icon

Mysleli ste si, že nič horšie ako Prime už nehrozí? Omyl! Na svete je Lunchly

Strana
z3
sbear
autor
9. okt 2024

@thirstymonk dajte si vyhladat na nete: Application of nanotechnology in food: processing, preservation, packaging and safety assessment

sbear
autor
9. okt 2024

@thirstymonk ale McDonald je safe, co sa tyka nanocastic v ich produktoch, kusok z clanku z webu:
Fortunately, a few companies have become willing to take a public position on nanoparticles.

McDonald stated that it “does not currently support the use by suppliers of nano-engineered materials in the production of any of our food, packaging, and toys.” Similarly, Kraft Foods said that it was not using nanotechnology.

Some of the largest food companies in the world, including YUM! Brands, PepsiCo, and Whole Foods, need to know more about nanomaterials and check with their supplies to see if they are using them.

sbear
autor
9. okt 2024

@earlgrey ak chcete jest zdravo, tak treba pozriet zlozenie na balicku, bez ohladu na to, kedy konci datum spotreby. Vo vseobecnosti, ak chcete zit zdravo celkovo, tak to, co jete, je len velmi mala cast dlheho a stastneho zivota. A podla mna fajcenie nie je to nahorsie zo vsetkeho.

sbear
autor
9. okt 2024

@mandzula podla mna medzi McDonnald a inymi fastfoodmi nie je extra rozdiel. McDonnald pouziva GMO suroviny, zverejnil to pre ludi a vysvetlil, ze GMO rastliny nepotrebuju zase toxicke pesticidy a GMO suroviny sa menej nicia skladovanim a prepravou. Toxicke latky dnes bezne nachadzaju aj v bio potravinach. Ja osobne by som si dobrovolne nedala uz nic z McDonnaldu. Ale napriklad som kupovala bio sosovicu z Kauflandu a zistili tam nejake toxiny, ze to museli stiahnut z trhu a kto mal original balik, mohol to ist vratit. To bola Polska bio sosovica.

mandzula
9. okt 2024

@sbear ja vsak rozdiel medzi fastfoodmi nikde neriesim, mne je jasne, ze ziadna vysoka kuchyna sa tam nedeje, no to neznamena, ze tam obcas nezajdem, na kavu dokonca aj viac ako obcas. O bio, eko, homo potravinach ziadne iluzie nemam, nezameriavam sa na ne. Zameriavam sa skor na minimum umelych farbiv, konzervantov a nulovy glutaman sodny. A hlavne nepodlieham trendom typu - teraz je zdrave toto, tak toho idem jest tony, a nezdrave je toto, tak to v zivote do ust nevezmem. Vsetko s mierou, to je pre mna zaklad.

thirstymonk
9. okt 2024

@sbear Veraže som si to naštudoval a máš pravdu! Tak super, zase som posledných 10 rokov zaspal dobu...

Len nechápem, čo má byť zlé na tom, že je cukor rozbitý na molekuly, to isté sa predsa stane pôsobením žaludočných štiav a črevných enzýmov.

sbear
autor
9. okt 2024

@mandzula tak to mate super, ze mozte hocico jest. Ja mam vysoky histamin a Rosaceu, intoleranciu na mliecne vyrobky a beznu psenicu. Cize ak si nedavam pozor, mam to vsetko na kozi, ze sa aj von hanbim vyjst. Ludia s Rosaceou celosvetovo toto maju tazke. Syn ma zvyseny histamin tiez. Cize len taky obycajny Prime nas vie zlomit.

sbear
autor
9. okt 2024

@thirstymonk tak potravinove drogy su dlha tema a zdravo jest este dlhsia

mandzula
9. okt 2024

@sbear u nas si len dcera dava pozor na laktozu, lebo jej nerobi dobre na akne a ja na glutaman, jeden anafylakticky sok mi stacil. Nemat poruke Prednison, je po mne.

earlgrey
9. okt 2024

@sbear Ďakujem za poučenie 😁

sbear
autor
9. okt 2024

@mandzula no laktoza a gluten z tych beznych potravin su celkom alergeny. Nechcem byt uplne posadnuta zdravou stravou, takze obcas jem aj chleba a mliecne vyrobky. Ale viediet mi to na tvari. Najhorsie su tvrde slane syry a bryndza. Laktoza + sol. Kefir si kupujem alebo vyrabam, vraj to nie je az take zle. Akne a Rosacea su sice rozlisne veci, ale velmi uzko suviciace.

sbear
autor
9. okt 2024

@earlgrey ja mam Rosaceu, na zdravej strave som nutena byt, ak chcem vystrcit nos z domu. Ak mate dobru plet aj vase deti. Ziadne cervene zilky na tvari, vyrazky, bradavice a podobne, tak sa nemusite stresovat velmi so zdravou stravou. Co chodim verejnou dopravou a pozeram tvare ludi, tak len cca 1 clovek z 10tich ma zlu plet a mal by rozmyslat, co si da do ust.

earlgrey
9. okt 2024

@sbear Myslím, že najlepšie je nevšímať si iných a nechať ich žiť svoj život 😉

sbear
autor
10. okt 2024

@earlgrey nie je to celkom tak, vsetci chceme zit na peknej zdravej planete. A cim viacej ludi bude jest a chciet zit zdravo, tym viacej sa budu testovat potraviny a rozvijat technologie na eko-produkciu. Momentalne to ide uplne inym smerom. Nastastie skoly uz dali predmet Viem co zjem.

earlgrey
10. okt 2024

@sbear Ok, ale čo TY osobne s tým spravíš? absolútne nič, pretože ak raz človek NECHCE žiť zdravo, tak žiť zdravo nebude. A to, že budeš ľuďom robiť osvetu, aj takto na sociálnej sieti, nič nedosiahneš. Mnoho ľudí nemá základy zdravého života, a tie sa budujú už v útlom veku. Čo sa za mládi nenaučil, v dospelosti nenájde. A je veľmi veľmi, hlavne psychicky, náročné zmeniť životný štýl. Treba pevnú vôľu a v dnešnej dobe, kde vládne ľahostajnosť a lenivosť a ľudia majú všetko to nezdravé pod nosom, skoro na zlatom tanieri, tomu nepomáha 😉

sbear
autor
Autor odpoveď zmazal
earlgrey
10. okt 2024

@sbear Tak MK je iný svet 😁 tu veľmi nepochodíš a pochopenie nenájdeš.

Strana
z3