Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte?
Ahoj. Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte.? Ktorú ste mali najradšej? Z tých co sa už teraz nevyrábajú. Ja som mala rada milkiway hviezdičky , banánové a jahodové keksy, tie predával primazdroj, keksíky Vlnky, jahodovobananovy a ríbezľový nápoj Tang, také fialové a ružové a myslím oranžové to bol taky široký pasik, spolužiak to nazval jazyk, nanuk s kasperom, ríbezľove a ananasove acidko , jogurt, ktorý mal oranžový obal a bol na ňom krtko... Škoda že to už nevyrábajú.
@malinovka333 u nas ten cukor bol iba a vyhradne pre navstevu. Ale u babky som mohla jest. Na doma a alpu sme davali klasicky kockovy cukor😀
pamätá si niekto také malinké pivá v plastových mini pohárikoch? boli tvrdé a lízali sme ich 😂 ak áno, tak je dieťa 70-tych rokov 🙂
@saraxyz Oskarky boli uplna bomba. Prestali ich vyrabat asi ked som mala 10 rokov... hrozne som za nimi smutila a odvetdy ich stale hladam ale nic z dnesnych gumacov sa im nevyrovna.
Cukríky Tofé Orion..
Kukuruku, a benatova tyčinka ale ta sa asi ešte predava
@slavomira1980 3 farebná zmrzlina v kelimku
ja si pamatam tu kavovo-bielu cokoladu Bona, tvrde zuvacky Pedro a Wrigley Spearmint, a este take pecivo sladke v tvare smajlika a tie ocka boli vanilkova alebo cokoladova plnka. A Vlnky grilazove, co sa z nich trusilo, lebo tie oplatky boli take tenulinke, a jedla som ich len vonku lebo vnutri sa mi nechcelo vysavat potom 🙂
@abigeilleo310 dobošky Dalidy, cukriky Bari a Atlasky, puncova Deli, čokoladove cukriky Špičky, vyrábala Zora. A okruhle pernicky s rumovou polevou..
Jahodové a banánové granko, palacinky v prášku, Nugátová pochúťka od Devy
Alebo to bola Zora?
A mňa ešte napadol taký nanuk na palicke čo sa vytláčal von a vnutri bolo nakoniec lízatko. Stal 20 korún. Nepamätáte si niekto názov ?
@johaninka jejda ano. Bielu sme jedlimy s mamou a tu kavovu ocino. Ta bola super.
@klip0
@karolinakr myslim ze u nas sa to inak volalo, ale bolo to
@abigeilleo310 miláčik - tvarohovy dezert, cokoladovy termix, cokolada křupino, lizatko v podobe velkeho prstena, sladke oko na gumennej snurke 😃, lipo cukriky co sa davali do davkovaca z postavicky z rozpravky, nejaka sladkost ktora sa jedla z malej plastovej siltovky, umele ovocie plnene niecim ako sumienkou, ktore sme si vytlacali priamo do pusy, kinder cokoladka - predavali sa jednotlivo tablicky, potesilo aj to 😃 milka bola vynimocne, bola drahsia, kinderko tiez len na sviatok.. gulate zuvacky to bola klasika, tvrde cukriky s farebnymi pasikmi tiez, a benatova tycinka uuuplna klasika..
@abigeilleo310 u mna bola top Nestlé mliečna čokoláda ( taká v červenom obale ) mňam
@dundulica Tieto veci si pamatam aj ja.. Čokoláda bola Zora?
ahoj, ja som mala rada ako decko taky turecky med, mali to pri pokladniach, bol to taky dlhy obdlzik v priesvitnom obale, teraz je turecky med na jarmoku uplne nieco ine. Tiez som mala rada nanuk noger rum-kokos, ale ten uz nerobia. Áno a cokolada zora nugatova bola uplne najlepsia.

@qetka božeeeee toto som 100 rokov nevidela ja som ten sirup milovala 😀 chutilo to akoby ružovo,punčovo však? 20r zháňam niečo obdobne a nič sa na to nechytá