýtať že či môžem ísť na záchod keď idem natankovať pričom reálne tam je presne kvôli tomu že ľuďom treba cikať.
Ďakujem
A pre moralistky čo sa pýtajú pýtate sa aj v obchodných centrách sbs že či tam môžete parkovať ak idete do obchodu blízko centra ale nie v ňom? Alebo ak zaparkujete vždy niečo v centre kúpite? Využijete ich parkovisko ktoré postavili pre zákazníkov aby mali tržby a vy ho využijete zadarmo a nič nekúpite. Rovnako ak idete okolo budovy a dieťa potrebuje na wc tiež niečo kúpite keďže ste využili wc zadarmo? Nabudúce sa na parkovanie a wc ak nič nekúpite pýtajte sbs alebo rovno vždy vbehnite zo slušnosti do nejakého obchodu a kúpte tričko,.že ich budete mať 300 za rok nevadí, ale patrí sa to.
Ale teda vzdy tankujeme, pripadne si kupujeme aj daco pod zub. Ja som fakt radsej, ked je tam poplatok ako ma nejaka teta zazerat ze pouzijem WC bez toho, aby som im urobila trzbu. To bazirovanie na tom, ze musis si daco kupit mi pride az absurdne
Moj partner toto nikdy nechapal.
@anjelicek26 To by som netvrdila. Ten vlak zaplatili len ti, co platia dane. Ti, co ich neplatia ho nezaplatili. Takze nie na nas ostatnych, ale nas niektorych ostatnych.
@ddomcca ja som z tých, ak netankujem, nič si nekupujem, chcem použiť WC, tak sa opýtam. Pumpa je primárne na to, aby si tam vodiči natankovali, nie, aby si tam kde-kto vykonal potrebu. A áno, už aj na Slovensku som sa stretla s poplatkom za použitie WC na pumpe, či s informáciou “WC len pre zákazníkov”. A dokonca aj s pumpou, kde nebola toaleta pre zákazníkov (malá dedinská pumpa).
Ale tiež si myslím, že si nevychovaná. Ty sa ideš obúvať do pracovníčky pumpy, čo je jej práca, lebo si si to prečítala v inzeráte? Ty vieš, ako má ona uzatvorenú zmluvu a ako je v nej definovaná jej náplň práce? A už podľa tvojich vyjadrení cítiť, že pokora a slušnosť z vás nešla, skôr arogancia a nadradenosť.
Tak tam majú mat napísané že len pre zákazníkov, alebo spoplatniť. Načo sa s tebou vybavuje. Ved si ani nemusela byť Slovenka, či to má naučené vo všetkých jazykoch?
Neznášam toto. Robila som v kaviarni a vždy som každého pustila, už aj to ma otravovalo, že sa ma vôbec pýtajú. Bordel je tam rovnaký po zákazníkoch. A ľudia si skôr zapamätajú, že bol niekto niekde milý a pustil ich na WC a prídu inokedy, ako že sú tam oprskli a dávajú prednášky.
Ja sa čudujem tehotným a ľuďom s crevnymi problémami, že vôbec vychádzajú z domu.
@gab1sol Nech si tam daju poplatok 50 centov alebo len pre zakaznikov. Pytat si povolenie sa vycurat ak tam nic take nemaju je podla mna dost nedostojne. Radsej si to zaplatim bez zbytocnych reci. Pracovnicka pumpy nema co zakaznikov poucovat, ako to funguje v Madarsku ani so zakaznikom riesit svoju napln prace.
Možno ani nebol problém v použití WC bez zakúpenia hocijakej drobnosti či natankovania, ale v tom, že ste vošli dovnútra, "ani bú, ani mú" (t.j. bez pozdravu) a len sa drzo rútili na WC. Ja pravidelne cestujem zo severu na juh a zastavujem na benzínkach aj mimo tankovania (teda iba kvôli WC), vždy pri vstupe pozdravím, usmejem sa na personál a bez opýtania zamierim na WC. Zatiaľ ma nikto nezastavil, odzdravia mi a to je všetko. Pri odchode sa zasa pozdravím a tým je "moja misia WC" úspešne splnená. Takže ja problém vidím vo Vašom arogantnom nakráčaní dnu, bez pozdravu, s víziou, že Vám patrí svet a všetky "verejné WC" a "verejné benzínky" na Slovensku... No a zamestnankyňa Vám "stúpila" na otlak, keď si dovolila poukázať na Vaše buranstvo, a to je zrejme hlavný dôvod, prečo ste mali potrebu zakladať túto diskusiu...
Autorka píše, že sa pozdravili. Tak slušne pozdraviť je arogantné? Chápem jej rozčarovanie s toho celého. Baby však to tu určite poznáte. To ak by mala povedzme krámy sa má doprosovať aby mohla použiť WC? Môže byť čokoľvek a je jasné, že po 3 hodinách cesty sa potrebuje človek vycikať. Tak lepšie by bolo dať si tam že poplatok za použitie toalety 50 centov.
@mircalla od nikoho si nepýtam nikdy povolenie vyčúrať sa. Pýtam sa, či môžem použiť ich toaletu s tým, že netankujem a ani sa nechystám nič si kúpiť. Ešte nikdy mi nikto neodpovedal NIE a dokonca sa mi to vrátilo s úsmevom. Neprejdem predajňou ako teľa. Ale to, čo človek dáva, to sa mu aj vráti.
A k tej naplní práce, ako si autorka vôbec dovoľuje odporovať jej, čo je náplňou jej práce? “ja som jej povedala že to má v náplní práce a že je za to platená - ona povedala že nie že toto nemá v náplní práce - len som na ňu pozerala nechápajúc pretože pokiaľ dobre viem aj keď si pozriete inzeráty”
@ asocial “to sa dámy sakra mýlite. Ak príde autobus, je väčšinou dohoda, kolko autobusár hradí za ľudí.”
Normalne ma to zaujalo. Na par benzinkach sa popytam, ci fakt ak sa pride vycikat zajazd, tak autobusarovi vyuctuju pouzitie wc za nich.
Lebo priznam sa, nikdy som si nevsimala, ci ide niekto za zajazd zaplatit, a teda popravde som to ani nepredpokladala. To pocujem prvy raz.
Lebo toto sa nam dokonca nestalo, ani ked sme chodili s deckami na tabory a zastavili cestou na benzinke, nech sa idu vycikat. Nikdy to od nas nechceli a ani autobusar (ci dana firma, co autobusy prenajimala) nespomenula, ze aj take daco zaratavaju do ceny prepravy, alebo si nasledne douctovala (a to si vedeli dozctovat aj pocet cajiv, ktore robili).
Ako to inak benzinka riesi, ak si niekto z tych ludi tam aj zaroven nieco kupi? Spocitaju tych, co nenakupili? Ci maju pausal?
Naozaj ma to zaujalo.
@gab1sol autorka sa pri vstupe pozdravila. Neodignorivala ju. Zakladna podmienka slusnosti splnena.
@ddomcca verejná pumpa a verejné WC nie je. Mne sa to nestalo pretože pokiaľ potrebujem súrne na WC, a poblíž je pumpa tak sa spýtam ci môžem použiť WC. Ale mala by to pani predavačka urobiť tak ako je to na x ďalších pumpách ze si musíš prísť vypýtať WC. Lebo potom sú ľudia ako ty nútený sa spýtať.
@moonlight1210 A ja niekde píšem, že sa nepozdravila?
Toto je konikovska tradicia - za prvu stranu sa NECITA.
Ludia, vazne sa naucte dat si tu namahu precitat aspon zlto oznacene odpovede. Su od autora. Zvycajne su v nich dalsie info, ktore v uvode nezazneli. Ale prisli s dalsimi otazkami, ci ako vysvetlenie.
Nie je to tak vela a reagujete potom K VECI. Nie na nieco, co uz bolo niekolkokrat zodpovedane a vysvetlene.
Je to inak tiez zakladna slusnost v diskusii.
A obrovska vyhoda, lebo si to precitate presne tak, ako to bolo napisane. Nie je to rozhovor, kde vam to musi spatne niekto sprostredkovat, o com autor hovoril (a mozu tam byt chyby).
Nie nemusíš
@ddomcca pletieš tu hrušky s jablkami. Na vlak nenaskočíš len preto, že ideš na wc. Zatiaľ čo na pumpe zastaneš a vykonáš potrebu. Áno, jasné, že si mohla, určite by ti nič tá pani nepovedala, keby si išla na wc a nič nekúpila, len proste nabudúce budeš vedieť, že vždy sa najprv treba pozdraviť, opýtať, poďakovať.
Keby v nákupnom centre, ako bolo kedysi, že tam sedela pani a podávala toaletný papier na kúsky natrhaný, a potom išla po ľuďoch upratať a koľkokrát aj o💩 steny s prepáčením,aj tam by si len tak vošla bez opytania či je voľne , či môžeš?...tiež očakávala aspoň pozdraviť a poďakovať. Tiež by si tam nevletela ako strela. A nebuchals sa do pŕs, že je to predsa zadarmo a ty sa pýtať nemusíš.
@ivanaks presne to si myslím aj ja.
Nikdy som sa nestretla s tým že by som sa musela pytat, ani ma na to nikdy nikto neupozornil že sa máme pýtať.. zväčša sú zamestnanci benzínky dosť zaneprázdneni na to aby sledovali kto ide na toaletu..
Nechce sa mi to celé citat, možno to už odznelo... Ale ja prakticky vždy na pumpe kupujem koláče, keksy, kavu... To si ich mám kupit a zobrat na zachod či ako? Jasne ze najprv vpalime na zachod a keď je toto vybavené tak aj nakúpim. Ani by mi nenapadlo sa pri vstupe pytat.
@ddomcca žiadna pumpa nie je verejná a už vôbec to nie sú verejné záchody. Na väčších benzínkach to obvykle neriešia, na menších majú často toaletu na kľúč len pre zákazníkov a sú aj také, ktoré ju nemajú prístupnú ani pre zákazníkov. Neviem, čo ťa na tom pohoršuje. Údržba toaliet nie je lacná záležitosť, nehovoriac o tom, aké prasata ľudia dokážu byť. Takže nie, nie je samozrejmosť nakráčať na benzínku bez toho, aby som bola zákazník a použiť toalety.
@ddomcca keďže cestujem pravidelne po celom Slovensku a Europe autom, už je bežné zavedené na menších značkách pump na Slovensku, že majú oznam pokiaľ netankujes, tak platíš 0.50 eur Párkrát som na takých bola, vždy som išla slušne ku kase a nikdy si tie peniaze nevzali, Iba kyvli rukou že to je ok.
Ale na pumpe vždy natankujem alebo kúpim aspoň ľadovú kávu príp redbull . samej mi je neprijemne len vojsť, ísť ako tela na WC a odísť .Samozrejme iné sú obrovské pumpy, kde sa to stratí a iné mini pumpy kde na teba hľadia.
Ani jedna pumpa nie je verejná ,v Čechách na väčšine pump je kovovy turniket pred WC a bez 20 Kč nevojdes ani keď tankujes, v zahraničí úplne bežné pýtať poplatok. Verejné WC sú tie pri diaľnici co spravuje NDS a chodia tam kamionisti
Existuju aj “verejne wc”, ktore sa nachadzajuna odpocivadlach a kde nie je benzinka- teda viem, ze na cezte do bratislavy bolo nejake take a tam su postavene taketo verejne zachody pre cestovatelov - problem je v tom, ze kedze je to verejne a mimo zasahu beznych upratovaciek tak to tam aj vypada. Pokial je to sukromne tak je slusne sa pozdravit a teda sa opytat, hlavne ked je benzinka prazdna a nikoho tam nie je, pripadne byt pripraveny si nieco kupit.

Tak toto sa mi ešte nestalo, ja teda vždy pozdravím a idem na wc bez opýtania, väčšinou buď tankujem alebo kúpim aspoň kávu. Nepôjdem najskôr kúpiť kávu a s kávou na wc aby si predavačka nemyslela, že chcem benzínku použiť len ako wc.