icon

Na čo sa tešíte, keď deti odrastú?

ichbinich
26. aug 2014

Samozrejme, ze moje deti milujem a snazim sa vychutnavat kazdu chvilu s nimi. Viem, ze uz nebudem mat skoro 5-rocneho, co mi stale nieco rozprava, ani 17-mesacnu, co lezie vsade 😉 Takze to neberte uplne doslova 🙂
Ide o to, ze kazda z nas ma urcite chvile, ked si pomysli, ako to bude, ked budu deti vacsie. Takze tu je moj "zoznam".

Ked moje deti odrastu, tesim sa, ze:
- nebudem musiet spat v podprsenke a s vlozkami do podprsenky
- nebude vedla mna spat minimalne jedno z deti priecne na celu postel, ale zase manzel 😉
- budeme si moct pozriet cely film bez toho, aby som sla tri krat ku dcere a raz dat syna cikat
- budem moct jest DVOMA rukami
- budem moct jest v klude bez toho, aby som zachranovala nejaky pohar, tanier, ich obsah alebo dieta pred spadnutim na zem
- nebudem musiet trepat ciste plienky domov a plne do smeti
- nebudem musiet prezliect kazde dieta aspon raz za den (ale obavam sa, ze to sa este nacakam 😀)
- nebudem musiet opakovat rano 30-krat synovi, aby si obul topanky, vecer, aby si siel umyt zuby, vecer, ze uz dalsia rozpravka nebude,...

Ja viem, o par rokov bude ten zoznam este stale existovat, len tam budu ine veci.
Takze, na co sa tesite vy, az deti odrastu?

terezka1947
27. aug 2014

@ichbinich tuto vetu by si si mala dat patentovat 😀

A este, kedysi, ked bol syn malicky, som si priala gombik OFF, potom neskor by mi stacil aj PAUSE, a teraz by som sa uspokojila aj s gombikom MUTE emoticon emoticon

petrarac
27. aug 2014

jeeej aka super tema na zamyslenie.. ja mam moju sedemmesacnu dcerku rada cim je starsia stale viac... keby mi uz vedela povedat aj co chce aby som nemusela stale hadat a potom sa tesim ako si budeme raz spolu citat rozpravky a potom sa tesim ako si s nou zopakujem co som sa dakedy ucila ja v skole a potom na jej prvych frajerov a tak.. 🙂 ale vidim aj co vsetko ma este caka ked si tak citam vase prispevky.. v ktorom obdobi je to s detmi najlepsie?

junova
27. aug 2014

Tak ja sa teším na to, že budem môcť : ísť ku kadernícke, ku kozmeticke, na nákupy, na kávu s kamarátkou bez toho, aby som rozmýšľala, či môj ročný syn neplače za mnou. On keď odídem z bytu len vyniesť smeti, stojí za dverami a plače a čaká, kým sa vrátim. Manžel sa ho snaží zabaviť, ale nepomáha. Teším sa na to, že sa budem môcť okúpať a nie len rýchlo a ešte rýchlejšie osprchovať, kým malý opäť stojí za dverami kúpeľne a plače. Keď ho nebudem musieť stále nosiť v manduce, lebo nechce byť v kociku. Keď sa v kľude najem, pozriem si seriál, budem spať do deviatej, keď nebudem musieť sledovať čas, kedy má ísť malý spať. A nebudem ho musieť dojčiť 3 x v noci. Teším sa, keď budeme s deťmi chodiť na výlety, k moru, na turistiku, na koncerty. Keď nebudú na mne také veľmi závislé, ale budeme partaci. Mňa tiež veľmi vycerpava toto babatkovske obdobie. Prvý rok bol strašný, len dojčenie, prebaľovanie, uspavanie, plač, koliky. Mama býva ďaleko, svokra nežije, ja som schudla na kosť a kožu. A to som chcela tri deti. Ďakujem, aj dve náročné deti stačia. Dcéra má 5 rokov, tá je už v pohode. Už aby mal syn aspoň 3 roky🙂

fra
27. aug 2014

@emily76 hahaaa, to si zhrnula presne 😀
My máme 4 kúsky vo veku 13-18 rokov a vyzerá to presne tak ako píšeš ... samozrejme, taky puberťák aj niečo ušetrí, napríklad túto zimu zateplene topánky všetci zašanovali, kedže celú zimu aj po snehu chodili v plátených teniskách 😕 ... hm, lenže to musia byť Conversy takže vlastne neviem o akom šetrení je reč 🤐 ... k dalším radostiam tohto veku patrí to že mi každú chvíľu vola nejaká triedna, že jej mám poslať ospravedlnenku (najhoršie je že ani mladí sami nevedia, kedy to vlastne chýbali v škole) 😕. Na to, že sa každý sprchuje 3x denne som si ako- tak zvykla no na doslova nenormalne množstvo jedla ktoré je puberťak schopný zožrať si zvyknuť nedokažem. Ak chcem niečo variť, musím si suroviny schovávať do skrine na šaty aby nezmizli skôr, než sa k nim dostanem ja. Ak im jedlo nerozdelím na porcie, posledným, ktorí prídu domov sa neujde, aj ked miniem na jedno varenie hoci kilo mäsa a dve kilá zeleniny. Nervy z toho, že neviem, či si nájdem vlastné auto pred domom (starší syn) stredajú nervy z toho, ked sedím ako prísediaca v aute kde sa staršia dcéra zauča jazde a z ktorej štýlu jazdy som totalne zelená. Do hôr sa s nimi ísť nedá, lebo kým kedysi nevládali oni, teraz už nevládzeme my, odhliadnuc od frflania ked majú prejsť pár metrov hore kopcom. To, že sa neustále hádajú a robia neporiadok v svojich izbách je dúfam každému jasné, toto s vekom nevymizne... a samozrejme, malé dieťa si myslí, že stredom vesmíru ste vy, veľké dieťa je presvedčené, že ono samo vie všetko najlepšie a my rodičia im slúžime skôr ako taxik kombinovany s pojazdnou peňaženkou. Ale teším sa, ked budú mať po dvadsiatke, možno potom sa konečne vykľuje z kukly motýľ a všetko bude presne tak, ako má byť 😀

ichbinich
autor
27. aug 2014

Joj, o kupani mi ani nehovorte... Naposledy este ako velryba, trcalo mi brucho z vody, ked som bola tehotna 😀
Vana je plna kazdy den, ale ja v nej nie som :-/ Pre mna ostava rychla sprcha... Nie som typicky vanovy typ, co sa dlho kupe, ale niekedy by to prislo celkom vhod...

ichbinich
autor
27. aug 2014

A este momentalne akutualne:
Tesim sa, ze nebudem musiet liezt na preliezku, lebo dcera chce ist na tu smykalku, ktora je na konci takeho preliezacieho hradu a zacina vo vyse dvoch metroch vysky 😉

A ze nebudem musiet vystartovat kazdych par minut a bezat za nou, ked si ona zmysli, ze ide obzerat auta a betonove miesacky, ktore nam chodia po ceste blizko sidliska 😉 Z ihriska ide popod jeden panelak prechod na siroky chodnik a potom je cesta, takze mi nevybehne na cestu hned. Ale aj tak, kym sa nauci, ze do toho prechodu nesmie ist sama, to potrva... Aj za synom som behala... 🙂

mima4
27. aug 2014

@ichbinich šuchni sa aj ty na šmiklavke 😉

ichbinich
autor
27. aug 2014

@mima4:
No ved jasne, ze aj ja sa smyknem, ak inak by som zosla dole? 😉 😀 :-P Vracat sa po trasucom sa mostiku a podobnych srandach sa mi nechce 😉

lenusinka
27. aug 2014

No skvelá preskvelá téma...ja mám tri deti syn 10, dcéra 6 a druhá dcéra 2...tiež sa teším na veľa vecí ale zároveň sa aj bojím....teším sa na to, keď deti budú vo veku, že sa budeme môcť baviť o bežných starostiach a radostiach...keď si tu kávu vypijeme spolu a teším sa na to, keď deti prídu za mnou a !Mami prosím ťa, mám taký a taký problém!...dúfam, že náš vzťah dospeje do situácii, kedy sa deti budú môcť na mňa na 110% spoľahnúť...a budú vedieť, že sa na mňa môžu v akejkoľvek situácii obrátiť...a zároveň sa bojím toho obdobia barov partie a diskoték...pretože viem, že nebudem spať kým nebudú všetci doma a hlavne v poriadku...a kde sú tak dlho, a s kým, čo asi robia a keď si syn vezme auto, či sa niečo nestane a baby či nenatrafia na neakého debila..no už teraz mám strach ...takto ich mám celý deň na očiach a viem čo sa deje...🙂...teším sa na to keď odrastú, ale teraz keď ich mám doma som oveľa spokojnejšia...

lenusinka
27. aug 2014

A tak ma napadlo, že by si túto tému mohli preštudovať aj chlapi, nech vedia, čoho všetkého sa vzdávame...kým oni si kávičkujú v robote...či?

voskovka
27. aug 2014

asi budem zvlastna ale mne tieto veci chybat budu....a vsetky... ale prd....okrem jednej-nocne vstavanie.
tesim sa na to ked deti odrastu pridu k nam so svojimi rodinami,vnucatkami...zijdeme sa ako jedna velka rodina,zajdeme niekam na vylet (ak mladez bude s nami "pomaly" dochodcami niekam chciet ist. ) 😀 😝
viem ze si potom v klude kuknem film,v klude zajdem na zachod atd ale napriek tomu je toto obdobie detstva mojich deti aj takym mojim obdobim kedy sa rada zahram s angličakmi aj napriek tomu ze na druhy den si idem krky vylomit ked vesam pradlo 😀 a nadavam od A do Z.... 🙂,rada s nimi pozeram rozpravky ktore uz aj tak poznam naspamät odpredu-dozadu.... a vecerne citanie rozpravok a krasne jedinecne modlitbicky mojich synov budu cloveku chybat,ked odrastu,lebo uz nebudu takym ritualom a kazdodennou sucastou ako teraz.... ale co uz...cas nezastavime a treba si tieto chvile uzit,az su potom carovnymi spomienkami v starobe 🙂 😵 😵 😵

mima4
27. aug 2014

@lenusinka aj muzi sa toho vela vzdavaju, hlavne, ak chcu byt plnohodnotnymi otcami, nielen oplodnitelmi..

ichbinich
autor
27. aug 2014

@lenusinka:
No, ja som pomaly skor za sokovu terapiu: odist aspon na cely den a nechat im deti a domacnost na starosti 😉 😀 Ale v neupratanom byte, neopranym pradlom, prazdnou chladnickou 😉 Nech si idu pekne aj na nakup 😝

Manzel sa mi stazoval, ked som bola v porodnici, ze pri synovi nic neurobi, ze furt len nieco kvoli nemu musi robit, chystat, prerusovat. Tak som mu povedala: vitaj v mojom svete 😀

Pred mesiacom som mala anginu, ledva som dosla s detmi domov, lezim na gauci s horuckou, manzel siel varit veceru. Najprv frflal, ze je v kuchni bordel, potom frfal, ze mu obaja tancuju popod nohy a furt musi zasahovat... No nech si vyskusa, o com je zivot 😉 Ale potom este aj umyl kuchynu, to ma u mna maly nevyznamny bod 😉 😀

lenusinka
27. aug 2014

@mima4 Ale veď ja viem, to bolo písané tak trošku zo srandy... 🙂

lenusinka
27. aug 2014

@ichbinich U nás je "najlepšie", aj keď sa to stáva tak 3-4 krát do roka, keď mi manžel povie, zájdi si do obchodu, zastav sa aj u mamy na kávu, že on sa o deti postará...tak si zájdem, som preč ani nie hodinku a potom ďalšiu hodinku upratujem...😀

sense
27. aug 2014

ja sa tesim na jednu vec a to ze mozno konecne prespim celu noc...... 😉

kikuleenka
27. aug 2014

Fakt mila tema 🙂 ak by som to pisala pred rokom, urcite by prva vec bola, ze sa tesim na navrat do prace 🙂 teraz sa mi to uz ako taky super napad nezda 🙂 no a aktualne sa tiez tesim na:
- ze zacneme zase liezt po skalach
- na poriadnu turistiku
- ze hadam aj ja raz budem Hanku rano budit
- ze si s muzom niekam sami vyrazime na viac ako 3 hodinky
- ze si hadam konecne budem schopna udrzat poriadok na viac ako jedno otocenie 🙂
- ze nebudem mat stres z Hankinho stravovania

A asi este milion inych veci...

ichbinich
autor
27. aug 2014

@kikuleenka:
Budit ju budes urcite, ked bude treba ist do skolky/skoly. Ale cez vikend urcite nie 😉 To zvlada uz aj moj syn 😀

Co sa tyka poriadku na jedno otocenie: dcera mala rok aj par dni. Upratujem jednu katastrofu v obyvacke. Zrazu nejake podozrive ticho... Ona si nasla velkonocneho zajaca, sadla si pod stol, odbalila si ho a jedla!!! Mohla som upratovat znova, tentokrat staniol a cokoladu 😉 😀

25daniela
27. aug 2014

@lenusinka ja mam taku istu zostavu, ale celu v ruzovom... To manzel sa chysta odhanat napadnikov pistolou 😀 😀 😀 Uz sa tesim, ze najstarsia pojde sama aspon zo skoly, popripade mi zoberie prvacku na vytvarnu a hlavne sa tesim na obdobie, ked uz nikto nebude nic odo mna chciet... ale to si predpokladam pockam aspon 20 rokov este 😀 😀 😀

gagik
27. aug 2014

tak strasne vam tie vase deti vadia a vo všetkom bránia?

emily76
27. aug 2014

@fra no s tym jedenim presne.. on zvladne tolko, co my 4 zvysni dohromady 😀 😀 😀 A mlsny je straaaasne, malym dokaze za chvilku sfuknut vsetko co najde... 😀 😀 Ja mam k nemu navyse este 2 pätrocne tronada, takze ked uz ako tak zacali v noci spavat, zacal on vonku s kamosmi do noci vysedavat... a zase sa ja nevyspim.. 😅 😅 A ako vravim.. ked ma nevytocia mali, tak on to zvladne lavou zadnou...

lunedi
27. aug 2014

Ach mamicky...uuuplne s vami suhlasim 🙂
budem sa moct prezliect z podprdy bez toho,aby moj syn(19mes) dobehol a hodil sa na didy ako sup 🙂
budem moct umyvat podlahu bez obav,ze mi tam ostanu male nozicky
Na stole ocapkane male rucicky 🙂
Jaaaj toto je taka melancholicka tema. Mamicky tuto temu treba ulozit do memoarov a o 25 rokov znova precitat.
Ako budeme cakat na kazdy jeden telefonat od nasho dospeleho dietata,a ako nam bude smutno ze nepride na vikend...a ako sladko budeme spominat na vsetky tieto veci,ktore nas teraz privadzaju do vytrzenia... 🙂

emily76
27. aug 2014

@gagik ale nebrania a nevadia.. treba to cele brat z nadhladom. 😉 jasne, ze ich vsetky milujeme najviac na svete a este kustik. 🙂 🙂 🙂 Ved kazdemu, kto sa pustil do rodicovstva je jasne, ze prve roky so sebou okrem velikanskej davky lasky a nehy, ktoru nielen my davame tym malinkym, ale aj oni nam, prinasaju aj urcite obete.. nazvem to tak, aj ked mali by byt velke uvodzovky pred aj za... obetujes prespane noci, kavicky s kamoskami, bezstarostne vikendy a dovolenky, ked si mohla len tak lezat na plazi...napr. Ale ved vsetky vieme, ze to stoji za to. 🙂 🙂 Ze nase deti su to najdolezitejsie a najcennejsie v nasich zivotoch. 😵 😵

emily76
27. aug 2014

a viete co ma este napadlo?? umyte okna zostanu ciste dlhsie ako 5 minut 😀 😀 😀

mijo53
27. aug 2014

ženy nič neplánujte. Reálne to prezentovala "bodka 70". Poznám tiež takéto scenáre. Známa v 30-tich plánovala, čo bude robiť v 40-tke, dievčatá budú veľké, budú mať 19 a 16 rokov a bum v 33 rokoch sa narodil syn a v štyridsiatke druhý syn. Vedzte, že bude ako nebolo

kikuleenka
27. aug 2014

@ichbinich no, prave teraz sme mali podozrive ticho a klud, nic zle som za tym nevidela, tak som rychlo vysala...pridem do obyvacky a mlada dama sedi na gauci s visnami v cokolade :( o capky na gauci mi ani tak nejde, no je v tom alkohol a este aj laktoza...Hanka ma intoleranciu a tak teraz ocakavam huronske revy z bolesti brucha a kako az za usami...toto mi chybat nebude :D

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
kikina84
27. aug 2014

ja sa tesim ze nebudme musiet chodit na dovolenky letecky,ale konecne vydrzi aj dlhe trasy v buse,co je podstatne lacnejsia varianta cestovania a tiez ze sa v klude najem,po sediačky,nie v behu a na stojáka,ako do teraz 🙂

asimon
27. aug 2014

Krasna tema...aj ja sa tesim ale mam aj hrozu...ze deti budu niekde v skolach a ja nebudem vediet s kym presne su a co robia...ze budeme s muzom tuzobne cakat ked pridu na vikend a budeme kecat o vsetkom co zazili...videli...Mam dve dcery a pridu ich priatelia..."zatkovia"...ze ci budu dobri...ci si budu svoje zeny vazit a milovat ich...Aaale snad to zvladneme...Minule nam nasa skoro 8 rocna dcera zahlasila, ze bude mat 4 deti a ci sa jej o ne postarame, ze ona bude lekarka a bude sa musiet vela ucit a byt v praci...S muzom nam skoro oci z jamôk vybehli 😀😀😀

ichbinich
autor
27. aug 2014

@gagik:
Nie, nevadia, ja som to aj hned napisala, ze tato tema nie je smrtelne vazna...
Proste su to malickosti a malichernosti, ale niekedy nam lezu na nervy. Aj ja som len clovek.