icon

Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte?

abigeilleo310
29. okt 2021

Ahoj. Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte.? Ktorú ste mali najradšej? Z tých co sa už teraz nevyrábajú. Ja som mala rada milkiway hviezdičky , banánové a jahodové keksy, tie predával primazdroj, keksíky Vlnky, jahodovobananovy a ríbezľový nápoj Tang, také fialové a ružové a myslím oranžové to bol taky široký pasik, spolužiak to nazval jazyk, nanuk s kasperom, ríbezľove a ananasove acidko , jogurt, ktorý mal oranžový obal a bol na ňom krtko... Škoda že to už nevyrábajú.

papaya308
30. okt 2021

@qetka božeeeee toto som 100 rokov nevidela ja som ten sirup milovala 😀 chutilo to akoby ružovo,punčovo však? 20r zháňam niečo obdobne a nič sa na to nechytá

qetka
30. okt 2021

@papaya308 maju ho v tescu, robi ho zlata studna 🙂

vevesh
30. okt 2021

@malinovka333 u nas ten cukor bol iba a vyhradne pre navstevu. Ale u babky som mohla jest. Na doma a alpu sme davali klasicky kockovy cukor😀

dundulica
30. okt 2021

pamätá si niekto také malinké pivá v plastových mini pohárikoch? boli tvrdé a lízali sme ich 😂 ak áno, tak je dieťa 70-tych rokov 🙂

andreatytler
30. okt 2021

@saraxyz Oskarky boli uplna bomba. Prestali ich vyrabat asi ked som mala 10 rokov... hrozne som za nimi smutila a odvetdy ich stale hladam ale nic z dnesnych gumacov sa im nevyrovna.

0silvia0
30. okt 2021

@dundulica akurat to kolegyna tento tyzden spominala tie piva, ale ja si to vobec nepamatam, asi to u nas nikto nekupoval...

ibrunova
30. okt 2021

Cukríky Tofé Orion..

zuzika219
30. okt 2021

A kto si pamätá cukríky v Kalimerovi? 😉

avanka
30. okt 2021

@zuzika219 Ježiš mnaaaam

sense
30. okt 2021

Kukuruku, a benatova tyčinka ale ta sa asi ešte predava

cacianka
30. okt 2021

@qetka toto bol asi Ascot

cacianka
30. okt 2021

@slavomira1980 3 farebná zmrzlina v kelimku

cacianka
30. okt 2021

@dundulica aaaaano jaaaa,,, malý plastový štamperlik s uškom, želé vo farbe piva a hore usušena bielkový pena.
Ešte niekde sme mali štamperlík odložený

cacianka
30. okt 2021

@zuzika219 ja mám taký obrus,
Teda obrus bol 🟩 a deka na posteľ obdĺžnik.

kvojtanikova
30. okt 2021

ja si pamatam tu kavovo-bielu cokoladu Bona, tvrde zuvacky Pedro a Wrigley Spearmint, a este take pecivo sladke v tvare smajlika a tie ocka boli vanilkova alebo cokoladova plnka. A Vlnky grilazove, co sa z nich trusilo, lebo tie oplatky boli take tenulinke, a jedla som ich len vonku lebo vnutri sa mi nechcelo vysavat potom 🙂

brendaa
30. okt 2021

@abigeilleo310 dobošky Dalidy, cukriky Bari a Atlasky, puncova Deli, čokoladove cukriky Špičky, vyrábala Zora. A okruhle pernicky s rumovou polevou..

karolinakr
30. okt 2021

klokanky sme jedli na kilá

alienkami
30. okt 2021

Jahodové a banánové granko, palacinky v prášku, Nugátová pochúťka od Devy

alienkami
30. okt 2021

Alebo to bola Zora?

klip0
31. okt 2021

A mňa ešte napadol taký nanuk na palicke čo sa vytláčal von a vnutri bolo nakoniec lízatko. Stal 20 korún. Nepamätáte si niekto názov ?

kacusik69
31. okt 2021
klip0
31. okt 2021

@kacusik69 anoo to je ono ❤️😁

karolinakr
31. okt 2021

@kacusik69
@klip0 to sa na Slovensku predavalo? Vidím prvý x 🙂

ivamotylik
31. okt 2021

@johaninka jejda ano. Bielu sme jedlimy s mamou a tu kavovu ocino. Ta bola super.

kacusik69
31. okt 2021

@klip0
@karolinakr myslim ze u nas sa to inak volalo, ale bolo to

kacusik69
31. okt 2021

A este toto, co vyssie spominam - solero gulickova zmrzlina

daasena
31. okt 2021

@abigeilleo310 miláčik - tvarohovy dezert, cokoladovy termix, cokolada křupino, lizatko v podobe velkeho prstena, sladke oko na gumennej snurke 😃, lipo cukriky co sa davali do davkovaca z postavicky z rozpravky, nejaka sladkost ktora sa jedla z malej plastovej siltovky, umele ovocie plnene niecim ako sumienkou, ktore sme si vytlacali priamo do pusy, kinder cokoladka - predavali sa jednotlivo tablicky, potesilo aj to 😃 milka bola vynimocne, bola drahsia, kinderko tiez len na sviatok.. gulate zuvacky to bola klasika, tvrde cukriky s farebnymi pasikmi tiez, a benatova tycinka uuuplna klasika..

mirka1988
31. okt 2021

@abigeilleo310 u mna bola top Nestlé mliečna čokoláda ( taká v červenom obale ) mňam

alzbetka83
2. nov 2021

@dundulica Tieto veci si pamatam aj ja.. Čokoláda bola Zora?

heln
2. nov 2021

ahoj, ja som mala rada ako decko taky turecky med, mali to pri pokladniach, bol to taky dlhy obdlzik v priesvitnom obale, teraz je turecky med na jarmoku uplne nieco ine. Tiez som mala rada nanuk noger rum-kokos, ale ten uz nerobia. Áno a cokolada zora nugatova bola uplne najlepsia.